אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

אובמה ושאלת 20 טריליון הדולר

34 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

33.
ומה עם סין?
לכל חוב יש צד שני. ישנו החייב, וישנו בעל החוב. כל האמירות שבכתבה מתעלמות לחלוטין מהצד השני של המשוואה- בעלי החוב, ובמיוחד הגדולה שבהן, סין. ניהול חוב ענק כזה דורש רגישות דיפלומטית רבה, לא תכונה שדונלד טראמפ מצטיין בה. אם תפקע סבלנותה של סין, היא יכולה לתבוע תשלום מיידי של החוב ולהפיל את ארה"ב לקרשים.
גדי | 11.07.18
32.
לרבע את העיגול, העיקר להצדיק את הנחש
כן, זה לגמרי סביר להכפיל את החוב הלאומי בכהונה של 8 שנים בלבד! ברור, איך לא חשבנו על זה בעצמנו??? גאוני. בואו ניתן לו גם פרס נובל בכלכלה. שהרי פרס נובל לשלום הוא כבר קיבל, וראינו לאיזה תוצאות יפות הוא הגיע בזה.... המסקנה היא שאם האקדמאים הקשקשנים אוהבים אותך מסיבה כלשהי (ופה הסיבה לגמרי גלויה לעין), אתה יכול לעשות הכל ולעולם יצדיקו את מעשיך. מה זה אומר על האקדמיה? שהם אפס מאופס.
פשוט פתטי | 21.01.17
31.
מדינה עשירה אזרחים עניים
אצלנו הכל הפוך. הגרעון של המדינה מצטמצם, הר הכסף באוצר גדל מאוד , גביית המיסים האינסופית משגשגת ,המדינה עשירה בקנה מידה של אמירויות הנפט - והאזרחים עניים , העצמאיים עניים , העסקים טובעים, העול גדל והמס כבד......... וההרגשה ..... אוי ההרגשה..... עד מתי ??? תורידו את המיסים האינסופיים מכל דבר שזז ...........תנו לנו לחיות בכבוד !!!!!!!!!!!!
אורן | 20.01.17
29.
רגע של עברית
או לפחות תקן שיום בינלאומי שישראל בחרה לרשת מהבריטים. כל המופעים של "טריליון" בכתבה ובתגובות הם למעשה "ביליון". מצטער, לא אני המצאתי, אתם יכולים לקרוא בויקיפדיה. חזקות של אלף בשיטה האמריקנית - מיליון, ביליון, טריליון, קוודריליון וכולי בשיטה האירופית (והישראלית) - מיליון, מיליארד, ביליון, ביליארד, טריליון, טריליארד וכך הלאה.
עירא | 19.01.17
26.
החוב לא משנה כי האמריקאים לא מחזירים חובות....
הם מרשים לעצמם לעשות מה שהם לא מרשים לאף אחד אחר לעשות. למעשה האמריקאים צרכים להיות חדלי פירעון. אם היו נותנים ליוונים הטבות מפליגות כאלה אז גם הם לא היו במשבר.....ככה לא מנהלים כלכלה.כל זב חוטם יכול להדפיס כסף ........
חיים | 19.01.17
19.
הלוואות צריך להחזיר ואת זה כל אחד מבין.
גם אני יכול לשפר את מצב המשק המשפחתי שלי אם אקח הלוואות שזה מה שאובמה עשה. הבעיה היא שהלוואות צריך להחזיר וגם שחלק מהנושים שלו הם הסינים. אבל, אחרי כל המילים הגדולות ובלי פרופסורים כל אחד מבין שזה לא חכמה לחיות על הלוואות. אובמה הותיר משק על סף תהום. הוא סינדל את מחליפו גם בתחום הכלכלי. חלק גדול יותר מהתקציב יצטרך עכשיו להיות מופנה להשבת חובות. אגב. באותה תקופה שנוא נפשו במדינה קטנה עם הרבה יותר אילוצים הקטין את האבטלה לפחות מחמישה אחוזים ובמקביל הוריד את יחס החוב תוצר לפחות מ-70%.
זה שמשלם על הכל | 18.01.17
17.
קשקוש אחד גדול
באמת? החוב הלאומי לא חשוב? ואת זה עוד אומר מי שהיה יושב ראש קרן המטבע? אותה קרן שממוטטת מדינות על ידי גביית חובות לאומיים??? ספרו ליוונים, לאיטלקים, לספרדים ולארגנטינאים. הנגידים כולם עד היום מתעקשים על מסגרת חוב, אז מה זה הקשקוש הזה? מורשת אובמה היא השארת הריבית האפסית, ניפוח מחירי הנכסים, מלחמות של ימי הביניים, דאעש, השואה הסורית. ואם לאמריקאים כ״כ טוב, מדוע בחרו בטראמפ? זהו נשיא גרוע, ועדר הכלכלנים שלו מנסה כעט לשכתב אתה היסטוריה על מנת נקות את מצפונם.
איריס | 19.01.17
11.
95 מיליון מובטלים לעומת 80 שנכנס לתפקיד
הסיבה שמעמד הביינים בחר בטראמפ זה בגלל שאם יש להם עבודה זה בשכר מינימום לעומת שכר טוב לפני אובמה, לרובם פשוט אין עבודה. נשים, שחורים והיספנים הם חלק גדול במצביעים של טראמפ אפילו שחושבים שהוא גזעני, אנשים פשוט רוצים חיים טובים יותר כמו שהיו להם לפני אובמה. כמו בארץ משחקים עם נתוך המובטלים. לפי אחד הנתונים לפני שאובמה נכנס לתפקיד היום 80 מיליון מובטלים בארה"ב, נתונים של סוף 2016 הם 95 מיליון. יש שאומרים שהנתון האמיתי אפילו יותר גבוה.
אייל | 18.01.17
9.
ניתוח פשטני להחריד
המשק האמריקאי הגדיל החוב ב 18טרליון בשמונה שנים וכולו תלוי בריבית אפס. רק דחה הקץ במחיר בעיה גדולה פי כמה. נופחה בועת אשראי ללא תקדים ,נזקיה עצומים (טראמפ) וסופה יכאיב. להבין באמת תוכלו בוידאו זה: מגרינספן ועד טראמפ, מי הרס את הקפיטליזם באמריקה ומדוע הנשיא הבא יהיה ברני סנדרס? http://www.aynrand.org.il/history-of-money
אבי | 18.01.17
3.
הכלכלה מתנהלת בגלים....
הכי טוב לראש מדינה להגיע לכהונה כשהכלכלה בתחתית ממש. מובטח לו שכאשר יפרוש המצב יהיה טוב יותר (אלא אם כן יהיה אסון כלכלי נדיר). יש לזה סבר תיאורטי והוכחות אמפיריות בלי סוף. במקרים רבים אין קשר בין רמת הכלכלה ובין פעילות ראש המדינה (זה נכון לאובמה כמו גם לביבי). לכלכלה חיות משלה הנובעת ממבנה המשק, חיוניותו ושטחי התמחותו ויתרונותיו מול כלכלת העולם. על מנת לשפוט מנהיג בתחום הכלכלי צריך להראות קשר חד ערכי (נו...בהסתברות גבוהה) בין פעולה/ות שלו ובין התוצאות. אז חלס עם השטחיות הפופוליסטית הזאת!
איש כלכלה | 18.01.17
2.
השוואה פשוטה מראה שהניתוח שלכם בעייתי (לדעתי :)
בסדר נגיד שאתם צודקים. (אפילו שבמספרים מוחלטים אובמה ביזבז יותר מכל נשיא אמריקאי אחר - כמעט טריליון דולר!!). איך הוא עומד מול נשיאים אחרים? מה ההחזר על ההשקעה שהוא הביא בתמורה להוצאה האדירה? לכו אחורה עד קרטר (6 נשיאים ו-40 שנה) ותשוו את המדדים הכלכליים. בכולם אובמה בתחתית הטבלה ובחלקם ממש אחרון. אני מדבר על צמיחה, גידול במשרות, מדד אי שיוויון, גידול במשכורות, קיטון בכח עבודה ועוד. אז נכון הכלכלה של ארה"ב השתפרה מ-2008. אבל האם ביחס ראוי לכמה שהשקיעו בה? אשמח לכתבה שלישית בנושא:)
ליאור | 18.01.17
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת