אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"רוב הסטארט-אפים מאבדים את הדנ"א ברגע שהם גדלים מעל 70 עובדים"

70 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

66.
לכל אחד יש את המקום שלו
מי שרוצים לעבוד מ 9-5 יכול למצוא מלא מקומות כאלו וזה גם מתאים לעסק שמעסיק אותם ואוב לכולם. יש כאלו שהעבודה שלהם היא מאוד משמעותית בחיים שלהם ודרכה הם מבטאים את עצמם. זה לא קשור לשעות אלא לרצון שלהם להרגיש שההשקעה שלהם היא תורמת להצלחה. כשיש הרבה אנשים כאלו זה עוזר בעיקר בחברות צעירות.
עובד מאושר  | 24.01.17
57.
מנכ"ל שלא דואג לחייו האישיים של העובד
לא ראוי להיות מנכ"ל. זה לא ה 9-17 אלה ההחלטה שאם אין משהו קריטי מנהל טוב בכל דרג לא יירדוף בהודעות / מיילים / טלפונים אחרי עובד לאחר שעות העבודה. הוא ייכבד את הפרטיות והמשפחה שלו ולא ייכעס עליו למחרת "למה לא הגיב לו להודעה ששלח אליו ב 21.00...." יש לעובדים חיים מעבר למשרד... מנכ"ל רודף בצע שלא רואה את זה לא יצליח וכנראה יפסיד גם את החברה וגם את המשפחה שלו.
גולן | 20.01.17
51.
כמה באגים יש בסריקות קוד
במקרה של צ'קמרקס לא היה לפניי ולא היה כשגדלו. כעובד החברה אני בוש ונכלם כשאני עורך השוואה עם חבריי האחרים שעובדים במקומות אחרים. אין תרבות אירגונית ה HR פשוט נורא. כל אחד לעצמו. לא נעים לעבוד בחברה אפילו שהמשרדים חדשים. לא ממליץ לחברים שלי להגיע לעבוד בה.
דויד | 19.01.17
49.
הימים הטובים שהיו משלמים לפי שורות קוד.
כתבתי תוכנה שמייצרת קוד מוכן לקימפול - מאות אלפי שורות קוד בחודש, המנהלים היו גומרים באורגזמות כל שבוע - שלמו לי עשרות אלפי דולרים, היום אני מיליונר - פתחתי חברה שבה באים לעבודה רק מ 9 בערב עד 5 בבוקר. ואנו מגייסים מנהלים כדי להתעלל בהם סתם בשביל הכיף, ומנהלות כוח אדם בשביל הריהוט.
המיליונר  | 19.01.17
48.
ולמה לך באמת אכפת אדון מנכ״ל?
מדהים איזו רמת ניהול נמוכה קיימת בארץ. החל ממנהלות כ״א שחושבות שהן מבינות בניהול ובכ״א ..ועד למנכלים לוקים באשליות אגו. בסיליקון ואלי 9-5 נחשב לסטנדרט מספק ביותר. בנוסף, יש מסגרות לילדים בתוך מקום העבודה וחופשים פי 4 מהארץ. רק כאן לאדון מנכל feedvisor ודומיו זה נחשב לא מספק.. אבל ברגע שהמשקיעים יסגרו את הארנק הוא יפטר מכם בהיקש אצבעות ללא שמץ של הנאנמנות אותה הוא מבקש מעובדיו.
דורון | 19.01.17
47.
תרבות של WORKOHOLIC, עבדות
מטרת הסטארטאפ לתת לעובדים כסף ולסחוט כמה שיותר זמן מהעובד. בסופו של דבר כל התרבות נובעת מהרצון לעשות את המשקיעים שמחים. ליצור ROI כמה שיותר גבוה למשקיע. וכמובן להגשים את החלום של מייסד הסטאראפ, שהוא יקח חלק מהמיליונים והעובדים יקבלו פירורים. אין פה קשר לרעיון, או ביצוע שלו או אכפתיות. מי שאמור לקבל הכי הרבה כסף, זה מי שאכפת לו הכי הרבה. שהבוסים יתעסקו בקיצור הפסקות עישון, ולבטל כניסה בראוטר לפייסבוק ודומיו. לקרוע את העובדים מ9 עד 5 תרבות העבד, צריכה להיפסק, זאת הסיבה שעזבתי.
עבד לשעבר שעכשיו חופשי | 18.01.17
46.
מהניסיון שלי, חושבים שהעובדים מטומטמים ואז
כשהם עוזבים המנהלים אומרים אחד לשני שאין מה לעשות וזה קורה. חברים, את העובד מעניין שכר. את העובד מעניין חלקו בחברה במקרה של אקזיט. מנהל שלא מתייחס לזה ברצינות ומותח את החבל משלם באבטלה סמויה ובהצגה של כאילו אכפת במקרה הטוב.
איתן | 18.01.17
44.
כמה דברים שאנשים לא מבינים
1. משרדים יפים זה בשביל אווירה טובה, לא בשביל שאנשים ישארו עד מאוחר 2. חברה שמגדילה את ההכנסות שלה כל שנה ב-100 אחוז ולא רווחית היא חברה שמשקיעה בעתיד. מאוד קל לקצץ את ההוצאות, לא לגייס, ולהראות רווח. 3. לחברות ממש לא משנה כמה שעות אתה עובד, לחברה איכפת שאתה פרודקטיבי
מייקל | 19.01.17
43.
ממשבר למשבר
דבר אחד מהותי לא נאמר כאן, הוא "משבר הבירוקרטיה" אותו ראיתי עשרות פעמים. זהו שלב חיוני בהתבגרות החברה בו לפתע מגדירים מבנה ארגוני, אחריות וסמכות, נהלים, טפסים, מדדים, יעדים.....שלב קשה שצריך להתחיל בו סביב ה 20-25 עובדים. מי שלא צולח את המשבר טובע. המשבר הבא הנו בקרבת 100 עובדים בו הליכי הדווח והבקרה מתהדקים.... ואח"כ עוד משבר בירוקרטיה... וחוזר חלילה... חברה שמשכילה לעשות זאת בתהליך ספירלי מתרחב צומחת.
JOJO | 19.01.17
40.
המנהלים והיזמים צריכים להחליף תקליט
בלבול ביצים. תלמדו מחברות בחו״ל שגדלו ומצליחות לא רק ל300 עובדים אלא לאלפי עובדים ומכירות גבוהים. מעסיקים שם גם אנשים מבוגרים גם מעל 40 50 ואפילו 60 והעובדים מסיימים ב 5 או ב6. אני יודע כי אני עובד בחברה כזאת. בארץ כל היזמים חושבים שהם התגלות השכינה בניהול. בסוף או נסגרים או מבצעים איזה אקזיט מוצלח יותר או פחות ואז כל העובדים האלו שנתנו את החיים שלהם למשרד במקום למשפחה, נזרקים לרחוב בלי הרבה מחשבות. חברה רוחשת את. סטארטאפ מעבירים את העובדים ואת היצור וכולם הולכים הביתה. המנכ״ל והיזם עושים כסף
עובד בארה״ב ומאושר | 19.01.17
38.
חברה נצלנית ולא מקצועית Feedvisor
מסכים עם הנאמר על סמנכלית משאבי האנוש שלהם, אין לה מושג ירוק במשאבי אנוש או כיוס כח אדם. לגבי המנכל - אין גבול לצביעות . אדם שבראיון עבודה מתגאה כל כך שהוא מציע יום עבודה מאוזן של 9-5 בסוף מתלונן על זה וזאת לאחר שהמשכורות שהם מציעים נמוכות בהרבה ממוצע השוק בהייטק . כבר ביום העבודה הראשון יתקעו בכם מבט חשדני אם בשבע בערב תתחילו לקפל את התיק .
ערן | 19.01.17
37.
כבעל חברה אני מחייב את האנשים לעזוב ב 17:30
אני מנכ"ל של חברה עם 200 עובדים כבר מעל 10 שנים. חברה עובדת ומרויחה עם מחלקת פיתוח גדולה ולא מעט מהנדסי חומרה ותוכנה. מאז ומעולם אני מנהיג נוהל של פתיחת משרד ב 7:30 (למי שמסיים ב 16:00) וסגירתו לכל המאוחר ב 17:30 . התוצאה היא תחלופה מאוד קטנה של עובדים ושילוב נכון של עבודה ומשפחה.
יוני | 19.01.17
36.
שעות עבודה ופריון
נדמה לי מגיב 23 רשם את זה ואני מסכים לחלוטין. למי אכפת משעות העבודה ולמי זה משנה הרי השורה התחתונה יש משימות לעשות תעמוד בהם ותנהל את הזמן שלך בעצמך, אני לא אעבוד בחברה שמודדת לי את הזמן ולא את הביצועים. אם עשיתי את העבודה שלי בחצי מהזמן יופי אם לא אז אני אסיים אותה. אגב ככה לעובדים לרוב יותר אכפת והם יעזרו, ,ישפרו ויתרמו. @אני לא מתכנת אלא דירקטור בחברת היי טק
עמית  | 19.01.17
33.
מספר 18 - אתה צודק !!!
..... אנשי הגיוס חייבים להיות מהנדסי תוכנה לשעבר או אנשים שמכירים וחיים את התחום! עם כל הכבוד לכן, אתן לא מחוברות למציאות! כנ"ל לכל המנהלות!!! תעשו לי טובה ולכי חפשי.... שאני ישבתי,למדתי,תירגלתי,קימפלתי,טעיתי,הצלחתי ב - While (1) - איפה את היית ? כולם יודעים את התשובה!!!!!! אז שלא יעבדו עליכם... בהצלחה ממני - מהנדס תוכנה שמבין ממש אבל ממש קצת עם 10 שנות ניסיון.. ;-)
מהנדס תוכנה - חלק 2 | 18.01.17
29.
מתכנתים לעיתים גם יעבדו עד 2200 ומעבר
חברה שמתכנתים בה יכולים ללכת ב5 הביתה,זו חברה שכנראה תפשוט רגל בקרוב ,או שייסגר הסניף הקיים בה. ואם מתכנת חושב שילך מתי שהיתר יעבדו,שיחשוב שנית, כי בעולם העבדים המקודדים ,אין הנחות חינם. ועם כל הכבוד להייטק...אם אתה לא מתכנת או מהנדס בחברה,אתה לא עובד הייטק, אתה "עובד בהייטק" אז חיים טובים יש לאנשים בכתבה.
מתכנת | 18.01.17
27.
שלוש החברות האלו לא הרוויחו שקל עד היום
כל המימון שלהם מגיע מהשקעה. שתי חברות גייסו 100 מליון דולר ואחת 40 מליון דולר. אין להם מושג העסקים אמיתיים שמזרימים את הכלכלה אלא הכספים וירטואליים שנלקחו ממשקיעים פתים שאכלו מצגת יפה. בעוד כמה שנים, כמו הרוב המוחלט של החברות שצמחו בעקבות מימון חיצוני, הכסף יגמר ולא ימצאו עוד פראייר שישקיע כדי להגן על ההשקעה הראשונית שלו. ככה זה, בועת ההייטק, הכל וירטואלי. הפלאפל השכונתי הרוויח עד היום יותר משלוש החברות יחד... יחי ההבדל.
רוו | 18.01.17
25.
הפוך גוטה, הפוך, שעות גמישות מהתחלה...
אני מנהל סטארטאפ מצליח ובעבר הייתי מעורב בעוד חברות. מנסיון, צורת החשיבה צריכה להיות הפוכה - להעסיק אנשים מאוד מנוסים וטובים. אנשים כאלה רוצים תנאי עבודה גמישים, שכר גבוה, רכב ליסינג ואופציות (לתפקידים מסויימים). הם לא בני 16 ולא צריכים שולחן סנוקר, פינג-פונג וכו׳. הם יבינו מייד מה אתה רוצה, ידעו לטפל בבעיות והרבה פעמים להציע דברים מעל ומעבר למה שביקשת. וכל זה מ-9 עד 5... ועוד משהו - אם מישהו (עם יכולת מוכחת, שאפשר לסמוך עליו) רוצה לעבוד מהבית פעם בשבוע, זה יהיה win-win לשני הצדדים
הסרדין | 18.01.17
23.
תפיסה מעוותת ולא נכונה
הבעיה הכי גדולה היא לא עובדים לא איכפתיים, אלא התפיסה הניהולית ששעות עבודה שוות איכפתיות. זה תפיסה מעוותת שגורמת לעובדים שלכם להרגיש כדופקי מסמרים ולא יותר מזה, כי הם נספרים בשעות עבודה ולא בהצלחות או ברעיונות. זאת תפיסת ניהול פרימיטיבית ועתיקה שלא תופסת בעולם שבו רוב הרעיונות והפתרונות באות משיחות עם עובדים אחרים בעמדת קפה, או מקום בו אדם צריך לרוץ על מליון פתרונות שונים מחשבתית. אנחנו לא קופים שמרביצים למקלדת!! היו מקרים שבהם אחרי חצי שעה של תקלה הרגשתי כאילו עבדתי יום שלם, מי סופר את זה?
יוסי | 18.01.17
20.
"העובדים מגיעים מתשע עד חמש ולא מעניין אותם יותר"
למה שום דבר? מעניין אותם ללכת לים, לבלות עם האישה/ילדים...זה נקרא לחיות. אתה הקמת סטארט-אפ, יש לך אחוזים גבוהים ואינטרס גדול משלהם לשהות בעבודה. למה שמישהו שמתוגמל פחות ממך יהיה מחויב כמוך? תגמול מגדיר היעדר חיים מחוץ לעבודה? למה אתה טועה ומקשר בין משך השהייה בעבודה למידת האפקטיביות?
מ.ח | 18.01.17
19.
ככל שיגדלו הפינוקים לעובדים כך תגדל הבטלה
המירוץ של חברות ההיי טק לייצר סיבבת עבודה מפנקת ככל האפשר בעצם פוגע בה בפיריון ובאפקטיביות אבל התחושה היא שאין ברירה כי התחרות על העובדים מתבססת על זה. אין מה לעשות זה הטבע האנושי הבסיסי. ככל שיראו לנו כמה רוצים אותנו וכמה מוכנים ללקק לנו, ככה נעשה פחות. בכל תחום לא רק בעבודה גם בזוגיות למשל.
אייל | 18.01.17
17.
נכון, אתם לא אשמים. העובדים אשמים
המנהלים הם סבבה והכל מה רוצים מהם? זה רק העובדים הנצלנים האלה אשמים. תעשו טובה, לכו תלמדו מחברות אמיתיות איך גדלים ל 1000+ עובדים ונהיים בינלאומיים. עד אז סתמו תפה ותעבדו בשביל הכסף הגדול שלכם במקום לחרטט כמה זה קשה לשכור עובדים שלא רוצים לעבוד 24+ שעות ביום בשביל כמה גרושים.
דניאל | 18.01.17
3.
הנה הצעה - איך להקים מיזם שלא יהיה "סטארטאפ"
במקום לחשוב איך להפוך חברה גדולה לסטארטאפ, כדאי לחשוב הפוך. את החברה שלי הקמתי ומהיום הראשון אמרתי לעבוד הראשון שאני רוצה שיעבוד מ9 עד 5 (אוקיי, עד 6), שיתכנן לו"ז הגיוניים ולא ילחיץ א עצמו, שיהנה מחיי משפחה ותחביבים. מוגש כחומר למחשבה.
סטארטאפיסט | 18.01.17
1.
תרבות אירגונית צומחת
אין מה לעשות כשסטארטאפ הופך להיות חברה אמיתית הוא חייב לשנות הרבה מאד חלקים בהתנהלות שלו, לגייס הרבה יותר לא-מפתחים כדי לתמוך במהנדסים שלו. חברה שמייסדיה לא מבינים את זה יכולים להשאר עם חברה גדולה (יחסית) ועדיין לתת לה להתנהל כמו סטארטאפ - שני עולמות שהתנגשות בינהם היא לא דבר טוב!
דורון | 18.01.17
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת