אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

האותיות הקטנות של הבטחות הבנקים בחיסכון לכל ילד

15 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

14.
קומבינה להעשרת העשירים
השקעה של 50 שקל לכל ילד - תעבור אל קופות הפנסיה המנופחות של הבנקאים. למעשה - אם היו משקיעים את הסכומים בבתי הספר, במורים ובארוחות לילדים כמו ביפאן - איכות ההשכלה והחיים של הילדים היו משתפרות. יש כיום מליון ילדים הסובלים מחסך תזונתי באיכות ובכמות - ילדים אלה לא לומדים. יש כיום בתי ספר מתפוררים עם תשתיות לקויות. ברוב בתי ההספר אין אולמות ספורט עם ציוד טוב, אין מחשבים תקינים, מקרנים, מערכות נוכחות ממוחשבות - ציוד שבמאה ה-21 אמור להיות בסיסי. כידוע - השכלה טובה שווה פי 1000 מכל גורם אחר.
אמיר | 19.02.17
12.
טוקבקיסטים כסילים
במקום לכתוב על המקצועיות של הכתבת אוליי תנסו להבין את המגבלות שלה? אף כתב שפוי לא יכול לתת המלצות ישירות להשקעה במכשיר פיננסי. הרמז הוא ברור, המלכודת היא מלכודת דבש: תשקיע בכל מסלול בבנק בנק ואתה מתחתן בחתונה קתולית. המסקנה ברורה: תשקיע בקופ"ג להשקעה שם יש גמישות רבה יותר, ולאורך זמן ככל הנראה גם תשואות טובות יותר...
קוקו שאנל | 19.02.17
3.
בורות של הכתבת
רחלי- את טועה ומטעה. רק בישראל קיים מושג הצמדה והוא מזמן לא רלוונטי בסביבת האינפלציה השלילית. המשקיעים בישראל לא מעוניינים במסלול הצמוד והוא הולך ונעלם. כל מי שהשקיע בשנים האחרונות במסלול הצמוד, הפסיד. אם המסלול הצמוד כל כך טוב, למה הציבור מעדיף לוקח משכנתאות לא צמודות? ועוד הערה, זו ריבית לתקופה של 10 שנים כי ההפקדות מבוצעות כל חודש ולא 20 שנה מראש. אשמח אם תפני אותי להיכן שאוכל להשקיע כספים פרטיים (לא 50 ש"ח!!) בריבית של 4% לשנה, ל- 10 שנים - לא תמצאי.
זאב שאב זאב | 19.02.17
2.
עצוב לומר - אבל הסיכוי שהילדים...
...יראו מזה משהו הוא אפסי. הכתבת הנכבדה אכן טורחת לציין שהאינפלציה במשק עלולה לטפס, אולם מניחה שבמקרה הגרוע ביותר היא תגיע ל-2% בשנה. אבל כבר ראינו בעבר את האינפלציה מזנקת ל-5, 10, 20 אחוזים ומעלה, מה שישחוק את החסכונות הללו לאפס (מבחינת כוח קניה). גם המסלול "צמוד המדד" לאו דווקא יעזור, כי הלמ"ס ממעיט בשיטתיות בהערכת האינפלציה.
אורן | 19.02.17
1.
הבנקים שבויים בקונספציה מיושנת
לקוחות פיננסיים רבים עדיין מוכנים להיות שבויי הבנק והבנקים נותנים להם ברירה רק בין רע לגרוע. הטעות הגדולה של הבנקים היא ויתור על הדור הצעיר - דור שכבר לא מוכן להיות לקוח שבוי. הבחירה של מרבית ההורים בבתי השקעות מוכיחה זאת - יכולת הגמישות במעבר בין תוכניות וספקים היא גורם עיקרי לבחירה בבתי השקעות. הבנקים עשו טעות גדולה מאוד שלא דרשו להשוות את תנאי הפיקדון אצלם למאפיינים אלה - ולדעתי זו הסיבה שפספסו את ההזדמנות לחלוטין - לא העדפות הסיכון/תשואה.
לקוח | 19.02.17
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת