אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

פרופ' יהודית דורי: "אין ביקוש למדעים כי היום אושר חשוב יותר מפרנסה"

41 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

40.
לפרופ' היקרה
מבחני מיצ"ב, מבחן לא הוגן בעליל, שבודק, בגיל מאוד צעיר לימודים של שנתיים!! אין כל תמורה לתלמיד, הם רואים בו בדיקה של המערכת את המורים ואפשרות לשחרור מוקדם הביתה. אין התאמות כמו בבגרויות, ותלמידים לקויי למידה, שרגילים להיבחן בתנאים המתאימים להם, נבחנים בלעדיהם. כמו כן, עד שישראל לא תתעשת ותשחט את הפרה האדומה שנקראת "חופש הביטוי של הילד" ותנהיג משמעת ראויה שתאפשר ללמד באווירה רגועה ושקטה, המצב רק ידרדר. המדינות האסיאטיות, שנמנעו מכל הבולשיט הפסאודו-חינוכי מתוצרת ארה"ב נמצאות תמיד בראש הדרוג
איבוד הדרך | 17.03.17
38.
שימו לב לתעמולה הפסמינסטית שהודבקה לראיון הזה
ללא כל הסכמה מהמרואיינת שטוענת - ובצדק - שלא קיימת כלל אפליה מגדרית במקצועות המדעיים והפערים בין נשים לדברים נובעים אך ורק מבחירות שונות של שני המינים. ואז בחלק האחרון, באופן מניפולטיבי המראיין בחר להוסיף לרתבה תעמולה פמיניסטית שקרית על הסטריאוטיפים הגבריים כביכול של המקצועות המדעיים שמונעים מנשים נגישות למצקועות הללו. זו תעמולה פמינסטית שקרית לחלוטין. הגיע הזמן לכבד בחירות של נשים ולא לכפות עליהן ללמוד מה שהן לא רוצות בטענה שהן לא יודעות מה טוב עבורן.
סוציולוג | 12.03.17
31.
דיני המשפחה מבטיחים רווחה חומרית לאישה ולכן הן
מרגישות שהן יכולות להרשות לעצמן לא להתאמץ ולא ללכת ללימודים קשים. הגבר יאלץ לממן את ילדיה והדירה והילדים יהיו שלה. ולכן אין מוטיבציה לנשים ללמוד דברים קשים ולהתאמץ. אם הן היו צריכות לשלם חצי דמי מזונות שמוטלים על הגבר לילדים של עצמן אז הייתה להן מוטיבציה להתאמץ מבינת קריירה.
ב | 10.03.17
29.
הבדל שלא מדברים עליו
כחוקר ופילוסוף, זיהיתי הבדל מהותי וסמוי בין בנות לבנים: התקשורת וחילופי מידע. בנים מתקשרים ומחליפים מידע "טכנולוגי" / "מדעי"... לעומת בנות שבד"כ מתקשרות בתחום החברתי. הבת שלי, כבת 25 (דוקטורנטית) אהבה ואוהבת מאוד מתמטיקה.. לא הייתה לה גם לא חברה אחת שיכלה לתקשר אתה בתחום, כך גם לא בתחומים טכנולוגים. נדיר מאוד שילד/ה מתחברים ל "מתמטיקה" בגיל 16... ההטמעה צריכה להתחיל בגיל שנתיים-שלוש, וללא תקשורת חברתית מתאימה - רוב הבנות לא יתקרבו לתחום.
JOJO | 09.03.17
27.
אל תעשו את הטעות הזו, אל תעברו להיות מורים
אני טעיתי. עבדתי בהייטק (באמדוקס) 15 שנים. עזבתי ועברתי להוראה. איזו שטות. אני אוהבת ללמד. אני גם אוהבת את התלמידים שלי, אבל, מזהירה אתכם, אל תעשו את הטעות הזו. אל תעברו למערכת החינוך. מערכת איומה, שדורסת, שודדת, חונקת ושוחקת את המורים. אל תגידו לי "החופש הגדול" וימי עבודה קצרים. אני עובדת בבית הספר במשרה מלאה ואז... כמעט כל יום בין 3 ל 7 שעות בבית. כל יום. הילדים שלי לא רואים אותי. אין לי זמן לכלום. מלא עבודות, משימות, מבחנים לבדוק. מערכת החינוך רק רוצה יותר ויותר ויותר.
תהילה | 09.03.17
26.
אם תמיד מתעניין אז הוא יהיה מוכן להתאמץ
קודם כל העניין, העניין הוא שיוצר את הצורך. אדם נורמלי לא ילמד משהו אם הוא לא צריך אותו... זה גם הסיבא שכניראה (לא בדקתי) הפרופסור המכובדת לא מדברת סינית שוטפת, למרות שסינית שפה חשובה מאין כמוה, אבל אנגלית היא כן מדברת... למה כי היה לה צורך ללמוד אנגלית וללמוד סינית היא לא חשה צורך. בגדול תפקיד המורה הוא בעיקר לעורר עניין בתלמידיו, את השאר יעשו התלמידים לבד...
יואל | 09.03.17
24.
יש קצת סתירה בטענה של הפרופ' הנחמדה
מצד אחד הבעיה ש"ילדי השמנת לא לומדים מקצוע מועיל", ומצד שני הפתרון הוא לטפל בשכבות החלשות. נניח שצריך לעודד לימודי מדעים לשכבות החלשות (שהן די מיעוט). אבל זה לא יפתור את הבעיה של שכבות הביניים (רוב הציבור) שלא מעודדות ילדים למקצועות טכניים ומדעיים. הפתרון הנכון הוא לבטל את "מדינת הרווחה", ומהר מאד כולם יבינו איך להתפרנס.
ZE | 09.03.17
19.
תשובה ל-13
יש לי phd במדעים, מרוויח 30k שספק מאוד גדול אם הייתי עושה אותם במידה והייתי לומד ספרות אנגלית. אגב, אני גם מאוד מאושר כי מבחינתי לעסוק במחקר (יישומי בתעשיה) זה הדבר הכי מסעיר בעולם. ועוד אגב, אני עובד 9 שעות ביום ומבלה עם הילדים שלי המון זמן איכות (אוסף אותם מהמסגרות לפחות פעמיים בשבוע). לא מובטח לאף אחד בחיים האלו שום דבר אבל למי שלומד מדעים יש בתוחלת (מושג ״מדעי״ אני יודע...) יותר סיכוי להשתכר יפה ולהנות מהחיים במאה ה-21 מלמי שלומד מדעי הרוח. בהצלחה!
אושרי | 09.03.17
18.
את הכימיה חיסלו האונב' זה לא בדרישות הקבלה
תלמיד היום נכנס לתיכון חושב על מקצועות רפואה ומדעים - בעבר נדרש ללמוד גם כימיה היום רק פיזיקה . באונברסיטאות מצאו מכרה זהב עושים קורסי הכנה וקורסי קיץ בכימיה אז מי צריך ללמוד זאת בתיכון ?? התשובה אף אחד !! לכן חוץ מהמגזר העברי הכימיה נעלמת מבתי הספר שגם ככה מתקשים להחזיק את המעבדותעם התקציב . ואיפה משרד החינוך ?? ישן כבר 5 שנים !!
בעל ידע בתחום ## | 09.03.17
17.
ומי אשם? נכון. הדור שעליו נמנית הפרופסורית היקרה
הדור שמשועבד לעבודה כל כיום, כל הזמן, במחשב ובטלפון ובאוטו ועונה לשיחות גם בחופש עם המשפחה. הדור שלפניו, הסבים והסבתות שחלקם כבר נפטרו, בנה את הארץ הזאת אבל מצא גם זמן לפנאי ולשבת עם הילדים ובני הזוג. אנחנו רואים את כל זה ולא בא לנו להיות עבדים, ולקבל שבץ יום אחד אחרי היציאה לפנסיה.
ברק יוסלביץ' | 09.03.17
14.
אושר לא תלוי במה שתלמד אלא האם תלמד את שתרצה
אין ניגוד בין ללמוד מדעים ולהיות מאושר. כמו כן איך אפשר להיות מאושר מבלי שיהיה לך כסף להתפרנס? אז במה להתפרנס? במה שמביא פרנסה טובה וישרה. יש לחנך לכך שאדם צריך לעבוד ולהרויח על מנת להתפרנס בכבוד ולא משנה האם זה מדעים, כתבנות, הוראה(אפשר לעבוד גם ב-2 בתי ספר ולהתפרנס יפה מאד) , הנדסה, מחשבים, אדריכלות וכו'. לכן מדעים לא נוגדים אושר ואושר זה לא רק טיסות ונסיעות לימודי כלום.
חני | 09.03.17
13.
להרגיל ילדים להרוויח ממתמטיקה כבר מהבר מצווה
זה חשוב לגדל קאדרים של מורים, אבל הבעיה היא במוטיבציה. אפשר הרי למצוא את 15 מורי המתמטיקה הכי טובים בעולם, ולפתח תוכנות לימוד ובחינה הכי טובות שתהפוך את חייו של המורה בכיתה לממש קלים. צריכים לפתח מוטיבציה לתלמיד והוריו ללמוד 5 יחידות מתמטיקה. אם יעניקו 1500 ש"ח על כל מבחן אבן דרך בדרך ל5 יחידות במתמטיקה ויש בסביבות 20 כאלו, אז הכיתות היו מלאות, התלמידים היו מקשיבים המורים היו מתים ללמד כזאת כיתה. צה"ל היה מקבל כח אדם טכנולוגי, המשק היה מקבל מהנדסים מוכשרים שישלמו מיסים.
אסף | 09.03.17
12.
אושר יותר חשוב מפרנסה, וכל קשר למדעים מקרי בהחלט
יש כאן התנשאות רצינית. כן, אנשים לא בוחרים במדעים, וזה לא בהכרח מתוך עצלנות. אני לא הייתי רוצה קריירה שבה אני עובדת מצאת החמה עד צאת הנשמה ובסוף גם מרוויחה פחות מהגברים מסביבי, גם לא מספיקה להיות עם המשפחה שלי וגם לא בהכרח מגיעה לעצמאות כלכלית. וזאת האמת המרה - שמי שבוחר היום במדעים, לא מובטח לו שום דבר, כלכלית, מקצועית, ובטח ובטח משפחתית. האם חוקרים זוטרים מתעשרים? והאם בהכרח הם מאושרים? כנ"ל לגבי כל מקצוע מדעי שקיים היום בשוק.
לא ילדת שמנת | 09.03.17
11.
אני מניח שהפרופ' יודעת היטב
שאדם משכיל הוא אדם שיודע גם על מדעים גם אמנויות וגם מדעי הרוח. היא עצמה שייכת לתקופה שבה לכל הפחות היתה שאיפה לגדל ילדים על קרקע אינטלקטואלית. יש משהו לא בריא לחברה ביחס למדעים וטכנולוגיה: אי אפשר לצפות שכל המדינה תהפוך כאיש אחד למדענים ומהנדסים. כל עם ומדינה זקוקים למספר רב של מקצועות שכל מי שעוסק בהם כאזרח שומר חוק יש לו מקום בחברה. בכל מדינה נורמלית יש מדענים ומהנדסים, אבל האדם שואף לפתח את עצמו במקביל גם בכיוונים רבים אחרים וטוב שכך.
חילוני אתאיסט | 09.03.17
9.
ההתחלה של הסוף
השילוב של סביבה תרבותית רוויוה שוביניזם גברי החל מגיל צעיר מאוד, מורים בבתי ספר שלא ראויים ללמד מדעים ומשניאים את המקצועות, שוק עבודה שלא מתחשב כלל בנשים, תוך הפלייה בשכר ודרישה לשעות עבודה מטורפות כרגיל. כל זאת רק ההתחלה של כל הסיבות שנשים נושרות ממדעים עוד לפני שהגיעו לשם באמת. הפערים הולכים ומעמיקים ולמעשה זאת אכן ההתחלה של הסוף..
מאיה, Ms | 09.03.17
7.
תפיסה של איש מדעים
כרגיל שנותנים לאדם אנליטי להתבטא..... מה יותר חשוב פרנסה טובה ולא להיות מאושר. או פרנסה פחות טובה ולהיות מאושר? אני בטוח בוחר (ובחרתי) באופציה השנייה. החיים דבש , מעניינים , מאוזנים , ומאושרים, בסופם של חיים פרופסור אנחנו נשארים עם זכרונות של חוויות לא של עושר או חומרנות
אבי | 09.03.17
3.
כי צריך להתאמץ
פרופ' נכבדת, הומצאו במיוחד בשביל ילדי השמנת מסלולים קלילים שלא צריך להתאמץ בהם. אנשים כבר לא מעט שנים מעדיפים ללמוד מנהל עסקים, ניהול, משפטים וכלכלה מאשר מדע והנדסה. על מנת להגיע למשהו במדע והנדסה צריך לעבוד קשה מאוד ואם יש דרכים עוקפות אז אנשים יעדיפו שלא לעבוד קשה. בנוסף מקצועות כמו הנדסת חשמל ותוכנה הגיעו לרוויה, יש יותר מדי בוגרים והמלחמה על כל משרה כשאין לך קשרים היא קשה ביותר.
דני | 09.03.17
1.
כשאברך מרוויח יותר מדוקטורנט אז מה הטעם?
יש לי דוקטורט ממכון וייצמן. אחרי כל הקצבאות והמלגות אברך מקבל יותר ממה שאני קיבלתי. אם היתה לי האופציה הייתי הולך להיות דוס, פייר? להיות משכיל ומוכשר בישראל זה מיותר, בסופו של היום משנה רק מאיפה הגעת ומי חבר של אבא שלך. תשאלי את יאיר נתניהו, אני בטוח שהוא יסכים איתי. אני עזבתי, אני מקווה שגם כל השאר יעשו כך. בישראל או שאתה מתנחל, או דתי, או שאתה לא שווה כלום למדינה.
מגמגממגגמגחג | 09.03.17
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת