אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

למה יש מדינות שמתעקשות על נהיגה בצד שמאל של הכביש

40 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

39.
אין דבר כזה הפוך, כמו שיש צד ימין ויש שמאל
כמו שנאמר שרוב העולם 75% אנשי כותבים בימין ו-25% כותבים בשמאל. נהגתי ברכב שכור רחבי קפריסין לא היה בכלל קושי בנהיגה פשוט מתרגלים תוך כמה שעות דווקא שזה היה מאתגרת אותי. כמו שמדינות "שמאליות" לא יגידו שמדינות ימניות הפוכות בשבילן, פשוט זה הכל בראש.
מיכאל | 21.02.20
38.
עברתי מימין לשמאל
תודה על המאמר מעניין. אני חי בלונדון כך שלוותי את המעבר מנהגיה בצד ימין לנהיגה בצד שמאל. המסקנה שלי שהיא אין שווים הבדל מהותי ואין ״הפוך״. יתרון אחד שמצאתי לנהיגה בצד שאל הור שבתור ימני כתף ימן שלי יותר גמישה ולכן יותר קל לי לסובב את הראש ימינה ולהסתכל אחורה. אני מרגיש את זה מאד כשאני מבקר בארץ ונוהג שוב בצד ימין
בועז | 17.03.17
33.
ל22 נהג ימני יוריד הרבה מראות במעבר לנהיגה בשמאל
גם אם זה נוח יותר, המעבר לנהיגה בשמאל קשה וטומן בחובו סיכון גדול. הסיכון הגדול ביותר, בכניסה לכיכרות ויציאה וכניסה בכבישים מהירים, במיוחד כאשר אין רכבים נוספים בסביבה. מבלי שתבין, אתה עלול למצוא עצמך נוסע נגד כיוון התנועה.
קפריס | 05.03.17
27.
LHT vs RHT-תגובה למס' 1
בגדול צדקת אם כי בכ-76 מהמדינות נוהגים בשמאל, לא ב-20%. לרשימתך ניתן להוסיף עוד שטחים עצומים בדרום-מזרח אפריקה החל מקניה ואוגנדה ועד דר' אפריקה, מלזיה, אינדונזיה, ברונאי, כולל פפואה גיני החדשה, ניו זילנד, פיגי' וכמובן הודו, טאילנד, פאקיסטן העצומה וכד'. כך שגם אם ב-RHT הם הרוב עדיין כמות עצומה של תושבי העולם נוהגים בשמאל.
OCULUS RIDGE | 04.03.17
22.
ישראל-תגובה ל 10
1. ארץ ישראל לא היתה קולוניה בריטית אלא קולוניה של חבר הלאומים ואחר כך של האו"ם. בריטניה קבלה מנדט מחבר הלאומים לנהל את א"י ומכאן המונח "המנדט הבריטי: (מסיבה זאת ההחלטה לצאת מכאן לא היתה של בריטניה אלא של האו"ם ב 29/11/1947) 2. כאשר התחיל השלטון הבריטי, כבר נהגו בא"י מצד ימין. בריטניה מאולם לא שינתה את הסדרי הנהיגה במדינות ששלטה בהן.
פיני | 04.03.17
18.
כולנו פשוט לוקחים כמובן מאליו?
תפנימו כבר כי נמאס לתקן; חוץ מזה שהכול עניין של תפיסה. טיילתי באוסטרליה במשך חודשים רבים ואני יכול לומר שהתרגלתי לנסיעה בצד שמאל במהירות הבזק ואני לא "תרנגול צעיר". אפרופו, יותר אקוטית בעיני ההתעקשות (ארה"ב בעיקר) להשתמש באינצ'ים וכדומה במקום מעבר לס"מ שבמקרה זה באמת הופך את החיים לקלים יותר. ומדוע האנגלים משתמשים ב-Stones לציון משקל והאנגלים בפאונד במקום ק"ג? (-:
מקבלים לא לוקחים | 04.03.17
13.
גם בא"י המנדטורית ניסו להעביר את הנסיעה לצד שמאל
אבל בסופו של דבר כשקמה מדינת ישראל הוחלט לאמץ את הסטנדרטים המקובלים במזרח התיכון כדי להיות חלק מהמזרח התיכון כשיהיה שלום. עד היום אנחנו צובעים את שולי הכביש בצהוב כפי שנהוג רק במדינות המזרח התיכון וצפון אפריקה.
אלון | 04.03.17
9.
למעלה מ 80% משטח כדור הארץ-הנהיגה בצד ימין.
מה שנשאר זה בעיקר איים או חצאי אי , כמו בריטניה , אירלנד אוסטרליה יפן קפריסין...מבחינה סטנדרטית עדיף לכל אלו שנוהגים בשמאל לעבור לצד ימין, ואכן שוודיה עשתה זאת ב 1967, אולם היום זה יחייב שינוי מחלפים וכבישים רבים , ולצערם של רבים זה ישאר כך.
צביקה החשמלי | 04.03.17
3.
זאת הסיבה שהיונים בלונדון מתות בכביש
היונים שנודדות מארצות שנוהגים בהן בצד ימין, מגיעות ללונדון ושם נוחתות על הכביש בצד ימין.. מחכות שיגיע רכב כדי לעוף שניה לפני שהוא פוגע בהן אבל הן פשוט מסתכלות לצד הלא נכון בצפייה לרכב שיגיע.. היונים שומעות את הרכב המתקרב אבל לא רואות אותו.. ואז כשהוא מגיע - סמאאש!
צלופח חשמלי | 04.03.17
1.
נסיעת רכב בצד שמאל ביפן נעוצה מסיבה אחרת
הוא זכר מתקופת הסמוראים, אשר היו ימנים (מהמילה יד ימין) כרוב בני האדם, הלכו בצד שמאל של הדרך כאשר יד ימין נשענה על ניצב החרב ומוכנים לשליפה מהירה במקרה הצורך. אם שולפים ביד ימין, צד ימין חייב להיות פנוי ממכשולים. לכן מורשת הסמוראים השתרשה גם בהובלת עגלות עד לנהיגת מכוניות (ללא קשר שתעשית הרכב היפנית החלה בהרכבת האוסטין 7 האגדית)
? | 04.03.17
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת