9. ללכת עם התחושה ולשאול בראיונות דברים שמעניינים כמובן בדרך המתאימה ובזמן המתאים, אך צריך לראות גם שהארגון מתאים לעובד ולא רק שהעובד מתאים לארגון. אם התחושה לא נעימה, לברר מדוע כמה שיותר מוקדם. אם המקום עצמו נמצא בתוך בניין עם כמה חברות עם שירותי משרד משותפים לא יהיה קל למדוד מטבח וכו' אך זה יחסית שולי לעומת הטיפ החשוב של אינטרקציה ותקשורת בין עובדים. אם זו לא מתקיימת, זו בעיה. אם מתאפשר לראות דברים שעלו בכתבה אז למה לא, אך תמיד בסוף התחושה האישית ולא לחץ מבחוץ היא זו שתקבע ובדרך כלל אורח לרגע רואה כל פגע (אם יש). בהצלחה. אפי | 01.04.17 (ל"ת)
7. חניית אורחים כשבאים לראיון כשבאים לראיון האם המקום מספק חניית אורחים. ברוב המקומות יש מצוקת חניה ואין אלטרנטיבות. משה מלצר | 23.03.17 (ל"ת)
6. תקשיבו גם לסביבה. אם ישנם צחוקים זה אומר שיש אווירה חיובית אם לא אז לא! כשהלכתי לראיונות השתדלתי לקבוע אותם בזמן ארוחת צהריים או בערב. בשעות הללו האווירה האמיתית במשרד מתבררת במלואה. מנהלים שיושבים עם העובדים לאכול. אנשים מסתובבים בגרביים. זה אומר הרבה על תחושת הביטחון של העובד. אם שומעים רק מזגנים ובשעת האוכל כולם עם צלחות מול המחשב...לא תודה. מוטי | 23.03.17 (ל"ת)
4. שכיר זה בסוף שכיר... אחרי 4 חברות הייטק אני חייב להגיד שבסוף מתרגלים להכל, וכעבור X חודשים או Y שנים כבר נמאס והדברים האלו הופכים שוליים, הכי חשוב זה מה נכנס ב10 לחודש וכמה קשה\קל אתה עובד בשביל זה, באמת שכל השאר בסוף נדחק לאי רלוונטיות. אהוד | 23.03.17 (ל"ת)
3. לגבי המקרר אם יש 3 בקבוקי שמפניה במקרר ומכונת סיגרים אתם עובדים במקום הנכון אזרח מודאג | 23.03.17 (ל"ת)
2. הכי חשוב: האם רואים במשרד קרחת ושיער לבן אם לא, אז כנראה שגם יומכם יגיע... ☺☺ מתכנת זקן מובטל | 23.03.17 (ל"ת)
1. אם במטבחון יש רק קפה ארומה או נס אבקה של עלית הבעלים קמצנים ברמות על. אם התרבות הארגונית היא לשימוש כוסות חד פעמיות קטנות ולא במאגים איכותיים שנותנים אווירה חמה, אתם תרגישו כמו עובדים חד פעמיים שצרכיהם אינם חשובים דייב | 22.03.17 (ל"ת)
נאה המטבח בעיניכם? איך להחליט אם לעבוד בחברה רק לפי התבוננות במשרדים
9 תגובות לכתיבת תגובה