אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מתכננים ללמוד מינהל עסקים בחו"ל? אלה בתי הספר שבהם זה משתלם במיוחד

19 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

18.
כתבה חובבנית
דירוג הזוי שלא כולל את MIT ו-Kellogg: שתיים מהתוכניות המובילות בכל דירוג נורמלי ביחד עם הרווארד, סטנפורד, וורטון, בות' וקולומביה. מעבר לזה שהנתונים על כל תוכנית לא נכונים ומאוד מאוד חסרים. ומה עם לציין מה החוזקות והחסרונות של כל תוכנית? יש תוכניות מאוד טובות לבנקאים, יש כאלה שטובות לייעוץ, יש כאלה שטובות לטכנולוגיה וכו'. השכר ההתחלתי מאוד קשור לתחום שבו עובדים בו אחרי הלימודים. בקיצור נראה יותר כמו פרסומת סמויה מאשר כתבה עם תוכן
מידע פנימי | 31.03.17
10.
אובייקטיבי מאוד.
שכר לימוד גבוה מאפשר קליטה של תלמידים ממעמד סוציואקונומי גבוה. אותם תלמידים חוזרים למשק ושותפים באותו מעגל - רק העשיר משיג לימודים במוסד יוקרתי - והוא מרוויח. המערכת האמריקאית רחוקה מלהיות שוויונית, אותם חנונים שמגיעים לאוניברסיטאות אלו ממעמד סוציואקונומי נמוך הם בודדים מול כל הממוצעים שיושבים שם ממעמד גבוה (ואני מכיר כאלו). האוניברסיטאות יוקרתיות מאחר ויש להן תקציבי מחקר ענקיים, וגם פרופסורים טובים ויקרים, ובגלל זה שכר הלימוד הוא שערורייתי. הבריאות והחינוך בארה"ב טעוני שיפור בהיבט הסוציאלי.
חתולמעופף | 31.03.17
8.
הדירוג בכתבה שטויות
למדתי בשיקגו. אוניברסיטה מעולה!! דרדן יותר גבוה משיקגו? ואיפה קטלוג בדירוג, וברקלי? בקיצור. ומי שאומר שרוב הסטודנטים ממומנים ממש טועה. התוכניות הרגילות שבהן לוקחים שנתיים חופש ממש לא ממומנות. רק תוכניות המנהלים או לימודי הערב לפעמים ממומנים.
סתם משהו | 30.03.17
7.
על מה שקורה בפועל
אכן, בפני חלק מהאנשים בתי הספר הללו פותחים דלתות שבד"כ סגורות בפני סטודנטים זרים, וכן, מדובר בחוויה אקדמית מדהימה. עם זאת, כלום לא מובטח. מי שאין לו ניירות עבודה אמריקאיים סובל כי הרבה מעסיקים לא מתעסקים עם זרים, ואלה שכן, כפופים למכסת ויזות H1B שנגמרות בטיל. חוצמזה מעסיקים מחפשים ניסיון עבודה רלוונטי קודם, כך שעבור בעלי מקצועות מסוימים (אנשי מדעי הרוח ועו"ד) מציאת עבודה היא אתגר אדיר וצריך להלבין את קו"ח דרך עבודה בחברת ייעוץ. התחרות על משרות בחברות אלה מטורפת. אם אין לכם 150K$, תחשבו היטב.
סוף מעשה במחשבה תחילה | 31.03.17
6.
מסכים עם מגיב 1, תזהרו
הנתונים המפורסמים לא תמיד אמינים לחלוטין ולא משקפים וודאות מוחלטת לכל אחד. לדוגמא, רבים מאלו שלומדים במוסדות המוזכרים הם בנים ובנות של, שעם סיום הלימודים יקבלו עבודה בכירה בשכר נאה, זה לא מובטח לכל אחד. יותר סביר שתמצאו את עצמכם עובדים 80 שעות בשבוע כאנליסט באיזה מוסד פיננסי. מדובר בבתי ספר מעולים וחוויה מדהימה, אבל לא להאמין לכל מה שאתם קוראים, המוסדות האלו הם פרטיים והסטודנטים הם מקור ההכנסה.
אני | 30.03.17
4.
מאוד לא מדויק
הכתבה לא לוקחת בחשבון שמדובר בתכניות לימוד ב"משרה מלאה" כך שבמשך שנתיים אין הכנסה כלל. זו גם עלות. יש גם הוצאות עתק שכן המגורים בקרבת המוסדות הללו יקרים מאוד. צריך גם לציין שחלק גדול מהלומדים במוסדות אלו הם בכירים הנשלחים ע"י המעסיק וחוזרים לעבודות הריווחיות שלהם אחר כך. צריך גם לזכור שעל מנת להתקבל לאוניברסיטאות הללו צריך להפגין כמה שנות עבודה (בדרך כלל לפחות 5) בתפקיד רלבנטי ולהיות עם GMAT בשמיים כך שמי שמתקבל זו לא צפרדע שהופכת לנסיך.
אחד שיודע | 30.03.17
1.
לא מדויק - בית הספר לא מבטיח
בתי הספר לא ״מבטיחים״ תעסוקה. יתרה מזאת, נתוני התעסוקה יכולים להטעות. שכן, רבים מהסטודנטים נשלחים או לכל הפחות לימודיהם ממומנים ע״י המעסיק ולכן חזרתם למקום העבודה היא קרוב לודאית. מה שמעלה באופן מלאכותי את אחוזי התעסוקה של הבוגרים.
אלעד | 30.03.17
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת