אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מחקר בינלאומי: "אי אפשר לברוח מעליית מחירי הדירות בישראל"

201 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

197.
המחירים במרכז
יעלו כמובן הרי כולם רוצים לחיות במרכז ! רוב הישראלים יעברו לגור בדרום או בצפון ( רמת המחירים תהיה שפויה , פשוט המשכורות בארץ נמוכות ) דירות להשקעה ? עדיף באירופה (לאחרונה קניתי דירת חדר ב 700 אלף שקל ) על המדינה לחשוב על תחבורה ציבורית ראויה ( רכבת תחתית לא עילית ) או שהמצב יהיה קטסטרופלי ! אני אוהב אתכם אחיי היהודים .
חכם  | 03.05.17
195.
שטויות במיץ..
כתבה עם אינטרס, להגיד שבתל אביב המחירים גם יגיעו ל-60 אלף למטר שכבר היום יש אזורים ודירות שמוכרים במכירים האלה זה בעצם להגיד שהשוק בקושי יעלה במקרה האופטימלי, בטח באופן ריאלי (לעומת נומינלי שמשקללים אינפלציה). אני מתווך נדלן ואני משקיע בחו"ל וגם אומר ללקוחות שלי למכור.
מוטי | 01.05.17
193.
אני שמעתי את המושג "קריסת מחירים" כבר כמה שנים
ועד היום זה לא קרה.. אולי נרד קצת למציאות שזה לא יקרה בשנים הקרובות.. ושום מסמך לא של משרד האוצר או של הקבלנים יוריד את המחירים.. עד שלא יעשו רכבת נורמלית לפריפרייה או יתחילו לייצר מקומות עבודה בפריפרייה שום דבר לא ישתנה והמחירים ימשיכו לעלות בגוש דן..
חי בישראל | 01.05.17
192.
תשקיעו באולגה
מדהים, לא חושב שזה יקרה בעוד שני עשורים. חושב שזה יקרה תוך עשור. כמו שהזמינו פעם מומחה לפקקים שאמר שתוך 15 שנה הפקקים יתארכו פי 2. זה היה ברור לי שזה יקרה תוך 10 שנים, בפועל זה קרה תוך 5 שנים. הפוליטקאי הראשון והאחרון שאמר על נדלן את האמת הינו בנט. שאמר שחסרים בארץ מיליון דירות...
גיל | 30.04.17
188.
הכותרת של הכתבה אינה נכונה. הכותרת צריכה להיות אי אפשר לברוח מעליית איטית במחירי הדירות בת"א
עלייה מ-40 אלף ש"ח למ"ר ל-60 אלף ש"ח למ"ר במשך 23 שנה משקפת עליית של 1.8 אחוזים בשנה. לפני פחת. עם פחת של 0.3 אחוזים העלייה היא 1.5 אחוזים לשנה. בתוספת דמי שכירות "נטו" 2 אחוזים לשנה התשואה היא 3.5 % לשנה לפני מסים. נראה לי שהתשואה בשוק המניות ל-23 תהיה גבוהה יותר.
רן | 30.04.17
184.
וואו איזה גאונים. עוד 25 שנה מחירי הדירות יהיה יותר גבוהים
ממש חקרתם את הנושא לעומק הא? יש לי עוד תוצאה של מחקר שאני ביצעתי - עוד 25 שנה הבורסה תהיה יותר גבוהה מאשר היום. אבל יש רק בעיה אחת עם המחקר. כבר היום עדיף לקנות דירה להשקעה במנהטן על פני תל אביב - המחיר יותר נמוך והתשואה יותר גבוהה מאשר דירה בתל אביב. עוד דבר, אחוז המליונרים שגרים בעיר. ניו יורק מספר שתיים בעולם. אנחנו רחוקים מאחור. צריך להשוות גם את השכר הממוצע באזור המרכז לעומת ניו יורק. פה 10 אלף ש"ח לחודש, בניו יורק 10 אלף דולר לחודש. הבדלים קטנים כאלו שגורמים לכל המחקר הזה להיות מגוכח.
דודו | 29.04.17
181.
תעלומה ממש
מעניין איך זה שדווקא החל מ2008, עם עלית הריבית, פתאום גילינו שכל כך הרבה תינוקות נולדים פה, ומה קרה בין97 ל2003 נגיד? יש למישהו נתון על עונות חלשות בבתי היולדות 20-30 שנה לפני להסביר את הירידה של 10 אחוז במחיר שהייתה אז? ואגב נגיד ויהיה פה צפוף, גם בפאבלות בברזיל צפוף ודי זול שם. כשהשכר לא עולה והחוב מתנפח אנחנו מתקרבים יותר לכלכלות עולם שלישי מאשר להונג קונג וניו יורק.
ליה | 29.04.17
180.
אחת הכתבות היותר מאירות עיניים!
לא כמו הכותרות המוזמנות ב ynet ווואלה . מנסים לפמפם לאנשים כל הזמן שהמחירים עומדים לרדת. אבל למעשה לא רק שלא הולכים לרדת. אפילו יעלו בגדול! קצת מצחיק לראות הרבה תגובות של אנשים עם הראש בקיר. שמסרבים בתוקף להבין את ההסבר המאוד פשוט
אודי | 29.04.17
179.
ממש לא, המחירים דוקא יירדו, הפתרון הוא פינוי בינוי
יש כל כך הרבה מקום לבנות, במרכזי הערים יש שכונות רכבת ישנות, שיכוני עולים שכמעט מתמוטטים, בתים פרטיים ישנים. אם על כל חורבה כזאת יקימו מגדל יש רזרבות ל 100 שנה. ברגע שיתחילו להאיץ פינוי בינוי כי לא תהיה ברירה ויצברו נסיון עם זה המחירים יירדו בכל הארץ בצורה דרסטית. יש בעייה עם תשתיות התחבורה במרכזי הערים אבל גם בזה אפשר לטפל.
ד | 29.04.17
176.
גוף נדלנ"י גדול בישראל הזמין מחקר - מעניין מה הגוף רצה להוכיח?
שמחירי הנדל"ן הולכים לרדת? כנראה שלא. ומה לגבי המדד המהותי ביותר - מספר המשכורות שנדרשו לרכישת דירה לפני עשרים שנה בערים האלו לעומת היום? ומה לגבי סביבת הריבית הנמוכה שהביאה לבועת מחירי הדיור בה אנחנו מצויים היום? גם שם היתה ריבית נמוכה? ומה לגבי הדמוגרפיה? מספר דורשי הדירות בישראל הולך לרדת מהותית תוך שנתיים, האם בדקו את זה בכלל? ומה לגבי 20 אלף פועלי בניין מסין שנמצאים בדרך לישראל? ומה קרה בשאר העולם באותה התקופה? האם מחירי הנדל"ן לא עלו גם בצורה ניכרת? בקיצור, תפסיקו לנסות להפחיד את הציבור עם מחקרים מוטי אינטרס של חברות נדל"ן וקבלנים למיניהם. "הציבור אולי מטומטם אבל כבר אין לו כסף לשלם" שבת שלום!
ערן הכלכלן | 29.04.17
175.
"מצוקת הדיור" בין חדרה לגדרה = איננה תאונה
אלא מדיניות מכוונת, אנטרס משותף של החונטה בנקים-בג"ץ לרכז את היהודים ב "איזורי ביקוש" - גטו עירוני במחירי בועה פתיחת גבול סיני לפלישה המונית של מוסלמים שהשתלטו על דרום תל אביב הצפת המדינה בעשרות אלפי עובדים פלשתינים תמורת פיגועים + דירות במחירי פיגוע נועדו לחסל את הרוב היהודי / לקדם מדינת כל אזרחיה / לקדם מצוקת דיור = בועת נדלן זה בדיוק האג'נדה של הבנקים-בג"ץ
סבנה | 29.04.17
167.
תקנו תקנו זה רק יעלה....כבר רצים לקנות דירה
גם אם תגידו שהמחירים יעלו פי 10 תוך עשור, לרוב האנשים אין כסף לקנות דירה. לאחרונה ארה"ב מעלה ריבית כל רבעון ומתכוונת להמשיך - ישראל בדרך. כי אם לא כל הכסף של המשקיעים הגדולים שלנו יברח לשם. לא נשכח שריבית המשכנתאות תעלה גם.
אלכס | 28.04.17
165.
ההתרבות הטבעית מלמדת על גידול בצמיחה
ל148- תכלס החרדים מתחתנים בגיל 20, ורובם המכריע הם בעלי דירות, לא פחות קשה להם כי כמובן ההשתכרות למשק בית נמוכה יותר, (אגב, גם כששני בני הזוג עובדים), חיים באמת במושגים של צמצום מסוים ביחס לחילונים, אבל אף אחד לא מרים ידיים ועוזב לברלין כמו עשרות אלפי טובי בנינו 'המשכילים' . גרים בכל עיר שמוכנה לקבל אותם וחווים התנכלויות איומות מצד תושבים עוינים ורשויות עוינות, אבל הם יודעים לסבול בשקט ובשורה התחתונה -נניח ב2040. הם יהיו רוב עשיר חזק ומאוחד, שיסכים לאשר בקשות מיוחדות לחילונים... המסקנה שלי או לעזוב כאן, או להצטרף אליהם...
הריאלי | 28.04.17
163.
שורש הבעיה
שורש הבעיה נובע שהמדינה בנויה מצורה רחבה וארוכה ודוקא אזור הביקוש-גוש דן נמצא באזור הצר ביותר והביקוש נובע ג"כ שגוש דן נמצא באמצע בין גוש חיפה והקריות לבין באר שבע ואשדוד הפיתרון הטוב ביותר להוזיז את ליבת הביקוש-תל אביב יותר מזרחה ולהפוך את ראש העין ומודיעין לליבה וליצור רצף עירוני חזק בשומרון מראש העין ועד אריאל. ובנוסף לתת משקל עודף בתשתיות בגושים של חיפה ובאר שבע והבניה תהיה בצורה של רצף של ערים לדוגמא לחבר את אשדוד לאשקלון ולקרית גת בדומה לגוש שקיים בגוש דן.
מישהו | 28.04.17
161.
עוד סימן לירידה הצפויה
גורם אחד, קריטי, לא נלקח בחשבון (מבין רבים אחרים) - הציבור מתפקח. עצר להרהר בתופעה. יותר ויותר ממתינים עם ה"חלום" לקנות בית מהפחד שיהפך ל"סיוט". המגמה התהפכה. משקיעים מוכרים בטירוף. יותר ויותר אנשים מבינים שמה שעלה הגיע זמנו לרדת, אנחנו מתחילים להיות מסה קריטית של ציבור שמסרב לקנות את הנתונים המזוייפים הללו ולהשתעבד. עוד כתבה בשקל, ממומנת ע"י גוף אינטרסנטי. ולמי שרוצה להחכים ולשמור על משפחתו מהתמוטטות כלכלית - לכו לפייסבוק - "המחאה ההגדולה - יחד נוריד את מחירי הדיור".
ליאת | 28.04.17
156.
"השלימה עבודתה עבור גוף נדלנ"י גדול"
בטח התאחדות קבלני הארץ או ארגון אניטרסנטי דומה בסגנון. חא משנה כמה מחקרים האינטרסנטים יממנו לא ניתן לברוח מהמסקנה שרמת המחירים כיום משקפת בועת ענק אימתנית. 260 משכורות חציוניות לדירה ממוצעת! שיא עולמי! את זה ברנס וידידיו שכחו לומר. כל השנים אזור המרכז היה צפוף יותר אז למה רק בשנים האחונות חלה עליה דרמטית של המחירים? הסיבה היא כניסה מסיבית של משקיעים בשל ירידת הריבית דבר שהם לא הזכירו.לעומת זאת שום התייחסות לסימנים הרבים לקריסת הבועה הקרבה
ג. | 28.04.17
150.
ל108
אתה צודק הקבלנים לא בונים כן הם ישלמו משכורות לעובדים וביטוחים ומשכרת של 17 מיליון שח למנכ"ל מהאויר כן העובדים מגעים בבוקר ומשחקים קלפים עד הערב נכון ,בטח אתה צודק ממש לא יבנו לא יבנו יסגרו את העסק ויחליפו מקצוע ואם כאלה יזמים קבלנים ישראלים עדיף לכולם שיבואו אחרים ,אלה תעבי בצע שלא נראו אף פעם באף מקום.
גג | 27.04.17
141.
לא ברור הקטע של האלה מהפוסטים אל תקנו אל תקנו
א אפשר לחשוב שמדובר על שוק שמבוסס על קבוצת לקוחות ספיציפים שכל יומיים קונה עוד דירה. הרי גם ככה לא קניתם אפילו דירה אחת. ב אם מחר אף אחד לא יקנה יותר דירה המחיר באמת יפול אבל בשניה שאנשים יבואו להתעניין בקניה במחיר הנמוך הוא יקפוץ מחדש למחיר הגבוה. ג הסיבה שאנשים מסכימים לשלם מחיר יקר זה כי הם לא רוצים לגור בשכנות ערסים שבטוחים שכל אזרחי המדינה משתכרים בין מינימום ל6 אלף.
מה? | 27.04.17
137.
הצפיפות במרכז עלתה גם בעשור הקודם ובכל זאת המחירים ירדו
המחקר מספר את המובן...גידול בביקוש מוביל לעלית מחירים. אבל בפועל מתעלם מגורמים נוספים בעלי משמעות קריטית כמו שערי הריבית, אבטלה, שערי מטבע (משקיעים זרים) והון עצמי ראשוני. בעשור הקודם, עד שנת 2007, המחירים ירדו ריאלית, למרות שהצפיפות במרכז עלתה. פשוט כי המשק היה בהאטה (התפוצצות בועת הדוטקום, אינתיפדה 2, עירק). במקביל שערי הריבית הגיעו ל10% לשנה. ברמות כאלה אף אחד לא קונה דירה. כיום הריבית בשפל, משק בתעסוקה מלאה ולכן המחירים ממשיכים לעלות. אבל בכל כלכלה יש גם סייקל יורד.
גרוסמן | 27.04.17
136.
ברור שהגיוני
שכר ממוצע עולה ב-35 אחוז כל עשור. לפי המאמר הגאוני המחירים בין חדרה לגדרה, האיזור בו גרה חצי מהמדינה, ימשיכו לנסוק באותו הקצב ואולי אף מהר יותר. מה שאומר שדירה ממוצעת באיזור הזה בעוד עשור תעלה כ-3.5 מיליון. הגיוני לחלוטין שב-2028 זוגות ממוצעים שירוויחו את ה-28 ברוטו הממוצעים יוכלו לחטוף את הדירות הממוצעות האלו ולהמשיך לתדלק עליות. הגיוני גם שמשקיעים שיקבלו שכר דירה של 6000 שח (שכד עולה עם השכר) יהיו מרוצים מהתשואה. אחלה מחקר, אני רץ לקחת משכנתא.
לא קונה | 27.04.17
130.
כל מי שרק קרא את הכותרת ונבהל כותב- כתבה ממומנת. האין יותר אנשים חושבים במחוזותינו ?
התחזית שכתובה היא לפאקינג שנת 2040! שורה ראשונה לכן , גם אם קשה לי להאמין שיש איזו חברה שיכולה לחזות עד אז, בקצב הנוכחי הגיוני שזה מה שיקרה. הרי אחרי הירידה הקרובה בנדל"ן זה לא שכולם יעלמו פתאום נכון? תמשך מגמת הביקוש. אני נוטה ממש להאמין במיוחד עם כל המגדלים האלו סביבי בעיר שעד כה הייתה אפרורית כמו נתניה. גדרה חדרה אנשים.
לא פוליטי ולא ממומן | 27.04.17
126.
המחירים יעלו ויעלו ויעלו ויעלו
קישקושי אינטרסים אז למה למכור הייתם מוכרים מוצר שכל כמה חודשים עולה בטירוף, ? מה אם ?התחסות לנתון הכי חשוב שכר חיציוני כבר היום המחירים מטורפים יעלה לאן ? לאיפה נשאר ללכת ?עוד מעט אתם בלי קונים וכל מיני בעלי אינטרסים קראתי אחד פה "למחירים אין תקרה" חחחחח .??..נו באמת
מכון קבלני סליחה "מחקר" | 27.04.17
125.
הירידה תתחיל מ2017 ותסתיים אי שם ב 2021
תנו להם לכתוב את השטויות שלהם.. הסימנים כבר קיימים בשטח כעובדה מוגמרת, תוסיפו לזה את ההחלטה שבג״ץ תאשר את מתווה כחלון עם המיסוי לשלושת הדירות ( 2 וחצי ליתר דיוק ) וקיבלתם בומבה לתוך הפרצוף של הכולרות שמנסים לתרפד כדי להמשיך לחלוב מהפרה האנורקסית רחמנא ליצלן. לא קונים דירה במחירי בועה!
יקיר | 27.04.17
122.
תלוי בהרבה גורמים, למשל מלחמות, האם הריבוי ימשיך לגדול, כוח הקניה וכד'
אם חלילה תפרוץ מלחמה, אזורית או עולמית, פחות סביר שהמחירים יעלו. לדעתי מתישהו הריבוי (שהוא אכן גבוה בארץ, כמדומני הגבוה במדינות הOECD) יקטן, כי הצפיפות, יוקר המחיה וכד' יגרמו לכך. כך למשל אוכלוסית העולם גדלה כל הזמן, אבל כמדומני משנות ה60' (של המאה הקודמת) קצב הגידול קטן. כמו שהוזכר בתגובות קודמות, המחירים תלויים גם בכוח הקניה ואם זה לא יגדל, המחירים לא יגדלו. פיריון העבודה, שוב כמדומני, בישראל הוא לא מהגבוהים, מכל מיני סיבות, לכן סביר שהכוחות המנוגדים יתאזנו לנקודת משקל כלשהי.
בטיטו | 27.04.17
121.
השוואה מוזרה שלא לוקחת בחשבון פרמטרים חשובים
אי אפשר להשוות מחירים בין מדינות בלי להשוות שכר, זה לא שוק בינלאומי אחד לכל שוק יש את המאפיינים שלו. אי אפשר להשוות נתוני צפיפות במקומות שונים בעולם ולהשליך עלינו. יש לי חשד שזו מסקנה מוזמנת מבית "חברת הנדל"ן" שהזמינה את התחזית, האם זהו ניסיון נואש נוסף של התאחדות הקבלנים לבלום את ירידות המחירים?
גלעד | 27.04.17
120.
אני מצהירה יחד עם עשרות חבריי ובני משפחה נוספים
שבמחירים כאלה לא נקנה דירה. ואני מאמינה שיש רבים וטובים שראשם עדיין עובד, והם מבינים שעדיף לשכור ולא לקנות בכזה מצב. עכשיו בואו נראה מה יקרה כשכל הדירות היקרות ימשיכו לעמוד דוממות וריקות, מייחלות לקונה הראשון שלהן.
שירה | 27.04.17
119.
השוואה מגוחכת לניו יורק , לונדון , הונג קונג סינגפור ועודד
קודם כל במקומות הללו רמת השכר גבוהה לפחות פי 4 מישראל. דבר שני אלו מטרופוליני ענק ומקומות מרכזיים בעולם. ת"א עיר רחוקה וזניחה במונחים בינלאומיים ועסקיים מי מגיע לפה בכלל? בקיצור שטויות במיץ לא יקרה ישראל מקום זניח בעולם
מצחיק מאוד | 27.04.17
117.
מחקר בין לאומי? מרשים ביותר
אני מבין שכותב "המחקר" פספס את שיעור א' בכלכלה על הקטע של ביקוש והיצע.. בנוסף כמה תהיות.. מי הזמין את המחקר? גוף נדלני גדול.. לאיזה ערים השוו? 4 היקרות בעולם..(זה מה שנקרא לתקוע חץ ולצייר סביבו מטרה) האם השוק בקיפאון? מי עשה את ה "המחקר"? עידן סבו טבת & כהן שקר כלשהו, איזה עוד מחקרים הם עשו.. מה רוב המשקיעים בשוק עשו בתקופה האחרונה? מה הריבית בשוק? 0 כמה מרוויחים חצי מהתושבים? 6.5........... למה כל יום אני ולא רק אני מקבלים הודעות על מכירת נדלן בהנחה? למה כמות הדירות למכירה ביד 2 מרקיעה? למה השכירות לא עולה ביחס למשכורת? https://nadlanfacts.wordpress.com/(מיתוס 11) מאיפה מגיע הכסף שגורם לשוק ההון לצמוח בזמן האחרון? אז יש "מחקר" וממצאים שהוזמנו על ידי גוף נדלני עלום שמתבצע עי גוף לא מוכר בתקופת קיפאון, נו שויין......
משה | 27.04.17
116.
מהלך שחוזר על עצמו
. מספרם הרב של המשקיעים בין בעלי הדירות הוא הגורם שיגרום למפולת במחירי הדירות, אלו,בעלי הדירות החיים בהן ,מבחינתם אם שווי דירותיהם יעלה או ירד לא ישנה ,לעומתם ,המשקיעים מחפשים תשואה !! תשואה נמוכה תוריד את כדאיות ההשקעה ומשקיעים מתוחכמים ימכרו אף במהלך ירידות על מנת לשמור על ערך השקעתם ,
אנדרה | 27.04.17
113.
החברה הביעה את דעתה וחזתה תחזית- המחקר גדול בהרבה מהמפורסם, תנו קצת קרדיט ופיתחו את הראש.
הכותבים הכועסים כנראה לא ממש מבינים מה קורה במרכז- משכורות ההיי טק היום מתחילות ב-25-30. חברות הזנק וקרנות מסתובבות ברוטשילד ומשכירות שטחים בראשון לציון (כן ראשון לציון). ילדים עם רעיון מקימים חברות ענק שנסחרות במיליונים והכי חשוב- מפת המגדלים העתידית שאפשר לראות בכל אתר של עירייה בגוש גדרה- חדרה מצביעה בדיוק לכיוון של המחקר הזה. הוא אולי נשמע דרמטי אבל להערכתי הצנועה הוא צודק וזה לא רק חדשות רעות בדיוק להפך. הגעתם לכתבה לפתוח את הראש לא? לא להשאר שבויים באותה פרדיגמה.
בחייאת  | 27.04.17
112.
מחקר ראוי, עם זאת
הוא לוקח בסיסי השוואה בעייתיים נכון, הצפיפות בהונג קונג, לונדון וסינגפור היא מהגבוהות בעולם, אבל גם בעזה. בסיסי ההשוואה הללו אינם מתאימים, ואני משער שאין מדינה בעולם שאליה ניתן להשוות את ישראל. סינגפור הונג קונג ולונדון הן מרכזי מסחר בינלאומיים, שלושתן מרוויחיות ישירות מעושר המזרח והנפט במפרץ הפרסי. דוגמה דומה קיימת באמירויות (רק בלי הצפיפיות). זה הדבר שהכי משפיע על גובה המחירים בערים הללו, בנוסף לצפיפיות. ניתן לשער שהמחירים אולי לא ירדו ואף שהם יעלו, אבל דווקא בגלל המחירים הגבוהים כיום לעומת הצפיפיות, המחסור בתשתיות ומגבלת המימון - המצב לא יציב מספיק כדי לחזות מה יקרה 20 שנה קדימה. דדלוק שכזה יניב תמורות שילכו ויקצינו לכיוונים בלתי צפויים ואי אפשר באמת לדעת מה יקרה.
מישהו | 27.04.17
111.
לישראלים אין יכולת כלכלית לשלם כאלו מחירים
רוב הישראלים חיים ממשכורת של 6000 ש"ח בקושי..אם מתכוונים שרק לתושבי חוץ מיליונרים תהיה יכולת לקנות דירות בת"א ואלו גם לא ממהרים לבוא לפה כי בת'כלס מה יש לחפש במקום העולב הזה שנראה כמו עזה ..אז ת"א תהפוך לעיר רפאים , הצעירים יברחו כי אין להם יכולת לשלם כאלו סכומים גם כיום מחירי השכירויות שם לא הגיונים
השאלה למי בונים | 27.04.17
106.
הסבר יותר פשוט: המחיר כיום זול בחלוקה לחודשי עבודה
מדד "החלוקה לחודשי עבודה" המחיר בישראל זול מאוד. למחירים יש עוד הרבה לאן לעלות. זוג צעיר שני בני הזוג עובדים. הכנסה משותפת 30 אלף שקלים (בקלות) אל תתבלבלו עם הכנסת מינימום. יש המון המון אנשים שהם קהל היעד. דירה בפריפריה של תל אביב 2 מליון שקלים 66 משכורות חודשיות. זה הכי נמוך בעולם!
אחד | 27.04.17
104.
פה זה לא הונג קונג פה זה ישראל ,חור תחת, בין המקומות הגרועים בעולם לעשות בהם עסקים
יש פה מיסים ישירים ועקיפים על כל עסקה , ביטוח לאומי , משק לא יצרני מלא במתווכים ועורכי דין , מגזר ציבורי ענק ולא יעיל , חרדים שלא מייצרים שקל ,מגזר ערבי שמחבל במדינה ועוד ... כך שמי שכתב את הכתבה הזאת חי באספמיה .אין מספיק כסף על מנת להחזיק את המחירים האלה . יש פה עשירים אבל הם באחוזים ממש קטנים והם האחרונים שמוציאים פה את הכסף שלהם .. לכן הכתבה הזאת שוב מראה כמה עלוב ומאוס המשחק הזה של לשמור על המחירים גבוהים דרך המדיה הכלכלית שכבר כולה ממומנת על ידי בעלי אינטרס . מזל שיש פה קומץ של אנשים מבריקים - מהנדסים /מתכנתים .. שבאמת מייצרים משהו . על כל אחד כזה יש מאות תוצרי לוואי (אוכלי חינם ).
אזרח | 27.04.17
102.
שטויות של אנשים לא מבחנים כלום
"מאות אלפי תושבי המדינה יעברו לגור במגדלים. "אין דרך אחרת להכניס 5,500 אנשים לקמ"ר", אומר ברנס." צר לי מר ברנס- אם היית מבין קמצוץ בתכנון עירוני הייתה יודע שבפריז שבה הצפיפות היא 30 אלף לקמ"ר לא שוברים קו רקיע והרוב המכריע של הבניה לא עובר את 8 הקומות. הסיבה לעליית המחירים ב-20 השנה האחרונות נובעת בראש ובראשונה מהריבית הנמוכה שירדה לריבית אפסית בעשר השנים האחרונות. המגמה הזאת מתהפכת, והבועה של נדל"ן תתרוקן (נקווה שלא בפיצוץ). מחקר מטופש שמיועד לאפשר לרשום סכומים בידיוניים בדוחות הכספיים בנוגע להערכות השווי של הנכסים. עצוב שככה מתנהל השוק שלנו.
גיל | 27.04.17
96.
עליית הריבית איום לרוכשי דירה ראשונה
הרבה זוגות מוטעים לחשוב שעליי הריבית שצפויה להתחיל ב 2018 תשחק לטובתם. לרוכשי דירה ראשונה שהולכים ללוות הרבה כסף לשנים רבות , העלייה הזאת תעלה עשרות עד מאות אלפי שקלים בעלות הכוללת. מי שחושב שזה יפעיל לחץ על בעלי הדירות למכור לא מבין שבשנים האחרונות אנשים לוו כסף בתמהיל שכולל מסלולים קבועים בריביות מאד מאד נמוכות . בנוסף לזה שהמשק בתעסוקה מלאה וגידול אוכלוסין היסטרי (למעלה מ 2 אחוז לשנה ) , עליית ריבית מאד תרע את מצב הצעירים.
ריאליסט  | 27.04.17
87.
מחירי הנדל"ן
מחירי הנדל"ן עלו לרף שהציבור עשירון 8 ומעלה לא יוכל לשאת יש גבול ליכולת הכספית בעתיד הלא רחוק זוגות צעירים לא יצליחו לרכוש דירה והאופציות שיהיו 1 לעבור לפיריפריה 2 לגור בשכירות או אצל ההורים 3 בחו"ל בשכירות מצב לא פשוט היום אנשים בעלי תואר ראשון ושני לא יכולים לרכוש דירה ולפני רק 15 שנים היה הרבה יותר קל נטל המיסים כבד מנשוא גם דירות במחיר למשתכן מעט מידי פתרונות , ומה שיקרה בעתיד הקרוב שבעצם בהווה האוכלוסיה מתחלקת לכאלו שיש להם ואחרים שאין להם במילים אחרות עשירים ועניים, וגם זוגות שרכשו דירות בהון עצמי גבוה משועבדים לבנק לעשרות שנים ,
בעל דירה | 27.04.17
83.
עם כל הכבוד לתל אביב וסביבתה...
זה לא הונג קונג, לונדון ובטח לא ניו יורק (ולא בקטע פלצני). אלו ערים שמהוות את מרכזי העסקים הבינלאומיים החשובים בעולם, ומה לעשות שתל אביב לא מתקרבת למעמד כזה. בשל כך אלו ערים שמושכות אנשים וחברות מכל רחבי העולם. תל אביב לא במעמד הזה וגם לא תהיה מהרבה סיבות שלא פה המקום לפרטם. בגדול, ישראל היא מדינה מיוחדת המיועדת ליהודים ובאופן כללי מושכת אליה בעיקר אוכלוסיה יהודית. המחקר לא רציני מהרבה סיבות ולמעשה משווה תפוחים לתפוזים. נראה לגמרי כניסיון נואש לתחזק את הבועה העומדת להתפוצץ.
ג, NY | 27.04.17
75.
יודעים מה מצחיק?
1. אין קורלציה בין צפיפות לבין היוקר - הנה, ראו את ניו יורק מול הונג קונג. בהונג קונג פחות צפוף ויותר יקר. 2. אם המחירים יכפילו את עצמם, אני בתור קבלן\יזם לא מוכר דירות ומחכה כמה שנים טובות. האם יש השקעה שתוך כמה שנים טובות תכפיל לכם את הכסף? לא שאני מכיר. 3. במקרה הכתבה הזו פורסמה כאשר יש האטה משמעותית בשוק. 4. הכל יפה על הנייר אבל בסוף, מי שגר בדירות האלה צריך לשלם אותם (משכנתא או שכירות). כאשר הציבור לא מסוגל לקנות, הוא שוכר. המחיר שהוא שוכר הוא לא כל מחיר - ולכן תהיה שחיקה מטורפת על התשואה. אתם מבינים את הפרדוקס? אני קונה דירה בתל אביב ב 8 מיליון ומקבל עליו 7000 שקלים או 10000 שקלים. בשביל לקבל 5% תשואה ממנה אני צריך שהיא תושכר ב 40000 שקלים לחודש. בהצלחה למי שחושב שזה יכול לקרות לכל הנכסים בת"א.
חיים | 27.04.17
68.
מגוחך
מחירי מוצרים נקבעים קודם כל לפי כח הקנייה גם אם יהיה צפוף יותר, לכן כל עוד המשכורות לא ישיגו את קצב עליית מחירי הדירות המחירים יפסיקו לעלות. נקודה נוספת ואולי חשובה יותר: המחקר מתבסס על ההנחה שאם מקום מסויים היה דומה לישראל לפני 20 שנה אז זה אומר עוד 20 שנה ישראל תהיה במצב שהוא נמצא בו כיום, זוהי שטות מוחלטת שמתעלמת מכל השינוים הכלכליים והטכנולוגיים שצפויים בעולם, בעצם הם מניחים שהעולם יקפא. עליה באחוז האבטלה וירידה בהכנסות של רבים מהאזרחים יגרום לכך שהם יוכלו לקנות דירות זולות (השפעה על כח הקנייה) ובנוסף פחות יהיה להם חשוב המיקום.
אם כן | 27.04.17
59.
שכחו עובדה קטנה, ארהב קרסה במכפיל מאה ושלוש
יש נוסחא די ברורה בה מחיר לנכס ממוצע צריך להיות בין ששים לתשעים משכורות ממוצעות. ברגע שהמכפיל עובר את הרף הזה השוק נכנס לאזור מסוכן בו משלמי החוב נכנסים לאזור בו אינם יכולים לתמוך בחוב ואז גדל הסיכוי להתמוטטות. בנוסף ברב העולם המכפיל מחושב לפי השכר הממוצע ואילו בשוק בו השכר החציוני שומה מאוד מהשכר הממוצע יש להשתמש בחציוני. בישראל הפער ביניהם כה גדול ( מעיד על כשל שוק חמור) כך שצריך להשתמש בשכר החציוני ואז המצב חמור הרבה יותר. ואם נכניס את הנושא הבטחוני והאיומים אז בכלל .... עלאק מחקר.
המכפיל כאן כמעט 300 ומצבנו הביטחוני | 27.04.17
58.
הבועה בדרך לפיצוץ , כנסו
למי שעוד לא שמע שוק הנדל"ן לקראת קריסה. כל הנתונים מראים על ירידה ברכישת דירות ולקיחת משכנתאות , לאנשים נגמר הכסף ואפילו המשקיעים יודעים שזה כבר עסקה רעה לקנות פה דירה. כל אלו מובילים לירידה חדה בביקוש לדירות. הירידה הזו וקיפאון השוק הם הסימנים המובהקים לפיצוץ בועת נדל"ן. את הפיצוץ הזה יש מי שמנסה להסתיר כדי לסחוט את הציבור עוד קצת. הצטרפו לדף של מחאת הדיור בקישור הבא. https://www.facebook.com/mechaat.dio
איציק | 27.04.17
53.
אנשים לא מבינים שאין שום תקרה למחירים
המחיר למ"ר ימשיך לעלות, אבל המחיר הכולל של הדירה לא יעלה באותו קצב כי קבלנים יבנו דירות יותר קטנות. דירות של 100 מ"ר ומעלה יהיו דירות של משפחות אמידות. רוב המשפחות יגורו בדירות 50-60 מ"ר כמו ביפן, סין וערי ענק אחרות בעולם. אנו נצרוך את רוב השירותים מחוץ לבית ונחזור לדירה רק כדי לישון.
לב | 27.04.17
50.
אוי - איזה שטויות - המחרים עלו הרבה יותר בדימונו הרחק מהמרכז
מילא אם באמת היינו רואים עלייה רק במרכז - אבל בנגב ??? גם שם צפוף ?? רבותי הנפילה מגיע - יש גרף אחד שמוכיח - הנסיקה של מחירי הדירות מול העמידה במקום של מחירי השכירות . כשזה קורא אז אומרים שהמכירים מנופחים. מחירי השכירות כמעט לא עלו בזמן הזה.
שלומי | 27.04.17
48.
גם עזה צפופה
לא שאני משווה, אבל צפיפות היא לא תנאי מספיק ליוקר מחירים. אני מניח שגם בנגקוק צפופה אבל פחות יקרה מתל אביב. צריך שהשכר של האוכלוסיה יוכל לתמוך בזה בקיצור. כלומר צריך שעוד 20 שנה תהיה פה מדינה שתמשיך לתפקד, עם כלכלה מתקדמת, אוכלוסיה שממשיכה לשרת בצבא, ללא בעיות בטחון מיוחדות וכו׳ וכו׳. מישהו באמת מוכן להמר מה יקרה פה עוד 20 שנה? לא אני.
יואל | 27.04.17
41.
חבר'ה שמגיבים- תקראו היטב לפני התגובות הפזיזות
תל אביב לא משווית להונג קונג- מחוז מרכז+מחוז תל אביב משווים להונג קונג, הקמ"ר דומה כנ"ל ישראל וניו יורק- לא ישראל משווית במחקר כי אם הגוש מחוז מרכז ומחוז תל אביב או "גדרה- חדרה" והקמ"ר של שני השטחים דומה 1,500 קמ"ר~ כבודת הייעוץ הוזמנה ויש בה גם בשורות שהלקוח לפי הכתבה לא האמין בהן כמו כדאיות הפריפריה. קצת לקרוא ולא מיד לקפוץ בסוף לא מדובר בחבורה של מטומטמים לא מצד היועצים, לא מצד הלקוחות שלהם ולא מצד הקוראים של כלכליסט
יודע לקרוא | 27.04.17
35.
"מחקר״ מוזמן עם תוצאות מוזמנות
מן הסתם יש עוד מאות מקומות בעולם שהיו פעם דומים לאזור חדרה-גדרה ולא התפתחו כמו לונדון/ניו יורק/וכו׳. כשבוחרים על איזה דוגמאות להסתכל אפשר להגיע לאיזו מסקנה שרוצים. מה יותר הגיוני, שחברה שילמה כסף טוב בשביל מחקר ואז פרסמה אותו לעיתון כדי לעזור למתחרים בחינם? או שחברה ביקשה מחקר שיציג מסקנה שהיא רוצה להציג (במקרה זה גידול מחירים) ועם המחקר הזה היא מתכוונת לגייס השקעות וכו׳ - ומבצעי המחקר בחרו להכניס פנימה רק דוגמאות שתומכות במסקנה המוזמנת.
חי | 27.04.17
31.
בקרוב לא ישאר לאנשים כסף לשכירות
עם קצב עליית מחירי הדירות ואחריו עליית מחירי השכירות, אנשים לא יוכלו יותר להרשות לעצמם לשכור דירות. זה יהיה או לקנות אוכל או לגור בדירה. למי שבר מזל יגור אצל ההורים, אחרים יגורו ברחוב. לצערי שום ירידת מחירים לא באופק. כרגע זה נדל"ן המכשיר המניב ביותר כמעט ללא שום סיכון. (וללא שום מס). הרכבת דוהרת, מי שיושב עליה נהנה, מי שלא הספיק לעלות אכל אותה. הבעיה שחצי ממדינת ישראל לא עלו על הרכבת והם הפכו להיות עבדים של מי שכן עלה. בתי קפה ה"מלאים" מלאים באנשים שיושבים בתוך הרכבת וילדיהם. מי שמשרת אותם זה אלה מחוץ לרכבת.
ג'וני | 27.04.17
29.
זילות של המונח "מחקר"
"מחקר" הנואשות הזה אשר מומן ע"י חברות הבניה שעתידות להפסיד בשל הירידה הבלתי נמנעת שעתידה להגיע בשוק הדיור, כן, הבלתי נמנעת. מסתבר שאם אני אשלם מספיק לגופי/מכוני "מחקר" אוכל לקבל גם כזה המוכיח שלעיסת מסטיק אורביט פעמיים ביום עשויה למנוע סרטן! יופי של עיתונות כלכלית יש לנו כאן.
דניאל | 27.04.17
21.
ישראל זה לא ניו יורק ולא לונדון עם כל הכבוד.
משווים אותנו לערים (לא למדינות) בטופ של המדינות בעולם מכל הבחינות. שכחו שפה זה ישראל שתי דקות מעזה גם גאוגרפית גם בתשתיות ובתרבות. יש כל כך הרבה טעויות למי שמסתכל מבחוץ, לא הבינו שהגענו לקצה קצה קצה היכולת לקנות דירה? אמרתי קצה? המשכורות פה על הפנים.
חיים | 27.04.17
20.
ממש לא מחייב
אנשים לא יגורו בכל מחיר במרכז בייחוד אם יהיה מיתון ולא יהיה להם כסף לשלם מחיר מאוד גבוה עבור דירה, כבר היום יש לא מעט אנשים שגרים בצפון או בדרום שהם במקור מהמרכז ועברו בגלל שלא יכלו לקנות דירה במרכז. בעתיד היותר רחוק יתכן בהחלט שישובים נוספים יתפתחו לערי מטרופולין רציניות וימשכו אנשים. הנבואה ניתנה לשוטים..
איש עקרונות | 27.04.17
13.
אני עכשיו רץ לקנות דירה ב 4 מיליון
לוקח הלוואה ע"ח הפנסיה 300,000, הלוואה מהמשפחה 200,000, מינוס מהבנק 100,000, הלוואה מהבנק 100,000, 300,000 מהשוק האפור, מגיע להון עצמי 1,000,000. לוקח 3,000,000 ל 30 שנה משכנתא והופ יש לי דירה. אני רק מקווה: 1-לא יפטרו אותי ב 30 שנה הקרובות. 2- שהריבית לא תעלה. 3- שהמחירים יעלו כל שנה 8%. 4- שאני לא אהיה חולה. 5- שלא אזדקן. 6- שבריא לחיות רק על מים ולחם. **** הגיוני, לא?
אני | 27.04.17
3.
"בסופו של דבר הפתרון האמיתי הוא להגביל את היילודה. צריך להפסיק להביא ארבעה ילדים למשפחה".
נראה לכם? תפנו לחרדים ולערבים ותאמרו להם. אולי גם לעצור את העליה לישראל? הפתרון היחיד הוא להפסיק בניה מסיבית במרכז ולהעביר את העבודות לפריפריה. כל זה מותנה ברשת תחבורה ציבורית מעולה ומסובסדת. אבל זה לא יקרה כי אין רצון ואין חזון.
חיליק | 27.04.17
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת