אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

סקס, שקרים ו-WIFI: הגיע הזמן להפסיק לגלוש ברשתות פתוחות

38 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

38.
kinda נכון
כיאלו בחול זה נכון ורוב הסיכויים שמה שאמרו פה יקרה,אבל תחשבו שמי שלא מחובר לאינטרנט הזה(פשוטו כמשמעו) אין לו סיכוי לפרוץ לכם למכשיר(מן הסתם זה נקרא WIFI) ומומלץ מאוד להשתמש בVPN אם אתם מחוץ לבית(לכול מקרה) 《שאקרים בישראל עוד יפרצו לכם לאינטרנט כיאלו למה איזה אקרים יש לנו פה?》
אמא של חיים | 23.05.17
36.
הכותב מנסה ליצור פאניקה
היום הרוב המוחלט של ספקי הדוא"ל עובדים עם פרוטוקול מוצפן (HTTPS) בין אם אתם משתמשים בדפדפן או באפליקציה. גם גלישה לאתר גוגל היא בפרוטוקול מוצפן. בכלל היום הרבה אתרים הם מוצפנים בגלל שמנוע החיפוש של גוגל נותן העדפה לאתרים מוצפנים כך שאין סכנה של MAN IN MIDDLE מי אתה ניצן סדן?
החזיר שמחזיר | 17.05.17
32.
אין סכנה ברשתות פתוחות
כולם מדברים מהפוזיציה, ענבר רז מוכר מערכות אבטחה אז ברור שהוא רוצה להפחיד את כולם. רוב האינטרנט כבר על HTTPS ושאר האינטרנט בדרך לשם, לארגונים העובדים מתחברים ב-VPN או ב-SSH. כל אלו פרוטוקולים שמניחים שתוקף יכול לקרוא את התעבורה ואף לשנות אותה (man in the middle) והם משתמשים בהצפנות כבדות בשביל למנוע את זה. אייפונים, אנדרואידים ומחשבי ווינדוס מעודכנים מאוד קשים עד בלתי ניתנים לפריצה באמצעים הנתונים להאקר הבודד. פשיעת סייבר מאורגנת? מדינות? אם אתם יעד לתקיפה של אחד מהאחרונים תפסיקו לעשות מה שאתם עושים בשביל לעצבן אותם, זה לא רעיון טוב בכל מקרה, בין אם אתם גולשים ב-WiFi פתוח ובין אם לא, הם ימצאו אותם וישיגו מה שהם רוצים. קצת פרופורציה ענבר רז, לא כולם טרוריסטים ברמה בינלאומית, רק חלק, ומי שכן מגן על עצמו או נתפס.
מומחה אבטחה | 07.05.17
31.
איך לשמור סיסמאות ולא ברשת
יתבו קובץ וורד וכו' שבו רשומים כל מפתחותיכם, כאשר לפחות חלק מן הסיסמה הוא רק רמז למשהו שרק אתם יודעים. למשל שם חיבה, איפה היכרתם את בן הזוג, או איפה אבד לכם משהו חשוב בילדותכם. בדף הסיסמאות יהיה גם טור לכתובת האתר ועוד טורים לאינפורמציה נוספת. שימרו את הקובץ בכמה מקומות כולל הגירסה לפני האחרונה: כך שאם יימחק לא ייגרם נזק
ונשמרתם לסיסמאותיכם | 07.05.17
30.
ועוד הערות לכותב
כשמשתמשים ב-https, לא ניתן (מבחינה פרקטית) לקרוא את תוכן תעבורת הרשת. ניסיון להתחזור לשרת (התקפות man-in-the-middle) יציגו אזהרה מאיימת למשתמש. כשמשתמשים ב-http, לא צריך שום man-in-the-middle ולא צריך להתחזור לראוטר או כלום. לכל כרטיס WiFi יש תצורת הפעלה שמעבירה את כל תעבורת הרשת האלחוטית באופן לא מפולטר (monitor mode). כלומר, בעזרת תוכנה מתאימה אפשר להאזין לכל מה שרץ ברשת האלחוטית. לכן, תעבורה לא מוצפנת גלויה לכל.
דרור | 07.05.17
29.
הכותב צודק חלקית
באופן כללי קשה למצוא קישור לבנק שהוא לא https. לבנק לאומי היה כזה ודיברו על זה קצת באיזשהי תוכנית וגם זה נעלם. אבל SSL זה לא מילת קסם!!! כתבו פה הרבה שטויות. אם הלקוח לא עידכן בזמן את מערכת ההפעלה והדפדפן שלו והוא משתמש באלגוריתמים ישנים (נניח SSL2 או SSL3) ובעל האתר לא מכריח שימוש בTLS 1.2 ומעלה אז יכולה להיות בעיה. במקרה הזה אני ממליץ בחום להשתמש תמיד ב chrome או edge. כרום גם מבצע בעצמו עוד בדיקות של phishing ושל הקבצים שאנחנו מורידים וכו'. כמו כן אני משער שיש דרך לתפוס מיילים כי לא כל שרתי המיילים הם SSL, אבל צריך להשקיע מאמץ כדי למצוא כזה :)
מישהו שמבין | 07.05.17
27.
ל-26: מצטער אבל סיסמאות שמורות הרבה פחות בטוחות כי
קודם כל סיסמה שמורה נמצאת במחשב שלכם בתוך קובץ מוצפן כלשהו. אם במחשב שלך מותקנת תוכנת ריגול זדונית חכמה כלשהי, היא יכולה לשלוף את הסיסמה ולשלוח לפורץ. למדתי איך לעשות את זה אז אני אומר בוודאות שזה אפשרי. בנוסף לכך, כשמקלידים סיסמה היא עוברת ברשת לאתר שבו מקלידים וכמתחברים עם סיסמה שמורה היא גם כן עוברת ברשת אז ההאקר יכול להסניף את התעבורה ברשת ולהשיג את הסיסמה. אם גולשים באתר שמתחיל ב-https (ולא http) אז ברוב המקרים הוא לא יכול להסניף כי המידע שמוסנף מוצפן. יש דרכים בהן האקר יכול להקים אתר שמתחזה, לפייסבוק למשל, ולבצע שיטה שנקראת dns hijacking שזאת שיטת שבה את רושמת facebook.com כמו שצריך אבל זה נכנס לך לאתר אחר לגמרי. כל סיסמה שתקישי באתר המתחזה, תועבר אליו. בקיצור, יש הרבה סכנות ויש להיזהר אבל רוב הסיכויים שלא יקרה לכם כלום.
סתם עוד אחד | 07.05.17
25.
אני לא מתחבר, אני נבין, אני יודע
אני קורא פה תגובות של חכמים שמראים את הידע שלהם ולא מבינים שהכתבה לא נועדה להם. לכל הילדים שפה, יש אחות חיילת חתיכה שלא יודעת לא להתחבר לרשתות פתוחות? היא צילמה את עצמה כמה פעמים בבגד ים בחוף או בלי בגד ים באמבטיה והתמונות שמורות בחשבון גוגל? אבא שלכם נכנס לאתר בנק הבועלים בבתי קפה ושם שמורים כמה מאות אלפי שקלים? הכתבה הזו לא לכם ילדים חכמים. הכתבה הזו לאחותכם החתיכה בלי הבגדים בחשבון גיבוי הענן ולאבא המבוגר שלכם אם הכנסף הנזיל בחשבון. חושבים שזה לא קורה להם? שכחתם את התמונות של ג'ניפר לורנס ועוד חתיכות (וחתיכים) שהופצו ברשת? התבגרו! ולמדו את אלו שלא יודעים.
אני | 06.05.17
19.
אין כמו חינם
אבל צודק, מאד מסוכן. רוב האנשים חושבים שאין להם שום דבר חשוב בטלפון ואז פתאום מופתעים לראות תמונות עירום שלהם ברשת, מסמכים שלא זכרו שצילמו בטלפון, דחקות על הבוס בעבודה... לא, לא חשוב... אפליקציה לבנק יש? אפליקציה לקניות ברשת? בית חכם?מצלמות בבית? מצלמות של העסק? שליטה על אזעקות? לא אין לכם כלום בטלפון...
מנשה התמני | 06.05.17
18.
כמה ברברת מיותרת.
הרוב המוחלט של האתרים היום שתפתחו כמו גוגל, פייסבוק, ג׳מייל ,יוטיוב וכו׳ משממשים בhttps . כלומר המידע שלכם עובר כשהוא מוצפן. גם אם יגרמו לכם איכשהו נניח לעבור לhttp דפדפן כרום ידאג להראות לכם הודעה מאוד בולטת (תנסו ותראו) .שאר האתרים - אין לי בעיה שיראו באיזה דף של ynet אני גולש. דיי עם ההפחדות וזריעת פאניקה.
ברבר | 06.05.17
13.
ה-wifi בסלון
כאשר מקבלים ראוטר מחברת האינטרנט (תשתית או ספק) יש להם גישה מלאה לראוטר ובפרט לראות / לשנות את הססמא. הבעיה במקרה זה היא כפולה, ראשית האקר או סתם עובד ממורמר יכול להשיג את הססמא שלכם לא חשוב כמה טובה היא תהיה. שנית, אם הססמא משמשת אתכם בעוד מקומות אז גם הם חשופים. הפתרון: להשתמש בראוטר של הספק אך ורק לצורכי החיבור לאינטרנט, ולקנות ולהגדיר ראוטר לבד (ולהשתמש בססמה שונה בכל מקום) אבל כמה אנשים יקנו ראוטר וידאגו להגדיר אותו נכון ולתחזק אותו כשהם כבר מקבלים את הרשת הביתית חינם מהספק?
רונן | 06.05.17
7.
זורע פניקה לשווא אצל אנשים שלא מבינים
כל מכשיר שמחובר לרשת WIFI , בין אם פתוחה ובין אם מאובטחת, מדבר בצורה מוצפנת כמעט עם כל האתרים באינטרנט. אף מחשב בעולם לא יכול לפצח את ההצפנה הזאת. מה שנותר זה להיות חכם ולא להכנס לאתרים שהכתובת שלהם לא מתחילה בHTTPS, לבדוק את הסרטיפיקט (המנעול הירוק שליד כתובת האתר) בכל אתר שנכנסים אליו, לא להתקין תוכנות שאתם לא מכירים על המחשב/המכשיר ולהשתמש במוח.
רועי | 06.05.17
4.
זה כמו לאנלדבר עם זרים.
כשהיינו ילדים אמרו לנו לא לדבר עם זרים. גדלנו ואנחנו מדברים עם זרים רבים מדי יום,מנסים להזהר , לפעמים נכווים אבל ממשיכים כי החיים דורשים. אגב גם ברשת מוגנת ההקר יכול להקים רשת שתתחזה לרשת המוגנת ולירט את התעבורה שלנו, בדיוק כמו ברשת פתוחה.
מישהו | 06.05.17
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת