אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

האם שוק הדירות באמת מתקרר - וכיצד ישפיע עליו ביטול חוק מס דירה שלישית

26 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

25.
תירוץ דמגוגי
באוצר מתרצים את הנתונים כביכול של ירידת מחירים בהצדקת אישור המס. אבל ברור לכולם שאם המחירים היו עולים אז היו אומרים שזו הוכחה לכך שצריך לאשר את המס כדי לצנן את השוק. כך שלמעשה משתמשים בנתונים כדי להצדיק טענה דמגוגית. בג"ץ שומר הסף של החוקים במדינה, חייב לבטל את החוק המטופש הזה.זה מה שצריך לקרות, וזה גם מה שיהיה.
אחד שמבין | 17.05.17
22.
ועוד משהו: אף לא אחד מתייחס לקורלציה המדהימה בין התחלת העלייה הגדולה במחירי
הדירות לפני כ 10 שנים ולחיסול המטומטם של קופות הגמל כמכשיר השקעה נזיל אחרי 15 שנים, עם פטור ממס. בשנים האחרונות האוצר פתח בהליך של חזרה מהשטות,אבל הפתרונות החדשים רלבנטים רק למבוגרים. לדעתי האוצר במו ידיו שלח את הציבור לשוק הדירות להשקעה.
משה | 17.05.17
20.
תשובה ל 19
קניתי דירה ברחובות ב 1997. התשואה הראלית נטו על ההשקעה עד היום,כשלוקחים בחשבון את עליית שווי הדירה,שכר הדירה ובניכוי האינפלציה,כ 5.5% ראלי לשנה. אם מסתכלים רק על 10 השנים האחרונות המספרים גדלים משמעותית. וזה רחובות,לא תל אביב. רק לידיעתך,פורסם כי מחירי פנטהאוז בצפון הישן של תל אביב,בבניין של תמ"א 38 2,נושקים ל 90 אלף ש"ח למ"ר. תמשיך לחלום על ירידת מחירים משמעותית ללא בנייה מסיבית באזורי הביקוש ופיתוח רשת רכבות יעילה בין תל אביב וערי הלווין והפריפריה.
משה | 17.05.17
18.
תשובה למספר 17
ביד 2 יש קרוב ל-87,000 מודעות והמחירים שם כנראה לא ממש משקפים את המציאות כי אחרת לא היו כל כך הרבה דירות על המדף. הבת שלך כנראה קנתה לפני שהתחילו לבנות לא חסרות דוגמאות מרמת גן של בניינים בפינוי בינוי שלפני שנה הקבלנים מכרו ב-1.6 דירות שהיום אחרי שכיסו את העלות הם מרשים לעצמם לדרוש 1.9 מיליון. אז מה המחיר האמיתי ? מה ששילמו בפועל או מה שהקבלנים דורשים. הנתונים למחיר למטר של דירות מאוד ישנות שנמכרו הם לפי המדידה ההסטורית (בלי מרפסות) ולכן המחיר המחושב גבוה מאשר המחיר בפועל (כאשר מחלקים את המחיר למטרים אמיתיים בשטח). אם אתה חושב שברמת המחירים האלו זאת לא בועה אז אתה בשלב של הכחשה מאחר וגם למשקיעים יש היום אופציות הרבה יותר טובות לכסף
אחד מהעם | 17.05.17
17.
פחלון עובד על כולם
הבת שלי רכשה לפני שנתיים ועשרה חודשים דירה חדשה בפרויקט תמ"א 38 בהרצליה, חיזוק ותוספות לפי 18,600 למ"ר וכיום המחיר הממוצע בעיר לפי אתר יד 2 23,176 למ"ר ומדובר במחיר ממוצע כשהדירה שלה ממוקמת באזור מצוין,דקות מהמרכז,בבניין ששופץ כמו חדש. באותה טבלה,מחיר ממוצע בת"א הוא פחות מ 33,000 למ"ר,כאשר בפועל,דירה בצפון הישן,למשל 2 חדרים 50 מ"ר,קומה גבוהה,ללא מעלית ללא חנייה,בבניין ישן,לא מקבלים עודף מ 50,000 למ"ר. המסקנה: מי שמחכה לירידת מחירים באזורי ביקוש,יכול גם לחכות למשיח. החוק היחידי שרלוונטי הוא חוק ההיצע והביקוש,לא תרגילים מלאכותיים של מס על דירה שלישית,מע"מ 0 ושאר ירקות. לבנות פחלון,לא להטיל מסים מגוחכים. שוק הדירות למכירה והשכרה הוא כלים שלובים,יותר דירות נרכשות,פחות דירות בשוק השכירות,היכן שנמצאים האנשים החלשים ביותר.
משה | 17.05.17
16.
אתה טועה
היי דותן, ברגע שרשמת שצריך 70 אלף דירות בשנה הפסקתי לקרוא. או שאתה טועה או מטעה. צריך אולי 20 אלף דירות בשנה. יש את המגזר הערבי שלא נספר. יש דירות רפאים רבות בראש העין ובקרוב בכרמי גת. אין מחסור בדירות. יש עודף. אם נבדוק את הילודה לפני 25 שנים במגזר היהודי שאלו מי שצריכים דירות היום נגלה שצריך אולי 15 אלף דירות אפילו.
לדותן | 17.05.17
15.
ממשלת נזקים - להתפטר
הממשלה הזו עושה רק נזקים גם למדינה וגם לציבור. כחלון צריך ללכת הביתה עם הראש למטה. מה הוא בעצם עשה פה, איזו רשלנות של שר במדינת ישראל. ותגידו לאיפה כל הכסף הולך - לשר אריאל שזורק כספים למקומות לא חשובים. אל תשכחו... זה הכסף שלנו... לא שלכם... אתם לא יכולים לעשות בו מהשאתם רוצים. כולם חוגגים על כספי משלמי המיסים, עלינו הציבור העובד , שעמל למחייתו. בושה וחרפה... העם צריך לצאת לכבישים ולהוריד את הממשלה הזו...מי הם החוצפנים האלה...
דן | 17.05.17
14.
משקיע, התשואה בקנטים, על תיפול
איפה שאפשר להשיג 5-4 אחוז בפריפריה יש יותר מדי פרויקטים מתוכננים ואין ספק שההצפה שם תוריד את מכירי השכירות והתשואה בעתיד (אפילו בנק ישראל הזהיר מכך בדו"ח האחרון) ובמרכז התשואה היא 2-3 אחוז. הפחדנים יכולים בבנק ירושלים לקבל פיקדון של 2.2 אחוז ולא להתמודד עם ארנונות ושוכרים בעייתיים. והאמיצים טיפה יותר יכולים לבנות תיק מאוזן בבורסה ולהרוויח יפה. משקיע שלא איכפת לו מהתשואה ורק מחפש עליית מחירים צריך לפקוח את העניים. נסיקות במחיר כבר לא יהיו. הריבית על המשכנתאות עלתה והבורסה משתקמת, השכר זוחל. תחשבו קצת.
טלי | 17.05.17
13.
השמאים פמפמו ותדלקו את בועת הנדלן
כחלון צדק לאורך כל הדרך , הכל היה בועה . שאינטרסנטים פמפמו אותה , שנים גרפו רווחי עתק שמאים גוזרים קופון, ככול שהעיסקה מנופחת יותר. מחיר למשתכן , שבר מחירי שוק , 1/2 מליון פחות ממחיר שוק , דירה מסובסדת וזולה , הציבור בדק לא ירכוש דירה במחיר בועה .
יקי | 17.05.17
12.
הפיתרון: קופת גמל ל 5-6 שנים בלי מס רווחי הון או מס מוקטן של 10%
הפיתרון הוא קופת גמל להשקעה מינימלית של 5-6 שנים בלי מס רווחי הון או מס מוקטן של 10%. ככה כל המשקיעים שהאוצר מפחד מהם יעברו לבורסה. בנוסף, שילוב של שכירות ארוכת טווח במכרזים של מחיר למשתכן- אפשר ש 25-35% מהדירות יהיו מיועדות לשכירות ארוכת טווח והקבלן יוכל למכור אותם לאחר 10-20 שנה במחיר שוק.
פיתרון | 16.05.17
10.
הבועה כבר גדולה מדי.
כן, מחירי הדירות יקרים מדי וצריכים לרדת. אבל כל מי שחושב שזה יקרה באיטיות ובמתינות משלה את עצמו. הבועה כבר גדולה ונפוחה מדי, ובשלב הנוכחי שבו כל כך הרבה אנשים נטלו משכנתאות כל כך גדולות, כל ירידה קלה במחירים תביא להתפוצצות הבועה ולמפולת. הרי איזה אדם שפוי בדעתו יקנה עכשיו דירה אם המגמה מתהפכת? כל הקונים יכנסו למצב המתנה, וכל המשקיעים יכנסו להיסטריה. זה יסתיים בירידות מחירים חדות ובמשבר כלכלי חסר תקדים. והכל תודות לבנק ישראל ולמדיניות הריבית האפסית שלו.
אורן | 17.05.17
5.
הפתרון המיידי למחירי הדיור - פיקוח על מחירי השכירויות,
כחלון במקום מצויין לקדם זאת אף על פי שהחוק אינו מוצע ממפלגתו, יש לשנות אותו שיהיה הוגן לשני הצדדים ויכלול חוזה קבוע, מחיר שיקבע ע"י שמאי או יגזר ממחיר הקניה. הדבר יביא שקט למשק ויוריד את הלחץ לרכוש דירות. כל זאת המקביל לנעשה: מחיר למשתכן, פינוי בינוי וכו'...
בצורה הוגנת לשני הצדדים | 17.05.17
2.
לקנות דירה להשקעה בישראל היום זו טעות קשה
מחיר דירה התנתק לחלוטין מיכולת השכר בישראל, אין כסף שיכול לתמוך בשוק ברמות המחיר הנוכחיות, השוק עשה בעשר שנים עלייה של 50 שנים...תוסיפו לזה את ריבית המשכנתא שזינקה ותקבלו מסקנה שדירה להשקעה בישראל היום זו טעות קשה. דרך אגב זה שחוק אחד מתבטל לא אומר שלא יהיה חוק אחר שיחול על כל בעלי דירות להשקעה....
שוק | 16.05.17
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת