65. שומשום כיבוש פלסטין כמה אתם בכיינים אבל התעשרתם בישראל וחיים טוב אבל בוכים כול הערבים לכו למדינות ערב נראה מה תקבלו שם אור | 15.07.21 (ל"ת)
64. טחינה תיקון לכתבה לפני 67 היו בארץ מספר רב של מפעלים לטחינה וחלווה {הותיקים שביננו גדלו על חלווה } מפעלים שאני זוכר לטחינה : אחוה עלית אחדות אטאס עצמאות זמיר עדן אביב השחר העולה תלמה גן גינה השלום ובטוח שהיו עוד כמה בפירוש לא שכם אלא מפעלים ישראלים וטובים יעקב מלאך | 21.05.17 (ל"ת)
62. מה הטעם לדבר באינטלגנטיות? בדיעבד הוכח שאם מנסים להסביר לבבונים משהו מעבר ליכולת תפיסה שלהם, הבבונים גם לא מבינים וגם בטעות חושבים שהם לגיטימיים ודעתם רלוונטית. זה סתם מכניס תיסכול למערכת. לא חבל? ל-61 החמוד והמאותגר | 21.05.17 (ל"ת)
61. 60 תגובה אינטלגנטית, שנונה, מנומקת... בבונים הם חיות נחמדות וחכמות הרבה יותר ממך. אוויל. הטמטום נוזל ממך | 20.05.17 (ל"ת)
58. למה טחינה קרואן משכם יותר טעימה מהטחינה שמיוצרת בישראל? שמעתי שמוסיפים לטחיה בוטנים כדי להוזיל שוקי | 20.05.17 (ל"ת)
56. לא כיבוש אלא שחרור חבל שבכתבה על שמשום וטחינה מוכנסות דעות שמאל קיצוני יחיאל אטיאס | 20.05.17 (ל"ת)
55. 50 איך זה כשהשטח היה בשליטת ירדן הוא לא היה "כבוש"? הרי הירדנים כבשו את הגדה המערבית וירושלים, וביצעו טיהור אתני (לא נותר שם יהודי אחד, אם לא שמת לב) - אבל משום מה אז השטח לא הוגדר כ"כבוש". רק כשהיאהודים העזו להשתלט על האזור, ממנו הגיעו פעולות טרור ומלחמה, פתאום במפתיע הפך אותו שטח עצמו ל"כבוש". לא המילה כיבוש מפריעה. הצביעות והדופרצופיות היא שמפריעה! ספר לנו, שנבין | 20.05.17 (ל"ת)
54. "לאחר הכיבוש"? הכוונה וודאי "לאחר הניצחון" שהרי אין לדמיין שעיתון כמו כלכליסט תומך בנרטיב אנטי ישראלי הגלשנית | 19.05.17 (ל"ת)
51. החומוס של סברה נוזלי וחמוץ הם מלמדים את האמריקאים מה זה חומוס גרוע, לא מה זה חומוס דבר אחר | 19.05.17 (ל"ת)
50. מה הבעיה שלכם עם המילה "כיבוש"? בורים, נבערים, מדחיקנים ומכחישנים - מה בדיוק הבעיה שלכם עם המילה כיבוש? זה קרה לפני 50 שנה. מה, לא שמעתם? סמולן מצוי | 19.05.17 (ל"ת)
49. כתבה נהדרת, כותבת נהדרת מזמן לא יצא לי לקרוא כתבה כל כך מקיפה, עמוקה, מלאת נתונים ומעשירה, כמו זו. כתובה ביד אמן. ועושה חשק מטורף לרוץ ולזלול טחינה. תודה לך ענת! אלה | 19.05.17 (ל"ת)
48. מה אתם מתביישים בכיבוש, גם יהושוע בן נון כבש את הארץ . כן, כבשנו ועכשיו זה שלנו לתמיד מה הבעיה ? כובש המלפפונים | 19.05.17 (ל"ת)
43. תתביישו לכם!!!! איזה כיבוש? שחררנו את יהודה ושומרון מהכיבוש האיסלאמי ערבי. יש עוד הרבה עובדות בנושא, פשוט בושה וחרפה להכניס פוליטיקה ולהטעות את הקוראים. לא פלא שככה ישראל נראית בעולם, אם העיתונאים עצמם יוצאים נגד אדמתם, מולדתם. ו | 19.05.17 (ל"ת)
42. טחינה עוד בילדותי לפני מלחמת ששת הימים אבי זל היה עושה טחינה ועוגיות משומשום זה היה מעדן שושו | 19.05.17 (ל"ת)
41. היהודים שעלו מעיראק הביאו איתם את הטחינה והחלווה ליצנים היהודים שעלו מעיראק הביאו איתם את הטחינה והחלווה עוד לפני שהחזרנו את השטחים לבעלותנו ב-67. אחד מהעם | 19.05.17 (ל"ת)
39. שימוש מופרז בשומשום השמנת יתר ומחלות זהירות יותר מידי שומשום במזון זהירות איפה משרד הבריאות ציפה תל אביב | 19.05.17 (ל"ת)
37. על הכבוד לבשיר לעתים קרובות מתלוננים על אפלייה נראה כי בשיר מצליח אני מאמין שזה נובע משיתוף פעולה גם עם יהודים ישראלים. בנץ | 19.05.17 (ל"ת)
36. התכוונת אחרי שחרור שכם. יהודים לא כובשים את הארץ שלהם חבל שאת מאמצת טרמינולוגיה של האוייבים שלנו. השימוש בשפה הוא אינו סמנטיקה בלבד שי | 19.05.17 (ל"ת)
34. המילה ״כיבוש״ מעצבנת את הכוזרים שאין להם שום קשר לאדמה הזאת לכי ללמוד קצת גנטיקה | 19.05.17 (ל"ת)
33. דני פרארו והמכונות למיצוי מוגבר הרוויח הכי הרבה חבל שלא ציינו שהמרוויח העיקרי הוא דני פרארו שהביא וייצר מכונות למיצוי גדול יותר , משלם גרושים על אדמות שקנה באתיופייה ועושה הון עתק קרניאל כוכבה | 19.05.17 (ל"ת)
32. הכיבוש והטחינה טוקבקיסטים עלובים מהימין המתנחלי-ביביסטי לא מכירים בכיבוש, כמה מטופש. אפשר כמובן לנסות להכחיש את הכיבוש הקיים כבר חמישים שנה, יעני שחרור. לא אהבתם, תשתו מהים של עזה... חשבתי שקוראי כלכליסט ברמה יותר גבוהה ומסוגלים להעריך כתבה מצויינת, אבל אם ביבי משלם, למה לא להקליד שטויות ולשגר? תל אביבי | 19.05.17 (ל"ת)
31. מוזר מעניין שבכל מוצר שאנחנו "מעצמה" בו, ניתן למצוא אותו רק בארץ. בכל אירופה בקושי מצאתי מוצר ישראלי! (רק אומר). תייר | 19.05.17 (ל"ת)
29. על איזה כיבוש מדובר??? כיבוש א"י ע"י הערבים? אני לא מכיר כיבוש אחר הרסת כתבה יפה עם פוליטיקה מחורב*ת אני | 19.05.17 (ל"ת)
28. כותרת זרעי השומשום אינם "מגודלים" ב...או שהם "גדלים" ב...או ש"מגדלים" אותם ב... כותרת שהיא בושה לכלכליסט. בני | 19.05.17 (ל"ת)
22. מרכז הטחינה האצלי הכל בולשיט הטחינה הטובה והטעימה הטורקית והחלבית שבצפון סוריה שמה בעינטב בטורקיה אחלה בקלאואה וטחינה ובדמשק אחלה ואחלה כאן הפלסטינים לא מבינים כלום רק להשתולל ולשיר שירי בלדי בלדי רק אם יהיה שלום תלכו ותראו הכותב מהצפון הכבוש יוסף | 19.05.17 (ל"ת)
18. נחמד אך מה זה "ניישן" ???? "מעצמת טחינה" לא מתאים??? יש לכתבים ולעורכים רצון "עז" להשתמש במילים לועזיות - חבל!!!! אילן | 19.05.17 (ל"ת)
16. הידע הגיע ממפעלים בשכם לאחר הכיבוש, למה באתר ישראלי צריך לתת לגטימציה למילה כיבוש גבריאל | 19.05.17 (ל"ת)
15. לא יכולתי לקרוא את הכתבה כבר הכותרת שציינה כי "הידע הגיע לאחר הכיבוש" הטרידה אותי מאוד. למה להכניס לכתבה על כלכלה מילים שיש להן גוון פוליטי מאוד חד צדדי? סגולה | 19.05.17 (ל"ת)
14. כיף לקרוא. מסוג הכתבות שנותנות תקווה - לעשייה, לשיתוף פעולה ושיגשוג של כל הצדדים. אורן | 19.05.17 (ל"ת)
12. ענת ברזלי את מתכוונת לכיבוש הערבי במאה ה-7? https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%9B%D7%99%D7%91%D7%95%D7%A9_%D7%94%D7%A2%D7%A8%D7%91%D7%99_%D7%A9%D7%9C_%D7%90%D7%A8%D7%A5_%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C לאחר הכיבוש | 19.05.17 (ל"ת)
11. %D7%A2%D7%9C%D7%A7+%D7%9B%D7%99%D7%91%D7%95%D7%A9 %D7%AA%D7%A4%D7%AA%D7%97%D7%99+%D7%AA%D7%A0%D7%9A.+%D7%AA%D7%A8%D7%90%D7%99+%D7%A9%D7%A9%D7%9B%D7%9D+%D7%94%D7%99%D7%99%D7%AA%D7%94+%D7%A7%D7%99%D7%99%D7%9E%D7%AA+%D7%A9%D7%9D+%D7%A2%D7%95%D7%93+%D7%94%D7%A8%D7%91%D7%94+%D7%9C%D7%A4%D7%A0%D7%99+%D7%94%D7%A2%D7%9C%D7%A7+%D7%A2%D7%9D+%D7%A4%D7%9C%D7%A1%D7%98%D7%A0%D7%99 %D7%99%D7%94%D7%95%D7%93%D7%99 | 19.05.17 (ל"ת)
10. מנצלים את האתיופים העניים. מגדלים קפה באתיופיה בזול ומוכרים את זה ביוקר בחו''ל. ומי שעושה קופה מזה לא העניים האתיופים אלא הסוחרים מחו''ל. קונים בזול קפה אתיופי שגדל בעבודה קשה של עניים והסוחרים עושים את הרווח. האתיופים לא מרויחים מזה. מן הסתם זה אותו דבר גם עם השומשום. ישי | 19.05.17 (ל"ת)
9. טעות-"הידע הגיע ממפעלים בשכם לאחר הכיבוש" - לאחר השחרור ענת ברזילי-אל תכניסי לנו פוליטיקה בדלת האחורית תודה גל | 19.05.17 (ל"ת)
8. פוליטיקה בשומשום עבאס :"השתילה התחילה במרץ. הצמח לא צריך השקיה אלא רק מי גשם" השומשום נזרע במרץ (כלומר תחילת הקיץ), הושקה במי גשמים של חודש מרץ(?), ונקטף במאי. שוב, הדימיון הערבי עובד שעות נוספות. לא הייתה טחינה בישראל לפני 1967 ? ? הטחינה הטובה ביותר של ערביי שכם ? גם היום ? האדרת המוסלמים ("פלסטינים") של שכם... פוליטיקה אינפנטילית בצלחת טחינה שם, חם ויפת | 19.05.17 (ל"ת)
7. כיבוש?? הכתבה על תחינה! למה להכניס פוליטיקה? מיותר וחסר טעם בדיוק כמו התחינה בכתבה ח | 19.05.17 (ל"ת)
6. אפשר לחשוב מהכתבה שבני עדות המזרח מעולם לא שמעו על טחינה ... ורק הפייקסטינים גילו לנו את אמריקה. רואים שהכתב אשכנזי שגדל על אוכל אשכנזי מגעיל. בוב רוס | 19.05.17 (ל"ת)
5. אין דבר כזה כיבוש יהודי בארץ ישראל למעט אחרי תקופת הנדודים במדבר לאחר יציאת מצרים ארץ ישראל ידעה תקופה של הכיבוש הערבי ותקופות של כניסת מהגרי עבודה ערבים שצאצאיהם עדיין אוחזים בחלקים מארץ ישראל לבער בערות | 19.05.17 (ל"ת)
2. יש לכם טעות.... בניגוד לאמור בכתבה, טחינה יוצרה בארץ גם לפני 1967, למעשה, הרבה לפני 1967. אני זוכרת בוודאות, עוד כילדה קטנה, [ואני בת גילה של המדינה], את הטחינה מתוצרת "עלית", שנמכרה בצנצנות זכוכית, והיו לה מרקם וטעם נפלאים שלא מצאתי בשום טחינה אחרת שטעמתי מאז, טחינה סמיכה מאוד ומתקתקה מעט. והיו גם טחינה מתוצרת "תלמה", ו"אחווה", ואולי עוד. ייתכן שכניסת הטחינה משכם אחרי 1967 הביאה לסגירת המפעלים הללו, אבל זה לקח שנים רבות. לדעתי עד לפני כ - 15 שנים עדיין ניתן היה לקנות את הטחינה של היצרניות הללו. dafna | 18.05.17 (ל"ת)
1. לציין לשבח את צבי פלג מהפקולטה לחקלאות פיתח זן שומשום עמיד שלא צריך לקצור ידנית אלא אפשר מכנית, מה שיוריד את מחיר השומשום והטחינה פלאים. חפשו עליו בגוגל. טל | 18.05.17 (ל"ת)
שומשום ניישן: כך הפכנו למעצמת טחינה
65 תגובות לכתיבת תגובה