אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

אג'יו: הזומבים בדלת

41 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

40.
בישראל מצב המדינה טוב אבל מצב האזרחים מדרדר במהירות
תקציב המדינה נהנה מעודף כבר כמה שנים, על חשבון ציבור רוכשי הדירות והמכוניות, שמשלמים מחירים מופקעים על שניהם, מעבירים מיסים כבדים למדינה בזמן שאנחנו שוקעים בחובות, 5 שנים למכונית, 25 שנה לדירה ועוד אחד בקטנה חוב על הנסיעה האחרונה לחו"ל עם המשפחה. אבל מה העיקר שישראל חזקה במדדים הכלכליים הבינלאומיים.
ירון | 20.05.17
35.
במקרה של ארה״ב הפתרון פשוט
ביטוח בריאות מקיף בחינם לכל וע״י כך השגת 3 יעדים: 1. הגדלת ההכנסה הפנויה ליחידים, או לחברות. הכסף הנחסך יושקע בצריכה או בהגדלת כוח אדם. 2. מניעת התופעה בה משפחות שורפות את כל חסכונותיהם בגלל בן משפיה שחלה. 3. צדק חברתי. מבחינה פוליטית הסיכוי שזה יתרחש קטן מהסיכוי שדונלד טראמפ יגלח את שיערו השופע ויהפוך לנזיר בודהיסטי...
קלקלן קטן הלך לגן | 19.05.17
33.
ל-26 הרעיון של שמיטת חובות לפי התורה הוא מעניין
לפי התורה כל 7 שנים יש שמיטת חובות. מצד אחד, הדבר יכול להוביל ל: גידול בצריכה הפרטית, צמצום גודל החוב הפרטי העסקי והציבורי, ירידת ערך הנדל"ן, ירידה בהשקעות, נותן פתח לנוכלים לקחת הלוואות ולא להחזיר, מונע מאנשים רבים לרכוש דירה ואני מאמין שיש עוד הרבה השפעות שליליות ובמקביל גם חיוביות למעשה שכזה ולכן לא בטוח שהתוצאה הסופית תהיה חיובית לכלכלה.
אלי מבאר שבע | 19.05.17
32.
ל-24: הוא מדבר על החוב הפרטי, העודף הענק עומד לרשות הממשלה
ל-24: הוא מדבר על החוב הפרטי, העודף הענק עומד לרשות הממשלה ולא לרשות הציבור. המיתון מתחיל ברגע שהציבור מקטין את הצריכה הפרטית שלו עקב החוב. למרות שבגדול ממשלת נורווגיה יכולה להשתמש בחסכונות שעומדים לרשותם לצורך מחיקת החוב הפרטי אבל מצד שני הדבר יכול להוביל לאינפלציה.
אלי מבאר שבע | 19.05.17
31.
ל-24: הוא מדבר על החוב הפרטי, העודף הענק עומד לרשות הממשלה
ל-24: הוא מדבר על החוב הפרטי, העודף הענק עומד לרשות הממשלה ולא לרשות הציבור. המיתון מתחיל ברגע שהציבור מקטין את הצריכה הפרטית שלו עקב החוב. למרות שבגדול ממשלת נורווגיה יכולה להשתמש בחסכונות שעומדים לרשותם לצורך מחיקת החוב הפרטי אבל מצד שני הדבר יכול להוביל לאינפלציה.
אלי מבאר שבע | 19.05.17
22.
הכי כיף וקל לחזות משברים
משתי סיבות קודם כל כי זה מושך הכי הרבה תשומת לב שכל הנביאים האלו כבר לא מקבלים. דבר שני, מתי שהוא זה תמיד יהיה נכון, כי תמיד יהיה משבר ואז הם יגידו אמרנו לכם. העולם הטכנולוגי עף קדימה, במקום לחזות , בונים. ai ישנה את העולם הזה מהייסוד ויקח אותו קדימה, אבל כלכלנים לא ממש יודעים מה זה ai , הם יודעים בעיקר לדבר על זה.
לי | 18.05.17
21.
אני בטוח שמגיב 11 זה טראמפ...
"אדם .... שלא מקדיש תשומת לב לפרטים". אלוהים ישמור איזה שטחיות... כל, אבל כל, שקל נוסף פנוי בהכנסה של משפחה מ- 4-5 העשירונים התחתונים הולך לצריכה מקומית. 0.9 מכל ש"ח נוסף בהכנסה של 2 העשירונים הבאים הולך לצריכה מקומית. 0.7 מכל ש"ח נוסף של העשירון הבא הולך לצריכה מקומית. פחות מ-0.5 מכל ש,ח נוסף בעשירון 9 הולך לצריכה מקומית. בקושי 0.2 שח מכל שח נוסף בעשירון העליון הולך לצריכה מקומית. וזה בתנאי שהרווחים שנעשים בבנקים, במוסדות הפיננסיים, אצל הטייקונים וכו' בכלל מומרים למשכורות כלשהן.... מה עוד יקנה מי שיש לו משכורת של 100,000 שח בחודש? לכמה עוד מסעדות ילך? כמה ירקות/פירות עוד יאכל? את רוב הכסף שלו יוציא בחו"ל, ולפחות חצי מהכסף שלו יהיה מושקע בחו"ל....
חוני המגלגל | 18.05.17
20.
ל - 14 . כשל לוגי ובוודאי ריכוז הון
ברור שההון מתרכז לידיים מעטות אבל אין להם מה לעשות עם זה אם הכל מת מסביב. אז הם משתמשים בו גם לצריכה וגם להמשך התעשרות. הנרי פורד שילם קצת יותר לפועלים שלו כדי שיוכלו לרכוש את המכוניות שלו. יש להם (למתעשרים) סוג של איזון מסוים - הם יודעים בדיוק עד כמה לחנוק ולשעבד את התרנגולת מבלי להרוג אותה לגמרי. אם אנשים ישלמו את כל הכנסתם בעבור ריבית, הרי שהם לא יוכלו לרכוש את מוצרים ושירותים וגם לא של הבנקים. המעגל שומר על עצמו.
רוני | 18.05.17
18.
לכל הידענים פה מטעם עצמם או לשונאי בשורות איוב
קראתי בכובד ראש את הניתוחים הכלכליים של כל הידענים פה (הפרופסור לא יודע שום דבר...) , ובכן הוא יודע גם יודע, משברים כלכליים מגיעים בגלים אחת לתקופה, והגל הבא חייב להגיע, בעוד שנתיים, או 5 שנים. למה? כי זה מחזורי. הפרופסור שטח נתונים מבריקים וגם הוא לא יודע מתי בדיוק תתחיל המפולת אבל הוא יודע כי בוא תבוא!
משה | 18.05.17
17.
לדעתי הוא היה עדין בנושא של ישראל
רק לפני יומיים פורסם שחובות משקי הבית עלו בעוד 40%. מאז 2009 כשהורידו את הריבית הצמיחה אפסית ולא מתרוממת, ובמקביל התפתחו בועות נדל"ן, רכבים ואשראי, בגלל הריבית הנמוכה אנשים לווים כסף זול (צריך רק לחייג 4 ספרות וכוכבית) ומגדילים את הצריכה. הישראלים התמכרו לכסף זול שקונה הכל וגם חוב בבנק, אם בנק ישראל לא ייתעשת ויעלה את הריבית (הבנקים העלו לבד את הריבית על המשכנתאות וכתוצאה מכך המכירות מתחילות לרדת) תתפתח כאן בועת אשראי שרק מיתון גדול ועמוק יוציא אותנו ממנה.
ברבור אפור | 18.05.17
6.
נצרת
ואף מילה על הדלק שתידלק את המדורה ובלעדיה כל זה לא היה קורה, ריבית 0 כלל עולמית של גאוני הדור שלא חוטאים מנהלי הבנקים המרכזיים. אם אתה מציע לאדם לקנות אוטו חדש ולהחזיר כסף בריבית 0, הרבה יעשו יעשו את זה, וידליקו ביקושים שיגרמו לעודף ייצור, שיגרום לקריסה אח"כ. אם תוריד את ריבית המשכנתא, ומלאי הדירות יישאר קשיח במידה גדולה, המחירים יקפצו. אבל כולם מדברים תופעות הלוואי ואף אחד לא מדבר על המחלה. כולם מדברים על הקורבנות ואף אחד לא מדבר על הפושע. יותר גרוע, מאשימים אנשים אחרים.
חליל | 18.05.17
4.
כפי שנאמר: גם שעון מקולקל מדייק פעמיים ביממה
הניבוי שלו ב- 2008 אינו מעיד על אבחונים נכונים קודם או אח"כ. קחו לדוגמא את פרופ' רוביני שצדק פעם אחת ב-2008, ומאז הוא אומר כל שנה, בעיקר לאחר ההזרמות הגדולות של הפדרל רזרב, שהמשבר הבא בפתח, ושנים שהכול בסדר. בקיצור, מאז שחרב בית המקדש... ואידך זיל גמור
כלכלן | 18.05.17
3.
אין כל אפשרות למנוע משברים כלכליים
גם אם נלך לשיטתו של סטיבן קין, משברים יקרו בלעדיו או אתו. כל העניין הוא, כשכלכלה היוצאת מאיזון, נגרם משבר להחזרת האיזון. כל החכמים שבעולם בכלכלה לא מסוגלים למנוע משברים, או לעצור תהליך של משבר בפוטנציה. עובדה היסטורית היא, שאין כלכלן שהיה מסוגל למנוע משבר כלכלי, לא בעבר ולא בעתיד. חוק הטבע, שקיימת מחזוריות בכל בתחומים, ועל פי זה יישק דבר. אז הפרופסור המכובד אמר מה שאמר, אז מה? מה שצריך להיות הוא אשר יהיה.
סמי | 18.05.17
2.
סטיבן קין הוא מסוג האנשים שצודקים לגבי...
...חלק מהדברים, וטועים לחלוטין לגבי כל השאר. הוא צודק לגבי מקור המשבר העולמי (אשר מעולם לא הסתיים), והוא עודף החובות בכל הרמות, החל מהאישית, דרך התאגידית וכלה בלאומית. אולם הוא נכשל למשל להבין שאירופה מעולם לא נקטה באמת ב"מדיניות צנע". אף על פי שקראו לזה "צנע", תקציבי הממשלות מעולם לא קוצצו, והחובות הלאומיים רק גדלו. הוא צודק בכך שלא ניתן יהיה לחזור לפסים של צמיחה מבלי להקטין את נפח החובות, אולם לא מבין שהרעיון של "כסף הליקופטר" (שהממשלה תדפיס כסף יש מאין ותחלק אותו לאזרחים) יגרום בסופו של דבר לאינפלציה גבוהה. הרי אין ארוחות חינם ולא ניתן לחלץ את הציבור בהנף אצבע מבלי שיהיה לזה מחיר.
אורן | 18.05.17
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת