אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ברוכים הבאים לעולם העבודה בחינם

114 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

114.
בתקופה שזה כל החוזים החברתיים נפרמו מפני כלכלה שיש בה סדר אבל אין בה הוגנות ואין בה הגינות, אולי
ולהגינות היא לא ערך ממשי ולא יכולה לייצר לבעליה ערך ממשי, בכלי כוח לעולם יעשו בו שימוש נצלני, רובם המכריע - לא עוברים על החוק. זה לגיטימי בעיניהם, וחמור יותר, זה לגיטימי גם בעיני המנוצלים, שאומנם כורעים תחת הנטל, אבל מקבלים את זה כחלק מחוקי המשחק, ובסך הכל מצפים ליום בו יהיה להם קצת כוח כך שיוכלו, בתורם, לעשות בו שימוש נצלני. פשוט כי אפשר, אפילו המחוקק אומר שזה בסדר. מה אפשר לעשות? סירוב עיקש לעבוד בחינם, סוג של שביתה, אבל לקבוצת אנשים לא מאורגנת, קבוצה שחווה לחץ כלכלי, קשה לייצר מומנט כזה. אולי קמפיין שמנסה קצת לבייש את מי שמבקשים שיעבדו עבורם בחינם (אולי זה תמים לחשוב שמי שמתכתחילה מבקשים שיעבדו עבורם בחינם הם בעלי יכולת להתבייש במשהו.) שיהיה לכולנו בהצלחה.
יואב | 15.03.20
113.
סוחרי האומנות וסוחרי הידע כלומר העומדים בראש המועצות להשכלה גבוה הם אוכלוסיות נצלניות ומתועבות
ככל שההשכלה גבוה הטמטום גבוה ונטייה לניצול נוסקת . מה עשו הקולוניאליסטים ? סחרו בבני אדם , לכדו שבטים וסחרו בבני אדם. ואחר כך רקדו עם לבוש מעומלן ומגוהץ במסיבות האצולה.
יואב | 01.06.17
112.
WIX החצופים דורשים מבחני בית שנמשכים שעות ושהם שואבים מהם מספיק ידע ורעיונות
שיכולים להספיק לשנה של עבודה בתפקיד המיועד. הרווח כאן הוא כפול: גם גונבים את הקניין הרוחני של המועמדים (וכמובן השעות הנדרשות להם לפתרון המבחן) וגם בסוף מביאים לכולם תשובה שלילית ובכך חוסכים בהעסקת עובד מלכתחילה - כיוון שמה הטעם להעסיק מישהו אחרי ש-300 מועמדים סיפקו מספיק חומרים שיספיקו להם לשנתיים של עבודה. שיטה גאונית....כמה כיף להיות מעסיק גדול במאה ה-21....אפילו לבעלי עבדים פעם היה חשש שהנתינים שלהם מתישהו יתקוממו...וכאן...ראש שקט.
מונרכיית ביבי | 31.05.17
108.
קפיטליזם הוא סוג חמור של מחלה חברתית ממארת
אבל מה שאנחנו רואים פה הוא רק מקרה קיצוני- אין לנו בחירה האם להשתתף בשיטה הזאת, החברה הקפיטליסטית זהה למונרכיה האבסולוטית- אין לנו השפעה עליה, השליטים שלה כל-יכולים במסגרתה, ואין לנו ברירה אלא להשתעבד, שכן אם לא נעשה כן, נמות מרעב ברחוב. למעשה, במצב הנוכחי 'כלכלה' הינה תיאור של מצב של בני ערובה, בניגוד למדינה שכיום יש לנו השפעה (גם אם מוגבלת) עליה דרך בחירות דמוקרטיות ובכך יש גבול לשחיתות ולכוח של השליטים בתעשייה אין לנו כוח כזה, כפי שמדינה יכולה לכפות עליך לציית לה באיום לאלימות (עונש, מאסר וכו') איום אקטיבי כך הקפיטליזם מאיים באופן פסיבי: אם לא תשתתף לא נזרוק אותך לכלא, רק לרחובות. בנוסף לכך תמות ברעב. ההבדל הוא שהמדינה (גם אם היא פגומה) הינה דמוקרטית ובעלת פיקוח ואילו התעשייה כמעט ואיננה מפוקחת בכלל. זה מזכיר לי את הסיפור על הבחור שעמד למות מצמא במדבר ואז הגיע אליו איש אחר ולו מים והציע למכור לו בקבוק במיליארד דולר- הוא ימשיך לחיות, אך ישתעבד.
פרולטריון | 28.05.17
105.
סטודנט במכללה
אותי ורבים אחרים ניסו לשכנע מטעם המכללה שאני לומד בה לעבוד בחינם במסגרת אינטרנשיפ ושמות מפוצצים כמו דה לידרס..הטענה היא שזה יעזור בעתיד אבל בואו נהיה ריאליים מדובר בפרסום עבור המכללה ובניצול כח עבודה חינמי עבור המעסיקים.. פשוט בושה וחבל שזה מצליח להם
סטודנט | 27.05.17
104.
מי שלא נותן שכר לעובדים שלו
ראוי לתלייה, ולא יעזרו כל התירוצים ההזויים. גם העבדים בארה"ב לפני 150 שנה קיבלו מזון וקורת גג - יותר ממה שנוגשי העבדים בישראל נותנים. גם שכר מינימום למי שעבר את גיל 18 מתקרב לעבדות, אבל לפחות זה שכר שאפשר לקבל כנגדו מצרכים ושירותים. אם נמשיך כך נסיים כמו בספרד של שנת 1936. רק שאנחנו, לעומתם, לא נתאושש מזה.
צ'ה | 27.05.17
101.
אפשר ורצוי לעבור למקצועות עתירי ביקוש
כשמחד קשה למצוא עובדים טובים בפיתוח, מכירות b2b, ניהול מוצר וכו ומאידך השוק מוצף בכל מיני מעצבים בשקל כדאי אולי להסיק את המסקנות ולעבור למקצועות שהביקוש בהם גבוה יותר מההיצע. ולכל המייללים בשורה התחתונה האבטלה בישראל היא מהנמוכות בעולם!
לא מצליחים למצוא עובדים טובים  | 27.05.17
100.
על עבודה בחינם
כל הכבוד לקרן על העלאת הנושא. תופעת העבודה בחינם נפוצה מאד גם בתחום התכנים בבידור במלונות. אני עובדת במתן הרצאות אך המלונות לא מוכנים לשלם. עושים טובה גם אם נותנים שתיה . במקרים מיוחדים מקבלים ארוחה (רצוי בחדר אוכל עובדים). ההבטחה היא לפירסום במפגש עם האורחים. ולכן ההיתר הוא למכירות. זוהי הסיבה שכל אירועי הבידור במלונות כוללים גם מכירות והאורחים כועסים כי כאילו מנצלים אותם והם לא מבינים שזוהי דרך ההתפרנסות. אבל למנהלי המלונות לא איכפת הדלת פתוחה לכל מי שרוצה לבוא ולמכור. להם לא עולה כלום והאורח ממילא משלם..
עדה דסה | 27.05.17
98.
סילקו אותי מה קרה בסוף...לא בחינם!
מהשניה שהודעתי שאין יותר 24/7 שעות מענה טלפוני בחינם, התחילו למצוא כל מיני סיבות וטענות נגדי שקריות ולנסות להעיף אותי בלי לשלם לי את הרווחים באחוזים מכל הלקוחות שהיו תחתי. זה המצב. מקללת אותם כל יום נהייתי חולה מאוד. תזהרו
סיפור אמיתי | 27.05.17
97.
שהבינו שאני לא בחינם המציאו שקרים כדי לסלק אותי.
חלק 1. עבדתי כיועצת לחברה בתחום הפיננסי עיסקי. מנהלת פרויקט ולקוחות. המנהלים הבכירים ראו רווחים מהפרויקט והלקוחות שלי. עם הזמן הגדילו פרסומים ודרשו ממני שעות ללא הגבלה לענות לכל מתענין בטלפון כולל בסולולרי מהבית. מנהל אחד טען שמה שחשוב שגם ממאה טלםונים יהיה אחד לקוח זה טוב. הייתי פרילנסרית על אחוזים. בהתחלה נשאבתי ונכנסו הרבה לקוחות. אבל כמות העבודה נהיתה בלתי נסבלת וכל היום בטלפון. הכל שאלות מידע בחינם. כולל אנשים שרוצים שאלות כלליות בתחום הפיננסי מסביב ושלא עונים להם ממש מתחצפים.
סיפור אמיתי | 27.05.17
94.
ניצול חולשה
בשנות השישים- המאה הקודמת-עבדתי בבית דפוס גדול וידוע ברמתו, יחס המעביד לעובדים היה כשל 'פאודל' והאוירה 'חשכת ימי הביניים' העובדים בינם- היו מאוחדים והיתה חדוות יצירה ושיתוף פעולה פורה. הנכונות לשכר הוגן תמצתתי בניסוח מעין מודעת דרושים- 'לבית דפוס גדול-דרוש 'מתלמד' בעל עשר שנות נסיון לעבודה מעניינת'
רורד | 27.05.17
93.
ניצול באקדמיה
פרופסורים ואנשי סגל מנצלים מזה שנים רבות סטודנטים שרובם אף משלמים כדי ללמוד. בן השאר הסטודנטים נדרשים לעשות עבודה רבה התורמת לסגל ושלבסוף אלה זורקים את הסטודנטים ולא מתגמלים אותם אף לא בהמלצה. מדובר ביחסים פסיכופתיים ואף פליליים שהפכו לנורמה חברתית אקדמית שהפכה באוניברסיטאות ישראל לשיגרה. כל זה נובע מכך שהמערכת האדמית בארץ כמו כל המערכות האחרות חסרה רגולציה מקצועית. פרופסורים מתנהגים ככל העולה על רוחם מתוך הרגשה שהאוניברסיטאות הם עסק פרטי שלהם וחס ושלום שיראו עצמם כעובדי ציבור.
טל | 27.05.17
92.
ברוך שובך עבדות נחמדת
על פי "תאוריית הצרכים" (ראו הסבר בגוגל) של מסלו אנו מתדרדרים במהירות מהרמה הרביעית (כבוד והערכה) לרמה הראשונה כלומר אפילו הרמה השניה (בטחון בקיום הפיזי) אינה מובטחׂת. זו העבדות המודרנית בחסות הקפיטליזם החזירי. מצב בו מחצית מהעושר העולמי מרוכזת בידי כמה אלפי מילירדרים רק תחמיר מצב זה.
שלמה | 27.05.17
91.
הקונים בקיונים והטסים לחו"ל-עובדי מדינה או חברי הקרטלים העסקיים
יושבים בקניונים בבקרים הפנסיונרים של בנק לאומי ובנק פועלים ואנשי צהל לשעבר ועובדי בנק ישראל וחברת החשמל ומקורות ומכון התקנים ורשות שדות התעופה וכו' וכמובן עובדי עיריות ועובדי מדינה כולל פרקליטות וכו' - כל אלו חוגגים פה כמו הארבה !! פרלנסרים לא תמצאו שם
בעל נסיון בזה ##  | 27.05.17
89.
השוק רווי במחפשי עבודה
זה כבר נהפך לדבר רגיל,בעיקר לגמרי אוניברסיטה שיוצאים לשוק וצרכים את ההתמחות ומקומות עבודה לוקחים אותם לעבוד שנה בחינם.במקרים רבים לאחר מכן המקום עבודה נהפך למקום קבוע כאשר באיזשהו שלב המתמחה נכנס לעניינים ואז העסק מעוניין להעסיקו בשכר.זאת ממש עובדה בשטח והצעירים יודעים שזה הצאנס שלהם להתמזג בשוק
Haim | 27.05.17
84.
הפתרון הוא להקים ולהצטרף רק לקואופרטיבים דמוקרטיים.
אם יש לכם אפשרות, אף פעם אל תהיו מוכנים לעבוד עבור "מעסיק". המהות של "מעסיק" זה עלוקה מוצצת דם - אדם שיושב בינכם ללקוח ועבור כל שקל שאתם מקבלים על המוצא שיצרתם, הוא לוקח אחוזים. פרט לזה הוא לא עושה הרבה מבחינה יצרנית - עיקר "עבודתו" היא בימוי ותיחזוק המניפולציה הפסיכולוגית שאמורה להמם אתכם, העובד הבודד, ולגרום לכם להאמין שמאחורי הבחור הנ"ל יש בעצם "חברה" גדולה ועצמאית, בעוד שאתם רק יבחושים חסרי ייחוד. למעשה כל אחד מהעובדים האחרים הם בדיוק כמוכם - נאיבים שנפלו לאותם מלכודת. בחברות רבות (למשל חברות טכנולוגיה) מדובר על לפחות 90% מהרווח שהולכים ל"מעסיק" - כלומר רק 10% הולכים לשכר שלכם - צוות של 15 איש יכולים לכתוב מוצר שיספק שירותים בעלות של מאות מיליונים. אך תארו לכם איזו קריעת ת*ת ה"מעסיק" ידרוש מכם כדי לקבל העלאה ב"שכר" של 50% - בפועל מדובר בכך שתקבלו 15% מהרווח שייצרתם במקום ה-10% שקיבלתם עד כה. חפשו את הערוץ Democracy at Work ביוטוב. כן, יש סיבה לכך שכלכליסט לא מאפשר להמליץ על תגובות. כמו כל הקפיטליסטים הם מפחדים מדמוקרטיה.
Democracy at Work | 27.05.17
83.
ומה עם כל המבחנים והסימולציות של חברות שירות הלקוחות ?
אתה מגיע מבזבז יום שלם כאשר הבוחנת יודעת מראש לדעתי את מי לקבל וזה לדעתי רק משחק כאילו בחנו את המקומבנים ואולי על הדרך לקבל אחד בטעות . אתה מרגיש כאילו הביאו אותך להיות ניצב בסרט כרקע לשחקן הראשי כאשר חשבת שתגיע למבחנים להיות השחקן הראשי ....
מנסה להבין  | 27.05.17
78.
לא מבינה למה התייחסו רק למקצועות כגון גרפיקה ועיצוב
זה נוגע בכל המקצועות גם תכנתים חדשים מתקשים למצוא עבודה ומוכנים לעבוד בחינם רק כדי שיהיה להם משהו לרשום בקו"ח וחוץ מזה זה לא רק בישראל בצפון אמריקה קוראים לזה "התנדבות" גם יש מיליונים שעובדים בחוזים ללא תנאים אז תפסיקו לבכות העולם משתנה בקרוב כל אדם יאלץ לעבוד כעצמאי שנותן את שירותיו למספר לקוחות
אני | 27.05.17
76.
יש פיתרון פשוט
כל בעל עסק עשיר או מנהל חייב להתפרנס ממוצר כלשהו ללא אנשים מקצועיים אין בידו להצליח. דווקא בידי האנשים שכן יודעים לבצע את העובדה והם אלה שמיצרים מוצרים צריכים לדעת פשוט לדאוג להזהיר את כל מי שמכירים, וכאשר ניגשים לראיון עבודה פשוט לדאוג לא לספק מידע יתר ולא לייעץ. הצרה של היום זה דווקא הכמות והמידע הנגיש בחינם בגלל זה אנשים חושבים שקל כול כך לבצע את אותה עבודה. הבעיה אומנם היא מהצד המעסיק אבל היא ממשיכה להיות בעיה בגלל שאנשים מקצועיים נותנים לה עדיין יד. עובדה שבבתי הספר לא מלמדים את הצעירים לדרוש כסף על זמנם וכישרונם ולפעמיים מנצלים את אותם תלמידים על ידי השקת תחרויות לטובת מוצר או עסק קיים. תחשבו כמה פעמים אתם עבדתם עם אנשים מעליכם שאין להם מושג מה תהליך לבנית מוצר חדש ולמדו ממכם בחינם? הפיתרון פשוט: לא לייעץ בחינם, לא לשתף יותר מידי דוגמאות, לא לפנות לעבודות בחינם ולא להסכים להרעת תנאים רק כדי לשמור עבודה קיימת, ולהזהיר אחרים מחברות או מעסיקים לא הוגנים.
אני | 26.05.17
73.
ביזוי ישראלי טיפוסי למילה בן אנוש
המדינה הזאת בנויה מקומבינות המתחילות מראש הפירמידה- הממשלה ומשרדיה ומחלחלות למטה עד למכולת השכונתית. תרבות ניצול האחר טבועה עמוק בתוך ההויה הישראלית. כשעבדתי בחו"ל הייתי מגיש חשבוניות ותמיד תמיד כובדו ולא אחרי 90 יום אלא במחזור הכספים הבא ז"א בכל תחילת חודש. בישראל ביקשו ממני כל הזמן לתת להם עבודה בחינם ושילמו במקרה הטוב אחרי 90 יום במקרה הרע לא שילמו כי לא רצו. ככה המדינה הזו מתקיימת. הגנבות הקטנות דווקא באות לידי ביטוי בכמה שקלים בודדים שמוציאים מאיתנו בכל צעד שנפנה מהסופר ועד למשרדי הממשלה וחברות תקשורת שמוסיפות "על הדרך" עוד כמה שקלים כי הם מאמינים שכך לא ישימו לב. זוהי מדינה "קח בכוח" ולכן אני לא מתפלא שמעסיקים עושים קומבינות כדי לקבל שרות ועבודה בחינם. כולם גונבים את כולם. גם אלו שיצאו להפגין ברחובות על מחיר הקוטג' ומחירי הדיור והמחאה החברתית. ישנם מעט צדיקים ישרים לכו לחפש אותם בנרות.
בני | 26.05.17
72.
לפני כמה שנים תכננתי שיפוץ
אני לא לוקחת כסף מראש, מעדיפה שישלמו לי אחרי שיראו תוצאות. סומכת על אנשים... חודש וחצי עבדתי, נפגשתי, התאמתי, שיניתי... הכנתי הדמיות, תוכניות... בדר"כ אני לוקחת כסף כשמגישים תוכניות לקבלן, אבל היה לחץ של זמן, ומסרתי אותן קודם. ואז הם הודיעו שהחליטו לא לשפץ... ביקשתי לפחות 4000 ש"ח על חודש וחצי אינטנסיביים. הסכימו לשלם לי 2000. החלטתי שזה עדיף מכלום... אחרי שנה פגשתי את הבעל (קבלן במקצועו, מבין עניין, ובטח יודע לקרוא תוכניות...). "מה את יודעת... שיפצנו לבד... לא היינו צריכים אדריכל...". בטח שלא... היו לך כל התוכניות וההדמיות... :-(
אדריכלית | 26.05.17
69.
כולם רצים לסטארטאפים בהייטק כי המשכורות שם יותר גבוהות וחלק מגלים שהונו אותם
חפשו עבודה בחברה שהיא לא סטארטאפ והמשכורות לא בשמיים ותוכלו לבנות קריירה. ומי שטוען שאין הצעות אז שיחשוב שבזמן שהוא סיים את הלימודים סיימו עוד כמה מאות את אותה הכשרה בדיוק ! אז בטח שאין עבודה לכולם ומספר המשרות קטן מידי. בנוסף חברות היטק מעדיפות לגייס צעירים על חשבון מבוגרים שמפוטרים. בעוד הצעירים רק מתחילים את דרכם ובדרך כלל יש להם גב תומך של המשפחה המבוגרים קורסים תחת עול המשכנתא, הילדים, הלימודים של בני המשפחה וגחמות ה"נסיעה לחול לנקות את הראש שלהם". אז מי שמתבכיין הם בעיקר הצעירים ששכחו שלא הבטיחו להם כלום ושום דבר, הם קיבלו החלטה ללכת למסלול מסויים 3,4 או 5 שנים קודם לכן והיום השוק רווי כי כולם חשבו והודרכו כמוהו. כדי להצליח צריך לחשוב מחוץ לקופסא ולהפסיק לעשות כמו תוכי מה שרשתות חברתיות מייעצות. חברות שהן לא סטארטאפ בדרך כלל לא יקחו אנשים בלי לשלם להם ! לכל העצמאים שמתלוננים שעושים עבודות ולא משלמים להם - קוראים לזה עסקים ! צריך לדעת איזה חוזה לעשות ולוודא שתקבלו תמורה לאורך הדרך ולא רק בסוף. גם אני למדתי את זה על בשרי לפני 15 שנה.
דניאלה | 26.05.17
67.
מציע לכל המסכימים לעבוד בחינם
ללכת לעבוד תקופה בבאסטה בשוק או לעשות טיול בכותל ולראות איך הקבצנים והרוכלים מוצאים סכומי כסף נאים ביותר מהמבקרים ,שם תלמדו איך להוציא יותר כסף מאנשים,להיות ממולח\לדעת איך למכור את עצמך ולספר תסיפור ובטח לא ליפול ללוקשים ושקרים שכל מיני מעסקים עושים לך"טובה" שנותנים לכם תעסוקה בשביל פרסום חחח.
Mike | 26.05.17
65.
רק אין יראת אלהים במקום הזה
בעיני , שורש הבעיה היא החינוך. בעולם בו אתה נמדד לפי יופי , ג'וב או לפי כסף בבנק ולא לפי ערכיך המוסריים , השחיתות וההסתאבות הם רק עניין של זמן. אינני דתי היום (תגובה זו נכתבת בשבת , אגב) אך יש לי אלהים. דהיינו : יש לי ערכים , ולא אמכור אותם בעד כסף. אך מי שמנצל אנשים בצורה כזו , זהו אדם ללא אלהים , ללא ערכים. צודק העורך דין בסוף הכתבה - אכן , אי אפשר ליצור חוקים שיכסו כל מקרה. אי אפשר לבסס חברה מתוקנת על חוקים בלבד. חברה מתוקנת צריכה להתבסס על ערכים. וכאשר ה"הצלחה" נמדדת בנכסיו החיצוניים של האדם , ולא בנכסיו הפנימיים , החברה כולה מידרדרת. לדעתי אנחנו כחברה כבר טסים מטה במדרון תלול של הסתאבות ושחיתות ללא שום מעצור. זאת בגלל שהפסקנו להעריך (כחברה) את האדם הישר והערכי , והתחלנו (כחברה) לעבוד את אלוהי הכסף , הזהב , והיופי החיצוני.
יוסי | 26.05.17
60.
כל זכות נבלות - מה עם החובות?
בתור מעסיק של כמה עובדים כל זכות דואג ליידע אותם על כל הזכויות שלהם שחס וחלילה לא יקופחו אבל מה עם החובות? מה עם החובות של העובד למקום העבודה זה הס מלהזכיר נזקים שעובדים עושים באלפי שקלים בזבוז זמן בשיחות פרטיות וגלישה באינטרנט ועוד ... נא להשיק אתר בשם כל חובה
יוסף גלילי | 26.05.17
58.
זה לא חדש
לפני כמעט 20 שנה ניסיתי להיכנס לעולם התקשורת התחלתי לימודי תואר ראשון. והתחלתי לסקר אירועי ספורט עבור עיתון מסויים קטן יחסית תמורת כתבות נתנו לי כרטיס כניסה לאירוע וזה לא החזר נסיעות כלום הציעו לי לעלות לרדיו לתת פינה במקום מישהוא, כמובן בחינם, לבסוף לאחר שנה עזבתי את התחום את התואר סיימתי רק עכשי בפתוחה.
זאב | 26.05.17
55.
יש יותר מידי אנשים בעולם
לכן כל אחד חושב שצריך להחזיר חזרה את תקופת העבדים. אם יש אנשים חזקים וחלשים אז החלשים צריכים להיות העבדים והחזקים צריכים לקבל את כל הכסף! וממה אנשים ילשים יאכלו, ישתו,ישלמו שכר דירה ומיסים? הכל בחינם? לא יהיה צורך בהם יותר אז הם יוכלו למות ויבואו חלשים חדשים? מזכיר לי את היטלר קצת... החוצפה האנושית התחילה לעבור כל גבול. מציעה לכל הבטלנים הנצלנים אוכלי החינם שיעבדו לבד! כי מכלום אין כלום ולא בא גם כלום!
אני | 26.05.17
45.
זו התופעה הכי ישנה שיש בתעסוקה, פשוט היא רק עכשיו מקבלת ביטויי
של "עבודה בחינם" כלומר בלי להתקבל לעבוד כשכיר קודם. תמיד אנשים היו עושים המון עבודה לא מתוגמלת בצורות רבות ומשונות כמו השתלמויות וריצות בשביל להתקבל לעבודה אבל בגלל שהם עשו את הכל מחוץ למקום התעסוקה זה היה רגיל.
שר | 26.05.17
37.
הנסתדרות צריכה להתייחס לפרילנסרים כאל עובדים
מדוע ההסתדרות לא דואגת לעצמאים הקטנים כמו שהיא דואגת לשכירים? כשההסתדרות תדאג להשוות את תנאי העצמאים לתנאי השכירים, יהיה לה זכות קיום. למי שלא יודע עצמאי קטן לא יכול לשרוד בישראל, הוא ללא זכויות, ללא פנסיה, ללא ימי מחלה. כלום. אז אולי ההסתדרות תשבית את המשק לטובת החלשים שבחלשים?
שמואל | 26.05.17
33.
בעבודה לשעבר שלי (בהייטק) ניסו לעשות לי טריק דומה לזה...
התקבלתי לעבוד בתור מתכנתת עם שכר ממש גבוה יחסית (לא חשדתי), אחרי 3 חודשי עבודה הם קראו לי לשיחה ואמרו שעסקה גדולה של החברה בוטלה וביקשו ממני לעבוד כמה חודשים במחצית מהשכר בתמורה לאופציות בחברה (גם פה לא חשדתי... מה אני חשדניסטית?). אחרי חודשיים במחצית מהשכר, שהיה בערך כמו שכר סטודנטים, קראו לי לעוד שיחה וסיפרו לי שהמצב לא טוב ובפועל, כבר מעל לשנה (!!!) האנשים בחברה לא מקבלים משכורת אלא אופציות או שכר מינימום עם תוספת של אופציות כך שאני היחידה שנשארה בשכר "כל כך גבוה". הם ביקשו ממני להפחית את השכר למינימום. באותה השיחה אמרתי להם שהם חצופים שהם לקחו מתכנתת והציעו לה שכר כאשר בראיון עבודה עצמו הם ידעו שאין איך לשלם את המשכורת שהציעו לי. הודעתי על התפטרותי ונתתי להם חודש התראה מראש. בחודש הזה המנהלים והעובדים ביקשו ממני והפצירו בי להישאר... העדפתי לחזור לשוק העבודה אחרי חצי שנה בלבד בתקווה שאמצא עבודה אחרת תוך כמה חודשים ולא להמשיך לעבוד שם. *לאחר שנה, סגרו את החברה והאנשים שעבדו בחינם או בשכר תבעו את המנהלים .שני הצדדים ביקשו ממני להעיד לטובתם בבית המשפט. אמרתי להם לכו תז#&נו.
קמתי והלכתי | 26.05.17
31.
600 שעות עבודה - בחינם
לאחרונה סיימתי סטאז של 600 שעות במעבדה רפואית בבית חולים. ללא שכר וללא החזר נסיעות. המעבדה עצמה מקבלת תשלום של 7000 ש״ח רק בשביל לקבל את הסטודנט (שבעצמו שילם מכיסו על ההתנסות לאוניברסיטה). מיותר לציין שכל 600 השעות מתאפיינות בניצול של הסטודנטים לכל מטלה, ובעיקר אלה שצוות המעבדה הותיק לא מעוניין להתעסק איתן. איך הדבר הזה מתאפשר ? פשוט. במקום לקרוא לזה ״התמחות״, או ״סטאז״ קוראים לזה : ״התנסות מעשית״. על זה אין חוקים שמגנים על העובד/הסטודנט. מדינת ישראל הפכה למדינה נצלנית ודורסנית
דו | 26.05.17
28.
״ראיון עבודה״- חיפשו עובד בחינם
הגעתי לראיון עבודה למשרת QA בחברת הייטק בהוד השרון. הראיון כלל משהו כמו שעה - שעה וחצי של בדיקת האתר שלהם. מצאתי הרבה תקלות שהעברתי אותם לר״צ. הזמינו אותי לראיון הוסף שבו רצו ששוב אבדוק את האתר. אמרתי שכבר עשיתי ראיון כזה .התגובה-נכון העברנו לפיתוח את התקלות.למשרה לא התקבלתי. הכי טוב עבודה בחינם.
ענבל | 26.05.17
25.
ל 23
שטות... יש מלא עבודה בהייטק, רק לסטארטאפים חשוב ניסיון. רוב החברות הגדולות בכלל לא אכפת אם אתה טוב ויודע לחשוב יקחו אותך. אני מראיין אנשים והיו מגיעים נעליים לראיונות, אנשים שעשו תואר ולא יודעים כלום על אלגוריתמים. תפתור שאלות של ראיונות ותגיש קורות חיים למשרות שדרוש ניסיון. ככה אני התחלתי... התקבלתי ל 12 מקומות עבודה בלי ניסיון.
אלי | 26.05.17
23.
בעבודה בחינם לא נתקלתי, אבל מכיר הרבה שמחפשים
סיימתי לימודי תכנות לפני כמה חודשים. כל משך הקורס כל המרצים והתלמידים היו בקונצנזוס - לקחת כל עבודה שאפשר, אפילו להתחנן לעבוד בחינם בשביל לייצר ניסיון. סיימתי את הקורס, פותח מודעות דרושים, כל העבודות דורשות נסיון מינימלי של שלוש שנים; איך בן אדם אמור לקושש שלוש שנים (מצטברות) של ותק, כשאין משרות פתיחה לחסרי נסיון? אפילו עבודות בחינם לא היו, אבל גם אם היה, אי אפשר לנהל משק בית במשך שלוש שנים בלי שכר...
עוד פראייר | 26.05.17
14.
משהו לקחת בחשבון
אני חושב שישראל מיקסמה את הפוטנציאל שלה למקומות עבודה. זה לא טוב אם אנחנו נמשיך ככה. בשיטה של טראמפ הם הולכים להוריד מיסים כדי להצמיח את העסקים וכאן זה לא אפשרי בגלל שהסקטור הציבורי גדול מדי. אני מציע לעשות מדיניות של הולדת ילד אחד אחרת המדינה הזאת תהיה בבעיה רצינית
רומן | 26.05.17
12.
נושא כאוב
התור צלמת - מכירה טוב מדי את המגמה הזאת. מצלמת עבור מגזין מוזיקה שבהתחלה אמרו לי אין לי ניסיון בסגנון מסוים של צילום. הראתי שאני מסוגלת, אז אחרי שקטלו את מה שהראתי - פתאום אני חלק מהמערכת, אבל מודיעים לי שכולם עושים בהתנדבות את העבודה. בשביל חשיפה וצבירת ניסיון הסכמתי. כבר חודשים שמנהל המגזין "מאיים" שהוא ימצא דרכים לשלם לצלמים ולכתבים של המגזין, אבל כלום. יש מוזיקאי לא מוכר שצילמתי למגזין, הזמין אותי לצלם אותו שוב, זה כבר לא עניין את מערכת המגזין אז צילמתי בפרטי. יומיים לפני ההופעה - המוזיקאי הזה נזכר לדבר איתי. הבנאדם התחיל להתבכיין לי שהוא מפסיד על ההופעה ואם יקרה משהו ברגע האחרון ואנשים נוספים יקנו כרטיסים הוא יוכל לשלם לי משהו. היה sold out או קרוב לזה (אמנם אוזןבר, אבל בכל זאת). אחרי זה הוא לא הפסיק להתלונן למרות שהוא ידע מה הוא מזמין ולמרות שיום שלם עבדתי רק על לשלוח לו תמונות באיכות וגודל ראויים. ופתאום כשמדובר על תשלום - מה פתאום שהוא ישלם לי? הוא לא הבטיח כלום....
אורנה טימן | 26.05.17
9.
אם זה העתיד יהיה רע מאוד
מענין. מצד אחד מסבירים לנו שמחשבים ורובוטים ישתלטו על העבודות ה״שגרתיות״ ומה שישאר לבני אדם זה רק עבודות ״יצירתיות״, ובמקביל כמובן שהכל ילך למיקור חוץ ובכלל אנשים לא יהיו שכירים. ומצד שני, הכתבה הזאת חושפת את ה״שכר״ שמקבלים בעבודות ה״יצירתיות״ ואת היחס שמקבלים ״פרילנסרים״. יודעים מה, אני מתחיל להבין את האנשים שהצביעו לטראמפ. אם זה העולם החדש הנפלא שגאוני הטכנולוגיה (בחסות הפוליטיקאים כמובן) מובילים אותנו אליו...
אחד | 25.05.17
7.
מפתיע אבל העו"ד הוא הכי חכם פה
אדם מבוגר שמסכים לעבוד ללא תשלום - זכותו. הוא כנראה מאמין שהוא מרוויח מהעבודה הזו מספיק דברים שהם לא כסף כדי להצדיק אותה. וגם אם הוא טועה זו אחריותו. ואגב, המרואיינים יצרו כמעט את כל התוכן בכתבה הזו. האם שילמתם להם שכר תמורת התוכן הזה? או שהם תרמו מזמנם ותובנותיהם בחינם תמורת חשיפה?
הפוסל במומו | 25.05.17
6.
שוק רווי
למה שלא תמצאו מקצועות קצת יותר מבוקשים? אתם רוצים גם ללכת אחרי הלב וגם להרוויח מכך אבל מה לעשות שזאת לא המציאות. רובם לא יכולים להתקיים ככה. אני מאוד הייתי רוצה ללמוד ספרות והיסטוריה אבל הלכתי ללמוד הנדסה כי זה יותר רווחי. את האהבות שלי אני שומרת לשעות הפנאי. תשאירו את הלב לתחביבים ותמצאו עבודה רגילה בשביל הכסף.
נעה | 25.05.17
5.
תשובה לתשובה מתגובה 4
ה"חשיפה" זה רק מטבע נוסף במשא ומתן, כמו גובה השכר (בשקל) או תנאי העבודה (איכות המשרד, שעות עבודה, ימי חופש וכו'). לחשיפה יש ערך, וכמו שהמעסיקים למדו להשתמש בזה גם המעוסקים למדו להשתמש בזה. האינטרנט רק מייעל את כל התהליכים ומאיר באור חזק יותר מי חלש ומי חזק. כשהכל מדיד ושקוף החלשים פחות יכולים להעמיד פני חזקים. בתגובה שלך ובכתבה אני מרגיש שיש האשמה של המעסיקים שהם "רשעים" והעובדים הם "מסכנים". אבל לעניות דעתי, זה ראייה צרה, כל אחד פשוט מנסה למקסם את הרווח שלו. לפעמים דווקא העובדים מרוויחים מהסיטואציה. אני לא אומר שאי אפשר לחוקק חוקי עבודה שיכולים לעזור. אבל למה הכתבת הזאת ואלפי כתבות דומות לא מדברות על הפיל שבחדר - השכר במקצועות זוהרים הולך ונשחק כי כולם רוצים להיות מעצב בתים מפונפן או אומן "מיוסר" ואף אחד לא רוצה לפתוח סתימות בשירותים או אפילו לעשות עבודה "משעממת" כמו לתכנת.
העצמאי מתגובה 3 | 25.05.17
4.
תשובה לעצמאי מתגובה 3
לשמחתי, לא מסכימה איתך. זה לא עניין של חזק וחלש. בין השאר זה גם עניין שהתחזק בשנים האחרונות בעקבות הרשתות החברתיות, בו התחזק המונח המעורפל "חשיפה". בעולם השיווק האינטרנטי, לחשיפה יש משמעות, ומעסיקים רבים למדו להתשמש בזה. מעבר לכך יש מקצועות רבים שניתן ללמוד אונליין היום וזה אכן מוריד את היוקרה שלהם. נכון, זה היה קיים ויהיה קיים, אבל מונח החשיפה ועוד מונח מכובס "שיתוף פעולה" בו תמיד יש צד שמרוויח יותר מהשיתוף הזה, הם גם תולדה של עולם האינטרנט שלנו. קבל סרט מאד רלוונטי לזה: https://www.youtube.com/watch?v=27EukoQrVMU
רונית כפיר | 25.05.17
3.
זה הסימפטום זה לא הבעיה
הבעיה האמיתית שזה קורה כשיש היצע של עובדים יותר גדול מהביקוש. כשמבקשים ממך לעבוד בחינם זה תמרור אזהרה שאתה במקצוע רווי, או שאתה עדיין לא מספיק איכותי ולא מספק מספיק ערך ללקוחות שלך. מצב כזה מביא אותך בנקודה חלשה למשא ומתן. ניתן לחוקק חוקים שיתקנו חלק מהעולוות, אבל החזק תמיד ישאף לכופף את החלש במשא ומתן, חוקים לא יתקנו את הבעיה מהשורש. הבעיה תסתדר רק כשתהיו בעמדה יותר חזקה. לפי דעתי התיאוריה הזו היא האמת. אפשר לבכות על זה אבל זה לא ישנה. וצריך תמיד לזכור שיש לזה גם דברים חיוביים בשיטה
עצמאי | 25.05.17
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת