אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

תנודות הביטקוין: מהמפלט הסיני ועד הלגליזציה של היפנים

41 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

39.
טווח ארוך וטווח קצר
תשובה לכמה מהתגובות כאן: כדיי להבין את ביטקוין כדאי קודם כל להבין את השקל. והשקל בין שאר מגרעותיו אינו מהווה "store of value", למה? כי "בנק ישראל מגבה אותו". המשמעות של הגיבוי הזה היא ההבטחה לנסות ולשחוק את ערך הקנייה שלו בחצי!!! ב 23 השנים הבאות (3% אינפלציה שנתית). למעשה כל מטבעות הפיאט הקיימים היום בעולם איבדו את תכונת ה store of value שהיא אחת מ 3 התכונות העקריות של כסף. זאת הסיבה שאתם לא מחזיקים הרבה שקלים אלה משקיעים ב: מניות, אג"ח, נדל"ן... הכל רק לא להחזיק את השקל או הדולר או היורו לאורך זמן. סיכום ודרך פעולה: שקל יציב בטווח הקצר, אך בטווח הארוך תאבדו את הערך בטוח. ביטקוין תנודתי בטווח הקצר, אך בטווח הארוך נראה כי שומר על ערך (כרגע מעלה ערך מול שאר המטבעות , מכיוון שאנו רק בתחילת הדרך). לכן לדעתי מומלץ לשמר ערך לטווח ארוך בביטקוין, ולהחזיק שקלים רק לצורך הוצאות שוטפות. זאת אינה המלצה פשוטה, עליכם קודם לקרוא, ללמוד בעצמכם ולהבין. אבל לא תוכלו לומר אחר כך שאף אחד לא אמר לכם.
אני | 31.05.17
38.
הפרלמנט האירופי וממשלת יפן מעדיפים Onecoin...
כל מטבע ממוספר ורשום על שם בעליו , רק לשימוש חוקי............"OneCoin is XX% compliant with the new EU regulations that will be in effect June 26. What other currency with a significant userbase out there can say the same? Ironic, isn`t it, that these points OneCoin got bashed for and slandered around the web. What OneCoin started 2.5 years ago is now becoming industry standard." Repost from one OneLife member! Thank you Dr Ruja Ignatova for this amazing opportunity!!!!!!
לכל המלעיזים.  | 31.05.17
28.
הביטקוין אינו רק אופנה. הביטקויין עוצב כך שבטווח הארוך הוא יהיה נדבך מרכזי של הכלכלה העולמית
הביטקוין מטבע אנונימי. תמיד יהיה ביקוש למטבע אנונימי, עם מאפיינים של רזרבה כמו זהב. הביקוש הזה זה לא אופנה, זה ביקוש שעונה על צורך אמיתי של בני אדם בכל העולם, ממשקיעים אסיאתיים ממושמעים לבעלי אמצעים ממדינות מושחתות כמו ונצואלה, לצעירים מערביים שמחפשים לשמור על אנונימיות מסיבות אידיאולוגיות. הבנקים המרכזיים בעולם מתמרנים את הפיאט לצרכים פוליטיים- שמטיבים בעיקר עם קבוצת אנשים קטנה ומחוברת. זה ניכר יותר במדינות מושחתות כמו סין וונצואלה. הכלכלות של המדינות האלה לא באמת יציבות וחזקות כמו שמנהיגהן מנסות לגרום לציבור המשקיעים לחשוב. המטבע המקומי מתומרן על ידי הבנקים המרכזיים, למען שלום בית. אנשים שחשבו לטווח ארוך ראו את הרפיפות של המערכת, החליטו לייצר מערכת פיננסית אלטרנטיבית, שתהיה פחות תלויה בקפריזות של הבנקים המרכזיים של מדינות מושחתות כמו סין (וארצות הברית...). ואם יש אנשים שחושבים שזה תלוש מהמציאות, אני מפנה אותם לאירופה, יבשת שעד 2008 הייתה התקווה הגדולה של הליברליזם הממוסד והיום נמצאת על סף קריסה כלכלית.
לשלומיאל תגובה 23 | 30.05.17
27.
אין מנוס מאימוץ הביטקוין
להתכחש לביטקוין זה להתכחש לעתיד. זה בדיוק כמו שפעם חברת קודאק עליה השלום התכחשה למצלמה הדיגיטלית והסוף היה ידוע מראש. כך גם עם הביטקוין. זהו העתיד ולמעשה כבר מזמן ההווה. אתרי מכירות, בתי קפה וחברות ברחבי העולם מקבלות היום ביטקוין כאמצעי תשלום. בעוד שנים בודדות לא נבין איך בכלל יכולנו להסתדר בלי זה
אמיר | 30.05.17
22.
מטבע לא מספיק יציב כדי להחליף את המטבעות הקיימים
כרגע מתאים לספקולנטים, פושעים, טרוריסטים ומי שמנסה לעקוף מגבלות במדינתו. אין בנק מרכזי שייצב את המטבע, אין כלכלה מאחוריו (דולאר זה למעשה "מניה" בארהב), ואין לו כל ערך חוץ מזה שכרגע יש בשבילו ביקוש, אבל זה לא יותר מאופנה, ואופנה יכולה לחלוף! מספיק שטראמפ יוציא אותו מחוץ לחוק וכולם יהיו על הקרשים.
שלומיאל | 30.05.17
16.
ונניח שמכרתי את דירתי.....
ונניח שמכרתי את דירתי (זו שזהה לדירת שכן בצפון ת"א, שמכרה לפני שבועיים ב-1000,000 $) תמורת 400 ביטקויינס, כלומר, לפי שער של 1 = 2700 $ קיבלתי בתמורה 1,080,000 $ (שיאכל קש, השכן. אף פעם לא היה נחמד...). לא עוברות כמה שעות, וכשאני מספר לאשתי על העיסקה ומתגאה , מציצה הנ"ל במחשב ומצווחת עלי: השתגעת? מכרת הדירה ב-840,000 $ ??!!?? (400X2100 בינתיים). מה את מקשקשת? אני מפטיר זה...אההה...אהההה מה? 800,000 $ ?... הבנתם למה אני לא מבין.
לא מבין  | 30.05.17
7.
לביטקוין צריך להתייחס כמשאב לא כמטבע
השם ביטקוין מטעה. מדובר במשאב מוגבל בכמותו כמו זהב. לאף אחד אין מושג מה יהיה ערך הזהב עוד 5 שנים או מה יהיה ערך הביטקוין. בכל מקרה השער נקבע לפי היצע וביקוש ולא ע"י רגולציה. בנק מרכזי יכול להדפיס כל כמות של המטבע שלו, הוא לא יכול להדפיס זהב. באותו אופן לא ניתן להדפיס ביקוינים חדשים אלא רק לכרות אותם, במאמץ רב, כמו זהב. חנות מכולת רשאית לספק סחורה תמורת ביטקוין או תמורת זהב. שער החליפין (הידוע גם כמחיר) בין הסחורה לביטקוין/זהב/כסף מקומי נקבע ע"י בעל החנות. ללקוח יש את הזכות להחליט אם המחיר מופקע או לא.
א | 30.05.17
2.
כרגע זאת בועה.
כל נכס, כולל כאלה שיש להם ערך ממשי כגון מניות או נדל"ן, יכול להיקלע לבועה ספקולטיבית. את הבועות הללו אפשר לזהות ע"י דינמיקה מאוד מסויימת, שאיננה ברת קיימא (למידע נוסף גגלו "דינמיקה של בועה", תמצאו מאמר מאוד ברור אודות כך בבלוג "מבוא לקלקלה"). ללא שום קשר לדיון אם הביטקוין הוא עתיד הכלכלה או לא, אין ספק שכרגע הוא שרוי בדינמיקה כזאת, ושמחירו צפוי לתקן בחדות כלפי מטה.
אורן | 30.05.17
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת