אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כך שינתה מלחמת ששת הימים את כלכלת ישראל

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
האנפלצייה בשנות השמונים הייתה הברכה הכי גדולה לתושבי ישראל
ראוי לציין שהאנפלצייה בשנות השמונים הייתה הברכה הכי גדולה לתושבי ישראל על חשבון המוסדות ההסתדרות (אגד, דן, בנק פועלים, משביר לצרכן וכיו"ב) - כך לדוגמא אזרח שלקח משכנתה לרכישת דירה החזיר 1/10000 (מלירות לש"ח) כעבור פחות מעשור אך נשאר עם הדירה.
בנו של הגנרל | 01.06.17
6.
: נראה כמו ניסיון נוסף להציג את ששת הימים כדבר שלילי.
"למרות החשיבות האדירה שלה בתולדות ישראל, מלחמת ששת הימים לא נתפסת בעיני הרוב כאירוע משמעותי מבחינה כלכלית." מי? איזה רוב? איך שינוי כזה עצום לא ישפיע על הכלכלה.?????? מספר שלם בוחרים שלוש נקודות ומבליטים את החיסרון בעמודות וגרפים. אפשר להצביע על המון ליקויים לצד עובדות כלכליות חיוביות של תוצאות המלחמה ממשק המים ועד הביטחון אבל הכי חשוב מיה האיש: "צוות המומחים" שלכאורה התנדבו לפרוס חסות על המו"מ עם ועדת טרכטנברג כולל את יוסי זעירא, יוסי יונה ודני פילק. השלושה חתומים על עצומת סירוב שירות "בשטחים" וחלק מהם משתייכים לארגוני "הקרן לישראל חדשה" עוד ב"צוות המומחים": פרופ' יצחק גלנור, שהיה סגן נשיא 'הקרן'; ופרופ' מרדכי קרמניצר, חבר מועצת 'הקרן' כידוע, בין שלל הארגונים ה"תמימים" שמממנת 'הקרן' בולטת המגמה העיקרית - מחיקת זהותה היהודית של ישראל.
ננננ | 01.06.17
3.
האמת היא שמלחמת ששת הימים היא ישראל וישראל היא מלחמת ששת הימים
קודם כל כי אין דרך חזרה, שנית כי מדינת ישראל היתה קיימת רק 19 שנה לפני המלחמה, ומאז המלחמה חלפו 50 שנה, ככה שישראל שאנחנו מכירים היא לא אותו הדבר בלי השטחים. מה יעשו איתם? בתקווה כנה - גושי התיישבות גדולים לצד מדינה פלסטינית, בין אם היא עמית או אויב, והעיקר לא לשאת באחריות לחייהם של מיליוני פלסטינים השונאים אותנו ואת מדינתנו.
אמיר ש., מודיעין | 01.06.17
2.
עובדה : המצב הכלכלי השתפר בצורה מדהימה בעקבות המלחמה
במקום להיות מדינה קטנה עם משאבים מועטים , כמו בשנות החמישים תחילת שנות השישים , המשק זינק חדות ! מי שלא מבין זאת , לא מבין את השפעת השטחים על מדינת ישראל ,הכלכלה הצומחת היר רק בגלל החזון היהודי לחזור לארץ אבותיו
אבי | 01.06.17
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת