אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

עסקת בעלי העניין בבזק: סירחון במעטפת של בית מרקחת

25 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

24.
טובת הציבור תמיד האחרונה, כי יכולת הצפיה לעתיד של רוב בעלי ההון המקומיים שואפת לאפס
רובם רוצים בוחטות עכשיו ומיד, ולזרוק חובות הלאה לאחרים. זה כל מה שעומד בראשם. השקעות, שיפור שירות, שיפור איכות וטכנולוגיה מעניינים אותם רק אם יש בהם הרבה כסף מיידי. אם אין - לא מעניין. לכן לא נראה איך בארץ קמות חברות כמו 'נטפליקס' (או בכלל פס רחב אמיתי בתוך הארץ, שייתר תלות בכבל תת-מימי: לא עלה על דעת איש עדיין. פלא) או דומות, שמציעות אלטראטיבה. אפילו מיכאל 'מייקל' גולן היה צריך לבוא מצרפת להראות שאפשר להקים חברת סלולאר רזה, ללא מערך תמיכה ענקי (שלא צריך אם הכל עובד פיקס; ובסלקום עדיין לא - 20 דקות להעביר מספר ממכשיר למכשיר), שעושה מהפיכה ומציגה מימשק ניהול מלא של כל אספקט של הקו (כולל מס' שניות לכל שיחה שנעשתה). זה דבר שפשוט לא היה עולה בדעתם של ראשי סלקום או ביליבון, כי הם רוצים רק כסף מהיר, לא השקעה בעתיד. אין עתיד - יש עכשיו.
ds | 22.06.17
21.
למגיב 3 - לא הכל קשקוש
ברור שבעיקרון יש מקום לאפשר עסקאות בעלי עניין. הבעייה היא עם הדרך שבה היא נעשית. כאשר חברה כמו בזק "קונה" נכס כמו יס בשווי פי שלש ויותר ממה שהוא שווה ובעלי המניות בבזק נדפקים אז יש בעייה הבדיקה מה שווה יס לא צריכה הרבה זמן. הבעלים של יס ירסם מכרז לרכש על ידי גופים פרטיים או ציבוריים שאינם בשליטתו. לתת חודש - לפתוח את המעטפות בנוכחות נציג ציבור בלתי תלוי או דומה - ואז רואים מה אנשי עסקים רציניים מוכנים לשלם על יס. זה לא צריך לקחת הרבה זמן. חוץ מזה, אם ליס יש שווי גבוה כזה - שינפיק אותה בבורסה - ונראה אם מישהו היה מוכן לקנות את המניות שלה לפי שווי של 700 מיליון -קרוב לוודאי שלא. אז מר צחי - תתאפס אין מניעה לעשות עסקאות - יש מניעה לשדוד אותנו. למגיב 18 - אם לטייקון כלשהו לא יהיה עניין להשקיע בחברות ציבוריות זה לא כל כך נורא - הם לא משקיעים כסף שלהם - שמים כמה גרושים שלהם, ממנפים את זה לטירוף, מוציאים את הכסף שלהם בחלוקת הדיווידנים הראשונה, ואחרי זה לא אכפת להם לדפוק את זה כי כבר עשו את הסיבוב שלהם.
גבי | 21.06.17
16.
אדוני הרופא, כואבת לי האצבע. אולי תכרות לי את כל היד?
"עסקאות דופקות ציבור" ו"פשוט שלא תהיה אפשרות לקיימן" זה יופי של משפט בחירות. אפס יכולת למנוע. אם מטעמים מסחריים ואם מטעמים רגולטוריים. הבעיה היתה, ותמיד תהיה, מחיר העסקה. הרי אם בזק היתה משלמת את השווי ההוגן של יס באותה העת (200 מש"ח), אף אחד לא נכנס לחקירה. הבעיה היא במחיר - 700 מש"ח בסיס ותמורה נוספת התלויה בביצועים עתידיים. זו הבעיה, ובה צריך לטפל.
אבי | 21.06.17
2.
חתיכת קישקוש דמגוגי
אין ספק שעסקאות מהסוג הזה עושות שם רע לתחום. אבל הבעיה של עודף רגולציה מסרס כל רצון להיות חברה ציבורית בישראל. נתקלתי כבר בעסקאות בעלי עניין שהיו נגמרות בשיחת טלפון בעולם הפרטי ואין בהם שום פגיעה בציבור, אבל בגלל איזה חשש קטן ופחד של דירקטורים נמשכו 3 חודשים ועלו לחברה ולציבור כסף רב שהלך ליועצים מיותרים. כל מקרה לגופו ולדעתי הדגש צריך להיות על תימחור העסקה ולא על מניעתה. יש גם רצון שידחפו פעילויות לחברה ציבורית על מנת להגדיל את השווי הראלי של עסקים המנוהלים בבורסה. זה כמו הנפקה וזה חשוב למשק.
צחי | 21.06.17
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת