אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

500 דונם בלב ירושלים עוברים מהכנסייה ליזמים פרטיים

61 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

58.
הקרקעות של הכנסיה היוונית. לא בבעלותם.
לכל הגורמים המוסמכים במדינת ישראל. כנסו לעומק. ובידקו. מהיכן יש ליוונים קרקעות. אז להלן ההיסטוריה. כידוע הטורקים שלטו בארץ ישראל עד שנת 1920. והנה. ערב עזיבתם בגלל השתלטות האנגלים בארץ ישראל. הם מעבירים תמורת תשלומי שלמונים. מאות אלפי דונמים ליוונים. ראו בקושאן הטורקי מה כתוב. בחזקת הסולטן. זה כמו המתנות שצ המערך לקיבוצים. אותו רעיון. ועל כן. דין האדמות של הייוונים. להחזירם למדינת ישראל.
אריאל | 28.06.17
54.
אני לא מבין, חכירה זה כלי נדל״ני ידוע. שווי הזכויות על הנכס אמור לשקף את חוזה החכירה.
ברור שיום לפני שהחכירה תסתיים, שווי הזכויות הוא אפס. כבר עכשיו המחירים בחלקות הנ״ל נמוכים מחלקות שרשומות בטאבו על רוכשיהן. אפשר לקרוא לזה: חוזה שכירות לטווח ארוך מאוד ושווי הזכויות אמורות לשקף את זה ולא שום דבר אחר (אי אפשר להוריש משהו שהוא לא באמת שלך).
אבי | 27.06.17
50.
על הממשלה להפקיע הקרקעות ולהחכיר לבעלי הדירות באותם תנאים שחכרו מהכנסיה.
קקל בור של שחיתות וניצול ציני של כספי ציבור - הגיע הזמן להלאים אותה, או לפחות את הקרקעות שנקנו ונחכרו בשם הלאום. אם כל חקלאי שחוכר אדמה בחכירה שנתית מצליח לשים ידו על הקרקע ולבנות עוד יחידות דיור, ברור שעל המדינה להתערב, כך שבעלי הדירות יוכלו להמשיך לחכור את הקרקע באותם תנאים כפי שעשו עד עכשיו. מעבר לעניין הפרטי, יש כאן סוגיה של תקנת הציבור. אם העניין לא יוסדר מידית באופן הוגן ברוח זו, יעמדו רבעי עיר שלמים במרכז ירושלים במצב של לא לבלוע ולא להקיא. כלומר תחזוקת הבניינים תידרדר ומצב השכונות במרכז העיר יקרין על העיר כולה. מכאן אנו למדים שלעירית ירושלים וממשלת ישראל עילה ברורה למנוע הידרדרות זו. כלומר הן יכולות בהצדקה מלאה, להפקיע את הקרקע מידי הרוכשים ו/או הכנסייה ולהחכירה לבעלי הדירות. נחוצה כאן פעולה נחרצת. ראש העיר ברקט, ושר האוצר הממונה על מנהל התכנון חייבים לפעול במהירות. אם שר הפנים הוא אחיו של אחד מבעלי החברה שרכשה הנכס עליו להתפטר מתפקידו על מנת למנוע ניגוד עניינים. בהזדמנות חגיגית זו ראוי שמבקר המדינה והמשטרה יחקרו הפרשה בכללותה, אין כאן שום דבר תמים או שגרתי.
אזרח מודאג | 27.06.17
42.
גם ביפו העתיקה מכרו לבונה טריידינג בעמ
גם ביפו העתיקה נמכרו כ 30 יחידות ביפו העתיקה שתחת ניהול עירית תל אביב והרשות לפיתוח יפו העתיקה. חכירה שמתיימת עוד 23 שנים. לרשות לפיתוח יפו ולעיריה גם לא ידוע כלום??? בונא טריידינג בעמ רשומה באיי הבתולה וגם שם כנראה גורמים אסלמיסטים שקנו מהכנסיה היוונית דרך חברות קש בריטיות נעלמות. הפקרות ובזיון. דרוש טיפול דחוף
אבי | 27.06.17
38.
לאבי מגיב 14
מתוכן דבריך נראה שאתה קרוב ליזם. ממה תושבי ירושלים יהנו? מהבינוי שייעשה בשכונות אלה? וממתי תושבי ירושלים נהנים מבינוי כלשהו - כל שכן מבנייה בשכונות אלה? מי שיקנה שם דירות זה יהודים אמריקאים או אירופאים שימשיכו להפוך שכונות שלמות בירושלים לשכונות רפאים. טעות, שכונות רפאים למעט בסוכות ובפסח.
יוני  | 27.06.17
37.
על תדאגו, אנחנו כולנו נשלם את החשבון
כמו בכול התרגילים האלו בעוד שנים מספר אנחנו נגלה שאנחנו ממש חייבים לשלם במקום התושבים "המסכנים" והכסף ייצא מתקציב המדינה או תקציב העיריה [שזה אותו דבר] צריך לעשות דבר אחד פשוט וכל, להודיע כבר עכשיו לכול ייזם ואיש עסקים שמחפש לעשות מכה שלא יינתנו כול זכויות בניה נוספות או אישורים לשינוי ייעוד לשום מטר רבוע עד שלא יפתר הנושא, שלא יבואו רוכשים "מסתוריים" ("מקורבים"?) ויביעו פליאה על כך בעתיד.
רמי | 27.06.17
36.
אז מה נעשה בעוד כמה שנים, כשהדירה היא 95% מנכסינו? נישאר ללא פרוטה לעת זיקנה?
לנו אמרו כשקנינו את דירתנו (הצנועה, יש לומר) ברחביה, לפני כעשור, שלעולם לא נצטרך לדאוג בענייני החכירה ושכמעט כל ירושלים מוחכרת לכנסייה דרך קק"ל. איך נוכל לחיות (שלא לדבר על מעבר לדיור מוגן, למשל) אם ערך הדירה יצנח עד לשפל המדרגה? אנו אמורים לסיים חיינו עד העשור השביעי? מפחיד מאוד (וכמונו לבטח יש עוד אלפי אנשים). הרי לא כולנו כרישי נדל"ן ומצויים בדקויות הללו (וכאמור, המתווכים בזמנו הרגיעו את כל החששות...).
אלה | 27.06.17
26.
35 שנים
קשה להאמין שניתן לתכנן משהו לתקופה כל כך ארוכה. שכל אחד יחשוב היכן הוא היה בשנת 1982- לפני 35 שנים...כמה דברים קרו מאז- הנדל"ן עלה הבורסה ירדה- הנדל"ן ירד הבורסה עלתה , הפועל תל אביב השיגה דאבל (פעמיים..) איתיפדות פרצו ונגמרו, אורן חזן נכנס לכנסת , המציאו אינטרנט טלפון סלולרי מצלמה דיגיטלית וכו' וכו'
יוסי | 27.06.17
23.
זו אחריות בלעדית של הדיירים
כשרציתי לקנות לפני שנתיים דירה מול תיאטרון ירושלים, נמסר לי כי הקרקע בבעלות הפטריארכיה היוונית. בדיקה פשוטה באיטרנט הראתה לי כי אני עלול להסתבך ולא אקבל כל ערבות להמשך הישארותי בתום תקופת החכחירה, ומיד הסתלקתי מאופציה זו. קניית דירה היא הדבר היקר ביותר לרובנו, ומי שאינו מתיעץ או לומד בעצמו לפני שהוא מבצע רכישה, - אין לו להלין אלא על עצמו.
בנצי | 27.06.17
14.
מיקום
לפי המפה המצורפת, העניין כלל לא נוגע לתושבי רחביה כי אם בעיקר לתושבי שכונת טלביה - קוממיות, שרובם גרים בבתים שהופקעו מערבים בעקבות מלחמת העצמאות. קרקעות אלה נמכרו לקק"ל בשנות החמישים עד שהכנסיה עירערה בטענה שהיא איננה נפקדת ולכן נעשה חוזה חכירה שאכן יפוג ארי מאה שנים.
גדעון | 27.06.17
13.
חוק הגנת הדייר
אם כבר הפופוליסטים חוגגים, למה יגרע חלקם של שוכרי הדירות? יעלה על הדעת שהם יפנו את הדירה רק בגלל שחוזה השכירות הסתיים? יש ביניהם אנשים מבוגרים וקשי יום. חייבים להפקיע את הדירות מבעליהם החזירים ולתת לשוכרים ילדיהם ונכדיהם לגור בהן בתשלום סמלי עד דור אחרון. אחר כך נראה.
כלכלן | 27.06.17
11.
יש לעסקה צד חיובי
תחת בעלותה, הכנסיה נמנעה מפיתוח נכסי הקרקעות, מטעמי יח"ץ/פוליטי או מסיבות אחרות השמורות עימה. כעת, יזמים שמעוניינים להבטיח תשואה על השקעתם, יפתחו את הבינוי על הקרקעות המדוברות, פעולה מבורכת לאחר עשורים של קיפאון. יותר תושבים בשכונות במיקום מרכזי, יותר עסקים ואולי גם מוקדי בילוי שחסרים בעיר. בסך הכל ירושלים ותושביה צויים להנות מהמהלך.
אבי | 27.06.17
4.
נניח שמגיע התאריך הנורא שנת 2050
בבת אחת יצאו עשרות אלפי דיירים מהבית? לא כי היזמים ירצו את המשך החכירה. החכירה תעלה? לא כי הדיירים לא יוכלו לעמוד במחיר מופקע. היא תעלה קצת? לא נורא כי כיום היא נמוכה. כל אלה ספקולציות והעיסקה הזו תלויה בתנאים רבים וסותרים. אם יתברר שהקונים הם ערבים שרוצים לגרש את היהודים מירושלים אז ממשלת ישראל תפקיע להם את הקרקעות האלה. אפשר לישון בשקט.
זקנדורף | 27.06.17
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת