אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

דיירי תמ"א 38 גילו את שיטת המכרזים

20 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

18.
בהרצליה- זוכים קבלנים שלא עוברים ליווי.היפכה מסתברא
איפה שהמדינה והעיריות נכשלות יצליחו ועדי בתים?!?!? גם בתלאביב וגם בהרצליה. החוכמולגיות של דיירים עלתה להם ב4 שנים לפחות בשביל לגלות שקיבלו את החלומות על הנייר בלבד. מוציאים מכרז הזוי ולא כלכלי.יזמים חרמנים מבטיחים.יזמים אחרים שהציעו פחות מוסרים בינתיים מאות דירות. ליווי בנקאי זה סיוט של כל יזם וחלום של כל בנק.
הנאמבר | 03.07.17
14.
לכל התזמורת חייב להיות מנצח עצמאי ובלתי תלוי...
ריכוזיות היא דבר רע,אותי לימדו שיש לבצע חלוקת תפקידים עפ התמחות. עורך דין הוא לא חברת הנדסה ולכן אינו יודע לנהל מכרז. ישנן חברות שיודעות לעשות זאת ועבודות זאת טוב מאוד. מה גם שעורך הדין לא עובד בחינם עבור תוספת העבודה ולכן אין טעם להעסיק אותו אלה איש מקצוע שיהיה מחוייב להליך באופן בלתי תלוי. גילוי נאות בעניין חברת הפיקוח שהוזכרה בכתבה שגבע הוא שותף בה, האח שלו הוא גיל גבע והוא מנכל תדהר. שיהיה בהצלחה בסלט מטבוחה ...
מומחה לסלטים | 01.07.17
12.
מכרז עם מומחה לתמ"א 38
מכרז שכותב עו"ד אינו מקצועי. אסור שעו"ד הדיירים יהיה מעורב בבחירת היזם והוא צריך להגיע נקי למו"מ המשפטי ולוודא שהוא לא ייצג את היזם הנבחר. בבניין שלנו הנציגות עם עו"ד ניסו לעשות מכרז ובחרו עבורנו יזם. אחד מבעלי הדירות שהוא מהנדס במקצועו סירב לחתום וחשבנו שהוא סרבן. הוא שלח את ההסכם למומחה לתמ"א 38 ד"ר חיליק סופר שניתח את ההצעה וכתב דוח מקיף שהמסקנה שההצעה היא מעולה רק ליזם.... שכרנו את שירותיו לניהול הפרויקט, והוא ניתח את הזכויות וכתב מכרז קבלנים וכל ההצעות היו טובות יותר מההצעה שהיינו אמורים לחתום עליה. תוך חודשיים בחרנו קבלן מתוך 3, ותוך חצי שנה כולם חתמו ללא התנגדות. כרגע אנו ממתינים להיתר בנייה.
משה | 30.06.17
10.
לכל בעלי הדירות, תלמדו שחייבים להגביל את עו"ד שלא יעקוף אתכם.
- חלק מהמכרזים מנוטבים ע"י עו"ד שחפץ ביקרו של היזם. - עורכי דין אוהבים לטרפד הצעות של יזמים ולהשאיר את מי שהם חפצים בו. - יש לא מעט מכרזים שנעשים למראית עין. - חייבים ליצור רף מינימלי של (תניחו לסקיצות - כי זה בדיחה) דרישות מיזמים - שירות לקוחות, עו"ד שמלווה יזם, האם הוא מפריט את פעולות הרישוי, האם היזם מקשיב לצורכי הקהילה, האם היזם נותן הצעה איכותית ומלאה עם התחייבות . - עורכי הדין עושים תרגילים ומציגים מראש תמורות מסחריות נמוכות. - שימו לב לכל הבובמיסס של איתנות פיננסית. יזם רוצה פרויקט - אין בעיה, תוציא היתר תקבל הערת אזהרה. עד שאתה לא מוציא היתר, לך תחפש מי ינענע אותך. העסקאות נופלות כי מעל הראש של הדיירים היזמים מקוששים כסף מגורמים מפוקפקים, כי כבר לא נשאר להם כסף מהבית.
מכרז צריך להיות מקצועי | 30.06.17
6.
ל 4 - תשובה
העובדה הפשוטה היא שלא רק הדיירים בוחרים עו"ד (סעיף ראשון בתהליך) , אלא גם העו"ד בוחר את הפרוייקט. זכותו לסרב במידה וחושב שהפרוייקט לא ראלי. במקרה כזה ניתן לשלב מספר בניינים לפרוייקט משותף. זה יותר מסובך אבל משתלם לכל הצדדים (גם לעו"ד שמקבל שכר פר דירה ישנה). כל בעל מקצוע צריך לעשות הערכת סיכונים לגבי הפרוייקט המוצע וכמובן לקחת סיכון מתאים. זה אגב כולל גם את היזם עצמו.
צחי | 29.06.17
5.
רגולציה
אלא אם כן לא תהייה רגולציה וחקיקת חוגים המעגנים את התהליך הדברים לא יזוזו. גם הדיירים וגם הקבלנים מתחזרים (כן- מספר 3). וכל שקל שירד מהיזם למימון עורך דין או כל גוף אחר יתגלגל לדיירים ויש בכך סוג של הגיון- פחות פלדלת איכות יורדת... קצת כמה הורדת מחיר הצהרונים. יוזמות יפות, בורוכות אבל לא מסיימים עד הסוף את התהליך ... חבל
רחל | 29.06.17
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת