אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

המדינה מתגברת לימודי הייטק על חשבון משפטים

51 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

49.
חבל שעדיין לא הבנתם שלא כל אחד יכול ללמוד הנדסה או הייטק
אני למדתי משפטים. וכמובן שקשה לי למצוא עבודה. זה לא אומר שיכולתי ללכת ללמוד מקצועות ראליים כי אני פשוט לא מסוגלת להתמודד עם החומר שם. וכך גם רוב אלו שהולכים ללמוד משפטים. ורק כדי לסבר את האוזן, לפני התואר במשפטים הלכתי ללמוד תואר במדעים מדוייקים כי חשבתי שיש בזה יותר עבודה. כמובן שלא הצלחתי לסיים את התואר הזה כי במהותי אני לא בנוייה למקצועות האלו. אז די כבר להגיד לנו לא ללמוד משפטים אלא הנדסה או הייטק
טל | 05.07.17
45.
אם באמת רוצים כל כך אנשי היי טק שישקיעו
באיכות הלמידה באקדמיה. צריך להקטין כיתות, לא להעמיס קורסים בסמסטר, לתת לסטודנטים לספוג את החומר ולא למהר הלאה. לפי הנתונים, חלק ניכר מהסטודנטים שמתחילים תואר בהנדסה לא מסיים אותו. רבים פורשים בסמסטרים הראשונים. זו שיטה טובה להוציא את המוץ מהתבן, אבל שלא יתפלאו שחסר כח אדם להנדסה. אם בנט מאמין שמקצוע ההנדסה יכול להכיל ציבור רחב יותר, אז או שהוא שוגה ואין מספיק ישראלים שמסוגלים לכך, או שהלימודים באקדמיה יותר מדי מאתגרים וצריך להנגיש אותם.
נכשל | 05.07.17
43.
האמת על ההייטק
אז נכון יש אנשים שהם עילוי בהייטק, ולהם אין תחליף, אבל הם בודדים בכל חברה. הרוב הם מהנדסים אפורים ולהם יש תחליף , עבודה מונטונית משעממת ושוחקת (לכן מעל 40 אם אתה לא עילוי אתה בחוץ). את זה ביבי והחברים הבינו כבר מזמן, אפשר להציף את השוק במהנדסים הודים ולהוריד את עלות השכר. לכן מי שהולך היום להנדסה (בהנחה שהוא לא עילוי) מסתכן: 1. גם אם ימצא עבודה השכר יהיה נמוך משמעותית 2. האטרקציה של נמצא עבודה בחו"ל גם בעייתית, כי הודים וסינים נוגסים במשרות ההנדסה בחו"ל
רוני | 05.07.17
31.
שאלה?
מישהו פעם שאל את עצמו למה כל הזמן יש ביקוש לעובדים בהייטק ? הרי אם זה היה מקום עבודה יציב ושפוי , לא הייתה כזו תחלופה גבוהה של עובדים. הייטק זה כייף ומענג בהתחלה, רצים לספר לכולם בגאווה , אבל בסוף זה יכול להיות כואב מאוד. לכו ללמוד מקצוע שיאפשר לכם להיות עצמאיים מתי שתרצו.
ערן | 04.07.17
28.
כתבה
מכון וויצמן הנו מוסד מחקר מדעי לתארים תקדמים (שני ושלישי). לא מנהל עסקים. לא משפטים. מלמדים שם פיסיקה. מתמתיקה. כימיה. ביולוגיה ומחקר בנושאי סרטן. עדה יונת זוכרים היא ממכון וויצמן ביולוגיה פרס נובל. בעברית מלמדים גם פיסיקה מתמתיקה מדעי המוח מדעי המחשב זוכרים מובילאיי ופרופ שעשוע?! פרופסור אומן תורת המשחקים פרס נובל. אוניברסית חיפה ? לא הפסד גדול. בתחתית המדרג בלאוו הכי. לכן הכתב או שהו מבולבל או שהוא לא מבין מה הוא כותב.
צטרוגענע פרופסער | 04.07.17
27.
שגיאה בדיאגרמה - מכון וייצמן, בר אילן ...
מכון וייצמן הוא כולו מדעי הטבע ולכן המכון ירוויח (ללא קשר המכון הוא עתיר הכנסות מפטנטים) אוניברסיטת בר אילן, העברית ותל אביב הן בעיקר מדעי החברה - ולכן ייפגעו. הפתוחה היא בעיקר מדעי החברה ולכן תיפגע מאוד - אין בה מחקר (ועל כן אין תמלוגים על פטנטים) ועל כן הכנסותיה מלבד תמיכת מדינה ושכר לימוד הן זעומות.
א | 04.07.17
26.
הממשלה מתכננת "לעזור" להייטק על ידי הבאת כוח אדם זול מהודו
מה שיגרום לברי המזל שסיימו תואר לא להתקבל לעבודה בכלל, בעלי קצת פחות מזל יפוטרו על מנת להביא במקומם הודי בשליש/רבע מחיר. אז אם הכל הולך לפי התכנית של ביבי אפילו אם יושכרו מהנדסים נוספים עקב התגבור עבודה לא תהיה להם. אולי אם יהיה המון מזל חלקם יוכלו לעשות רילוקיישן למדינה נורמלית
ג'וני | 04.07.17
21.
לא מובן לי הסיפור הזה.....
איך אומרים שיש מחסור חמור וכל ראיון עבודה שאני מגיע אליו אני מתמודד ביחד עם עוד 20 איש על אותה משרה. ולא אני לא מדבר רק על משרות בחברות מובילות. להכל גם דרוש ניסיון של כמה שנים, לפעמים בכמה תחומים שונים לאותה משרה. אם חסרים כל כך הרבה עובדים בתחום תתחילו להכשיר עובדים צעירים ואל תדרשו ניסיון מוגזם. במקום זה כמובן מעדיפים להביא עובדים מהודו. חארטה אחת גדולה.
מתן | 04.07.17
11.
איך יתכן שמכון ויצמן יפסיד מהשינוי הזה??
באינפוגרפיקה מכון ויצמן רשום בשורה של האוניברסיטאות הנפגעות מהשינוי המדובר. בטוח שלא מלמדים שם משפטים, ואני מניח שגם אין שם מסלול של מנהל עסקים. מצד שני, יש שם לא מעט טכנולוגיה. אז למה שהם יפגעו? הם אמורים להרוויח! בכל מקרה, שינוי מבורך (בעיקר החלק של הורדת המימון על לימודי משפטים).
זזזז | 04.07.17
1.
עוד תקצוב לכסאות
לא בהכרח יפתור את הבעיה כי הוא יוריד את האיכות ברמת הכניסה לאוניברסיטה. מה שצריך במקביל זה עוד מלגות בכדי שפוטנציאלים מבריקים משכבות סוציואקונומיות נמוכות או מהפריפריה יוכלו להתגבר על מחסום העלות. כמו כן יש ליצר עניין בקבוצות אלו כבר בגיל בית הספר. סטודנטים רבים אולי מתקבלים ללימודים אך אינם באמת מתאימים לענף.
עופר | 04.07.17
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת