אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

יצאתם לרילוקיישן? רשות המסים בעקבותיכם

13 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
מספר שמונה, אתה לא צודק. ועוד משהו מעוות - ביטוח לאומי ומס בריאות
אמריקאי תושב חוץ, מדווח אך לא בהכרח משלם. ואם לא ידווח, ולא יגיע לארצות הברית אז לא ירדפו אחריו. והכתבה הזאת מסבירה, שעכשיו גם החאפרים שלנו דורשים נתח מההכנסות של הישראלים. לגבי מס הכנסה, יש חובת דיווח ואין כפל מס, כך שמי שמשלם מס הכנסה בארה״ב, יצטרך לשלם בישראל ״רק״ מס בריאות וביטוח לאומי, וזה כבר עיוות אחר לגמרי. כי הוא נמצא מחוץ לישראל, לא צורך שירותי בריאות אבל מחוייב בתשלום גבוה של אחוזים מהמשכורת. אבל אם הוא היה אברך שלומד בכויילל (והוא והמוני ילדיו צורכים ביטוח בריאות, וגני ילדים, והשלמת הכנסה, ובניית מקוואות, והכנסת ספרי תורה, והכל מהקופה הציבורית שבידיו הנאמנות של דרעי-חתול-שומר-שמנת) אז היה משלם כמה גרושים מתוך הקיצבה שהוא מקבל... מדינה שבה חלק מיושביה אוכלים חלק אחר מיושביה, ועכשיו נותנים ביס גם במי שכבר לא יושבים בה.
Jermiah | 07.07.17
10.
איך מגישים דו"ח?
נניח אתה צריך להגיש דו"ח. איך עושים את זה? אצל האמריקאים, ניתן להגיש דו"ח דרך האינטרנט, תושב- לא תושב. קצת בלבול מוח, אבל בסה"כ הולך לא רע. ועולה גרושים, לא רו"ח ולא בטיח. ומה פה? למה בישראל אין טופס מקוון שניתן למלא אותו בלי לפשוט את העור? קל למס הכנסה לבוא בדרישות, אבל אם תתקדמו למאה ה-21, אולי יהיה יותר קל ומעשי. אני מוכן להשתתף בניסוי בטא להגשת דו"ח מקוון בארץ.
דו"ח מקוון | 07.07.17
9.
למספר 8, לפחות בארה"ב הכללים ברורים ומס הכנסה לא פועל בשיטות של מאפיה ושוק
כיום מי שחוזר לישראל מרילוקיישן לא יכול לדעת איך ומתי יפלו עליו בגלל ההגדרה העמומה (בכוונה) של "מרכז חיים". אפשר להגיד שבארה"ב הכללים יותר מדי ברורים (עודף ביורוקרטיה) אבל זה כבר עניין אחר.
רילוקיישן | 07.07.17
8.
מספר 3 , אתה לא מרשים
רשויות המס האמריקאי הרבה הרבה יותר דרקוניות וקשוחות מרשויות המס בישראל. מהרגע שקיבלת על עצמך אזרחות אמריקאית, אתה חייב למלא דו"חות מס הכנסה לכל החיים, לא משנה איפה תגור ובמה תעסוק, וגם אם לא תעסוק. מס ההכנסה האמריקאי יצליח לרדוף אותך בכל מקום בעולם. הם מקצוענים, משקיענים ולא פראיירים, לא כמו החאפרים אצלינו. אתה פשוט החלפת רשות מס אחת, ברשות אחרת, חזקה וגרועה הרבה יותר.
ריאלי | 07.07.17
3.
מס הכנסה כבר לא יכול להטריד אותי
עזבתי את ישראל בשנת 1998. עברתי לארה״ב. אחרי שלוש שנים היה בידי גרין קארד ואחרי כחמש שנים נוספות אזרחות ארה״ב. ויתרתי על אזרחותי הישראלית בקונסוליה בניו יורק מיד לאחר מכן. לישראל אני מגיע כתייר. נהנה מהנחות מע״מ ומחומוס טוב ומס הכנסה כבר לא יכול להטריד אותי ולגנות 60 אחוז מעמלי כדי לממן אוכלי חינם.
דניאל | 07.07.17
2.
זה לא ממש נכון מה שכתוב כאן בכתבה !
מי שיוצא לרילוקיישן אז חשוב להתייעץ לפני כן עם יועץ מס ולאחר מכן להצהיר במס הכנסה שעזבתם את הארץ ולפי פקודת מס הכנסה אדם שחי בחו"ל יותר ממאה שמונים יום אז הוא לא נחשב כתושב מדינת ישראל,אם תגישו בקשה לרילוקיישן ויהיה לכם חוזה של רילוקיישן עם מעסיק אז מה שכתוב כאן נכון אבל אפשר פשוט להצהיר שאתם עוזבים וגם אם תעזבו אז תקבלו זכויות של תושב חוזר לאחר שבע שנים וגם יש הטבות מס לישראלים שגרים בחו"ל ואת זה גם תבדקו עם יועץ המס שלכם. מי שעוסק בהייטק אז הכי טוב זה לפתוח חברה בחו"ל ולהכניס את דוחות המס הפרטיים לתיק המנוהל בחו"ל ואז למס ההכנסה לא תהיה עילה לחייב אתכם בהגשת דוחות מיותרים.
שוקו | 07.07.17
1.
מה עוד חשוב לדעת לפני רילוקיישן
אם אתם בצומת של רילוקיישן, יש מצב שאתם יכולים להרוויח כסף. ברוב המקרים חלק מתכולת הדירה נשאר מאחור או נזרק לפח. ככל שמדובר על פריטים ישנים כמו תקליטים, ספרים או עיתונים ישנים או כל פריט משנות החמישים, יש מצב שהם שווים לא מעט כסף. אם אתם רוצים להעריך באופן עצמאי את תכולת הדירה שלכם, חפשו בגוגל "פינוי דירה יוסף האוסף" וקבלו קישור למאמר שיסביר לכם אילו פריטים עשויים להיות בעלי ערך משמעותי.
יוסף האוסף | 07.07.17
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת