אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

נאור: "אם תבוטל שיטת הסניוריטי ייפגע אמון הציבור במערכת המשפט"

42 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

40.
"בית המשפט הוא מוסד אובייקטיבי שבו שמים מבטחם בעלי דין מכל המגזרים."
הצחקת אותנו גברת שופטת , מי שם מבטחו בבתי המשפט ? נאשמים פליליים שמורשעים בסיטונאות בידי "תופרי התיקים" מהפרקליטות תוך עצימת עיניים של בתי המשפט? בעלי דין אזרחיים שסופגים "הצעות שאי אפשר לסרב להן" בסגנון מאפיוזי מצד שופטים שרוצים לסגור תיקים במהירות?
אזרח | 11.07.17
39.
ילדי תימן החטופים ההכחשה והבגידה בעדה התימנית.!!!
גם כך אין ולא מגיע לכם כבוד ולא מגיע לכם להיות שופטים במדינת-ישראל כל עוד הנכם משתפים פעולה עם חוטפי ילדים, עם אלה שמאמצים ילדים חטופים ללא הסכמת הוריהם, עם אלה שעסקו בניתוחי ילדים למדע כביכול בטענה שהילדים מתו. את השקר הזה ואת ההסתרה הזו תהיה לכם לחרפה לדורי-דורות. לי אני ברוך השם לא שייך לחטופים, אבל אני מתימן וכועס על השקר על ההסתרה על הבגידה בעדה התימנית בזלזול ומתוך התנשאות, בעיני לעולם זה לא יהיה בית משפט חוקי. מקום המשפט שם הפשע, ומקום הפשע שם המשפט.
חיים כהן | 10.07.17
17.
זוהי היכולת הלוגית של נשיאת בית המשפט העליון? בושה וחרפה.
יעלה בדעתכם שלתפקיד ראש הממשלה או נשיא המדינה יתמנה חבר הכנסת שחימם כסא הכי הרבה זמן בכנסת ? האם פקיד הבנק שישב באשנב הכי הרבה שנים יתמנה אוטומטית למנהל הבנק ? האם האלוף שישב במטכ"ל הכי הרבה שנים יתמנה אוטומטית לרמטכ"ל ? מינויים אוטומטיים יש רק בצפון קוריאה שם בנו של השליט מתמנה תחת השליט בבוא היום.
קים ג'ונג און | 09.07.17
15.
כמה מנותקת צריכה נאור להיות, כדי להמשיך ולזהם את מערכת המשפט בנפוטיזם ומקורביזם
תחת הכותרת אמון הציבור? היא באמת לא מבינה שלציבור מזמן אין אמון בכנופיית שלטון החוק אותה היא מייצגת. היא לא מבינה שתופעות רעות וחולות כמו אהרון ברק, ביניש, ארבל-מזייפת קורות החיים ואלשיך החהברה של שלמה נס הבאישו וטינפו את מערכת המשפט? היא לא מבינה שכשהציבור רואה שאנס\פדופיל ושאר סוטים מורשע בדין ומקבל שנה שנתיים, אזי אמון הציבור נכחד? כמה מנותקת החבורה המנוכרת הזו יכולה עוד להיות????
קובי | 09.07.17
7.
שקד חכמה אך מסוכנת
שימו לב למכלול דברים שהיא מנסה לקדם: מינוי יועצים משפטיים כמשרות אמון, שינוי בהרכב שופטי משפט עליון ונשיא משפט עליון, כל זאת יוביל לכך שיקודמו אנשים פוליטיים ועושי דברם של פוליטיקאים. לא תהיה הפרדה בין הרשויות, וזו אחת מאושיות הדמוקרטיה. אותי אישית זה מאד מדאיג.
שרון | 09.07.17
5.
עושים עוול לשופטת הטובה בבית המשפט העליון
הדיון הפרובוקטיבי שאיילת שקד יזמה בעניין הסניוריטי, עושה רק דבר אחד. הוא מותיר בציבור הרחב והתמים את הרושם שהמועמדות של אסתר חיות שנויה במחלוקת בגלל יכולותיה כביכול. זהו עיוות חריף של המציאות ופגיעה בלתי נתפשת בדימוי הציבורי של אסתר חיות. מדובר בשופטת מצטיינת, ישרה וחרוצה מאין כמותה. לא בכדי פלסה את דרכה למשרות השיפוט שהחזיקה בהן כשופטת צעירה . מדובר בשופטת מוערכת מנוסה, חכמה ישרה ידענית וחרוצה הראויה לתפקיד מרבים מקודמיה ומקביליה. בעצם הנסיון לאתגר את המינוי הזה לתפקיד נשיאת בית המשפט העליון, איילת שקד פוגעת בתדמית של הגב' חיות ובהערכה לבית המשפט העליון שהגב' חיות תעמוד בראשו בקרוב- ממילא.
יוסף גלילי | 09.07.17
3.
טיעונים חסרי שחר
ראשית, גם לאחר מינויו, שופט נמצא בהתמודדות מתמדת. הוא מתמודד כדי להתמנות לסגן נשיא (בבימ"ש לום או מחוזי), הוא מתמודד כדי להתמנות לנשיא (בשלום או מחוזי), הוא מתמודד כדי לעבור מבית משפט בפריפריה לבית משפט באחת הערים הגדולות, הוא מתמודד כדי לעלות מערכאה לערכאה. שיטת הסניוריטי מופעלת רק במינויו של נשיא לבית המשפט העליון. שנית, משרת נשיא מצריכה הרבה יותר מאשר סתם וותק. וגם אם בוותק מדובר, השאלה היא איזה ותק ?? מדוע, לדוגמא, שופט שהיה עו"ד או פרופסור באוניברסיטה ומשרת 6 שנים בעליון, עדיף על שופט וותיק ששירת 10 שנים בשלום, 10 שנים במחוזי ורק 5 שנים בעליון ??? ההתעקשות המיותרת והבלתי מוסברת של הנשיאה, חוסר הגמישות, ההתקרנפות והעדר יכולת להרפות ולוותר במאום הם שמביאים לפגיעה באמונו של הציבור במערכת השיפוטית.
עו"ד ותיק  | 09.07.17
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת