אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

9 מלים שנמחקו מחוק הבנייה: המחטף שיבטל היטל השבחה בתמ"א 38

29 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

29.
ת"א זאת לא עירייה זה תאגיד מסחרי חזירי.
עיריית תא טוענת שיעשה סחר בזכויות מבלי לבנות בפועל. היכן בדיוק כאן הבעייה מבחינת העירייה תאבת הבצע? סחר בלבד בזכויות לא מעמיס דבר על התשתיות. החוק פוטר תמ"א 38 מהיטל השבחה. החלוקה המלאכותית והמופרכת בין סחר לבין מימוש נולדה במוחותיהם הגזלניים של יועציה המשפטיים של העירייה. מדובר באבחנה מטומטמת שמלמדת על רמתם של הוגיה. כל הכבוד למחוקקים שהציבו בלמים לתאגיד החזירי.
תיקון מצויין | 12.07.18
28.
תיקון מצויין שמונע עוולה גדולה
תיקון זה ימנע מהיעיריות להמשיך ולגלגל תבע"ות מופרכות שכל מטרתן לייצר היטלי השבחה בעת המכירה, על ידי מתן "זכויות" פיקטיביות בתוכניות כולללניות על ערים שלמות. לדוגמא זכות להוסיף מרתף בבית שכבר בנוי, או בריכת שחיה בבתים ללא חצרות. ברור כי אין כל יכולת להשתמש ב"זכות" זו וכל מטרת התוכנית היא לייצר "ערך" פיקטיבי שיאפשר גביית היטל בעת המכירה. חשוב לציין כי בכל מקרה שבו כן מנצלים זכויות בניה שכאלה אז חייבים לשלם את ההיטל.כל שבכל מקרה מדובר בדחיה בתשלום בלבד.
רק דוחה את המס | 16.07.17
14.
שאפו לדוד אמסלם על ביטול מס השבחה לתמ"א 38
שאפו לדוד אמסלם, שחשב על רווחת האזרחים וביטל את מס השבחה על תמ"א 38. אדם חוסך כל ימיו, נחנק עם משכנתא, כדי לרכוש גג לראשו וכאשר הוא צריך להרחיב את מגוריו או לעבור דירה כי גדלה משפחתו, הוא נענש עם תשלומי מיסים ומתחיל את תשלומי החוב מחדש. מוטב היה שבכירי העיריות היו מקדישים את החשיבה היצירתית שלהם כיצד להטיב עם האזרחים ולא כיצד להעשיר את קופת העיריות.
מירה שחורי, אדריכלית | 14.07.17
12.
כל הכבוד לדוד אמסלם!!!
גביית היטל השבחה רעיוני הוא לא פחות ממכת מוות עבור אילו אשר ידם אינה משגת ובעלי דירה יחידה באזורים אילו. פשוט בושה, לא כולם באיזורים אלה עשירים - מה עם זקנים, משפחות חד הוריות, שמחזיקות נכס אחד בגודל קופסה באיזורים אלה ועכשיו יחייבו אותם בהיטל השבחה. עד לאן עיריית תל אביב???!!! עד לאן ???!!!
מאמין  | 13.07.17
10.
חבורת מטומטמים - נקווה שהתיקון יעבור
אם וכאשר המרפסת התאורטית תבנה - העיריה תוכל לגבות ארנונה עבור השטח שנוסף. כך גם לגבי זכויות בניה תמ״א 38. זה המס היחיד שמגיע לרשות המקומית. בזמן מחירת הדירה יש עניין של מיסוי הכנסה ברמת המדינה, לא הרשות המקומית - כל השאר קומבינות ושחיתות.
אישאחד | 13.07.17
3.
היטל השבחה - עושה עוול לרשויות החלשות
על תוספת דירה בשטח 100 מ"ר בשדרות תגבה עיריית שדרות 10,000 ש"ח, ואילו עיריית ת"א תגבה 1,000,000 ש"ח, כהיטל השבחה. כך העיר העשירה נהיית עוד יותר עשירה בעוד שהוצאת שתי העיריות בשל תוספת הדירה זהות. היטל ההשבחה צריך להגבות ברמה הארצית והסכומים שייגבו יחולקו באופן שיויוני על פי מפתח אחיד (מס' תושבים בעיר). וכן, יש להוציא את שומת השווי מידי שמאי העיריות שמנפיקים שומות הזויות בשיטת מצליח ולהעבירן לאחריות השמאי הממשלתי אשר אינו שמאי מטעם ונוהג ביושר הגינות ושקיפות.
אזרח  | 13.07.17
2.
היטל השבחה בעת מכירה זה עושק
בגלל שלוקח שנים להוציא היתר וזה הרבה פעמים גם תלוי בשכנים בפועל הקונה לא משלם על ההשבחה. בנוסף לעיתים אי אפשר לבנות או שמחייבים גירה בקומה תחתונה השבחה על זכות לבנות על הגג. יש לשלם היטל השבחה בהוצאת ההיתר והקונה ייקח את ההיטל בחשבון כשהוא קונה. אדון שמאי מתפרנס מהשומות ובשומות הנגדיות של היטל השבחה ולכן מרויח מעושק התושבים. תסמכו על הקונה שייקח בחשבון שיצטרך לשלם דמי השבחה
יוסי | 13.07.17
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת