אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הקרב על הבית: האם זה סופה של העבודה מרחוק?

17 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

14.
הנושא מאוד פשוט והסוד בפנים
חברות חדשניות עם אנשים מעולים לא מפחדים לתת לאנשים לעבוד מהבית 5 ימים בשבוע. דוגמאות? Zapier, GitLab ועוד חברות בחוד החנית. האפשרות לעבוד מהבית נותנת למעסיק אפשרות להעסיק את הטובים ביותר - ללא מגבלה גיאוגרפית. חברות שוקעות ובינוניות עם אנשים בינוניים מפחדות לתת לאנשים לעבוד מהבית בגלל ניצול לרעה של אותם עובדים בינוניים. כלומר בחברות כאלה עובדים אנשים שצריך לפקח על העבודה ועל התפוקה שלהם, וזה אפשרי רק במשרד. דוגמאות? IBM , יאהו, חברות ממשלתיות, חברות שיש בהם ועד הסתדרותי ועוד. ובנוגע לסיעור מוחות - אפשר לעשות סיעור מוחות גם מרחוק. יש כלים כמו web meetings ו- Chat . דוגמאות? Slack, Zoom, gotowebinar וכו'. תחליטו אתם באיזו חברה אתם רוצים לעבוד. והאם אתם מספיק מוכשרים לעבוד בחברות מהדור החדש.
אחד שיודע מה שהאחרים טרם יודעים | 16.07.17
12.
דיון מגוחך
דיון שמתבסס על ההנחה שכל האנשים זהים קוגניטיבית וחברתית ומבחינת משמעת עצמית, שכל העולם נמצא בהייטק ושלכל המשרות יש את אותן דרישות מקצועיות. ברור שעבודה מהבית בעלת פוטנציאל יעילות וחסכון במשאבים מחד, וברור שהאפשרות לאינטראקציה חברתית ומקצועית במקום העבודה תורמת הן להצלחת הארגון והן לבריאות הנפשית של מרבית האנשים. הטרייד-אוף שונה בהתאם לאופי העובד והמשרה, ורלוונטי רק במקרים שבהם אין דרישה לנוכחות פיזית, מה שעדיין לא נכון עבור הרוב המוחלט של המשרות, שאינו נמנה עדיין עם עולם ההיי-טק. מה שכן, עובד שמתעקש או מתנה את העסקתו בעבודה מהבית הוא נורה אדומה, משום שיש יותר מדי סיבות פוטנציאליות לדרישה כזו שאינן כרוכות בשאיפה להיות עובד טוב יותר או לרצות בהצלחת הארגון.
אני | 15.07.17
11.
שיטת האג'ייל הישראלית
אין כמו אג'ייל - זה פשוט טכניקה לקיצור דרך ועיגול פינות - או בעברית קלה - החפיף הישראלי במיטבו, הפעם עם שם יפה והרגשה מתקדמת. גם אצלינו עובדים באג'ייל - כלומר מפתחים ישר בסביבת פרודקשן (של הלקוח כמובן), מחפפים לגמרי בבדיקות התוכנה ומקפידים לא לתעד. אג'ייל אמרנו. הכי טוב. רק האיכות איומה, שביעות רצון הלקוח מתחת לכל ביקורת ודי מהר מאבדים לגמרי גמישות ושליטה בקוד. ולגבי עבודה מהבית - כל מי שמודד תשומות עובדים ולא תפוקות עובדים ימשיך לדרוש מהם להתיצב במשרד. נכון - זה יותר מסובך ומאתגר לנהל עובדים מרחוק, להציב להם יום יום יעדים ולוודא התקדמות - מי שיודע לעשות את זה מרוויח בענק. חוץ מזה שרוב ההי-טק עובדים מול גורמי חו"ל בשעות שאינן שעות משרד - ולכן מחייב עבודה מהבית בחלק מהזמן. ובסוף, הנוחות שלא לעמוד בפקקים בבוקר ובערב, היכולת לגור בפריפריה ועדיין להיות חלק מהמשחק - גם לה יש משמעות.
אחד שיודע | 15.07.17
10.
עבודה מהבית זה גרוע יותר מכלא, בידוד והזנחה אישית
אדם הוא חיה חברתית. הוא לא יכול לעבוד רק מהבית. אפשר יום בשבוע, או תקופה מסוימת שהילד חולה, למשל. או חלק מהיום. תלוי מה עושים. אבל לשבת בפיז'מה ולעבוד על מחשב בבית במשרה מלאה זה מתכון לבעיות חברתיות ולבעיות בריאותיות, פיזיות ופסיכיאטריות, לביטול ההפרדה בין עבודה לזמן הפנוי, לחוסר יכולת להקפיד על זמן פנוי, להזנחה חברתית ובריאותית ולנזקים בריאותיים חמורים וכן גם לשכר נמוך יותר, כי אף אחד לא מחשיב לך זמן ארוחות וזמן טלפונים וזמן פטפוטים בברזייה (בעיקרון בעבודה מחוץ לבית יש 30% זמן מת בתשלום, שזה בעצם מנוחה תוך כדי). לא מעניין אותי מה מתאים למעסיקים. מעניין מה מתאים לבן אדם. ואחרי תקופה של שנים רבות של עבודה מהבית ונזקים מפה עד להודעה חדשה, אני בוכה כל יום על זה שלא הפסקתי את המנהג המגונה (והממכר) הזה לפני שנים. לא לא לא.
מילי | 15.07.17
4.
עבודה מהבית
המודל של יאהו, שאפילו בזמן זכה רק לביקורות, נכשל והחברה המשיכה להפסיד. IBM ביצעה מהלך ציני של פיטורי עובדים, באיצטלה של ביטול עבודה מהבית. ישראל אינה דוגמא לכלום, חלק מחברות ההי טק הן בעלות מנטליות של מכולת שכונתית. יותר ויותר עובדים בוחרים לוותר על חברות כאלה
יואב | 15.07.17
3.
הסיפור באיי בי אם היה פשוט פיטורים ללא הכרזות
גוף המחקרים לגבי היעילות של עבודה מהבית הוא מוצק ולא ניתן לערעור. כן גם באייביאם יודעים זאת אך החובה להגיע למשרד נועדה לסלק עובדים מרוחקים שלא יכלו להיעתר לדרישה ולעשות למשל רילוקשיין בתוך ארהב. כך עזבו מאות עובדים; החברה נמנעה מתחושת המשבר; ואפילו לא הייתה צריכה להוציא סכומים נכבדים על תוכניות פרישה. המהלך השקוף אגב זכה ללעג בארהב.
עובד איי בי אם | 15.07.17
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת