אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"כי לא מצאתי עבודה אחרת" - התשובות הגרועות ביותר לשאלות נפוצות בראיון עבודה

46 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

46.
נקודת המבט שגויה לחלוטין
מי שכותב הם המגייסים שרוצים לראות כל בן תמותה מתגמש עד אובדן הכרה להתאים את עצמו לתפקיד מטופש שהם מפרסמים. לכן הם לא יקחו מי שאומר אמת לגבי רצונותיו במידה וזה לא תואם את מדיניות החנפנות של המעסיק. לכן הם בוחרים את כל התשובות האלה שנראות להם מגוכחות. למעשה אם מישהו אומר שלא ידייק להגעה בשמונה בבוקר ונפסל אף על פי שזה לא נדרש מהתפקיד, הוא מנע מעצמו עוגמת נפש של עבודה אצל מעסיק גרוע. מעסיק שיתווכח איתו על שטויות כמו קוד לבוש שעת הגעה והצורך של המעסיק שיראה מותש ועסוק, ולא מעסיק עניני ששואל מה עשה מה יעשה ואיך החברה יכולה לעזור לו לקדם את מטרותיה. התנהגתי לא פעם בבוטות עם מראיינים, אתה מייד רואה מה החברה ומהם ערכיה. האם זו חברה שיש בה ההרכיה מיותרת ורצון לכתוש את עובדיה בשעות נוספות ללא שום קשר לביצועיה ויעדיה, או חברה עניינית שמובן בה שאתה מקדם את העניין עצמו. בדרך כלל מראיינים העריכו ישירות ובוטות כשהיו מצודקות.
חיימון | 04.08.17
43.
כל המחקרים מראים שהמתאם בין ציון שקיבל מועמד בראיון עבודה לציון שיקבל אח"כ כעובד הוא אפס
פשוט אין מתאם. ראיונות עבודה זה אמצעי מיון שהיעילות שלו אפסית. ציונים בתואר - יעילים קצת יותר אבל לא בהרבה. מה כן יעיל? מבחן מקצועי. צריך לקבל עובדים על סמך מבחנים מקצועיים ותקופת ניסיון בלבד.
אלון | 02.08.17
42.
ראיונות עבודה
כמו שהיום מלמדים את המועמדים איך לדבר ומה לאמר אסור לשכוח שגם המראיינים לומדים מה ואיך לשאול. הכל נהיה סינטטי הכל נהיה ידוע מראש וצפוי. העובדים מזייפים והמעסיקים מנצלים חולשות ועוד ועוד. עידן קפיטליסטי לא טוב ורוב האנשים סובלים בעבודה שברוב המקרים הם נמצאים בה רק בגלל התלוש.
שלומי ימין | 02.08.17
39.
עצוב שמנסים לתכנת את האנשים
בשבילי הכי חשוב כמראיין זה לשמוע ולדעת על האדם,מהיכן הגיע,מה השכלתו ומה מחשבותיו. באמצעות שיחה ניתן להבין את כישוריו ויכולתו. על תתכננו אנשים להקשיב ולשמוע את מה שאתם רוצים.דווקא האנשים שיותר אמיתיים עם עצמם ,דווקא מהם אפשר ללמוד ואולי אפילו להיעזר בעסק בעתיד.
חיים | 01.08.17
38.
אחוז גבוה מהמגייסים שמראיינים מועמדים הם...
פסיכים על כך הראש. לא יודעים מה הם רוצים מעצמם. יש להם אגו נפוח והם כנראה נהנים מאוד להתעלל במועמדים והם חושבים שזה שהם משלמים משכורת לעובד שהתקבל נותן להם את הזכות להתנהג בצורה מחפירה גם למועמדים וגם לעובדים. אני בז למגייסים ולחברות שמרגישים מעל המועמדים שלהם !
א | 01.08.17
33.
ל 16, אבל הם תיארו אין שאלות כפוסל מועמד, וזה די פסיכי
בכל הביקורת שהעברת אחרי, צדקת. המאמר הזה מציג כמעט כל מה שמרואין יכול להגיד כ"הטעות הכי גדולה". ואם כל זה מייצג גישה של מראיינים, אז נראה שהם די פלצנים, שיכורים מכח, ותפיסת התפקיד שלהם היא שהוא סובב סביב האגו שלהם.
עוד לגו | 01.08.17
27.
החולשה שלי היא
סיפור אמיתי: כששאלו אותי בראיון מה החולשה שלי עניתי שאני לפעמים חסר סבלנות. ביקשו שאפרט אז אמרתי שאין לי סבלנות לנודניקים. שאלו אם התכוונתי לעובדים חדשים או זוטרים שיש להם המון שאלות. חייכתי ועניתי שלא, דווקא לכאלה יש לי המון סבלנות. למי שאין לי סבלנות עניתי, זה למנהלים נודניקים שלא יודעים מה הם רוצים. המראיין התפקע מצחוק
בן השמן | 01.08.17
17.
נכון, הרבה יותר עדיף לתת תשובות ״טובות״ שלמדת בעל פה
אחרי שקראת את המאמר ״מה להגיד בראיון עבודה״ מאשר לתת תשובה כנה לשאלות לפעמים חוצות את גבול האנליות והבנאליות. איפה אני רואה עצמי עוד 5 שנים? עובד בשביל מישהו אחר במקרה הרע, ונותן לכסף שלי לעבוד בשבילי במקרה הטוב. אתם רוצים לשכור מישהו ל-30 שנה? חיזרו לשנת 1925 וגייסו בני 21 שיעזבו אתכם עם כשיגיע הזמן לפנסיה.
דניאל | 01.08.17
16.
ל-5, דווקא שאלות בסוף הראיון זה דבר טוב
זה יכול להעיד על מידת ההתעמקות, ההתעניינות והרצינות של המועמד. רוב האנשים הרציניים שמתראיינים לתפקיד רציני ירצו לדעת קצת יותר על התפקיד או על הארגון בו הם רוצים לעבוד, ולא רק תנאי עבודה ושכר. דווקא שאר השאלות הן הזויות בעיניי, שואלים בן אדם מה החולשות שלו ואז פוסלים בערך כל תשובה אפשרית (כי אם יענה בכנות יפסלו אותו על החולשות האלה ואם יענה שטויות כמו "אין לי חולשות" אז יפסלו אותו גם), או מבקשים מבן אדם לספר על עצמו ואז פוסלים אותו על כך שהוא מרחיב מדי.
לגו | 01.08.17
5.
נו באמת, מזל שיש לי עבודה
מדוע זה הכרחי שלמועמד יהיו שאלות בסוף הראיון, ומדוע אם אין לו אז זה פוסל אותו? הרי כשעוד לא ממש מכירים אז גם עדיין לא עולות השאלות, ועל התנאים הרי פחות נעים לדבר, אז לאיזה שאלות מצפים המראיינים בדיוק? שהבן אדם הלחוץ ממילא ישאל על החזון של החברה? על מה הוא יכול לתרום לחברה? מילא הסעיפים האחרים, אך בהחלט ניתן להפסיד מועמדים ראויים בגלל השאלה הזו, בגלל שיפוט לא הגון.
מישהי | 01.08.17
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת