אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

למה הישראלים לא אוהבים את העבודה שלהם

30 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

30.
הבעיה האמיתית היא
שבישראל אני עובדת 9 שעות ביום, פלוס שעה הלוך, שעה חזור, שעה התעוררות והתארגנות בבוקר - 12 שעות ועדיין לא ניקיתי, סידרתי, עשיתי קניות, עוד לא אכלתי ארוחת ערב ומי בכלל דיבר על לבשל בריא. אני סחוטה, תשושה, ולחלוטין חסרת מטרה כי לעולם לא אוכל להגיע לבית משלי, אף פעם לא ארגיש בטחון לא משנה מה אני עושה. אם אני עובדת רק כדי לשרוד, כבר התחלנו בהפסד. ובעבודה - בוא נאמר את האמת, הסיבה היחידה שיש לי שם פרטי היא כדי שיהיה קל יותר לזכור אילו מספרים וסטטיסטיקות הצמידו לאיזה עובד בסוף הרבעון.
ריקי | 09.08.17
25.
המדינה אשמה
ככל שיוסיפו תנאים סוציאליים מעוותים לעובדים כך רמת החשק והפריון ירדו תנאים דוגמאת ימי מחלה שכל אחד שעקץ אותו יטוש בקצה האף הולך לרפא המשפחה ומקבל כמה ימי מחלה שהוא רוצה על חשבון המעסיק חשוב לציין זה על חשבון המעסיק ימי בחירות על חשבון המעסיק ימי חג על חשבון המעסיק ועוד הרבה תנאים שהמדינה יצרה והעובד המפונק רואה בהם כשלו לסיכום המדינות המפגרת של ההסתדרות וכל הגופים האחרים הרסו את מוסר העבודה ואת החשק לעבוד
אבי  | 05.08.17
24.
מזדהה עם כל מילה ככה בדיוק אני מרגישה בעבודה
ככל שההנהלה יותר מבוגרת זה רק מחמיר. לוחצים על עובדים סתם העיקר ללחוץ, הכל בכח ולא במח שום הגיון שעות עבודה ארוכות סתם ללא שום תועלת. נראה שכאן גם סיבת הפיריון הנמ וכה אצל עובדים ישראלים. המשק הישראלי מפונק בעודף מוחות בגלל כל העליות ושיעורי הילודה הגבוהים. הם שכחו איך להכשיר עובדים, לתגמל ולקדם. כשמתיחסים אליך כמו מפגר בכל מקום לא פלא שזה מה שהם מקבלים בחזרה עובד עצלן מפגר שמורח את הזמן כי יום עבודה של תשע שעות זה לא נורמאלי.
דנה | 05.08.17
21.
הבעיה של העובד הישראלי שהוא חושב קודם כל על חופשות
קודם כל חופש, העבודה באה אחרי זה וגם זה לא תמיד. אז אתם יכולים להגיד שאתם לא מפונקים ועובדים קשה אבל בסופו של דבר אתם חושבים יותר על חופשות ביוון, טורקיה ובולגריה ורק אחרי זה ביצוע העבודה שלכם! בשביל לצאת לחופשה אדם צריך לעבוד קשה ולהרוויח אותה! וכן זה לא בושה להגיד את צמד המילים "עבודה קשה", אף אחד לא הבטיח לנו חיים ורודים כשנולדנו. אדם צריך לעבוד קשה כדי להרוויח את פרנסתו וזה ממש לא משנה אם אתה בישראל, שבדיה או ארה"ב. ראיתי אנשים שעוד לפני שהתחילו לעבוד במקום עבודתם כבר יצאו לחופשה וראיתי גם כאלה שרק התחילו לעבוד במקום חדש וכבר יצאו לחופשה בת כמה ימים בחו"ל או באילת או כל המקומות האלה. ואם ראיתי יותר מבודדים כאלה אז כנראה שהעובד הישראלי הממוצע אכן מפונק למרות שהוא עובד הרבה יותר שעות מעמיתיו בצרפת או שבדיה. אם אני אקח את כל התגובות שלכם ואהפוך אתכם לאנשים הרבה פחות ציניים ואגוצנטריים תגלו שהמצב שלכם לא כזה גרוע כמו שאתם חושבים. אחת התכונות שאני הכי שונא בישראל זה שהם מקטרים כל הזמן על כל דבר בכל מצב בין אם הוא טוב ובין אם רע - וזאת חתיכת תכונה מעצבנת! נמאס לי מקוטרים!!!
ל-2 | 05.08.17
15.
מגיב 7 נתן תשובה ממצה וקולעת לשאלה: מדוע שוק העבודה בישראל מדכא את העובד?
התשובה היא: צבא. כל המערכות בארץ מנוהלות בידי אנשי צבא לשעבר, כאלה שמביאים לשוק האזרחי את תרבות הקומבינות ושמור לי ואשמור לך. רומסים את העובדים, מאמצים רעיונות ושיפורים שעובד מוביל, בלי לתת קרדיט - בסופו של יום דואגים לדכא את העובד על בסיס יומי. כאשר לא מצליחים לדכא ולכופף את העובד, תמיד אפשר להעליל, להתעמר, להעיף את הטובים ביותר מתפקידם ולא פעם מפטרים. זה גם מסביר את מלחמת החורמה של מנהלים נגד יוזמות הקמת וועדים, ל"חיילים" בארגון אסור שיהיה ארגון מגן יציג. אין פלא שמרבית המעסיקים במשק הישראלי לא מצליחים ליצור אווירה חיובית ובניית אימון אמיתי מול העובדים. הגיע העת שעובדים ירימו ראשם ויסרבו להיות חיילים של קצינים בדימוס.
בן | 05.08.17
8.
ככה זה שכמתייחסים חרא לעובדים וממנים מנהלים פורשי מערכת הביטחון
בהרבה אירגונים ציבוריים כמו קופות חולים (בעיקר כללית ומכבי) כבר שנים לוקחים פורשי מערכת הביטחון וממנים אותם לתפקידים בכירים. ככה שבנוסף לפנב\סיה השמנה הם מקבלים משכורת נוספת (גבוהה יותר כמובן ממקביליהם באירגון) וזה בלי שום ניסיון רלוונטי. הם שמים על הקיר תמונה של מטוס או טנק ומקדישים שעות עבודה רבות לפטפוטים עם גנרלים אחרים בדימוס ומשתדלים לקבל לעבודה פורשים נוספים. עובדים שצמחו מלמטה רואים איך שהדרך שלהם חסומה ויכולים רק לחלום על התנאים שמקבלים האנשים האלה. ואם הם עושים טעויות? לא נורא. נמצאו להם מקום אחר בארגון. וכמובו יפצו אותם על המעבר... ולא רק פורשי מערכת הביטחון. גם סתם חברים ובני משפחה של ועדי עובדים ופוליטיקאים. ואחרי זה עושים בקופות החולים האלו סקרי עובדים ומפרסמים בגאווה כמה כולם שמחים!! ותמיד יש שיפור מהשנה הקודמת.... ואתם עוד שואלים למה ישראלים לא מבסוטים במקום העבודה?...
בהרבה אירגונים ציבוריים ופרטיים | 05.08.17
7.
לא אוהבים את מקום העבודה בישראל בגלל הניצול מצד המעסיק
עברתי בהרבה מקומות עבודה בישראל, ובכולם אותו יחס: מעבידים שמנסים לשלם את המינימום האפשרי, לבקש מהעובד כמה שיותר עבור המינימום הזה תוך איום מתמיד בפיטורין אם לא יעבוד מעל ומעבר למה שסוכם עליו, חוסר גמישות מוחלט לצרכי העובד, ולקינוח - לקיחה של כל קרדיט שמגיע לעובד על ידי המעסיק. באוירה כזו - אם מכירים מישהו אחד שהיה אוב את מקום העבודה שלו?
סגולה | 05.08.17
5.
איך אפשר?
איך אפשר לשנוא את העבודה שלך או את מקום העבודה שאתה נמצא בו,יותר שעות מאשר בבית ,מאשר עם אשתך והילדים? אני מתקשה להאמין שהייתי מחזיק מעמד לאורך זמן במקום עבודה שאני שונא,או באופי עבודה שאני שונא. למזלי אני די אוהב את מה שאני עושה וגם את מקום עבודתי.....
אלון | 05.08.17
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת