אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הישראלים צריכים לחסוך 19 שנות משכורת נטו כדי לקנות דירה - פי 4.5 מהאמריקאים

71 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

71.
לא יודע על מה מדברים, לי דרוש שלוש שנים של חיסכון
וזה בכלל לא כל השכר, אני צריך שלוש שנים של שכר פנוי אחרי הוצאות ויש לי דירה. למעשה אני עכשיו יכול לקנות דירה במזומן. השכר הממוצע במשק משקר, זה לא כולל מניות ובונוסים, אנשים מרוויחים הרבה יותר, בגלל זה מחירי הדירות מטורפים, תפנימו את זה, לאנשים יש כסף והרבה, אני מכיר מעל 100 מליונרים, וזה רק בסביבה שלי, יש מאות אלפי מליונרים בתל אביב.
בני | 04.01.20
68.
רק לא שכירות,משכנתא ל-100 שנים ול-100 אחוז מהדירה זה הפתרון
אני פנסיונר מקבל 3000 ש"ח ביטוח לאומי וזה אומר שדירה שבה אני גר שווה 3 מיליון ש"ח והייתי צריך לחיות רק 80 שנה בשביל לממן אותה ומה עם ההוצאות מחייה שהם מינימום 3000 ש"ח ? ומה אם מתגרשים ? זה עולה עוד דירה כי אי אפשר לגור כבר עם אותה אישה באותו הבית ,חשבתם על זה ?
יעקב | 18.08.17
62.
אין מה לקנות דירה, המחירים ירדו בוודאות והרבה
בטווח הקצר קיימת בועה כי אין מי שיכול לשלם על הדירות האלו 19 שנות משכורת וזה בתעסוקה מלאה 2-3 גלי פיטורים והשוק ייעצר כמעט לחלוטין. בעוד 3 שנים מהיום כבר יתחיל להגיע היצע ולכן אם תתחיל מגמת ירידת מחירים רוב האנשים יחכו על הגדר עוד קצת כי יחשבו שהירידה תימשך וכך יהיה. לטווח של כמה שנים המחירים ירדו ב25%, לטווח ארוך הצפיפות תעלה ולכן כנראה גם המחירים מבחינה רציונאלית. ב20 שנים הבאות בוודאות תהיה מלחמה קשה עם הערבים עם עשרות אלפי הרוגים, והתוצאה שלה תהיה טרנספר ופינוי 3.5 מליון פלסטנים וערביי ישראל ו800 אלף דירות ממערב לירדן אם ננצח או חורבן המדינה היהודית רצח וגלות. בשני המקרים מחירי הדירות יצנחו כמעט ל0, וקניית דירה היא רעיון גרוע.
אסף | 15.08.17
58.
הנדל"ן בישראל זה פרמידה אחת גדולה!
למה? אותה דירה קנו אותה ב20k$, אחרי זה מכרו אותה ב100 אלף שקל אחרי זה ב200 אלף שקל אחרי זה ב350 אלף שקל ואחרי זה ב700 אלף שקל והיום במליון שקל... וזה אותה דירה - אם כבר יותר ישנה ויותר מתפרקת... כל אחד לא רוצה לצאת פראייר ודופק את ההבא בתור, עד שיגמרו הפראיירים - והכל יקרוס... כמו מנייה מורצת של חברה כושלת... שוק היד2 הוא הגורם לבועה, הוא מהווה את הרוב המוחלט של הדירות, לא הקבלנים, הם רק גוזרים קופון ומוכרים ב"מחירי השוק"... הם ימכרו גם בשליש מחיר, עבודה זו עבודה, הם לא יסגרו את העסק, כמו שבנו לפני עשור ב400 אלף שקל 5 חדרים, גם היום הם יכולים, המלט עולה אותו דבר המשכורות טיפה עלו אבל לא 300%, מה שהשתנה זה רק התג מחיר הסופי שהם לוקחים את ההפרש כרווח נקי למנף עוד פרוייקטים, בגלל זה יש מנופים בכל פינה...
אריה | 15.08.17
55.
קונה דירה לבד במקום הכי יקר בבריטניה.
ולא מדובר בלונדון אם אתם לא מעודכנים. בכל אופן, יוצא שהעלות של המשכנתא היא בערך 40 משכורות, בהשוואה לישראל שם מדובר ב120 משכורות. שלא לדבר על זה שאף בנק בישראל לא יתן לי משכנתא, בטח שלא בתנאים שנותנים לי פה. מדינת ישראל היא פח, מקווה שלא לחזור.
גכעדגכדע | 15.08.17
52.
ל-4 תמשיכי לשקר לעצמך
כן בארהב אין מקום לכביסה אין תריסים .. תגידי לי הלכת לביקתת עץ במונטה או מה ? פחח :D עלק ממד מייקר . בחיאת כמה דירות בת"א עם ממד . איזה רשימה פיקטיבית ומייגעת . מה אתם עושים צחוקים? "בחול תצטרכו לסבול מעובש"? חברים זה בדיוק מה שסובלים העשירים בשרונה עובש טחב סרחון זבובים סתימות .
עלק ישראל איכותי - המרפסות נופלות | 15.08.17
48.
חייתי בארה"ב 8 שנים
קראו תגובה 3, כל כך נכון!! הבניה בארה"/בריטניה/אירלנד/קנדה/ו 99% משאר המדינות המערביות באיכות סופר ירודה(!!!): בישראל למרות הבניה ה"ערבית" עדיין שווה הרבה יותר מבחו"ל. בחו"ל תצתרכו לסבול: עובש, טרמיטים, יציבות מוטלת בספק לביית מעל קומה, ועוד. שידרוג ביית בחו"ל יהיה הרבה יותר יקר מדירה יקרה בישראל!
אלכס | 14.08.17
41.
לכל אילו שטוענים שאפשר לקנות דירה בערד ב 600 אלף
כנראה לא מבינים שבמקומות שבהם הדירה במחיר של 600 אלף ומטה יש הוצאות נסיעה לעבודה או בזמן של תחבורה ציבורית שלא קיימת כמעט כי פשוט אין עבודה משתלמת באיזורים הללו אז בעצם הבן אדם תקוע בממוצע בין 4-5 שעות בדרכים ביום או שקונה רכב ותקוע רק 3 שעות ומוציא את ההפרש בדלק אחרי 10 שנים ובכלל כמו שנאמר פה הכתבה זה 18 שנים של משכרות נטו ... אני מבין שמי שאמור לחיות בדירה צריך להוציא חלק מהכסף לשרוד כך ש 18 שנה נהפך ל אינסוף כי ההוצאות בישראל מאוד מאוד יקרות
קוקרצה | 14.08.17
33.
שוכחים את קנדה???
אנחנו בעיר הבירה (אוטווה), בה כ 800 אלף תושבים. קנינו בית פרטי (בלי משכנתא). 5 חדרי שינה וסלון, חצר אחורית וקדמית 160 מ"ר בשכונה שקטה ויפה. עלה 640 אלף ש"ח. משכורת ממוצעת 10-15% מעל ישראל (כ 10,000 ש"ח- אבל נטו יצא קצת מתחת לישראל....כ 8000 ש"ח). משכורת מינימום 30 ש"ח לשעה. יוצא 10 שנות עבודה ליחיד (לא למשפחה)! בטורונטו או וונקובר משלמים כפול או מעל. דירה בעיר שלנו תעלה 60-70% מהמחיר הזה.
שחר | 14.08.17
32.
האמת המרה באמת - בישראל תקרת הפטור על שכירות מייקרת את המחירים
יש המון אינטרסנטים שלעולם לא יתוודאו בכך, אך כמות המשקיעים בארץ הכפילה את עצמה פי 5 מאז הנחית סטנלי פישר את הריבית בשנת 2008. כל זה קרה בגלל תקרת הפטור על שכירות והיעדר אלטרנטיבות השקעה. המון משקי בית מצאו עצמם רוכשים דירות נוספות במקום לשפר דירות קיימות, כאשר הם זוכים למשכנתא בריבית אפסית ודמי השכירות שלהם פטורים ממיסוי ומכסים עבורם את כל הוצאות תשלומי המשכנתא. כדי לתקן את האפליה כלפי הדור הצעיר, אין מנוס אלא להטיל מיסוי הולם אשר יכפה על משקיעים קיימים למכור את דירותיהם העודפות, גם אם המחיר לכך הוא הקטנת היצע השכירות והקטנת כמות המשקיעים ב50%. בטווח הרחוק זה יצור איזון בשוק, ימנע אפליה, יפחית את הבועתיות שלו וגם יהיה בריא יותר למשק.
חסר דיור | 14.08.17
28.
לכל אלה שחושבים שהכתבה היא "דמגוגית"...
מחיר דירה ממוצע בישראל הוא כ 1.5 מיליון ש"ח : זהו "ממוצע" המשקלל בתוכו את מגוון הדירות הקיימות בכל הארץ : מדירות עמידר בירוחם עד פנטהאוזים בשיכון בבלי בת"א ( להזכירכם: יש הרבה יותר דירות יקרות בכפר סבא, ראשון ורחובות מאשר דירות ב "גרושים" בקצרין וירוחם). הנטו הממוצע הוא 8,400 ש"ח (על ברוטו ממוצע של 9,600 ש"ח שזה הרבה, הרבה יותר גבוה מהחציון) כלומר 90,000 ש"ח לשנה = 1,700,000 ש"ח ל 19 שנה : זה טוב יותר ממה שהכתבה מתארת, אבל רק ב 10% סטייה... הדירה "הממוצעת" בארה"ב היא גם "שיקלול" של מגוון
רוני | 14.08.17
27.
לכל המגיבים שחושבים שהנתונים בכתבה הם שטות...
מחיר דירה ממוצע בישראל הוא כ 1.5 מיליון ש"ח : זהו "ממוצע" המשקלל בתוכו את מגוון הדירות הקיימות בכל הארץ : מדירות עמידר בירוחם עד פנטהאוזים בשיכון בבלי בת"א ( להזכירכם: יש הרבה יותר דירות יקרות בכפר סבא, ראשון ורחובות מאשר דירות ב "גרושים" בקצרין וירוחם). הנטו הממוצע הוא 8,400 ש"ח (על ברוטו ממוצע של 9,600 ש"ח שזה הרבה, הרבה יותר גבוה מהחציון) כלומר 90,000 ש"ח לשנה = 1,700,000 ש"ח ל 19 שנה : זה טוב יותר ממה שהכתבה מתארת, אבל רק ב 10% סטייה... הדירה "הממוצעת" בארה"ב היא גם "שיקלול" של מגוון
רוני | 14.08.17
21.
איך אפשר לומר משהו אחיד על ארה"ב שבכל מדינה בה זה סיפור אחר?
איך אפשר להשוות בין לקנות דירה במנהטן לאיזה חור בפלורידה שעולה גרושים? גם במדינות קטנות יש הבדל עצום בין הערים השונות, אז על אחת כמה וכמה בארה"ב. סתם קשקוש חסר משמעות שנועד לתת לישראלים שוב תחושת קיפוח עצומה. כאילו שהם לא אלופי העולם בזה בכל מקרה.
סתם קשקוש חסר משמעות | 14.08.17
19.
אם מדינת ישראל תוותר על גובה מיסים אגרות והיטלים 5 שנים יספיקו בהחלט
ושלא יזרו חול בעיני הציבור עם כל הקומבינות למיניהם כאילו הקבלנים הם המרווחים מי שמרוויח בגדול אבל בגדול על חשבון הציבור זאת מדינת ישראל נקודה. 70% מערך הדירה מיסים אגרות היטלים לקופת מדינת ישראל. ומנהל מקרקע ישראל הספסר הגדול בקרקעות של כולנו אזרחי מדינת ישראל.
שרה | 14.08.17
16.
זה הנתון המשמעותי ביותר לתיאור של הבועה. ניתוק מוחלט של
מחירי הדיור מיכולת השכר , מה שמביא לתשואה סופר נמוכה ולסיכונים גבוהים מאד. זה רק מוכיח הריבית האפסית היא שדחפה את משקיעים בכוח לשוק ולא שום דבר אחר , המשקיעים העלו את מחירי הדיור והם אלה שגם יפילו אותם כאשר אחד מגורמי הסיכון יתממש וזה לא שאלה של אם אלא רק של מתי.
ג | 14.08.17
15.
יש פער עצום בין הדור הוותיק לדור הצעיר
בעבר הדור הוותיק נהנה מפנסיות תקציביות, הסכמי שכר בתנאים טובים עם עליות קבועות בשכר. הנדל"ן היה זול במאות אחוזים והחיים היו הרבה יותר קלים. היום בית ממוצע מתקרב ל 2 מיליון ש"ח, כאשר השכר לא השתנה מלבד השכר מינימום שעלה מ 4,600 ל 5,300 ש"ח ברוטו ככה שלרוב העובדים אין יד בעליה בשכר. מעבר לכך שהוצאות במגמת עליה כמו דלק, גני ילדים פרטיים, חוגים, טלוויזיה, סלולר וכו' זה ישמע קצת מפונק אבל בעבודה דורשים שיהיה לך וויז,מייל זמין וואטספ וכו' שתגיע בזמן ותשלם עבור חניה כי אין תחבורה ציבורית אמתית. אצלי במקום עבודה דורשים שנגיע באלגנט מחויטים והכל על חשבוננו. מעבר לזה שיש ערבי צוות, ארוחות צהריים בישיבות ושוב על חשבוננו ואין לך אופציה להגיד שאתה לא מגיע כי אחרת תמצא את הדרך החוצה!! השכר במדינה לא הוגן
דוד | 14.08.17
10.
בארץ לא הצלחתי, בארה״ב הצלחתי
בארץ עבדתי 10 שנים ולא הצלחתי להגיע לכלום, עברתי לארה״ב וקניתי בית בניו יורק אחרי שנתיים של עבודה ונשאר לי עודף. ופה בארה״ב בעוד כמה שנים אני כבר אוכל לשדרג לווילה גדולה בלי הצורך להפחית מאיכות החיים ול״צום״. עם כל האהבה שלי לישראל, קשה שם ואנחנו רק רוצים לחיות בנחת ובכבוד וליצור עתיד טוב יותר לילדים.
Issac | 14.08.17
8.
כמובן ששכחו
לדווח שמעל 70 אחוז מהעובדים במדינה מרוויחים סביב השכר החציוני של 6 אלף שקל, ורק יכולים לחלום על השכר שהמדינה מדווחת שזה השכר הממוצע, במצב הזה רוב האנשים פה צריכים 30 שנה בקירוב של שכר נטו , כאילו לצום 30 שנה בשביל קירות במחירי ארמונות במצב הזה הינו מגיעים למקום ראשון בטירוף פה
אב | 14.08.17
3.
בית בארה"ב איננו מגיע לרמתו של בית בארץ
אסור לשכוח ש95% מהבתים בארה"ב בנויים מעץ וקרטון. אין שם בכלל בניה בבטון מזוין ובלוקים כמו בארץ. בבית אמריקאי אין שיש במטבח כמו שיש בכל בית בארץ, אלא משטח עבודה מחומר ירוד. גם אין קרמיקה מעל השיש ואם יש, אז רק באזור מצומצם מעל הכיריים ורק פס צר. בבית אמריקאי חדרי הרחצה אינם מחופים בקרמיקה כמו בארץ, סביב האסלה והכיור אין כלל קרמיקה, יש רק במקלחת ואולי מעל האמבט וגם זה לא תמיד. בבית אמריקאי אין ארונות מטבח עם מגרות וקלפות, אלא מגרות רגילות צרות ודלתות רגילות למעלה. בבית אמריקאי אין ממ"ד שמיקר מאוד. בבית אמריקאי רמת חלונות האלומיניום נמוכה מאוד. בבתים רבים יש מסגרות חלונות מעץ. בבית אמריקאי אין תריסים. בבית אמריקאי אין כלל מתקן לתלית כביסה או מסתור כביסה. בבית אמריקאי אין פלדלת, אלא דלת דקה וחלשה. בבית אמריקאי כשרוצים להחליף או להוסיף חוט חשמל בקיר צריך לפתוח את כל הקיר כי אין צנרת חשמל בקיר, אצלינו אפשר בעזרת צנתר להעביר חוט נוסף בתוף הצנרת בקיר. וזה רק חלק קטן מההבדלים, שמתבטאים כמובן במחיר הבית.
אזרחית | 13.08.17
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת