אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כשהמנכ"ל הורה לעובדים להשמיד מקררים באמצעות פטישים, נולד הניהול הסיני שמנצח את המערב

55 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

55.
כנצר למשפחה שראשיה הגיעו לכן לפני 110 שנים,שתמיד עסקו בחקלאות
נרעשתי-התאור של הניהול הסיני שצמח ללא ספרי לימוד,מאמרים,מחקרים,בתי ספר וקורסים אלא נוצר תוך כדי התקדמות על בסיס "ניסוי וטעייה" TRIAL & EROR.כאשר דרך ופתרון מסויים מתבררים כשגויים הגישה הדינמית,ה"ראש הפתוח" אי ההישבות במסורת,כלומר בשמרנות הם חלק מהעקרונות של יכולת להתמודד עם שינויים. דבר נוסף שאיפיין את הניהול של מייסדי המדינה היה היציאה לשטח,להרגיש את הקשיים ולבצע התאמות ושינויים במקום.לא ישבו במזדן מוקפים עשרות עוזרים ומזכירות שמעלימים מהמנהל מידע לא נוח. והעדר הדיסטנס-עניין המספק לעובד הזוטר הרגשת קירבה ושייכות ומעודד את האיכפתיות שלו. בקיצור-איבדנו את אחד הכלים החשובים ביותר שבאמצעותו הוקמה משינה יש מאין.
חקלאי | 06.09.17
52.
בתור אחד שטייל ועבד בסין מתחילת שנות ה_90
רואים שינוי ענק בסין. בנוסף לתגובות בנכונות שכתבו מה שמחקר לא מספרעל הסיבות התרבותיות של החברה הסינית. 1. גודל האוכלוסייה הסינית פי 4 מהאוכלוסייה האמריקאית ופי 10 ויותר מאוכלוסיה האירופאית שבאחוזים מעמד האוכלוסיה הבינוני והגבוה נמוכים בהרבה מהעמד הנמוך לעומת מדינות המערב. 2. תרבות הצריכה הסינית שונה מהמערב שאצל הסינים הרבה יותר חסכנים ומוצאים פחות כסף על מוצרי הצריכה. נכון שמעמד הביניים גדל אך חוסך יותר כסף ורוב המוצרים באחוזים הולך לייצוא ביחס לגודל האוכלוסיה.
אחד העם.  | 03.09.17
51.
כשאין מה לכתוב, כותבים שטויות
הפוטנציאל בסין תמיד היה גלום, ובעקבות מהפכת התרבות הם נמנעו ביודעין ממסחר ואמצו את העוני. לא שיטות ניהול שלא היו ולא יהו קיימות הן שאפשרו את הפריצה של החברות הסיניות אלא המכלול של משטר דיקטטורי מרכזי אשר החליט לקדש את המזומן כהאלוהים החדש ואוכלוסיה אדירת מימדים שהנה גם כח צרכני הולך ומתחזק.
ישראלי | 03.09.17
50.
תגובה ל-25/ כנסו למי שלא מבין את התרבות
במשך השנים ראיתי כאן בסין כל מיני סוגים של חברות. אלה שלא מצליחים הם אלה שלא הצליחו להבין את התרבות ולא למדו איך להתנהל כאן. תגובה ל25: אתה מהישראלים שחושהים שהדרך הישראלית תעבוד פה. ממש לא. ראיתי פה חברות זרות שאין להן בכלל מושג מה הולך בתוך החברה. מצער. מי שרוצה להצליח ולגדול צריך ללמוד קודם את התרבות ולא להיות עקשן ולחשוב שהכל צריך להתנהל לפי הכללים שלו. ללמידה יש מחיר. עדיף להעסיק מנהל סיני או ישראלי שיש לו ניסיון רב בסין ושמדבר סינית. לא ניתן לשנות תרבות של אלפי שנים צריך לזרום איתה!
ארי | 03.09.17
48.
כשהעובדים שלך הם למעשה עבדים...
אפשר לעשות המון בלי לדפוק חשבון. במיוחד כשהעבדים לא חסרי אינטליגנציה. בתור אחד שעבד בעמק הסיליקון עם הרבה סינים: העובד הסיני הוא עבד נרצע חסר יוזמה אמיתית. המנהל הסיני הוא מנדרין ומיני קיסר לא משנה כמה זוטר. הם מצטיינים בעיקר בלהעתיק ולשכפל. הם מסתכלים על המנהלים שלהם בשנאה איומה ופחד תהומי. בגלל הפחד הם מסוגלים לעבוד כמו רובוטים. ברגע שהם יכולים הם בורחים מהבוס ומחפשים בוס לא אסייאתי (בארהב). לזכותם יאמר שהם יותר חרוצים ופחות חפיפניקים מההודים.
נוגש עם שוט? | 03.09.17
45.
הלקח היפני לא נלמד
מי שמבוגר דיו, זוכר שלפני 30 שנה המודל היה יפן. שיא הטכנולוגיה פותח ויוצר שם (CD, ווקמן, מיני-דיסק, וידאו VHS, טלויזיות שפוופרת ענקיות), כולם אצו רצו ללמוד את שיטות הניהול היפניות, והיו בטוחוים שהיפנים יישלטו בכלכלת העולם, ושאירופה וארה"ב יתדרדרו למעמד משני. 30 שנה אחרי, יפן קפואה וארה"ב רצה. האינטרנט, האופנה, המוזיקה, הטלויזיה והסרטים שאנו קונים- באים מארה"ב. חלקים במודל היפני עבדו, וחלקים לא. אז עכשיו יש המודל הסיני. מי יכול לומר אילו חלקים מתאימים ואילו לא?.. "שינוי מתמיד" רלוונטי לסין (שגדלה בכ-10% בשנה) הרבה יותר מלמערב השמרני בהרבה (1%-3% גידול בשנה).
נתנייתי | 02.09.17
41.
הקפיטליזם המערבי המעוות בסופו של הוא זה שגרם
לנפילתו של המערב בקרב מול הסינים. אין למערב דרך להתחרות ביצור הסיני. כמו שנכתב בתגובות ברור שבמדינה שבה לעובדים אין זכויות ואין כמעט רגולציה לעסקים יצליחו תמיד לייצר מוצר זול יותר. העובדה שבמערב קונים את המוצרים הסיניים הזולים זה למעשה יריה של המערב ברגליים של עצמו. היו צריכים להחרים את המוצרים הסינים ולבסס משק אוטרקי. עכשיו כבר מאוחר מדי המערב שכח איך צריך להקים מפעל. הסוף קרב.
גרשון | 02.09.17
39.
בארה"ב אין אפשרות לפטר עובד גרוע ללא השקעת אנרגיה
וזמן יקר. מחלקת כוח אדם מחייבת את ההנהלה לתת לעובד הגרוע התראה בע"פ, אח"כ התראה בכתב, אם אין שיפור יש לאפשר לעובד הנ"ל לקבל הכשרה נוספת ורק אם כל זה לא עוזר ניתן לפטר. בינתיים אי אפשר היה להכניס עובד חדש ויעיל יותר. אני מתאר לעצמי שבסין המנהל לוקח פטיש ומכה את העובד בראש...
זכויות העובד | 02.09.17
34.
ל16 אתה מכיר עוד דיקטטורה שהיא מעצמה כלכלית?
כנראה שזה לא מדיקטטורה. רמז זה קשור לזה שמדובר בסינים , הדיקטטורה רק עיכבה אותם, היכן שנתת לסינים להתפתח הם תמיד הצליחו: הונג קונג, מקאו, סינגפור, טאיוואן. וגם כשהם מיעוט באוכלוסיה במדינות כמו מלזיה, אינדונזיה, פיליפינים, תאילנד, ארה"ב ועוד
רון | 02.09.17
31.
קפדנות!!!
שהיא ההפך המוחלט של "סובלנות". "סובלנות" זה כאשר מעדיפים בעיה על-פני פתרונה, כלאמר זה סאדו-מאזו פרואקטיבי. "דעה" היא טענה-קונקרטית (מה קיים ו/או איך קיים) בלא הוכחה, קרי זו הזיה==פסיכוזה. מודרניזם == מה שיותר פונקציונלי. פוסט-מודרניזם==מה שפחות פונקציונלי ובמילים אחרות: פרימיטיביזם. שורה תחתונה: סובלנות ודעה הן מילים נרדפות למחלות-נפש, המופצות ע"י פוסט-מודרניסטים.
יואב נצר | 02.09.17
30.
אז מה היה לנו ?
ענווה ויכולת ללמוד , יכולת השתנות מהירה ופחות בירוקרטיה , העברת מסרים באופן ברור ובצורה "כריזמטית" , שחרור ממסורות מגבילות , מבנה ניהולי יותר "רוחבי" ופחות היררכי , עיסוק בצמיחת החברה ופחות בשורת הרווח. כמו כן נראה כי האישיות של המנהלים ויכולתם להניע את עובדיהם , זה מה שעומד מאחורי כל אלו (לא תארים). אני ישראלי (לא מנהל) , אך אני חושב שעקרונות אלו נכונים לכל מנהל טוב.
יוסי כהן  | 02.09.17
25.
המנהל הסיני לא מתמודד עם בעיות שיש למנהל מערבי
1. הפועלים עבדים חסרי כל זכויות ותנאי עבודה 2. מותר לזהם חופשי את הסביבה. כל הערים הסיניות תחת ערפיח קבוע והנהרות נראים מלמעלה צהובים מכימיקלים... 3. שער המטבע הסיני נמוך ופיקטיבי בחסות המדינה. קוראים לזה היצף. 4. מנסיון בעבודה מול הסינים, אין להם בעיה לשקר ולמכור לך כל מה שתבקש וגם מה שלא ביקשת. לך תתבע אותם... 5.לא חושב שיש מילה בסינית למונח "קניין רוחני" 6.לסינים אין אלוהים תרתי משמע וכך גם תרבות הניהול שלהם...
רפי | 02.09.17
21.
מה שטוב אצל הסינים שהם אנטי פטנטים...
לא יתכן שחברה תשב על פטנט שהוא בסך הכל טכנולוגייה, מוכרת שמגיעה לכולם אבל חוק מונע התפתחות טכנולוגית, ומעניק מונופול למי שרשם את הטכנולוגייה ראשון לקחת איזה מחירים שבא לו... הסינים יוצרים תחרות על ידי זה שהם מייצרים מוצרים זולים בלי להתייחס לפטנטים, הם פותחים את השוק, הם יוצרים תחרות והתקדמות טכנולוגית בכל התחומים... חברות מונופול נדרשות להשקיע יותר בטכנולוגיה כדי להתקדם מאשר לשבת בניחותא על כמה פטנטים ולסחוט את השוק...
אריה | 02.09.17
11.
הכישרוניים האלה מחקו 50 אחוז מהערך שת תנובה
כל מה שיש בכתבה הזאת זאת פרובוגאנדה סינית שקרית. הכל שם ממומן מכספי ממשלה ואין זכויות בסיסיות לעובדים. עם תנובה הם נפלו פעמיים, פעם אחת שרכשו מעבר לשווי האמיתי ופעם שנייה שאיבדו נתחים מהשוק. למה נפלו? כי הם לא יודעים לנהל וגם כי הכסף ששילמו הוא של ממשלת סין.
מאגיסט במיל | 02.09.17
9.
תשובה לאלכס
כל מה שציינת פחות או יותר נכון, אלה מה , בתכלס סין הפכה למעצמה כלכלית תוך פחות משני עשורים. מה שרוסיה (אם כל הפוטנציאל האנושי) או הודו לא מסוגלות לעשות. הסיבה דרך אגב זה הפקטור האנושי בסין, חריצות , כוח סבל, ותאוות בצע. מכל המזרח רק בסין תראה מסגר שעובד במסגריה שלו עד 3 לפנות בוקר.
המשיב | 02.09.17
8.
ל4, כאחד שמכיר היטב את פוקסקון
1. עובדי הייצור בפוקסקון זוכים לתנאי העבודה הטובים ביותר בסין! גם במשכורת וגם בסביבית עבודה וגם בביטחון בעבודה. 2. התאבדויות בפוקסקון תפשו כותרות רק בגלל אפל, יש לפוקסקון כמיליון עובדים, עכשו לך תבדוק סטטיסטיקה של התאבדויות בגילאי 20-25 , ותראה שזה הרבה פחות מהתאבדיות בארץ. 3. מי שעובר שם התעללות סדיסטית הם המנהלים , מהדרגים הנמוכים ועד הגבוהים ביותר. סובלים גם מההנהלה הבכירה של פוקסקון וגם מצד הלקוחות היפנים והאמריקאים.
רוני | 02.09.17
7.
ועכשיו לאמת:
1) אין כמעט רגולציה סביבתית (פחות הוצאות לעסק). 2) אין כמעט רגולציה עירונית (פחות הוצאות לעסק). 3) הממשלה הסינית מסבסדת לא מעט חברות, בין השאר מטעמים בטחוניים, וכמובן שזה פוגע בחברות במערב. 4) השכר בסין היה שנים רבות ברצפה. בקיצור, עוד בולשיט של הפרופגנדה הסינית.
אלכס | 01.09.17
3.
בדיוק בגלל שהם למדו בשטח ולא ב"בתי ספר לניהול"
ההצלחה היא כזו. בבתי ספר לניהול מלמדים את המנהלים לעתיד כמה דברים 1. הם הכי בעולם, ואין אף אחד חכם או מוצלח מהם 2. הרווח המיידי, ומחיר המניה הם העיקר חברות שמתרכזות בהשאת רווח מיידי בהכרח יגיעו לנקודת כשל במצב משבר. וההסבר לזה הוא מאוד פשוט - אם וכאשר יש ירידה במכירות, החברות שאותן מנהלים שלמדו ב"בתי ספר לניהול", מיד יתחילו בצמצומים, יפחיתו כח אדם, יחסכו בתחזוקה. וכאשר השוק ייתאושש - ימצאו עצמן ללא כח אדם מיומן ועם מוצר נחות. חברות שמנהליהן לא למדו באותם בתי ספר מהוללים, ישקיעו בפיתוח העובדים, בשדרוג טכנולוגיות, ובניסיון להביא לשוק משהו טוב יותר, או אפילו משהו אחר.
המגיב | 01.09.17
1.
יש לסין עוד כמה יתרונות על המערב
1. הכלכלה הסינית ממנפת היטב את הטכנולוגיה המערבית, צריך לראות כדי להאמין, שמוצר סיני שמתפרק אחרי שבוע, מיוצר במכונה גרמנית מצויינת. כי כשצריך לייצר מיליונים בחודש אתה לא רוצה שיבושים בייצור 2. למרות שעל הנייר יש חוקים שמגנים על העובדים, בתכלס אתה יכול לשחק בעובדים איך שתרצה, מקל או גזר. מנהל סדיסט שיכול לקבל בגרמניה 10 שנים בכלא, יכול לקבל מנהל מצטיין בסין. 3. למעט ראש השנה הסיני, מפעלים יכולים לעבוד 24/7 וחוץ מאסון טבע אין משהו שיעצור אותם.
אחד שחי שם | 31.08.17
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת