אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

לראשונה: שתי אוניברסיטאות בריטיות בצמרת דירוג האוניברסיטאות הטובות בעולם

58 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

52.
גם דרום קוריא לא במקום טוב, בעולם מודרני אוניבסיטאות מעניינות רק את פרופסורים
דירוג-שמירוג, ישראל ודרום קוריא שני מדינות מתקדמות ביותר ברמה טכנולוגית ולא קיבלו מקום טוב ברשימה. אז מה? ישראל ודרום קוריא שני מדינות המשקיעות ביותר במחקר ופיתוח (אחוז יחסי). אוניברסיטאות עשרות שנים לא רלוונטיות מבחינת מחקר, הרוב נעשה בחברות. לאחרונה הן גם לא רלוונטיות מבחינת השכלה, רק תראו את COURSERA, UDACITY ורבים אחרים
morpheus | 07.09.17
51.
18000 סטודנטים ישראלים לומדים בחו"ל
מכיוון שאין למה לחזור...מקצתם הם חוד החנית העתידי של שכל וכישרון...במדינת ישראל נמשיך לתמוך בתת תרבות החאפלות והעינטוזים, נישוק מזוזות, הילולות בקברי "צדיקים" , ברבריות ואפסות רוח, כי זה מה שהשלטון המרכזי רוצה.
רובם המכריע לא יחזור לארץ | 07.09.17
50.
תשובה למגיבה 24 - מדוע ת"א והעברית יכולות להיות לפני הטכניון
תל-אביב והעברית הרבה לפני הטכניון בכמה תחומים חשובים. לדוגמא בפיסיקה ובמתימטיקה הן משאירות לו אבק. אפילו לפי דירוגים שמחשיבים מאוד את הטכניון במדעים מדויקים ובטכנולוגיה - ראי דירוג שנחאי. וזה ככה כבר הרבה זמן. לכן בהחלט יתכן שגוף דירוג מסוים יחליט שאלו תחומים חשובים מאוד, וידרג את הטכניון נמוך יותר. מה קרה? את בוגרת של הטכניון ולא מוכנה לסבול את הרעיון שמישהו עוקף אותו?
אחד שקצת בדק | 07.09.17
49.
כמה מילים על השונות בדרוגים
לכל אלו שמסבירים שהטכניון מתחת לת"א ולעברית "כי אין לו מדעי הרוח", לידיעתכם גורמים כאלה נלקחים בחשבון וזו לא הסיבה. כולם מסתכלים על דירוג שנחאי כי זה מה שנוח ומחמיא, אבל נושא הדרוג מורכב מאוד, ולכל מדרג יש את השיקולים והנוסחאות שלו. אפילו לפי דירוג שנחאי הטכניון נמצא הרחק מאחורי ת"א והעברית בפיסיקה ובמתימטיקה, וזה חוזר על עצמו כבר הרבה שנים. כדי להדגים את המורכבות: דרוג שנחאי מפרסם בעצם שני דירוגים. האחד שמביא בחשבון פרסי נובל, והשני שאינו משקלל אותם כלל ומעביר את המשקל באופן יחסי לשאר הגורמים (כמו מס' ציטוטים לאיש סגל, וכו...). לפי דרוג זה הטכניון עף הרבה אחורה, ות"א מובילה בישראל. אם דרוג שנחאי היה באמת כ"כ רציני, אז אמורה היתה להתקיים אצלו קורלציה בין הדירוג עם פרסי נובל והדרוג בלעדיהם. הרי אם מוסד אקדמי הנו באמת טוב, אז הוא טוב עם או בלי הפרסים, לא? אז זה בסדר שכולם אוהבים להסתכל רק על מה שמחמיא להם, זו חולשה אנושית. אבל ההצהרות מסוג שרואים בתגובות פה למטה מעידות על הבורות, צרות האופקים והחשיבה הפשטנית של מי שמצהיר אותן.
שב | 07.09.17
44.
מכון ויצמן הוא בטופ המדעי בעולם
הוא אינו אוניברסיטה - אין בו לימודים לתואר ראשון והוא מתמקד בלימודי מדע . כמי שמכיר אותו מבפנים יש פה כמה קבוצות שהם בליגת העל העולמית. אני מניח שבתחומים מסוימים כך גם הטכניון. לא צריך לזלזל יותר מדי וכמובן הכל תלוי תקציב. אם היו תקציבים למכשירים יקרים יותר ולתשתיות מדעיות נרחבות יותר היינו יכולים לעלות לרמה הגבוהה ביותר שכן שכל לא חסר כאן כלל.
איש מדע | 07.09.17
39.
הדירוג הריאלי של אוניברסיטאות בארץ נמוך הרבה יותר
מאחר שחוקרים רבים בעלי תואר דוקטור ללא תקן מפרסמים פרסומים וספרים בשם אוניברסיטאות בארץ, למעשה אם נשקלל את כמות הפרסומים אך ורק של הסגל הרשמי בעל התקנים והמשכורות נגלה שהדירוג אף נמוך יותר. התופעה מאוד ישראלית מאחר שמי שמגיע לו תקנים לא מקבל ואילו בעלי התקנים הם בדרך כלל אלה שמפרסמים פחות.
ד״ר יואב  | 06.09.17
25.
דירוגים כיד הדמיון של המדרגים
עכשיו תשוו ל-ARWU הסיני, שבו הטכניון במקום 94 (אחרי ירידה חזקה), והעברית ות"א במאיה השניה. כמובן שבדירוג ה-THES הטכניון יהיה נמוך, הרי אין לו שו פרסומים בתחום מדעי החברה והרוח. המסקנה שלי: להתעלם מהדירוגים. ואם לא מתעלמים אז גם לא להתעלם מההטיות. כלל לא מפתיע שבדירוג הברטיני מובילות אוקספורד וקיימברידג', ובדירוג הסיני מתברגות אי אילו אוניברסיטאות סיניות לראש החץ.
מגחך | 06.09.17
23.
האשכנזים עוזבים את הארץ
ואלה שנשארים מתמזרחים בלית ברירה בעקבות הטרור המזרחי שמציף את המדינה, במקום שהמדינה תנוע מערבה אנחנו נעים מזרחה והופכים לעוד מדינה ערבית. מדינת ישראל היא כשלון חרוץ של התנועה הציונית, ההישגים שהמדינה הגיעה אליה במאה הקודמת נזקפים לזכות העולים מאירופה, הדור ההוא הולך ונעלם והדורות החדשים שכבר נולדו כאן מקדשים את המזרחיות ובזים להשכלה ולאשכנזיות. במקום שמגדפים את הגפילטעפיש ואת הרגל הקרושה יצמח רק עשב שוטה.
צרצר | 06.09.17
10.
וזו הסיבה שירדנו בדירוג - המרצים נותרו אשכנזים, הסטודנטים כבר לא....
לקחו רעיון טוב שנקרא אפליה מתקנת והורידו את הרמה באופן משמעותי. אין לי שום בעיה עם אפליה מתקנת, אבל שחצי מהסטודנטים באוניברסיטאות לא יודעים עברית ולא יודעים אנגלית, אז נוצר נזק חמור באקדמיה. הם התקבלו על בסיס אפליה מתקנת שמורידה את רף הקבלה כמעט ל-0. אני לומד באוניברסיטה העברית ומסביבי סטודנטים ערבים ויהודים שעוברים סמסטר אחר סמסטר בחסד, לא בזכות. בעוד אני נאבק לשמור על ממוצע גבוה, הם נכשלים שנה אחר שנה ובסוף מתקבלים לאיזה מחקר יוקרתי בתואר שני בשם האפליה המתקנת. בעוד אני נאבק למצוא עבודה במגזר הציבורי, הם תופסים תקנים רק כי משרדי המדינה מחוייבים להעסיק מספר כזה וכזה. ואחרי זה מתפלאים למה יש בריחת מוחות.
מופלים לטובה יותר מידי | 06.09.17
8.
תשובה ל-2 ולשד העדתי שלו
קודם כל אתה טועה ומטעה. המספר שאתה זורק מבוסס כנראה (ואני נותן לך קרדיט שלא המצאת אותו) על סקר שגוי שנעשה בעבר והסתכל על שמות משפחה - זו לא דרך לזהות מוצא בימינו (בגלל נישואין ובגלל עברות שמות, למשל). דבר שני, האקדמיה בוחרת מועמדים לפי יכולות, אם אחוז המזרחיים והאשכנזיים שהם ברמה מספקת להקלט כסגל הוא זהה (ואני מניח שזה המצב), אחוז המרצים החדשים ישקף בדיוק את אחוז בוגרי הדוקטורט ומסיימי הפוסט-דוקים, שהוא לצערנו כבר לא שווה - אם אתה רוצה יותר מרצים מזרחיים, תשכנע יותר חבר'ה מהמוצא הזה לסיים דוקטורט, המדינה ללא ספק תצא נשכרת מזה. דבר אחרון - אל תשכח שגם אם יהיה שוויון בין חברי הסגל הצעירים, בין הזקנים יש עדיין רוב ברור לאשכנזים מסיבות הסטוריות (אף אחד לא מתווכח על כך שבעבר היה סיכוי רב יותר לאשכנזים, שהיו אוכלוסיה מבוססת ואמידה יותר יחסית באותה תקופה, ללמוד באקדמיה). עד שאותם פרופסורים מבוגרים יתחלפו תמשיך לראות חוסר איזון, אלא אם כן אתה מציע לפטר את כולם לאלתר. לסיכום - אני מאחל לך משרה מעניינת ומהנה כחבר סגל באקדמיה, רק מקווה שלא בתחום הסטטיסטיקה...
-ל | 06.09.17
7.
פשוט בושה, מדינות בעלות אותו מספר תושבים ואף פחות מחזיקות מספר אוניברסיטאות במאיה הראשונה
מדינות כמו שוודיה, שוויץ, סינגפור, הונג קונג (לא משינה אבל מחזיקה), לוקסמבורג, פינלנד, אוסטריה, דנמרק. שלא לדבר על מדינות כמו סין ודרום קוריאה שאולי יותר גדולות אבל אנחנו אוהבים להתנשאות עליהם. ההידרדרות של ישראל במדדים הבין לאומים הופכת לסכנה קיומית על המדינה. מה התעשייה תעשה ללא יכולת אמתית להתחרות במדינות אחרות. פשוט בושה למדינה שנשארת מאחורה עקב העדפות תקציביות מופרכות והחלטות מדיניות נוראיות. 40 שנות שלטון ימין מוביליות את ישראל לעברי פי פחת, אנחנו חיים היום על אדי הדלק של העולים מרוסיה בשנות ה 90 ובוגרי מערכת החינוך של שנות ה70. הדור הנוכחי כבר לא יוכל להחזיק את המדינה בתחרות ההולכת וגוברת.
שמוליק | 06.09.17
3.
ישראל היא מדינה מריטוקרטית.
אפליה היא מעשה בלתי חוקי בארץ. הסיבה היחידה שתיתן לך לגיטימציה להתלונן על דבר שכזה היא אם חווית אפליה באופן ניתן להוכחה, ואם כך, יש לך תיק נגד האוניברסיטה. אם לא, שב בשקט ותן לאנשים עם ההישגים הגבוהים ביותר לקבל את התפקידים שמגיעים להם
טיר | 06.09.17
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת