אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

על קפיטליזם ורוע אנושי: משדים קדמונים למשבר הפיננסי

35 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

35.
כתבה מעולה
מרתק מאד וכן אני מסכימה קפיטליזם ותאבת בצע תחריב אוכלוסיות השחיתות תביא לחורבן. אנו בני אל בני ישראל אסורים לעסוק בשחיתות ולהילך במרמה ושקר ולכן אנו צופה שנים קשות בישראל אלא אם תגיע הנהגה אחרת חדשה שתנהיג את המדינה היהודית כפי שנצטווינו. מבלי לבחון לבבות ולכפות דת, דת היא בין האדם לאל ולא בין אדם למדינה.
Lihi | 25.09.17
34.
תקציר: מערכות פשטניות מתקשות להסביר מציאות מורכבת
אם האל כל-יכול וטב- מהיכן הרוע? אם האדם נבון לגמרי- מדוע הבחירות שלו מוגבלות וניתנות לחיזוי סוציולוגי? המאמינים בטוחים בקיומו של אל טוב וכל יכול, וגם רואים רוע בכל מקום (ועוד מצליח!). הם ניצבים בפני קושי אמיתי. קפיטליסטים "שרופים" ניצבים בפני קושי כזה כשהם בוחנים מקרי מעילה ורמאות, אבל: - הם יכולים תמיד להאשים את הממשלה (שיצרה מונופולים והיקשתה על תחרות אמיתית) - הם ממילא מיעוט מבוטל, שמרוכז בחוגים ליברטריאניים של מעריצי איין ראנד. רוב האנשים שאני מכיר וקורא, מאמינים שהאדם הוא תבנית נוף מולדתו החברתית; אך החברה שולחת כידוע מסרים סותרים- תצליח אך בהגינות, תנסה ותצליח אבל בסדר גם להפעיל קשרים, אסור להיות מושחתים אבל צריך לעזור לחברים וכו'. כך שממילא לא נוצר קונפליקט בין איזושהיא אמונה עיוורת בקפיטליזם למשברים שהוא יוצר מעת לעת. אגב, ניטפוק- פוקו נפטר ב-84' ואז כבר היו קניונים (-:
נתנייתי | 24.09.17
31.
סוף דעתו של הכותב?
לא מצליח לרדת לסוף דעתו של הכותב. אבל אני חושב שמה שהוא ניסה להעביר כאן זה השפעות ערכי המוסר תוך כדי הסתכלות תאולוגית על המערכת הכלכלית בעולם בין אם היא קפיטליסטית או קומוניסטית? וזאת שאלה מעניינת מאחר והעיסוק בכסף הבריח אנשים מהדת בקצב מסחרר וגם אין ספק נוסף שהעולם הגשמי לא יכול לשבת מחובק בתוך עולם רוחני ושם קורה הקונפליקט הגדול בו מוצאים עצמם בני האדם יום ביומו. ההתנהלות המוסרית שלנו היא מחזיקה אותנו מיושרים בעולם המטורף הזה ולא שום דבר אחר בלי ערכי המוסר אפשר לפשוט רגל! וזה שעדיין קומץ אנשים החליטו לסרוח זה עדיין לא אומר שעשרת הדברות לא בתוקף! דבר אחד אני לא חולק במאמר זה שנראה כאילו הוא מטיף. האלוהות נפרדת לטעמי מהדת וכל נסיון להאניש את האל או להסביר את פעולותיו הוא בגדר חטא!!! ועל זאת לא ארחיב המבין יבין!
בועז | 23.09.17
30.
מרתק. תודה רבה
מאמר פילוסופי ומחכים, כן ירבו. גורם לחשוב. מר 27, אתה איש פרנואיד וגם, הרבה פחות חכם ממה שאתה חושב: זה שמובא כאן הדיעה הקיצונית ההפוכה לקפיטליזם לא אומר שטמקא רוצים שלטון קומוניסטי, יא צר אופקים. יש הרבה לוגיקה בקומוניזם, נכון- זה לא הצליח וגם לא יצליח כפי שמארקס חשב. אבל במודל המעורב - למשל סין, שהוא כבר שיפור משמעותי (לא מושלם בכלל אבל שיפור) יש הגיון הרבה יותר רב מאשר רפיטליזםצטהור כמו בארהב וגם כמו בישראל. שנה טובה.
27 אתה כזה טאמבל | 23.09.17
27.
אף אחד לא קרא אז שמתם על השער אה?
הבנו שאתם קומוניסטים ולא נראה לי שמי שבא לקרוא על ענייני כלכלה מעוניין לקרוא על קומוניזם. תכתבו כל שבוע על הקומוניזם האידיוטי שלכם וכל שבוע אני אתעלם. לא ברור מה גרם לכם להחליט שמישהו רוצה לשמוע בפעם המיליון על השיגעון של הבטלן השמן מרקס שנקרא קומוניזם, והוכח אינספור פעמים במבחן התוצאה כדרך הטובה ביותר להרוס חברה. די כבר, לא אוהב קומוניסטים, לא מתעניין בקומוניסטים, ולא רוצה לקרוא ריאיונות של קומוניסטים. תפתחו איזה "קומוניסט" ותכתבו שם כל שבוע על מצב הפועלים בעולם.
תמונה גדולה של מרקס | 23.09.17
24.
פילוסוםיה בגרוש
כתבה באורך הגלות, טחינת מים של פילוסופיה תיאולוגית רדודה וחסרת פרגמטיות - קטדרה ''לפילוסופיה יהודית'' - עוד סוג של טפילות, כמו דרשות רבניות. למעשה, מה שמבדיל את האדם כטורף על מול שאר הטורפים, הוא שכל הטורפים יצודו את טרפם רק כאשר הם רעבים ולשם הבטחת הקלוריות הנחוצות לשרידותם הפיזית, בזמן שהאדם לא יסתפק בהבטחת קיומו הפיזי - הוא יהרוג כדי להרוג, גם כשאינו זקוק לכך. תקראו לזה ''רוע אנושי'' או לא, זוהי מהות האופי האנושי. תוקפנות גם כשהיא לא נחוצה. האדם מתהדר עם התואר HOMO SAPIEN , אבל חלק מאד מזערי של האנושות ראוי לשאתו. רוב האנשים מאופיינים ע''י דפוסי התנהגות עדר, והאינטליגנטים יותר מנצלים זאת לניצול התכונה לתועלתם האישית. עבדות, פאודליזם, קפיטליזם, אלה רק צורות שונות של ה''סדר העולמי'' , מאז האדם עזב את המערות, בה הוא חי בקבוצות קטנות שכל דאגתן הייתה ההתלכדות מסביב למלחמת השרידות הפיזית היום יומית. אלא שהדינמיקה משתנה ככל שהזמן חולף - העבדות ערכה כמה אלפי שנים, הפאודליזם, כמה מאות, הקפיטליזם התעשייתי במאתיים , הקומוניזם כשבעים שנה, ונראה כמה זמן הקפיטליזם הפיננסי יחזיק מעמד.
אבי -טורונטו | 23.09.17
23.
22 - צודק! כל הכבוד! בעד קפיטליזם אך ללא חזירות, עושק וניצול החלש.
רוב ההון של האנושות נמצא אצל קבוצה הרבה יותר מצומצמת. גדולי הכלכלנים כבר הודו שלימודי הכלכלה באקדמיה שגויים, ושלמשל אין דבר כזה "שוק חופשי". אחת הבעיות הן שהשלטון בד"כ משתייך לאליטות הללו או שבוי ביידיהן.
גם כלכלנים אומרים | 23.09.17
22.
הקפיטליזם קרס
בקצרה: חוק הטבע מספר 1, חוק הג'ונגל קובע החזק מנצח. המסקנה: חובתה של האנושות לרסן את החזקים. בפוליטיקה וכלכלה היא נכשלה! החזקים ממשיכים לנצל את האנושות. חוק הטבע מספר 2, חוק העדר, קובע שהאנושות מתחלקת לקבוצות ולכל קבוצה יש את השטויות שהיא מאמינה בהם באמוק דתי. לנאורות יש את השטויות שלה, ולקבוצת החזירים הקפיטליסטים שהשתלטה על העולם יש את המנהגים שלהם. כאשר האנושות תגלה את שני חוקי הטבע האלו היא תופתע לגלות את קיומו של "קשר האליטות" ואת העובדה שחוק, דמוקרטיה, וכלכלה הם ישראבלוף אחד ענק, ובפועל החזקים ממשיכים לעשוק אותה. תכלס, כ 90% מההון האנושי כבר נמצא אצל 10% מהאנשים ומגמת שוד האנושות מתגברת. חייבים לבטל את הבורסה, להלאים את הבנקים, ולהטיל מיסי עתק על משכורות עתק, כדי לנהל כלכלה יעילה וקפיטליזם בלתי חזירי ובלתי קריס. כמו כן יש לבצע ריסט עולמי חדש, לבטל את כל הכספים, להדפיס חדשים, לחלקם מחדש, ולהמשיך בקפיטליזם כרגיל עם השינויים שהסברתי.
גאון הדור | 23.09.17
19.
16 צודק
כתבה נהדרת! אכן משברים כלכליים נובעים מבעיות סטרוקטורלית אבל חשוב להדגיש שקפיטליזם וקומוניזם הן לא שיטות אלא אידיאולוגיות, ובפועל יש להן מימושים שונים, ורוב הממשלות משלבות בין האידאולוגיות האלה (וכמו ש16 אמר, רוב הממשלות המערביות יותר סוציאליסטיות מאשר קפיטליסטיות). להגיד כל פעם שיש משבר כלכלי שזו בעיה מובנית בקפיטליזם, בלי להסתכל לעומק בסטרוקטורות הספציפיות שגרמו למשבר (ועליהן אפשר להתווכח כמובן) זה פשטני בדיוק כמו להגיד שהמשבר נובע מזה שהמשבר קרה כי בוול סטריט היו ״חמדנים״ מדי.
רפי | 23.09.17
18.
אין לך שמץ של מושג מה זה קפיטליזם!
או שלא קראת מעולם את המושג או שאתה לא מספיק אינטיליגנט להבין אותו. המערכת הפיננסית העולמית היא ההפך מקפיטליזם, גוף מרכזי שכופה עלינו באיזה מטבעות לסחור, את הריבית, מדפיס כסף וכו... זה לא קפיטליזם!!! הכותב הוא בור לחלוטין במושגי כלכלה בסיסיים
כלכלן אוסטרי | 23.09.17
17.
סליחה אבל קאנט צודק. אם אף שיטה כלכלית לא מושלמת
אז אפשר לשים חסמים ומגבלות בדיוק במקומות בהם השיטה נכשלת (חוקים ואכיפתם, מנגנוני בקרה וביקורת נוקשים וקשיחים בקיצור רגולציה מה לעשות!). לכן הכל כן תלוי באנשים, תלוי הבם עצמם. אם אנשים יתלכדו כחברה ויאמרו אנחנו לא רוצים לראות פערים חברתיים לא רוצים לראות את ההון מצטבר רק אצל קומץ אנשים הם יוכלו לפעול בנידון. חינוך אינו מנציח מעמדות. חינוך תמיד נותן את הכלים למי שיש לו את היכולת לפרוץ את גבולות המעמדות. בלי חינוך אי אפשר לעשות כלום. עם חינוך לפחות יש סיכוי. וכן, האנושות צריכה להתבגר ועוד איך!
לא הקפיטליזם לא הסוציאליזם ולא הקומוניזם | 23.09.17
16.
קפיטליזם
אנחנו לא חיים תחת קפיטליזם מעשית מאז 1971 ובצורה דומיננטית מאז 1996. הרעיון של הקרטל (הממשלות, הבנקים המרכזיים והבנקים המסחריים) הינו כעת להאשים את הקפיטליזם (או קפיטליזם חזירי כפי שנוהגים לכנות אותו) והטריק הוא שמה שהביא את הבעיות אינו הקפיטליזם. מהרבה בחינות אנחנו חיים בסוציאליזם ולכל ידוע כי בכל סוף תקופת סוציאליזם נמצאת מלחמת עולם. אין מקום לפרט אבל עיקרון יסוד בקפיטליזם הינו שהמשאב נמצא בידי זה היודע לנצלו הכי טוב - האם זה מתקיים בימינו?! האם יש שוק חופשי כיום ותהליך "גילוי מחיר" של שוק חופשי משוכלל?!
סוחר מקצועי | 23.09.17
8.
"הקפיטליזם הרע מול הקומוניזם הרע"
האם דרך הביניים בהן פועלות מדינות סקנדינביה, הולנד בלגיה ואפילו גרמניה כיום אינה דרך טובה ליצור שווי משקל ראוי בין קפיטליזם טוב לסוציאליזם טוב. מדינות אלו מאופייניות כ"מדינות רווחה אוניברסליות" בה הדמוקרטיה מאפשרת קיום קפיטליזם מרוסן (בצד ממשל וקואופרטיבים) אשר חייב לקחת חלק משמעותי (מיסוי פרוגרסיבי עמוק) ביצירת רשת סף רווחה שוויוני גבוה.
עמירם קופק | 23.09.17
7.
"הפירמה"
מעניין. בסרט ה"פירמה" נאמר משהו כמו: תישאלו את מי יותר קשה למצוא, את הרוצח(נוכל, חמדן רע, ) או את עורך הדין שמסתיר את כספו. אתה רוצה את המאפיה תתפוס את עורכי הדין שלו. ועורך הדין הכבול הוא איש הגון ומושחת והרוס ונורא אומלל. וקל לעשות הקבלה למה שקורה אצלנו ..
צופה | 23.09.17
3.
האדם יצור מוגבל.
יש להודות בפה מלא, שהאדם מוגבל ביכולותיו בגלל מגבלות שכלו. לכן האדם ממציא כל מיני תאוריות ותירוצים, להצדיק את מעשיו הלא מוצלחים, בראיה לאחור לאורך ההיסטוריה. האנושות תלך לעד סחור סחור, כמו כלב הרץ אחרי זנבו, המנסה לתפוס אותו. האנושות בעתיד עוד תדע, אין ספור מפלות כלכליות ומלחמות. אפשר לטעון שמוח האדם גם בונה אך גם הורס, בעת ובעונה אחת. ברגע שהאדם מתחיל לבנות דבר מה, הוא שותל כך גם את זרעי הפורענות, שבוא יבואו.
סמי | 21.09.17
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת