אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מלחמה באקדמיה: שני בכירים במרכז הבינתחומי הודחו

73 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

72.
ל-62
באיזה תחום בדיוק? אתה רוצה לומר לי שלתפקיד מנהל שיווק או מנהל מוצר תיקח בוגר טכניון בלי שום יכולת חברתית, רק כי הפסיכומטרי שלו היה גבוה מ700? אתה מגיב ממומן. לא הכל בחיים הנדסה. ואגב, בבינתחומי לומדים אנשים ששירתו עשר שנים ביחידות קרביות בצבא, לומר עליהם שהם מפונקים זה עוול מכליל ונורא.
יואב | 29.12.17
71.
תגובה לכל מי שהגיב כאן
המרכז הבינתחומי לא נמצא בדירוג האוניברסיטאות. יודעים למה? כי הוא לא אוניברסיטה. הוא לא מעניק תארי דוקטור. לכן להגיד שהוא לא ברשימה כי הרמה האקדמית נמוכה זו שטות ושקר מוחלט; הוא אינו עומד בקריטריון להיכנס לרשימה. כשיוכל להעניק תארי דוקטור, אז תשפטו את רמתו על בסיס רשימה (אגב ברשימה הזאת כל האוניברסיטאות בישראל רשמו ירידה משמעותית השנה)
תום | 29.12.17
66.
גאה ללמד בבינתחומי
אני גאה ללמד בבי"ס לפסיכולוגיה בבינתחומי, נהנית מהאנרגיה הטובה והרוח החדשנית שנושבת במקום, ומגיבה כאן רק כי צורמת לי הפגיעה בסטודנטים שלי, שעוד רגע יסיימו תואר שני ויהיו פסיכולוגים העובדים בשדה ומחברים בין תיאוריה למעשה. הצעירים הטובים האלו ראויים לעידוד ושבח, לא להשמצות
ד"ר אריאל להמן | 28.09.17
61.
אנשים פה מרשים לעצמם להכפיש סטודנטים טובים
הבינתחומי הוא לא דוגמה למכללות דרג ז׳ שהוקמו בארץ. הוא גם לא דוגמא לסטודנטים דרג ז׳ שבאו רק להוציא נייר בכסף בלי רמה ובלי השקעה. אני הייתי סטודנט שם וראיתי אנשים איכותיים, יזמים, חוקרים, בעלי אג׳נדות חברתיות אשר מעורבים באין ספור פרוייקטים שהמוסד הזה מייצר. גם לטובת החברה והמדינה. המוסד אכן יקר מאוד אבל הוא מבין היחידים שהסטודנט מרגיש שניתן לו עולם ומלואו תמורת כספו. יש כמובן מלגות שונות. יש לי בעצמי ביקורת עליו אבל אלו שמדברים פה מונעים מסטראוטיפים ושמועות שעושות עוול לסטודנטים ובוגרי המוסד.
ליאור | 22.09.17
52.
המרכז האקדמי המדליק והנפלא ביותר בישראל
פרופ' רייכמן בעזרת חזונו, הצליח להפוך בסיס מתפרק של הנ''מ למוסד אקדמי מבריק ומפואר. מאות סטודנטים זרים מגיעים מדי שנה ללמוד בו באנגלית, רבים הופכים לעולים ותורמים למדינה. מאות קצינים קרביים מקבלים מילגות. המוסד נקי משחיתויות, מענקי מחקר מפוברקים ומשכורות מטורפות. כספי התורמים אינם נעלמים והכל שקוף. רמת שביעות הרצון וחוג הבוגרים הוא הטוב בארץ. אין אף אוניברסיטה או מכללה בארץ שמצליחה לארח מאות חברות זרות וישראליות המגיעות אליה לגיוס בוגרים. לא ברור לנו מהי המחלוקת בין פרופ' רייכמן לפרופ' מיקולינסר אולם שניהם אנשים מבריקים, תורמים, נערצים ומרגישים זאת בכל פגישה שלהם עם העובדים, הסגל האקדמי והסטודנטים. לרבים מהמגיבים כאן אין מושג עד כמה הסטודנטים הזרים משווים את הבינתחומי במלוא ההערכה לאוניברסיטאות המובילות בחו''ל.עד שלא יחולקו בו דוקטורטים לא יכלל בדירוג הבינלאומי-וחבל.
עמית הוראה בבינתחומי | 19.09.17
48.
היו היה
המתנתי לאוטובוס. ליד עבר מטאטא - ערבי מהשטחים\ מיש"ע. אמרתי בכעס לממתין לידי שזה רע מאוד שאדם נוסע שלוש שעות לטאטא רחוב, למה הוא לא לומד או מטאטא בעירו ?! איש שיחי טען נגדי שאם כולם ילמדו לא יהיה מי שיטאטא רחוב. עכשיו,עשרות שנים אחרי השיחה - יש בעירי גברים יהודים תושבי העיר הנוסעים על מטאטא וצ'יק-צ'אק הרחוב נקי. ואחרי שעות עבודה מייד הולכים לילמוד בבית כנסת ו\או באוניברסיטה פתוחה.
אף אחד | 19.09.17
39.
רייכמן איש יחיד במינו בישראל , כמה עובדות..
הקים בעשר אצבעות את המרכז הבינתחומי , נוגע בכל פרט מצבע הפרחים והכיסא בקפיטריה עד הדוקטורט , הקנאה סביב הבינתחומי מושרשת ולא מוסיפה לנו , המלג הוא גוף שבעיקר שומר על ההגמוניה העלובה של האונבירסטאות שפושטת רגל , ללא סיוע וסבסוד ממשלתי היו מזמן ללא ביקוש , פרט נוסף , מרבית התרומות מגיעות לקמפוס מתורמים המאמינים בפרופסור רייכמן באופן אישי , הוא יסד הכל נקודה , אף אחד לא יקח את זה ממנו בשום שלב , גם לא הקנאים הכי גדולים
דותן | 19.09.17
37.
מה הקשר בין מנהלה לאקדמיה?
מה הסמכות של המל"ג להתנות תכנית אקדמית ומנהלות? מי נתן להם את הסמכות להתנות כהונה של בעל תפקיד? הבינתחומי לא מקבלים ולא מבקשים שקל מהמדינה כדי שלא יתערו להם, אז מאיפה החוצפה להתנות? ומה הקשר ליכולת להעניק דוקטורט? אם התכנית טובה אין קשר לנשיא המכהן.
דודי | 19.09.17
36.
כדיקטטור התרגיל של רייכמן הצליח לו. אחרי 10 שנים כנשיא הוא התפטר לשנה. וחזר חזרה לעוד 12 שנה
רייכמן הערים על המל״ג. המל״ג דורש קדנציה של 12 שנים. זאת למנוע דיקטטורה. רייכמן החייכן עשה למל״ג תרגיל. הוא התפטר למשך שנה אחת בסוף 10 השנים הראשונות. שם את פרופ׳ רובינשטיין לשנה אחת, ואז חזר לעוד 12 שנים. כך הוא יכהן 22 שנים כנשיא. יותר מכל נשיא אחר של אקדמיה בישראל. גם זה לא מספיק לו. הוא כדיקטטור, רוצה להמשיך לשלוט ולמשוך את המשכורת הגבוהה ביותר של בעל משרה בגוף ציבורי (120 אלף שח בחודש). מושחתים. כבר לא אכפת לי מכם. ולא נמאס לי מכם. תמשיכו להיות מושחתים. אתם הורסים במו ידיכם את האפשרות שלכם להיות בני אדם.
בעור כבשה | 19.09.17
31.
מי בכלל סופר את הקישקוש הבינתחומי?
כמעט כל בוגר שאנחנו כבר מחליטים להזמין לראיון, מתגלה ככישלון ידוע מראש, עם מיומנויות בינוניות ומטה, גישה בעייתית ולרוב, גם מוטיבים מפונקים משהו. בקיצור, ילד שההורים קנו לו תואר. עם הזמן, אנחנו פשוט מזמינים פחות ופחות מבוגרי הקישקוש הזה. למי שחושב להשתלח בתגובה שלי מומלץ לספור את חלקם של בוגרי הבינתחומי בהובלת סטרטאפים ואקזיטים בעשור האחרון - חלקם זניח על לא קיים.
אקדמאי מאוניברסיטה לא וירטואלית | 19.09.17
19.
פרופ' רייכמן מתחיל "להתחרפן" קצת לאחרונה?רודף כבוד קצת חולני?
פרופ' רייכמן מתחיל "להתחרפן" קצת לאחרונה?רודף כבוד כזה?התנהגותו לא מביאה כבוד למוסד ואולי השניים האלה צודקים בדרישתם שלא ימונה ליו"ר בעתיד. לאור ההתנהגות הזאת אנחנו,הציבור נחשפים לאישיות הקצת בעייתית של האיש כעת
ההדחה נשמעת מכוערת | 19.09.17
18.
הבינוניות במקרה הזה היא של המלג
המרכז הבינתחומי עמד בכל הקריטריונים של מצוינות אקדמית הנדרשים מאונברסיטה. דרישת המלג לקציבת תפקיד הנשיא היא דרישה הגיונית, אבל לאסור על מיסד המוסד לכהן בחבר הנאמנים של המוסד היא דרישה קנטרנית שנועדה לפוצץ את התהליך בכל מחיר. מלג מיצג את האינטרסים של האונברסיטאות שאינן רוצות בתחרות על תלמידים מתקדמים.
וזאת האמת | 19.09.17
15.
מריו- המרצה הכי מקצועי ומקסים שיש.
חייבת לציין לטובה את פרופסור מריו, כל מי שמכיר יודע זאת, מדובר באדם טוב לב ומקסים במיוחד. מריו הוא מרצה מקצועי שיודע ללמד בצורה יוצאת דופן! כל הסטודנטים יודעים זאת. לא היה ולא יהיה מרצה תותח כמו מריו! עושה את עבודתו כי הוא מאמין בה באמת, ולא סתם ממורמר כמו מרצים רבים אחרים... אוהבים אותך מריו!
סטודנטית בבינתחומי | 19.09.17
10.
מדגרה לבינוניות
מחקים את העולב האמריקאי: בני טחונים טיפשים בכדי להתקבל לאוניברסיטה, ופרחות שכל תכלית "הלימודים" שלהן הוא למצוא חתן. הבעיה היא שהם מציפים את השוק- במשפטים, ועכשיו גם כל "יזם" הוא איזה ילד שקנה כמה שורות קוד בפייבר ועכשיו מריץ על חשבון אבא "סטארטאפ" ב-wework. מוציאים שם רע לתעשייה.
בדיחה  | 19.09.17
9.
אוניברסיטה או מכללה
אוניברסיטה בלי מתמטיקה, הנדסה ומדעי הטבע היא אוניברסיטה נכה. בשביל מדעי הטבע והנדסה צריך מעבדות וזה יקר. שיתחילו עם מתמטיקה. מכאן תבוא היוקרה האקדמית. נכון, בשנים הראשונות לא יהיו הרבה סטודנטים וההכנסות לא יכסו את העלות. לכן, כדאי להתחיל במסלול OPERATIONS בתוך בית הספר למינהל עסקים. כלומר, מסלול של מתמטיקה שימושית (ישומית). בכל אוניברסיטות היוקרה בעולם יש מסלול כזה במינהל עסקים ובהדסה בשמות שונים. בקולומביה DRO, בסטנפורד ו MIT ב OPERATIONS RESEARCH, בפרינסטון זה בהנדסה אזרחית ב NORTHWESTERN חלק במינהל עסקים (KELLOGG) וחלק בהנדסה (MCCORMIK). בCORNELL מחלקה עצמאית. גם בטכניון יש מחלקה כזאת בתוך הפקולטה לתעשיה וניהול. ככה בונים אוניברסיטה שתינכס לליגת האלופות.
חבר המל"ג | 19.09.17
5.
שי (3) למה מוסד לעשירים? כי הוא לא יונק כסף מהמדינה?
אתה יודע משהו על המוסד? אין לי שום קשר למוסד, וכן אני יודע ששכר הלימוד בו הוא "גבוה" וכנראה ראוי ולפי מה ששמעתי אתה גם מקבל תמורה לשכר. המוסד מעניק סיוע כלכלי ל 1 מעול שישה סטודנטים. המוסד התפתח באופן יפה וראוי במהלך השנים ורק ראוי שיוכל לאפשר גם לומידים לתואר שלישי ולהוות תחרות למוסדות המסואבים של האונברסיטאות בישראל שקופאות על מקומן, לא מתפתחות, לא גדלות נותנות יחס מחפיר לסטודנטים [הלקוחות] שלהן והכול כי הן ממומנות בכסף ציבורי. המרכז הבינטחומי מוכיח שאפשר לעשות אקדמיה איכותית בישראל ממש כמו בחו"ל וכן שכר לימוד של 40,000 ש"ח לשנה הוא "גבוה" אבל זו השקעה ובליווי אפיקי מימון טובים זה גם הגיוני ומאפשר לכול אחד ללמוד. טוב אולי לא לטפילים שרגילים שתמיד נותנים להם כי הם "מסכנים"
רמי | 19.09.17
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת