אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

העובדים שניסנקורן לא חפץ ביקרם

21 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

19.
ל-12 אתה קצת סותר את עצמך
מטרת החוק הראשונית הייתה לצמצם את מספר הימים בהם לילדים יש חופש במית הספר לעומת חופשות העובדים במדינה זו גם הסיבה שהמחוקק קבע ימים מסויימים שבהם כולם יצאו לחופש - וכך בימים אלו גם הילדים יהיו בחופשה ובמתמורה יקוצץ למשל החופש הגדול. מכאן שהמטרה לא הייתה לתת צ'ופר לעובדים מסויימים (חלשים או חזקים) אלא ליצור מהלך שיסייע לכלל האוכלוסייה בבעיית החופשים מול חופשות הילדים. בעייה עמה מתמודדים העובדים ממעמד סוציו-אקונומי גבוה או נמוך. מעבר לכך יציאה לחופשה כללית במספר ימי ראשון יכולה לתת דחיפה חזקה לעסקים בימים אלו שכן משפחות יצאו לבלות לצרוך ולהניע את גלגלי הכלכלה. לצערינו למרות כל היתרונות הגלומים בהצעה להוספת ימי חופשה לכלל העובדים, מועדפת אלטרנטיבה שמיטיבה עם חלק מסויים של העובדים וכלל לא פותרת את בעיית הבדלי החופשות בין הילדים להוריהם, הבעייה שבגינה מלכתחילה יצרו את החוק. כל זאת בשל פוליטיקה והפגנת כוח מיותרת של יו"ר ההסתדרות בדיוק כמו שהכתבת מציינת בכתבה!
תומר | 02.10.17
14.
בהמשך לתגובה 12 הנכונה
4. עובדי המדינה אינם עומדים ליהנות מ-52 שעות חופש שנתיות מהסיבה הפשוטה- הם עובדים על בסיס 42.5 שעות שבועיות. לכן ההטבה עבורם נעה על פני חצי שעה בשבוע ו-25 בשנה (שווה ערך לשלושה ימי חופשה). מוטב לדייק ולא לנפח נתונים. 5. סקר קצר במסדרונות העובדים המאוגדים שניסנקורן כל כך דואג להם (לפי הכתבת), יגלה דווקא שהם תומכים ברובם ביוזמת סופי השבוע כי יש לה נראות גדולה יותר- תחושה של יום חופש שלם, על פני הפחתת חצי שעה בשבוע. 6. הכתבת אמרה אמת מרה בסוף- אין בכוונת שר הכלכלה להמליץ על שישה ימי חופשה בשנה. על ארבעה לכל היותר, ולכן ההטבות שקולות. היא לא סיפרה שהשר כהן מתלבט באמת בין החלופות כיוון שברור לכל הגורמים המעורבים שלכל חלופה יש יתרונות וחסרונות והם הוצגו באריכות בפרסומים מהתקופה האחרונה. זו הסיבה המרכזית שבגינה טרם הוכרעה הדרך בה ילכו.. לבסוף, לא משנה החלופה. גם אם יורידו רק חצי שעת עבודה במשק / לעובדי המדינה. היעד שהציב ניסנקורן הוא הפחתת שעות גדולה יותר. תמיד אפשר יהיה להתמקח בפעימה הבאה על תוספת של ימי חופשה. זוהי רק יריית הפתיחה במאבק החשוב הזה לכל סקטור שלא ייהנה ממנו. בהצלחה ביישום.
עובד מדינה | 02.10.17
8.
הכותבת מציגה דעה מטעה להלן ההסבר
הכותבת מטעה מכמה סיבות: 1. ציבור העובדים הגלובליים בד"כ הם עובדים ממעמד סוציאו אקונומי יותר גבוה יחסית לעובדים שעתיים ולכן אם רוצים להטיב עם החלשים וליצור פילוג הכנסות יותר שוויוני אז ההצעה של ניסנקורן יותר צודקת כי הם יעבדו שעה פחות ויקבלו אותו שכר או לחילופין יעבדו אותן שעות אבל יקבלו על השעה האחרונה תוספת שכר. 2. אם רוצים להטיב באמת עם עובדים אז במקום להוסיף 6 סופי שבוע ארוכים שיהיו קשיחים בלי יכולת בחירה אז שיוסיפו 6 ימי חופש בחקיקה ואז כל אחד יבחר מתי הוא לוקח את הימים האלו לפי מה שנוח לו באמת ולא לפי מה שקובע לו שר הכלכלה. 3. אגב הרבה יותר יועיל לעובדים מכל הסוגים הוא להתאים את חופשות הילדים כמה שיותר לאלה של ההורים וזה משהו ששר הכלכלה לא מקדם ההסתדרות היא גוף מזיק ומושחת אבל דווקא ההצעה של קיצור שבוע העבודה היא הצעה מאד הוגנת.
כלכלן חובב | 02.10.17
3.
הגימלאים הלא מחוברים לא נספרים על ידי אף אחד, פנסיות שצמודות למדד 0
הגימלאים, למשל של הקרנות הוותיקות, אנשים שעבדו עשרות שנים מקבלים פנסיה ממוצעת של 35 שנות עבודה ולא של 3 שנים כמו עובדי מדינה + דרגת פרישה, זה יוצר פער בלתי נסבל ברמת הפנסיה של המחוברים ללא מחוברים. אני הייתי בדרגה בכירה מאד והפנסיה שלי נ מוכה ב-30% מפנסיה של חבר עובד מדינה שהיה ב-2 דרגות מתחתי. הפנסיות צמודות למדד שלא קיים במקום לשכר הממוצע במשק. בו זמנית שכר המינימום מתקרב לפנסיות של חלק מהעובדים.
לימור | 02.10.17
1.
ממש הבלים
לא היה ואין סיכוי להצעה שלא יעבדו בימי ראשון . כבר אורלב וסילבן שלום הבינו שההצעה פופוליסטית אך מטופשת - נוגדת את טובת המשק. העם היהודי נופש בימי שישי , לכן יום ראשון הוא יום עבודה מלא. ניסנקורן צודק הפעם- מוטב ציפור בטוחה ביד מפליגלה מפרפרת ומקרטעת. הכתבת לא מבינה בין ימינה לשמאלה בשוק העבודה, ממש לא מתאימה לכלכליסט.
יוסי | 02.10.17
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת