אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

שנה לרפורמת ברירת המחדל: החוסכים לפנסיה משלמים פחות

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
מפסידים יותר רק גברת סלינגר לא מבינה
לא מקבלים שירות וכשמקבלים מוכרים להם דברים לא נחוצים כי עכשיו צריך פרנסה אחרת אחן דמי ניהול . לא במסלול הנכון ואז משלמים הרבה וכו וכו בקיצור . לכי תתיעצי דורית עם יועצים רציניים בשוק ותלמדי מהם מה צריך. תלכי לקבל יעוץ פנסיוני אמיתי ואולי אז תביני משהו.
סוכנת | 10.10.17
6.
חוסכים לפנסיה משלמים פחות
נכון שדמי הניהול ירדו,אבל זה 1. על חשבון רמת השירות שמקבלים החוסכים [בין אם המדובר בסוכנים שהפסיקו לתת שירות לקרנות פנסיה ובין אם מדובר בצוותים התיפעוליים הלא מקצועיים] 2.על חשבון איכות הייעוץ ללקוח [מסלולי השקעה,מסלולי ביטוח וכו]3.איכות ההשקעות-לתשואה יש את ההשפעה הכי משמעותית על הקצבה הסופית בגיל פרישה. בקיצור המפקחת עושה הרבה רעש וזאת על ידי הכוונה פופוליסיטית כמעט רק לנושא דמי הניהול
מבין | 09.10.17
2.
יש עוד מה לעשות כדי לשפר את הקצבה
המהלך של הורדת שיעור דמי ניהול בקרנות הפנסיה עשוי לשפר את הקצבה בגיל פרישה בכ-15% לעמיתים שיתחילו לחסוך בגיל 25 ויפרשו (גברים) בגיל 67. לאחרים (בממוצע גיל 45) השיפור הוא קטן יותר. בכל מקרה ההשפעה של שיעור דמי הניהול הוא קטנה יותר מההשפעה של שיעור התשואה על החיסכון הנצבר ובעידן שהתשואות השנתיות הממוצעות הן סביב 3% לא ניתן יהיה להגיע לפנסיה סבירה בגיל פרישה - בשיעור של לפחות 75% מהשכר ערב הפרישה. המדינה יכולה (וצריכה) לעשות עוד 2 מהלכים כדי שהקצבה בגיל פרישה תהא מספקת: 1. לחזור ולהנפיק אג"ח מיועדות לקרנות (אג"ח ערד בריבית 5.5%) בשיעור שלפחות 80%-90% מהסכום הצבור; 2. להוזיל את עלויות ביטוח הריסק - המדינה תחלוק בסיכון עם הקרנות בשיעור מסוים.
אחד שמכיר | 09.10.17
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת