אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

המסעדנים נגד העובדים: "אין שום מחאת מלצרים. רובם מאושרים. זה מצג מתוזמר"

65 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

63.
למה צריכים המעסיקים ולא רק המסעדנים לשלם
על פנסיה? פרנסתו של אדם תלוייה בכישוריו אופיו והשכלתו. אדם שלא דאג לרכישת מקצוע או השכלה גורלו לרוויח שכר מינימום ולשרת אנשים שהצליחו ממנו. לגבי קרן פנסיה? אדם אחראי צריך לבד לדאוג לעתידו וצריך להפריש לבד וזו לא בעייה של המעסיק. יש לבטל את חוק הפרשת הפנסיה לעובדים.
ד | 22.10.17
62.
הפתרון - ביטול הטיפים וגילום שכר המלצרים במחיר המנה
לא מובן למה בסוף שנת 2017 מקובל נוהל של תשלום בהיקף כל כך גדול במזומן, בלי קבלות ובלי דיווח. זה יוצר כל כך הרבה עיוותים ובעיות וזה שזה קיים בכל העולם לא אומר שזה נכון. צריך פשוט לבטל את הטיפים ולאפשר למסעדות להציע מחיר כולל שרות לישיבה במסעדה ומחיר לא כולל שרות ל TAKE AWAY. גם היום הרבה פעמים לא ברור לי כלקוח אם טיפ נדיב שאני נותן למלצר ששירת אותי מגיע אליו או לקופה משותפת ולא ברור למה בכלל קיים הנוהג הזה.
צ | 22.10.17
58.
הבחור מנותק מהמציאות
לא פלא שאתה מסעדן לשעבר, ואני מדגיש את הלשעבר כי זו האות קין שלך, תספר איך עשקת מלצרים והלנת משכורות של הטבחים, במקום להתבכיין ולהתלונן על כל העולם כאילו אתם לא אשמים במה שקורה. חבל שבחרו בך בתור היור של האיגוד, תתפטר אתה לא ראוי לשבת שם.
אליהו | 22.10.17
57.
פיתרון
הנה הפתרון. הלקוחות צריכים להפסיק לתת טיפים. מסעדה שרוצה מלצרים טובים שתשלם טוב ותדווח לרשויות. אם קשה שתעלה מחירים. מסעדה פחות טובה תעסיק מלצרים פחות טובים שדורשים פחות. ואז לא ניתקל בפרצופים המסכנים של המלצרים שמבקשים טיפים. חסר רק שבעלי המסעדות יבואו ויבקשו טיפ כי תשלומי הארנונה יקרים או השכירות מכבידה . שיעלו מחיר ואנחנו נחליט אם נבוא . חוצפה !
מלצר המלצר | 21.10.17
55.
כמה חרטה בכתבה אחת
מלצרים שעושים 100 שקל לשעה יש אולי עשרות בכל תל אביב. השאר עושים מחצית מזה. מלצרים שקובעים לעצמם את השעות לא קיימים - אם הם היו באים רק למשמרות שהם רוצים מזמן היו מחליפים אותם במישהו שבא מתי שהאחמ"ש קובע. זה ש'רק שליש' מהעובדים חתמו אומר דווקא שכנראה שרוב המלצרים, הלא הם נושא הכתבה ואלה שסובלים הכי הרבה, דווקא כן חתמו, שכן הם מהווים כפחות ממחצית העובדים במסעדה. "אני מכיר עשרות מסעדות, וכולן משלמות על הדרכות" - שקקקרררררררןןןןן. אחת לא מכיר. לא בחמש בהן עבדתי ולא בעשרות בהן אחותי עבדה ולא בעשר בהן אשתי עבדה שילמו לנו על הדרכות. מה שכן, חייב להסכים שכל חוק שמתיימר לפתור את הבעיה יותר מטומטם מקודמו. אבל זה הכל משחק, חוקים שנכתבו דפוקים מלכתחילה בתמיכה של אנשים כמו מר ברמן כדי שאנשים כמו מר ברמן יוכלו לבוא ולהגיד אחר כך ש"החוק לא טוב. בוא נכתוב חוק אחר" וחוזר חלילה. הפתרון האמיתי, היחידי, הוא לתת למלצרים תלוש שכר מינמום ותנאים מינימליים. יש מקומות בארץ שכבר עושים את זה - הרבה מהם מתוך אידיאולוגיה - ומצליחים עדיין להניב רווח יפה. אז שלא יגידו לי שזה לא אפשרי
דוקטור לחרטטנות | 21.10.17
52.
ברמן צודק כל מילה בסלע
כמי שהיה הבעלים של מסעדת קפולסקי האחרונה בארץ ושילם כדין ומעבר לכל עובד 1.המסעדנים שעובדים לפי החוק לא יישרדו 2.המלצרים מרוויחים (ולטובים מגיע) מעולה גם בלבן וגם בטיפים שחורים מהוגני חוק 3.לא סתם כל סטודנט בכל המקצועות הולך לעבוד כ מלצר\בארמן השכר שמתוגמלים לא יקבלו בשום מקום אחר 4.החוק החדש של העובדים הזרים פשוט יוציא כוח עבודה טוב ממקומות ששילמו וביטחו כחוק הם לא יעזבו את הארץ פשוט יעברו למקומות שישלמו להם בשחור בכל תחום לעג לרש עדי
עדי לוי | 21.10.17
51.
ממה שהוא מתאר כל המלצרים צריכים לנסוע על ג'יפ של מרצדס
דמעות תנין של אדם חמדן.....כל כך חמדן, שנשמע לו לגיטמי לחלוטין להעסיק אנשים ולא לשלם להם,מאחל לך מלא מלא תביעות , שחסדי הגורל של לקוחות שבויים ישלמו את הלחם של העובדים האלה! ולצד הכלכלי של העניין מצטער לא קונה את זה.....בנתיים כולנו רואים מי נוסע על הג'יפ (רמז :לא המלצר)
ברמן לשעבר | 21.10.17
48.
סוף עידן הטיפ
כל מסעדן שמתראיין טוען דברים דומים. אם הם באמת כאלה הגונים, הנה הצעה: תוסיפו למחיר 5%-10% ואין יותר טיפ (אלא עם כן מקרה יוצא דופן בו הסועד מרגיש צורך לתגמל). העובדים - מלצרים ועובדי מטבח - יקבלו שכר הוגן כולל ימי חופש ולאחר ותק מסוים פנסיה וסוציאליות (רק לעובד מעל שנה, נניח).
ניר | 21.10.17
46.
שלא יהיו מסעדות
הבעיה המהותית בתחום שגורמת לסגירה היא העלות הגבוהה. אם למדינה או העיריה אין אפשרות ללכת לקראת העסקים ולהקל בתשלומי הארנונה או הבירוקרטיה השונים (כל אישור מכל גוף כמו מכבי אש עולה כסף) אז שיהיו פחות מסעדות..מי שלא יכול להרשות לעצמו להחזיק עסק שמרוויח ומשלם לעובדים כראוי שלא יחזיק עסק. המחשבה שבית העסק רווחי רק בתנאי של רמיסת זכויות העובדים היא מעוותת. ודרישת הטיפ מהלקוח כחובה (כן היא חובה) היא אבסורדית.
לקוח | 21.10.17
45.
התעשיה הזאת עובדת בשחור. אם יתאגדו גם ירוויחו פחות וגם המון מסעדות יסגרו
זה מאוד פשוט. המדינה לוחצת את המסעדות מכל הכיוונים, 90% מהמסעדות נסגרות תוך חמש שנים גג, אם הם עכשיו יצטרכו לשלם למלצרים הם פשוט לא יעמדו בזה. עכשיו, זה לא שהמלצרים מסכנים, הם לרוב מרוויחים יפה פי כמה משכר מינימום. נכון, בלי תנאים, אבל זאת העסקא. אם יתאגדו תהיה פחות עבודה לכולם. עצוב, אבל המדינה דפוקה. תאשימו את ביבי...
מלצר לשעבר | 21.10.17
40.
דברים שרואים מפה לא רואים משם
מלצרים מרויחים לא פחות מ50 שח לשעה ורבים מהם 100 שח , האמת אם יקחו להם את הטיפים ויכניסו לקופה המיסים וכל מה שמסביב יגרע מהם 50 אחוז , המסעדות הם צינור שנותן להם להרויח נטו בלי לשלם מיסים על מה שהם מקבלים . והם מקבלים מזומנים כל יום ביומו , זה אופי העבודה , אם ישנו להם את זה שכרם בהפסדם , רק המדינה תיקח את מה שהם לוקחים לעצמם , קפיש ?
sc | 21.10.17
39.
המגיבים חושבים לא נכון
יש תכונה מאוד טבעית לא להבדיל בין הכוונה לבין התוצאה. בוא ניקח את הקבוצה הזו שמעסיקה 500 עובדים או מה שלא יהיה. נניח שהם עובדים 15 שעות בשבוע בממוצע, ושאנחנו רוצים להוסיף להם 8 שקלים בשעה, והעלות למעסיק תהיה 10 שקלים לשעה. חשבון פשוט מראה שאנחנו מדברים על 5000 שח יותר לשעה, 75000 שח יותר לשבוע, ונעגל לעוד רבע מליון שקל בחודש, שלושה מליון שקל בשנה. הבעלים של המקומות האלה יכולים להגיד שהם יוציאו עוד 3 מליון שקל בשנה? הכוונה טובה, באמת, אבל התוצאה תהיה פיטורין.
אלדד אורון | 21.10.17
34.
חוצפה
לאיש יש חוצפה להגיד שעכשיו מכריחים אותו לשלם פנסיה ותנאים מ2008 אני חושב שהוא צריך להתבייש במשפט הזה!! הוא רוצה עבדים ולא עובדים, עובדים מקבלים תנאים כולל פנסיה(לא הכי טובה בעולם אני בטוח) מה שהוא מחפש שזה רווחים חזיריים על חשבון העובדים שלו פשוט בושה וחרפה אני לא יודע איזה מסעדה הוא הבעלים שלה אבל אני לא רוצה לאכול אצלו זה בטוח
אמיר | 21.10.17
33.
תשלם פחות על שכירות ותוכל לשלם כסף ל"עובדים" שלך
זאת לא בעיה שלנו אם אתה מטומטם וחושב שתוכל לשרוד רק על ידי העסקת עבדים מצידנו שתיפול זה שוק חופשי כל מיני מסעדות של מפגרים יסגרו, השאר ישלמו פחות שכירות/עיצוב וכל מיני חארטות וישלמו שכר לעובדים שלהם בצורה מוסדרת חאפרים נמאסתם!
סועד | 21.10.17
29.
שקרן - רוב המלצרים סוגרים 200-250 ש"ח למשמרת.
שזה בסביבות שכר המינימום. הענין הוא ששיטת התשלום הזו מאפשרת לבעלי המסעדות להעלים הכנסות במיליונים ולכן הם נלחמים על זה. אני למדתי את הענין, פיצחתי את השיטה ובקרוב יועבר כל החומר למס הכנסה ומע"מ. אתחיל במה שאני מכיר מנסיון אישי והפרס שאקבל יתקן את עיוותי השכר והגזל שגזלו ממני.
חיים | 21.10.17
26.
בריון שבז לחוק ולתנאי העובדים
מאשים את כולם ולא מבין שמי שארכאי וצריך להתקדם זה הוא והארגון שהוא עומד בראשו. לעובדים בכל תפקיד ומכל מעמד מגיעים תנאים סוצ בהתאם לכל חוקי העבודה. עובדים צריכים לשלם מס הכנסה. די לשיטת הטיפים הלא ראויה. מחיר למנה ותשלום מלא בחשבון.
אבא של מלצרית | 21.10.17
20.
לבטל את תרבות הטיפים בארץ
לשלם למלצרים משכורת ולבטל את הטיפ שהמסעדנים ישלמו משכורות למלצרים אם הם רוצים שיעלו מחירים (כמו ביפן) למה אני צריך לשלם לברמן שמזג לי כוס בירה טיפ ,גם אם הוא מזג לי 7כוסות למה אני צריך לשלם לו כסף על זה, זאת העבודה שלו או שליח פיצה זאת העבודה שלו ,השליח מקבל משכורת הברמן כנראה שמקבל רק טיפים כי הבוס לא רוצה לשלם הייתי מלצר ושליח הרבה שנים ונהנתי מהטיפים
מלצר | 20.10.17
18.
בוסים שעושים בוכטות על הגב של העובדים נגד התאגדות, ממש מפתיע
לכל עובד ועובדת מגיע לחיות בכבוד, מגיעות זכויות סוציאליות. לא הגיוני שעשירים מכתיבים את הטון ומסלפים את המציאות כדי להתעמר בעובדים. לעובדים מגיע להתאגד, לקחת את המצב בידיים ולדאוג לעצמם מול מעסיקים שכל עיקרם רווח.
הדס | 20.10.17
17.
הוא נגד רגולציה, כדי שיוכל להמשיך לנצל. בושה
הוא רוצה לעשות מה שהוא רוצה ללא רסן. הענף הזה הוא פרוץ ובמקום לעשות מעשה אמיץ שמסדיר אותו אחת הוא לתמיד הוא מתלונן על הרגולציה ומבקש להמשיל לנהל אותו כמו מערב פרוע, אשר יש בו תופעות כמו: לקיחת טיפים מעובדים, חוסר תשלום שכר, תנאים סוציאליים ועוד עוולות רבות
אמיר | 20.10.17
14.
מה שבאמת קורה במסעדה
חשוב לי לחדד כי מדובר בחמישה עובדים מתוך 70 שמפגינים, שובתים ופוגעים בהתנהלות המסעדה. זה נכון שהועד (שנבחר ע״י עצמו) השיג חתימות משליש מהעובדים בזמנו, אך כיום כ50 מהעובדים מתנגדים לפעולות הנ״ל ולהתערבות ע״י הסתדרות הנוער העובד והלומד. אין ספק כי כולנו בעד שיח לגבי הזכויות הסוציאליות שלנו ושל עובדי שאר המחלקות שעובדים איתנו במסעדה, אך אנחנו ממש לא אומללים (כפי שנכתב כאן בתגובות) ואפילו באים לעבודה עם חיוך. מוזמנים להגיע למסעדה, לדבר עם העובדים ולקבל קצת מושג על מה באמת קורה שם.
עובדת קפה נואר | 20.10.17
6.
מציעה לך לבדוק את הנתונים לפני שאתה רץ לפרסם כתבה
אולי כדאי שתבדוק אם העובדים באמת מרוצים או שזה לןקשים שהנהלת קפה נואר מחליטה להאכיל אותך ואת כל הציבור.העובדים שם אומללים וחיים תחת הנהלה בריונית שמחליטה כל בוקר על שינוי אחר בתנאי השכר ותנאי התעסוקה.כל המלצרים שבוחרים להשאר שם נשארים אך ורק בגלל איומים מהמנהלים.
מלצרית על | 19.10.17
5.
צריך להוציא את הטיפים מהחוק
מעבר לכך שמדובר בשוק שחור שמגלגל לפחות 10% מהכסף שזורם למסעדות, מדובר במציאות לא נעימה לסועד שנותן טיפ ולו רק כי הוא מרגיש מחוייב ולא כי הוא רוצה לצ'פר שירות טוב (המהות המקורית של הטיפ). מאחר והמהות נעלמה, צריך לאסור על תשלום של טיפים. הם אפילו מגיעים אחרי החשבון ("לא כולל שירות"). זה כסף שחור לכל דבר ועניין. ברגע שהטיפים יצאו מהחוק, סועדים יפסיקו לתת אותם. ברגע שסועדים יפסיקו לתת אותם, בעלי מסעדות יהיו חייבים להרים את המשכורות כי אף אחד לא יסכים לקבל שכר נמוך כל כך שלא כולל טיפים. הבעיה נעוצה ברעיון של מתן הטיפ. לא באיגוד המסעדנים (שרוצים לשמור יותר כסף לעצמם), לא במלצרים (שרוצים יותר כסף) ולא בהסדרות (שרוצה דמי חבר מאוכלוסייה חדשה לחלוטין). תגדעו את ענף הטיפים - סגרתם את כל הסאגה. יהיו פחות מסעדות (כי לא כולם יכולים להרשות לעצמם משכורות גבוהות) אבל אלו שישארו ישלמו בצורה מכובדת למלצרים שבתורם יתנו שירות טוב פשוט כי יותר נחמד לעבוד בעבודה שמתגמלת אותך ושלא מאלצת אותך לקחת עוד משרה במקביל כדי לקיים הכנסה מלאה.
ASD | 19.10.17
2.
יו״ר האיגוד היקר
מציע לך לבדוק לפני שאתה בא להגן על המסעדות שציינת, נכון שזה תפקידך, מעצם היותך, ונכון שההסתדרות מגזימה אבל המסעדנים המסכנים שאתה כביכול מנסה לתאר, לא כאלה מסכנים ולא כאלה הוגנים עם המלצרים והטבחים שלהם (ואני לא מדבר פה על מתי ורותי), עבדתי אצל שניהם אז אני יודע וגם אני מצאתי את עצמי מגומגם על ידי המנהלים שלי שלא ידעו לתת תשובות למה התנאים שלי נחתכים ב״שיטת השכר״ המאוד הוגנת לטענתך. יש ריח רע שעולה ואולי הגיע הזמן שיכניסו את היד לכיס, או לפחות שפרצופם יתגלה.
מוישה אופניק | 19.10.17
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת