אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"קשה לגייס תורמים. אחרי מובילאיי, לך תשווק אותנו כמדינת פליטים"

56 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

56.
הטכניון פושט רגל.
פרופ' לביא היקר, הטכניון בניהולך (כן, ניהולך) פושט רגל, אין עמוד ואין אש, אין מורה ואין מוביל, אין חוקר ואין פורץ. יש בעיקר שיווק, התעלמות מסטודנטים, גיוס חברי סגל חדשים רק על פי מדדי פופולריות זולה, וטיוח כשלונות. אין ערכים ולא ציונות, אין ניסיון להיות המוסד המוביל בהכשרת מהנדסי ישראל, אלא יש ניסיונות כושלים, נטולי מהות לטפס עוד שלב בסולם שנחאי שכמובן מובילים לכישלון. כמו sleep apnea, כולנו חשבנו שזו מחלה חשובה עם הרבה השפעות והרבה פוטנציאל וגילנו שזה רק יחסי ציבור טובים עם מעט מאוד תוכן או משמעות ( בטח לא השפעה על בריאות המטופלים). מקווה שתמצא תשובה ותחזיר את הטכניון לדרך הישר.
חבר סגל  | 13.11.17
54.
יש 100 מבנים בטכניון לפחות חצי מהם ריקים רוב היום. איפה כולם?
ללכת שם זה כמו סרט זומבי. מלא כיתות מיושנות ריקות. מעבדות סגורות. פורמייקה מתקלפת. מעבדות מחשב שחצי לא עובדים. חדרי סגל נעולים. ספריות ריקות. חיבים לתהות אם אלו לא ימי פומפיי האחרונים שנשענים על תהילת חוקרים מלפני 30 שנה
רוב הבניינים שוממים | 28.10.17
52.
משקיעים במסיבות והטבות פנסיה, במקום במחקר ופרסומים. אס"ט השתלטה על הקמפוס
אגודת הסטודנטים שולטת בקמפוס ולכן פרץ לביא אולי יכול לטעון שהטכניון בין המוסדות שמקיימים הכי הרבה מסיבות וארועים וארועי התרמה והרקדות על הדשא אבל בטח לא בין הטובים במחקר, דירוג שנחאי עוד עשה חסד הטכניון לא ראוי כרגע גם למקום 200
הטכניון בצרות צרורות | 26.10.17
50.
הדבר היחיד שמצויין בטכניון זאת הנחישות של הסטודנטים להתמודד עם המוסד הזה
למרבה הצער הדבר האחרון שמצוין בטכניון זה אנשי הסגל. כן, יש כמה מרצים טובים מדי פעם - אבל הרוב המוחלט מרצים מזעזעים שלא אכפת להם מכלום חוץ מהמחקר שלהם. ללמד כתה זה מהם והלאה. המוסד עצמו עיוור לחלוטין לסטודנטים ואף פעם לא בא לקראתם. הסיפורים פשוט לא ייאמנו, רק מי שחווה את זה יכול להבין.
עוד סטודנט מתוסכל | 23.10.17
49.
הבעייה מתחילה בלימודים עצמם
כשממוצע קורס נע בין 50 ל 65 (ובמקרה הטוב ביותר מגיע ל 70) אז יש כבר בעייה חמורה. סטודנט מנסה ושובר את הראש על החומר, ובמקרים נדירים מסכימים המרצים והמתרגלים לתת לו עזרה בתרגיל בית או בשאלה מסויימת, אבל בסוף, המבחן בא באופן לא קשור לחומר בכלל, עכשיו לך ותחזיר את הביטחון העצמי של הסטודנט על מנת שיוכל לסיים את התואר. פשוט התעללות נפשית בסטודנטים שסיימו את התיכון בממוצע בגרויות של 90 וציוני פסיכומטרי מעולים ובאו ללמוד במוסד הזה ולהרים אותו לשמיים ולעשות לו שם עולמי. אז מתברר שזה מה שהם מקבלים.
- | 23.10.17
46.
איש מתועב
האוכלוסיה גדלה, יותר סטודנטים, ואת האיש המבחיל הזה מעניין רק שאוניברסיטת הראל לא תיחשב ככזו. פוליטיקה זולה וחתרנית מעורבת בחוסר ידע בניהול מובילים את האיש הזה שלמרות שהוא מנהל מוסד נחוץ ועולמי ביכולותיו - הוא עצמו עדיין פרובינציאלי חיפאי קטן.
סטודנט באריאל | 23.10.17
45.
איכות הוראה , פקטורים
כבוגר של שנות השבעים של המוסד המכובד , ולאחר מכן המשך לתארים מתקדמים באירופה המערבית , אין מה להשוות . סטודנט באירופה המערבית , בקורסים לקבלת הקרדיט ,מקבל איכות הוראה , תרגול , ותשומת לב ברמת אחרת . נכון , מעבדות המוסדות האירופאיים מודרניות ומתחדשות חדשות לבקרים , איכות ותשומת הלב מחמיאים .לעומת זאת חוב אקטוארי של 8 מיליארד ש"ח של הטכניון לגימלאי סגל הטכניון "לא הולך ברגל" כדברי דור שנות השישים והשבעים של האלף הקודם .
יוצא בית מדרשו של פרופ' פסן | 22.10.17
44.
הלימודים בטכניון זה ה-shock doctrine
מכניסים את הסטודנטים (תלמידים מצטיינים בתיכון) להלם עם ציונים שנעים בין 0 ל-20, ואז 4 שנים הסטודנט משקיע את האנרגיה בניסיון לשרוד ולתקן את הנזק של הסמסטר הקודם - במקום לדרוש מהסגל לשפר את רמת ההוראה ואת תנאי הלימודים, ולתת מבחנים שהוגנים בהתאם לרמת החומר הנלמד בהרצאות. מחנה ריכוז בגרסה מודרנית. רק לשרוד עוד מבחן ועוד סמסטר. אין זמן ללמוד או לקרוא על משהו שלא קשור למבחן הסופי. אל תלך בשום פנים לקורס שיש לך בו עניין, אם אתה חושב שההשקעה למבחן גדולה מדי יחסית לממוצע שתקבל בקורס.
אחד שהיה | 22.10.17
43.
אני ומתרגל שלי מקורס אחד למדנו יחד קורס אחר כסטודנטים
הוא היה סטודנט שעושה תואר שני בפקולטה שבה גם אני למדתי שהיא פקולטה מבוקשת בטכניון. בסוף הקורס, לפי מספר תעודת הזהות הבנתי שהוא קיבל 20 במבחן הסופי. כבר היה לי אז ניסיון עם הטירוף של הקושי במבחנים בטכניון, אבל זה היה האירוע שגרם לי סופית להבין שמשהו שם מקולקל באופן בלתי ניתן לתיקון. זה מה שהמוני בוגרים זוכרים מהמוסד שהיה יכול להיות חוויה ממש אחרת בחיים, גם בחיים המקצועיים.
ד. | 22.10.17
42.
רוב התקציב החסר הולך לפנסיה לא למחקר.
חברי הסגל נדיבים בזכויות הניתנים לחברים על חשבון האוניברסיטה. אין כסף למחקר ולמעבדות. גם רוב תקציב הביטחון הולך לפנסיות שמנות או נדיבות ולקיצבאות ותשלומי רווחה. אין אמל"ח למילחמה. זו השיטה: הברון ישלם! לפעמים משלם המיסים האמריקני ולפעמים הישראלי. לוגיקה של קבצנים ובכיינים.
שרון | 22.10.17
36.
תמיד ריחמתי על הסטודנטים בטכניון שמקבלים ציונים נמוכים בגלל מבחנים גרועים
למדתי תארים בהנדסה באוניברסיטת ת"א ובבן גוריון, נתקלתי אולי במבחן אחד שנדרש אליו פקטור. יש מקומות שבאים ללמד, ויש מקומות שה"גאווה" שלהם היא שהסטודנטים יירקו דם.
הטכניון מנסה להכשיל ולא ללמד | 22.10.17
34.
תמשיך להעדיף בקבלה לתואר שני בוגרי מכללות על פני בוגרי הטכניון עצמו
רק בגלל שיש להם ממוצע מעל 85 בתואר הראשון. כשכל מי שלמד בפקולטות מסויימות בטכניון יודע שהמבחנים מכשילים בטירוף. נקבע מראש למרצים ממוצע סמסטר בקורס שאותו אסור שיעברו הסטודנטים (בדר"כ בסביבות 65), לכן המרצה תוקע מבחן בלתי אפשרי שיוצר ממוצע קורס נמוך מהנדרש, ואז ב"רחמיו" משפר למעלה למספר הרצוי ע"י פקטור. כמעט לא זכור לי מבחן בלי הארכת זמן, כשהמרצה הבין ששוב פעם הוא הגזים ברמת הקושי, והממוצע לפני פקטור עומד להיות 20. חצי מהפקולטה שלמדתי איתה, אנשים עם כישורי למידה והבנה מעולים כי הרי התקבלו לפקולטה מבוקשת מאוד בטכניון - הוציאו אצל פסיכולוג אישור להארכת זמן במבחן, כדי להעלות את הממוצע שלהם בעוד 5 נקודות. יש לי חברים וקרובי משפחה שלמדו באוניברסיטאות, לראות את המבחנים שלהם, זה היה לא לדעת אם לצחוק או לבכות. במבט לאחור לא הייתי טורח ללכת לטכניון. ממילא אף פעם לא נדרשתי להוכיח שיש לי בעצם את התעודה של התואר, וזה גם לא ממש מה שנתן לי עדיפות בקבלה לעבודה. הרבה יותר היה חשוב למראיין הממוצע לדעת אם יש לי X שנות ניסיון באיזו שפת תכנות חסרת משמעות. הלימוד נעשה ממילא לבד מספרים, המרצים על הפנים.
פרופ' למדעי הפקטור | 22.10.17
32.
איכות הוראה היא המפתח למצוינות
איכות מוסד מתחילה מאיכות הוראה. כל עוד מוסד לא מבין זאת וגורם לסטודנטים מעולים (מהסוג שמגיע לטכניון ) להטמיע חומר ברמה של 50% או 60% אזי הוא לא הפנים שיש פה בעיה. תחשבו על הרוב שמסיים תואר בהנדסה, הם הולכים לתעשייה והמטען שנשאר להם הוא מה שהצליחו להטמיע בלימודים. אבל כשכל כך הרבה מרצים הם ברמה מזעזעת וגורמים לסטודנטים ללמוד לבד ולאט במקום לעשות האצה לתהליך, ולאחר מכן ממרקים את מצפונם במבחנים הרומסים את הסטודנט ... יש כאן בעיה. בכל מקום אחר היו מדברים על יעילות התהליך וידע שיורי ... אבל חשיבה מדעית ורציונאלית נעצרת כאן, בדיוק כאן.
נעם | 22.10.17
30.
הטכניון יכול לעשות הרבה יותר
המזל של הטכניון הוא שהוא מקבל סטודנטים עם יכולות גבוהות בהרבה באוניברסיטאות אחרות, ולכן הבוגרים שלו מבוקשים. רוב המרצים שלי היו חוקרים שנתנו שעות הוראה בניגוד לרצונם כי הם היו חייבים להרצות כדי לקבל תקציב מחקר, ניכר היה שלא היה להם שום חשק ללמד. רוב הסטודנטים כמוני באיזה שלב הפסיקו ללכת להרצאות ולמדו לבד מספרים.
בוגר טכניון | 22.10.17
27.
13, סייג לחוכמה שתיקה.
אין לך שמץ של מושג כמה מסובך לבנות מיקרוסקופ אלקטרונים חודר ברזולוציה גבוהה, ורק ה-r&d של לפתח דבר כזה מאפס, יעלה סדרי גודל מעל העלות השולית יחסית של 6 מליון דולר. אני יודע שאתה חושב שמדובר פה על מיקרוסקופ פשוט של מעבדה בחטיבת ביניים, אבל כשצריך להגדיל פי 50 מליון לגודל של מתחת לאנגסטרם ולהגיע להפרדה מושלמת, שני מפרזלים ועדשה לא בדיוק יעשו את העבודה (בעיקר כשלא מדובר במיקרוסקופ אופטי ויש צורך בעדשות אלקטרומגנטיות).
אריק | 22.10.17
19.
שיקצץ את השכר והפנסיה בייחוד לאנשי הסגל הבכירים
ויביא אותם מהפסגה - לרמה הכלכלית המקובלת בישראל וכך ירד מ 72 אחוז מהתקציב לשכר ופנסיה ל 50 אחוז בלבד . אבל זה לא יקרה לעולם הכיוון הוא יחיד ככל שהתרומות והתקציב גדלות - גדלים השכר והפנסיה עוד יותר ולכן תוך 10 שנים השכר והפנסיה יהיו כבר 80 אחוז מהתקציב- ו כך הלאה עד לפשיטת רגל של הטכניון
אבי | 22.10.17
17.
הפתרון היחיד - שכר לימוד נורמלי
לא יכול להיות שללמוד בטכניון עולה כמו ללמוד באריאל, אם הטכניון מוסד מוביל הוא צריך לקחת שכר לימוד פי 5 אז גם יהיה לו יותר כסף וגם יוכל להגול ולהוסיף סטודנטים ומרצים וחוקרים זו הדרך היחידה. שכר הלימוד חייב לשקף את היוקרה של המקום וזאת כמובן בשילוב של מנגנון סיוע כספי של מלגות.
רמי | 22.10.17
15.
שימשיך להכניס בני מיעוטים מהדלת האחורית של הטכניון- והרמה תרד עוד יותר
כמרצה בטכניון - אני רואה את השפל המתחדש מדי שנה ברמה של הסטודנטים באותו קורס נדרש להוריד את רמת החומר הנלמד - כל זאת ב'זכות' השינוי ה'דמוגרפי' שפרץ לביא הוביל(לפני כ-4 שנים) ע"י יצירת כיתות שלמות של בני מיעוטים במכינות הטכניון ואשר מציפים כיום את הפקולטות המובילות. הרמה ירדה - וכך הסטודנטים למחקר יוצר
אלון | 22.10.17
14.
מחקר מבויים : FAKE NEWS
מוסד מבויים : FAKE NEWS מוסד מבחיל . אכזר . נוכלותי . יחסים אנושיים מבעיתים . השודד תרומות ומסתיר אותן ליד בתי שימוש . (בדוק ולכן התורם נייטי קירש . כבר תורם להקמת בנייני בצלאל 100 מליון דולאר . ) משנה את שם התורם לשם אחר . הגיע הזמן לקחת להם את הנדלן . למכור אותו ולהוציא יותר מ90 אחוז מהפרופסורים שלהם לגימלאות . וראשית לכל אותו . הגרוע בנשיאי הטכניון . ניתן לקרא על מחקרי השינה האמיתיים בקורסים למדיטציות . מאסטר מייד וכדומה . עשה קריירה בארצות הברית ויש לבדוק את מי בדיוק הוא מעסיק . דמעות תנין כאלו מזמן לא קראנו . מקוים שהטכניון יגיע למקום האחרון . גם פעם צחקו שאם נקשור חמור 4 שנים הוא יוציא תואר מהנדס .
RACHEL GITAI PIZEM | 22.10.17
13.
יש סטנדרט זה הסטנדרט לא יודעים לעבוד אחרת
ותסתדרו עם התקציב מה אתם בכלל צריכים עוד מיקרוסקופ אם אתם יכולים לנצל את ההזדמנות ולפתח כלים ואב טיפוס יותר טוב בעצמכם בהרבה פחות כסף. יש לזה גם ערך מוסף שאתה מפתח את כלי המחקר שלך בעצמך ולא מסתמך על טכנולוגיות של אחרים. מוסד אקדמי תתביישו לכם שאתם רוכשים כלים שאחרים פיתחו ולא מפתחים בעצמכם. אז מה אתם מלמדים בדיוק? ללכת אחרי אופנות וטרנדים ולהרגיש מקופחים? איפוא הכבוד שלכם? מי שיש לו קצת כבוד עצמי וקצת אגו מקצועי שיפתח את הכלי מחקר בעצמו. אם כבר יש לכם פה מלא אנשי מקצוע בפירזול ומפעלים שמייצרים עדשות חבל"ז אפשר לבנות לבד מפונקים. גם עם הייצור שמייצרים היום רמה נמוכה לייצר לבד יצא לכם יותר טוב.
CV78 | 22.10.17
10.
חיבור ליייזמות טכנולוגית צריך להיות המנוע הבא של הטכניון ואומת הסטארטאפ.
צאו מהמודלים הישנים ותנו לחברי הסגל מקום להתפתח ולהשפיע על הכלכלה. המודלים הקיימים לא מאפשרים שת"פים של סטארטאפים עם חברי סגל והתוצאה היא שכולם מפסידים. שני העולומות מתקיימים במקביל עם מינימום ממשק. האקדמיה מפסידה חוקרים יזמים התעשיה מפסידה את הידע האדיר
גורדון | 22.10.17
6.
קשה? אז אולי הגיע זמן לפרוש? למה פרופסורים מחויבים לפרוש בגיל 67 ונשיא לא?
למה מובילאי או דומות לה לא צומחות באיזור חיפה? למה הדרוג של הטכניון צונח בכל המדדים? עם נרמול או בלי נרמול. אם קשה, והריצפה עקומה בחיפה - הגיע זמן להחליף את ההובלה. אולי עבודה בתוך המדינה מול הממשלה ולא השקעה ביצוא לאוניברסיטה שאף אחד בסין לא שמע עליה יכול להוביל לתוצאות טובות יותר?
אני רק שאלה | 22.10.17
4.
ב- MIT יש 11 אלף חברי סגל בכירים? אולי 111 אלף?!..
לפי ויקיפדיה, יש ב- MIT 11,000 סטודנטים ו-1000 חברי סגל. מה שכן, נכון לנרמל לפי מספר סטודנטים או חברי סגל- מי ששוקל ללמוד במוסד מסוים באמת לא ייקבל דבר אם בפקולטה שכנה, נוסף ל-40 חברי הסגל הרגילים, הביאו "כוכב" עתיר פרסומים וציטוטים. בהחלט הייתי שוקל לאחד מוסדות בארץ תחת המטריה בעלת המוניטין המעולים "טכניון". נניח, מחקר מעבדים רק בטכניון בחיפה ומחקר הצפנה רק ב-"שלוחת מוסדות הטכניון" בבאר-שבע.
נתנייתי | 22.10.17
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת