אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"ביטחון תעסוקתי הוא לוקסוס שיש רק למגזר הציבורי. זה חייב להיגמר"

105 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

104.
אבד עליו הקלח
אמסלם תתעורר. הקפיטליזם החזירי והאלים הזה, בעיקר לאנשים המוחלשים בחברה הסתיים, אפילו במדינות כמו ארה״ב. בעל למדינות בדרום אמריקה כמו צ׳ילי, אורוגאי ועוד ותיווכח לדעת שמה שאתה מציג לא רלוונטי וההיפך מביא איכות חיים ראויים לאדם. אגב, מה דעתך שתעשה הסבה תעסוקתית ולא תתפרנס בייעוץ מהידע והמשאבים שהמדינה העניקה לך בזמן כהונתך באוצר?
אברהם הבבלי | 17.11.17
100.
צודק מאה אחוז, הועדים הם גורמים לירידה מהארץ
מה התמריץ של צעיר ממעמד הביניים שעושה צבא הולך ללמוד תואר ראשון ושני, אם הוא יודע שבסוף היום הוא הולך להרוויח 9000 ש"ח בחודש בעוד שעובד מדינה או מאפיה אחרת בן 50 (נמלים חברת חשמל) שכבר כמה שנים בקושי עובד, הולך לקחת הביתה 35 אלף שקל ב15 השנים הבאות ואח"כ עוד פנסיה שמנה. הרי עובדי המדינה ממומנים מהמסים של כולנו, ומתבטאים ביוקר המחייה ועובדי המונופולים מגיעים מחשבון החשמל והמיים שלנו הטיסות שלנו (רש"ת) שלנו ומחירי היבוא והיצוא (נמלים). לא רק שהעובדים האלו גובים מאיתנו הרבה כסף הם גם נותנים שירות פחות טוב, ויושבים על ג'ובים שצעירים כמישים ומשכילים יכלו לבצע טוב יותר.
אסף | 12.11.17
96.
לא רק רשע אלא גם לא ממש חכם האמסלם הזה
אאצלי הוא לא היה עובר מבוא לכלכלה. הלא זה ברור שעובדים מוכנים לוותר על שכר גבוה יותר תמורת בטחון תעסוקתי , או במילים אחרות עובד במגזר הציבורי מוכן להשתכר פחות מהמגזר הפרטי תמורת הבטחון. המשמעות לכך לקופה הציבורית היא אדירה כי זה אומר שעלויות השכר נמוכות ביוחס לנהוג בשוק הפרטי או בתנאים בהם אין ״ לוקסוס״ של תעסוקה קבועה. ייתר על כן, ניוד עובדים במגזק הציבורי הוא פתח מסוכן ביותר ליצירת תרבות של קליינטליזם פוליטי, הלא אם אנשים לא בטוחים במקום עבודתם, מי שיקבע את הטון הוא הדרג הפוליטי ובכך חיסלנו את מוסד עובדי הציבור. אני נדהם שפקיד רם דרג לא מבין את הדברים הפשוטים הללו
כלכלן | 12.11.17
95.
מאיזה כוכב מגיעים המגיבים כאן שתומכים בביטחון תעסוקתי?
מאיפה בכלל צץ המושג הזה "ביטחון תעסוקתי"? יש בימינו בכלל איזשהו ביטחון במשהו? הכל חסר ודאות (טוב, חוץ מהמוות ומס הכנסה). אני בעל עסק, מעסיק 20 עובדים וצריך למכור במיליון ש"ח כל חודש כדי שהעסק יתקיים. מישהו מבטיח לי "ביטחון מכירתי" כדי שלי ולעובדים שלי יהיה "ביטחון תעסוקתי"? אם אני מצליח לעמוד ביעד המכירות יש לי תעסוקה ואם לא, אני נאלץ לפטר עובדים והחרב מונפת גם מעל ראשי מידי יום ביומו. זו מלחמת השרדות ואין ביטחון בשום דבר!
ינון | 12.11.17
91.
על חיה ותן לחיות שמעת מר חזיר קפיטלסיט ?
מה דעתך על חוק שאומר שלפנסיונר מהמגזר הציבורי אסור יהיה יותר לעבוד בשום עבודה ? ככה כל הפנסיונרים הצעירים כמוך יפנו משרות טובות לאחרים ,השעמום יגרום להם לבזבז את כספי הפנסיה בבתי קפה וקניונים, אפשר שגם יתנדבו בשירות הציבורי וככה המשק יצמח וכולם ירוויחו.
דניאל  | 11.11.17
89.
ויעבור לשיטת הצבירה כמו כולם, זה דוגמה לצבעיות וגנבת דעת של כולנו, הכתבה הזו לא
היה לה מקום בכלל לפרסום, זו כתבה מובהקת נגד העובדים בשכר מינימום ושלילת הפנסיה המוקדמת שלנו ואולי גם לשלול לנו את זכויות הפנסיה בכלל ........ האדם הזה דוגל בשוק עבדים ......
ביטחון תעסוקתי יעלה את הפריון ויפריח את הכלכלה, חייבים להפסיק לו את הפנסיה המוקדמת מיד!  | 12.11.17
87.
ביטחון זה טוב רק ששולחים את הילדים שלנו למות בצבא
סע סע לסין , העיקר שאת כל משאבי המדינה חילקתם לחברים שלכם בעבור הבטחה לג'ובים בחברה שמסרתם , מספנות ישראל ניתנה תמורת 80 מיליון שקלים , הערכת שמאי מדברת על מיליארד שקלים !ומי עובד שם ? ,עבדים מהכפרים ,עסקן עלוב
רובין הוד | 11.11.17
84.
לפי התגובות, הוא צודק: שינוי יקרה רק במשבר
כחברה, ישתלם לנו לעשות פשרות רוחביות. במצב בו כל אחד רק מגן על עצמו, צריך מנהיג שיביט מלמעלה ויעשה החלטות כואבות. ביבי עשה את זה כשהיה שר אוצר, וחילץ את קרנות הפנסיה ההסתדרותיות, שרוּקנו בזדון על ידי ההסתדרות והיו מוכנות להשליך אנשים לרחוב בלי כלום. האם יהיה לו הכח הפוליטי לעשות זאת שוב?
גל | 12.11.17
83.
אז לא הבנתי חוסר ביטחון תעסוקתי לכולם ??
הפרטה של החינוך ?? מה בדיוק הבן אדם רוצה ?? מדינת עבדים ?? ( זה כבר בדרך אין לו מה לדאוג) . אגב בקרב על ביטוחים הסיעודים הקולקטיבים שכחו שיש עוד מליון עבדי קבלן שגם את זה אין להם . אלה שנלחמים עבורם היום הם גמלאים מסודרים עם פנסיות _ אלה שהיה להם ביטחון תעסוקתי ) אבל מה עםן אלה שאין להם ביטחון בלבד ?? מספר עבדי הקבלן השקופים רק הולך וגדל ואין מי שיספור אותם בכלל ועליהם בכלל לא מדברים . ובקשר לחברת החשמל והנמלים פשוט שייצרו להם "תחרות" ..
דני | 12.11.17
80.
האמת הערומה
נתחיל בעובדות. השכר במגזר הציבורי הוא כ 6000-8000 שקלים לרוב העובדים. (פקידות+הוראה+נגדים ושוטרים ). הציבור שאדון מדבר על הוא המקושרים והמקומבנים עם פנסיה גבוהה וקריירה שניה. מטרתו להסיט את האש והזעם מהקבוצה שלו לכלל עובדי המגזר הציבורי. הפרד ומשול תמיד היתה פרקטיקה של שלטון מסואב. מדינת ישראל בעלת ייחודיות. אם לא תהיה כאן עבודה נלך למקום אחר. אם לא יהיה מה להפסיד אין סיבה להילחם. פער חברתי הוא סרטן וזה הרג ממלכות חזקות מאיתנו. הראיה של אמסלם קיצרת טווח וראיה ונגועה באינטרסים של הטייקונים המעוניינים בעם של עבדים צייתנים.
יוסי | 11.11.17
70.
אני מת על אלה שעשו את הנזק ועכשיו שהם לא שם הם מתלוננים כאילו לא ידעו
מה בדיוק עשית בעבודה שלך?להתלונן כולם יודעים אבל כשצריך לעשות משהו גורנישט. למה לא שינית משהו כשהייית עובד ציבור?כי היה לך נוח זה למה. כולם יודעים אבל טומנים ראשם בחול וכשהם לא שם פתאום נזכרים. הכי קל לדבר מרחוק.פחדן עלוב ושקרן
תומר | 12.11.17
65.
ההיפך הנכון
כל בר דעת שיש בו גם טיפה של דאגה לזולת היה אומר כי ביטחון תעשוקתי הוא דבר שיש לשאוף להשיג עבור כל עובדי התעשייה. אבל מה כבר יש לצפות מטכנוקרט שבע שכעובד מדינה היתה לא משכורת מאוד גבוהה ? בעולמו צריך להעסיק מורים עם חוזים אישיים ולפטר אותם בסוף שנת הלימודים, להעסיק שומרים ולפטר אותם דקה לפני שהם מקבלים קביעות. לתת כוח מוחלט למנהלים ולבעלי החברות שיאפשר להם לפטר כל אחד בכל רגע. לזוועה שכזו אני לא מייחל.
דב | 12.11.17
64.
בטחון תעסוקתי
אדון אמסלם אתה הרווחת בסקטור הציבורי משכורת של מנכל בוא תחסוף את השכר שקיבלת וזה כולל רכב צמוד על חשבון משלם המיסים כולל תנאי פרישה מופלגים על חשבוננו עכשיו שיש לך מספיק כסף שאכלת על חשבוננו כולל תנאי פרישה מופלגים בגיל 49 עכשיו אתה מטיף למשהוא אחר לא ראיתי שהיית בתפקיד ציבורי אחד והסכמת להוריד לעצמך שכר אז תפסיק להיות יפה נפש על חשבון אחרים בנוסף טוב שאחד כמוך לא נימצא כבר בסקטור הציבורי
גדי | 12.11.17
59.
מי שמדבר... תחת ארבעה שרי אוצר?! לך הביתה אם אתה חושב כך
בטחון כלכלי זה דבר שטוב למשק המדינה. אם המשק יהיה ללא בטחון תעסוקתי הכלכלה תקרטע. זה לא משנה אם זה משרדים ממשלתיים או פרטייים. הרעיון שעובד יש לו כסף שיכול לשלם עבור קורת גג, אוכל וקצת מותרות חשוב מאין כמוהו. שאם לא כן ביטוח לאומי יפול והמדינה תצטרך להתמודד עם 4.5% אבטלה כי אם 25-30% אבטלה שלא נדבר על אלו שיצטרכו לקבל עזרה כלכלית נוספת. יש דרכים להתמודד עם מונופולים ציבוריים רק שאתם מפחדים. תגיד לעובדי חשמל שהם פוטרו ומעכשיו יצטרכו לחפש מקור הכנסה אחר ותראה שהזמרה תהיה אחרת. חוץ מזה חברת חשמל היא חברה בבעלות מדינה. היכן אתם בדיוק? אז אולי תהיה יצירתי ולאו דוקא אנטי.
כלכלה חופשית. | 12.11.17
53.
בטחון תעסוקתי זה לוקסוס אצל הקפיטאליסטים לא אצל בני אנוש רגילים
רק אלו שמצליחים לחלוב את האחרים יכולים לומר את מה שאומר האיש הלא מכובד הזה . כוון שהמדינה לא יכולה לטפל בוועדים חזקים הם החליטו שכל השכירים הם 'נבלות' ולכן לא מגיע להם בטחון תעסוקתי ( אני נכשלתי בריסון מעט אנשים כולם ישלמו את המחיר )
דוד | 11.11.17
52.
ויש עוד דבר שחייב להיגמר!
לא ייתכן שבמגזר הציבורי, עובד ברף הנמוך יקבל 6000 ש"ח והעומד בראש המערכת (מנכ"ל, רמטכ"ל, מפכ"ל ושאר ה"כ"לים" למיניהם יישתכרו יותר מדי עשרות אלפי שקלים. רק השבוע דובר על שכרו של המפכ"ל (נדמה לי 97,000 ש"ח בחודש) בהשוואה לשכרו של שוטר מן המניין שעובד לא פחות קשה. אני משער שגם שכרם של הרמטכ"ל ושאר הצמודים אליהם אינו נופל בהרבה. ויש, כמובן, גם מנכ"לים ויו"רים של חברות ציבוריות. לטעמי, אסור לתת לבושה הזו להימשך! לכל אדם יש תחליף, במיוחד היום כשעל כל תפקיד יש מספר גדול של מועמדים פוטנציאליים מתאימים שיכולים למלאו בהצלחה. אשר על כן, למרות שאינני נמנה על חסידיו של ח"כ דוד אמסלם, האיש צודק לחלוטין בדרישתו לשים תקרה לשכרם של בכירי השירות הציבורי: שאף אחד מהם לא יישתכר יותר מראש הממשלה! שכר של 45 אלף ברוטו הוא שכר יפה ומי שזה לא מתאים לו - שלא יהיה רמטכ"ל, מפכ"ל או מנכ"ל. שיקים חברה פרטית ו"שיילך לעשות לביתו". נראה לכמה מהם יהיה אומץ לעשות זאת...
אזרח מן השורה | 11.11.17
51.
אמסלם מדגיש את הבעיות בבטחון תעסוקתי ומתעלם מהיתרונות. מעשה לא ישר ולא הגון
במדינות יעילות למדי כמו יפן או סקנדיביה יש בטחון תעסוקתי וזה עובד בכלל לא רע. אז למה לא להרחיב את הבטחון התעסוקתי? לכל אחת מהבעיות שאמסלם מציין יש פתרונות. אבל, אלו לא פתרונות שמעניינים את האידיאולוגיה הכוחנית והדורסנית של אמסלם. בסופו של חשבון, לזריקת עובדים לרחובותיש גם פוטמניאל הרסני לא קטן.אנשים מתוסכלים מוכנים לצאת לרחובות וליצור מהפכות אלימות.
אוהב אמת | 11.11.17
50.
המגזר הציבורי זה אירגונים ללא מטרות רווח
כשהמטרה היא לעשות רווח אז באמת לא איכפת מהעובדים, מנצלים אנשים, מביאים אותם לקצה, לא מעדכנים את השכר, לא נותנים ימי חופש, אי אפשר להיות חולים, אי אפשר להביע דעה בלי פחד, עובדים 9 שעות בלי שנשאר זמן לפנאי בחיים. הכל מרוקן מערכים, ונוצרת תרבות של כסף במקום עזרה הדדית. בסוף גם מצמצמים את השירותים כי הרי המטרה היא להרוויח, לא לספק את השירותים. מספיק לראות מה קרה עם תנובה וקרן אייפקס.
- | 11.11.17
49.
איך נותנים לאדם כזה להיות ממונה על השכר?
מביא את הנמלים לחברת חשמל כדוגמה למגזר ציבורי בו בעת שהם דורסים ברגל גסה מגזרים חלשים כמו עובדי רווחה, עובדי בתי חולים (עובדי מעבדה) וכו'... גיבורים על חלשים. גם פקידי האוצר הם מגזר ציבורי. אותם הוא לא מזכיר. שכח שיש אחריות למדינה לתת לאדם את האמצעים לפרנס את משפחתו בכבוד. מצידו שהאחרים יגיעו לפת לחם והעיקר שפקידי האוצר מסודרים
ישראלי | 11.11.17
44.
בואו ונסיר
כל בטחון קיומי במדינה ! בטחון רק לגנבי ממשל ואלה המקורבים לקופה הציבורית ובכך נעודד הגברת השחיתות כי כל מי שרק יוכל ייצטרך לדאוג לעצמו מהר לפני שיפוטר !!! ועל אנשים אלה הציבור ייצטרך לסמוך ? אולי נפריט גם את שב"ס ? משטרה? צבא? מוסד? מי בכלל ירצה להשקיע במקומות אלה ללא תמורה כפולה ? ולסכן עצמו שבגיל 50 + יסולק , ויותר לו להמתין למות בעליבות ? מדאיג שהייתה בתפקיד בכיר בממשל שכנראה באמת הולך ומוליך למקומות לא "בריאים" !!!
Stef | 11.11.17
37.
ולי יש גם שאלה למטיף הגדול
לאחר שקראתי כתבה בעתון כלכלי אני שואל מדוע זכאי קובי אמסלם לפנסיה תקציבית של כ- 20,000 ש"ח בחודש לאחר שפרש לפנסיה מוקדמת אחרי 20 שנות עבודה לפני גיל 48, ולא יקבל פנסיה כמו שמקבל עובד הנגב קרמיקה ? לקריאת תנאי הפרישה השערורייתיים חפשו בגוגל: "חבילת הפנסיה החלומית של הממונה על השכר באוצר" עד כה לא מצאתי הכחשה למה שנכתב באותה כתבה
דרושה ביקורת עצמית | 11.11.17
36.
פתרון הרבה יותר פשוט
צריך לכמת את העלות של הבטחון התעסוקתי . איש קבע שיקבל פנסיה במשך 30 שנה בצורה קבועה, השווי שלה הוא בערך כמו אופציות בחברת סטארטאפ מצליחה . משכורת הבסיס צריכה להיות פשוט חצי. ואז השווי של הפנסיה מגולם בחצי השני, אפילו שכמות השנים שאנשים יחיו בפנסיה תהיה גבוהה יותר מאשר כמות השנים שיעבדו, המשכורת חייבת להיות הולמת אנשים יבינו שבטחון תעסוקתי ופנסיה מובטחת שווים הרבה מאוד כסף (הם כבר מבינים את זה, והחליטו להישאר על סמך זה)
ירון | 11.11.17
35.
מילים בתחפושת
העלמת אחריות המדינה לאזרחיה. זה מה שהוא מציע.הפרטה, הפרטה, הפרטה. הוא מדבר במילים מתקתקות ומוליך שולל אנשים שלא יודעים לרוא בין השורות. קל להסית נגד עובדי חברת חשמל, ומשרד החינוך. אבל האלטרנטיבה שהוא מציע רעה שבעתיים. כמות ההומלסים תגדל אקפוננציאלית. הפרטה מעשירה שכבה מאוד מאוד קטנה של הון שמתמנגל באנשי שלטון ליצירת שחיתות בהיקפי ענק. עדיף כבר שאנשי צווארון כחול בחברת חשמל יהנו ושלא יגדילו לנו את הפערים הכלכליים בחברה, מה שמפרק אותה ומפורר אותה לגמרי.
איה | 11.11.17
33.
אמסלם היה הממונה הכי כושל בתולדות המדינה
האיש כיה כשלון מוחלט, כמעט הביא להרס השירות הציבורי והפך לבדיחה גרועה. העיפו אותו ממשרד האוצר וטוב שכך אבל את הנזקים שהוא עשה ייקח שנים לתקן. עכשיו מחפש דרך להתחנף למקבלי ההחלטות אז מתראיין כאילו שיש איזה ערך לדברים שהוא אומר.
יניב, פקיד בכיר בשירות הציבורי | 11.11.17
32.
חובת ביטחון תעסוקתי מצומצם
מאחר כל פקיד מדינה מהאצולה פורש לבנקים לחברות כלכליות ומקבל הון ,הציבור הרגיל ניזון משאריות השכר קרוב לשכר החציוני ,וכל חצי שנה צריך לחפש עבודה ,מנוצל ונזרק ואין לו סיכויי לחיי משפחה דירה או פנסיה ,20 אחוז מקבלים סכומי עתק והפערים העוני הזיקנה ,מובילים את החכמים והעשירים מנצלים את המדינה כל שאר המדוכאים ממשיכים לחפש עבודה ,ועוד 20 שנה הפנסיות יהיו נמוכות מקומות עבודה ומפעלים יסגרו ,,את כל הקשישים שנלחמו והקימו את המדינה שכחו בעוני ,תתחילו מהגבלת השכר במגזר הציבורי ,מי שרוצה יקבל עד ₪50,000 ולא ש
צדוק | 11.11.17
31.
איש עלוב
מה הפלא שאם איש כזה היה ממונה על השכר במדינה שלנו כל רע לנו לחיות כאן.במקום לבטל את הביטחון התעסוקתי צריך לחפש איך לתת אותו ליותר אנשים.במקום לבטל שרותים על ידי המדינה צריך להגדיל.בקיצור לעשות בדיוק הפוך מכל מה שהוא ואמר ואותו לדעותיו לזרוק לפח של ההיסטורי
מורה | 11.11.17
30.
מגזר פרטי , בטחון תעסוקתי ?
עובד מדינה לא יפוטר גם אם התפוקות שלו והשירות שלו ירודים / עלובים וזו הבעייה המרכזית כולנו עדים לשירות עלוב של פקידי השירות הציבורי ( לא כולם למען האמת) שברור שבמגזר הפרטי היו מפוטרים לאלתר במגזר הפרטי מי שטוב ועושה את עבודתו משתפר לומד אין סיבבה שיפוטר בסופו של דבר זה אינטרס של המעסיק להחזיק עובדים טובים ויעילים מה שאבסורד הוא שעובד במגזרהפרטי יכול לפנטז על השכרה שקיים במגזר הציבורי ועליו להוכיח את עמנו מדי יום
גיל  | 11.11.17
25.
צודק 100%
הגיע הזמן להרעיד לעובדי המדינה את הכיסא. לא בושה ללמוד מהמגזר הפרטי, איך מרעננים את השורות. יש לאפשר תוכניות פרישה מהשרות הציבורי גם לפני גיל 50. בשרות הציבורי יש עובדים שחוקים בכל הגילאים וצריך לאפשר להם להתאים עצמם למשימות מאתגרות חדשות או לפרוש.
גבי - עובד מדינה | 10.11.17
8.
פרזיטים
בטלנים שחיים מעבודה של אחרים יש בשפע בראש ובראשונה אנשי הקבע בפנסיה מגיל 45(עלות פנסיה כ 6 דירות) ואז גם מוצאים לעצמם עבודות מדהימות ומועדפות במיגזר הציבורי עם משכורת נוספת של 20000 שח ויותר ... וכל המגזר הציבורי בחברות הממשלתיות שיוצא לפנסיות מנופחות ומוקדמות שעלותן יותר מכמה דירות למשלם המיסים. אז שיפסיקו שם באוצר להטפל לאנשים שבמו ידיהם עשו לעצמם משהו לפנסיה כמו כמה דירות להשקעה
שכיר במיגזר הפרטי | 09.11.17
6.
לא חידשתה לנו-חבר
כולנו יודעים שהעובדים במגזר הציבורי-חוגגים על הגב השבור של העבדים במגזר הפרטי.זו עובדה קיימת שהמדינה חסרת הבושה הנציחה והממשלה המנותקת והחמוצה-מאפשרת זאת.עובד בכנסת בנק ישראל עירייה-לא יבוא לעבודה -לא נורא,אבל עבד במגזר הפרטי שלא יבוא-יקזזו לו יום עבודה.עובדים אלה יצרו לעצמם מנגנון וועדים שמחזיק את כולנו בצוואר-נהנים מתנאי הפקרות חזיריים,ומרמות שכר ופנסיה שערוריתיות.אז אם עובדי המגזר הפרטי רוצים שינוי-תלכו להסתדרות ולשבות.כך-אלפי מאבטחי גנים ובתי ספר,סייעות,מלצרים,עובדי נקיון-לא יתייצבו -ויגרמו לכך שהמנותק החמוץ שנהנה מתנאי ההפקרות שפורטו למעלה-יבין שהכסא שלו מתנדנד ויתערב.זו הדרך במדינה השקועה בשחיתות ורקבון-רק בבריונות ואיומים מקבלים.מזל שאנשי הקבע היחידים במדינה העובדים 7 ימים בשבוע כולל שבתות וחגים ללא תוספת ומשתכרים שליש מחבורת בריונים זו-עדיין ערכיים ולא פותחים בעיצומים על העוול והעיוות הבלתי נסבל.
אליפז וגמלאי צהל | 09.11.17
1.
רס"ר יפרח ממליץ על פנסיה תקציבית, דירות להשקאה מקינוסים ותיולים באולם עם דרקון צרפתי
היום בקבע על 25 שנות עבודה ניתן לקבל 60 שנות פנסיה. 25שנות עבודה (מגיל 21 עד 46). 40 שנות פנסיה (גיל 46 עד 86). 20 שנות פנסיה נוספות לפיליפינית הצעירה יחסית שמתחתנים איתה (קיצבת שארים
פנסיית גישור=מכבסת מילים לפנסיה תקציבית | 09.11.17
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת