אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

לינוי בר גפן על החיים עם בן זוג סיעודי: "אתה צריך להיות מיליונר כדי לעמוד בתשלומים"

228 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

225.
היא לא מגזימה אפילו קצת
רק שעה עלובה אחת בשבוע של פיזיותרפיה (250 ש"ח) עולה מעל 1000 ש"ח בחישוב חודשי. אדם במצבו של בעלה צריך טיפול יומיומי בפיזיותרפיה ובריפוי בעיסוק ובטיפול בדיבור, כדי להתקדם, ולו מעט. מה זה טיפולים קונבנציונליים? אין חיה כזו. אתה מקבל כמה טיפולים בודדים בשנה מקופת חולים ולך תחלים מזה, ובהצלחה לך. החלמה, גם חלקית, משבץ היא איטית וסזיפית, וטיפול ראוי ניתן בדיעבד רק לעשירון העליון.
F | 05.01.20
224.
לינוי גוזמאית
לינוי מגזימה בטירוף בתיאור הסכומים שהיא 'מוציאה' כביכול כל חודש. שתרד מהעץ הגבוה עליו עלתה. למה להוציא עשרות אלפי שקלים על 'טיפולים פארא-רפואיים'. אפשר להסתפק בטיפולים הקונבנציונליים ו'לשבת בשקט'. כל ה'אטרף' לעוד ועוד טיפולים, זה עניינם הפרטי. מה גם שזה מיותר. היא תמיד 'משתגעת' מנסה להיות חכמולוגית.
ברוך עמל | 04.10.19
219.
כאב וסבל
לצערנו הניכות יכולה לפגחע בכל אדם ובכל מצב ומקום ,ואם זה לא ת.ע או ת.ד אז המצב הוא בהחלט הכי גרוע שיש אם כמובן המשפחה המיתמודדת מהמעמד הבינוני ומטה ,אז לצערנו " מי שלא חווה זאת לא מבין זאת " נוגע אכן לכולם ואני לא מאחל לאף אחד " אבל באמת רק כשפוגע במישהו קרוב ולא חשוב המעמד " מתחילים להבין את הקושי הבילתי פוסק החל מהבירוקרטיה ועד ההיתמודדות עם/בלי כספים ,ולמי שאין תקציב המצב הרבה יותר גרוע ובזה המדינה לא מטפלים
פסח | 18.01.18
218.
ניצול ציני של במה תקשורתית,
ניצול ציני של עיתונאית לפרסום עצמה ולקידום עצמה, יש הרבה נכים קשישים חולים או עם סיפורי חיים לא פשוטים להם אין מהלכים כמו לך לינוי בר גפן לקידום ענינה, כך עיתונאיות ועיתונאים אחרים בכל רשתות הרדיו והטלוויזיה מפרסמים ומקדמים את עצמם.
מה שאין לאחרים. | 30.12.17
216.
כוח
תשתמשי בכוחך כדי לעשות שינויי. מצב הרווחה בישראל בקאנטים. הציבור הישראלי למד לחיות עם זה. לכן שינויי אמיתי קשה לראות שיהיי. זה תפקיד המדינה לדאוג לתושבייה. מדינה שיש עמותה לכל דבר זאת מדינה שלא מתפקדת כראוי. עשי שינויי. כתבי. תנסי להשפיע . לשנות את היסודות הרקובים .
כוח | 29.11.17
211.
סנכרון מידע וטפסים בין כל המשרדים
בעידן המחשוב, הגיעה העת לסנכרון מידע וטפסים בין כל המשרדים המטפלים וטפסים אחידים כדי למצמם עד כמה שאפשר מבני המשפחה את הצורך להקדיש זמן יקר מפז לטפל בבירוקרטיה, כדי שהמשפחה תתפנה לטפל ביקיר הסיעודי הזקוק להם כמו כן לתגמל בעלות טיפולים מתאימה. לינוי באצילותה שיתפה בכנות סוגיה שאמורה להטריד את כולנו. יישר כוח .
ברכה אברהם | 24.11.17
210.
אשרי מי שחושדים בו ואין בו.
כל יום יש כאלו שמכפישים אותו בשקרים וגורמים לו צער וסבל והפסדים. אנשים שלא יודעים איך ליחצן עצמם מלכלכים שמו ישירות או בעקיפין רק מפני שהם מקנאים בו. כעוד הוא יושב ולומד באה איזה אחת וסתם המציאה עליו שקרים. הם חושבים שיש להם מצווה להרוס את חייו.
ערן | 23.11.17
207.
עושים סדר
רק לפני כמה שבועות עשית רעש בתוכנית שלך שהסוכנים רק דוחפים מוצרי ביטוח והחמור יותר שהפכת ליועצת או סוכנת ביטוח שהתחילה להמליץ על ביטולים של פוליסות כי חבל חברות הביטוח לא משלמות , נכון לא הכל ורוד אבל תמיד עדיף שיש ויש על מה ללחם, כי בסוף של דבר עם הביטוח נעשה נכונה עם ליווי של סוכן ביטוח אין מקרה שבו חברת הביטוח לא תשלם, אז אני מצר על מצב עליו נקלעתם אך רצוי מאוד שאחרים גם כן לא ייפלו.
סוכן ביטוח | 22.11.17
206.
אני צריך להיות מועמד לפרס נובל על שעמדתי בתלאות האלו במשך 45 שנים.
כמה שאת צודקת, מי שלא חש את זה על בשרו לעולם לא יבין. גם מי שמיליונר ויכול לממן את כל העזרה לה הוא זקוק תמיד יקפצו לו בעיות שכסף לא יכול לפתור, כמו מטפל שעזב לפתע מסיבותיו, מחליף למטפל בחופשות וחגיו, מטפל שחוזר מחופשה באיחור ועוד....
עמרן א. | 22.11.17
204.
עשיתי את כל הביטוחים
זה שווה את זה. לינוי, זה רק כסף בסוף, החשוב זה הבריאות ובן הזוג. מקווה שהמדינה ובתי המשפט יאלצו את חברות הביטוח לשלם בעת צורך. תפקיד המדינה הוא לא לממן את הטיפולים! תפקיד המדינה והמפקח על הביטוח (שצריך להיות מפוטר במיידי על הברדק עם ההסתדרות) הוא לאפשר פוליסות פשוטות, ברורות, הוגנות (לא בהכרח זולות) מדורגות (כמה רמות כיסוי), בלי שאלון רפואי או הגבלות כניסה, עם חוזה של לא יותר מעמוד ובלי אפשרויות לטריקים או קומבינות קולקטיב. מי שלא רוצה לבטח לא חייב, אבל המדינה לא צריכה לשלם עבורו!
עמיחי | 22.11.17
193.
ביטוח סיעוד
רוצו ותקנו ביטוח סיעודי כמו שצריך רק אצל סוכן ביטוח מקצועי . אין לי ספק שאם לינוי ובן זוגה היו מקשיבים לסוכן הביטוח שלהם והיו רוכשים פוליסה כזו , כל הכאב היה נמנע . לכן קונים ביטוח סיעוד בעלות של 50 ש"ח עד 500 ש"ח , תלוי בגיל הכניסה , והפרמיה קבועה לכל החיים . ורק אצל סוכן ביטוח מקצועי ובעל רישיון , ולא בטלפונים דרך חברות שווק או ביטוחים ישירים למיניהם . הזול בעת צרה הכי יקר !!!!!!
סוכן ביטוח | 21.11.17
187.
עושק של סיעודיים
צודקים האנשים שכותבים בנוגע לשכר המטפלים מדינת ישראל חוקקה בעבורם חוקים הצמידו את שכרם לשכר המינימום אבל בפועל הם עושים מה שרוצים הן מחליטים כמה להרוויח ומה מהיע להם איםה המדינה שתגונן על החולים הסיעודיים? מדוע אין מחיר אחיד לכל המטפלים זה שוק שחור שהתפתח מתחת לאף של המנהיגים עושק וגזל לאור יום,
בת למשפחה סיעודית | 21.11.17
183.
מגאר
צריך לבטל המושג קופות חולים , כי היכן החוכמה בזה שכל הקופות עובדות מתוקף חוק בריאות ממלכתי וכל קופת חולים נוהגת בצורה שונה כשמוכרת את שירותיה ללקוחות והכל תחת העטיפה והמכסה של חוק בריאות ממלכתי, הביטוח הסיעודי הוא רובד מכובד בתוך החוק אך ההבנות משתנות בין קופה לקופה הייתכן!!!!!! לדעתי צריך לעשות ריכוזיות בנושא הביטוח הסעודי והדבר צריך להחזירו למשרד הבריואת ומלבד ורק הוא יעסוק בזה,חייבים להוסיף הרבה לתחום הסיעודי וחיעבים להקל על המשפחות ,חייבים להרחיב השירותים ועל משרד הבריאות לקחת את המושכות
עזאלדין סלמאן | 21.11.17
182.
מדינה שמעודדת לילודה
אבל זורקת את כולם לרחוב שכמשהו משתבש.. וכל זאת לאחר שנתנו 3 שנים מהחיים לצבא. מדינה מחורבנת ומושחתת עם תנאים סוציאליים של מדינות הכי גרועות וזאת למרות שנמצאו מרבצי גז בשפע. יש ללמוד מסקנדינביה איך מתייחסים לאזרחים. כאן האזרחים זה עול. ולצערי בהרבה מקרים מוצדק.. בשביל מה לעשות ילדים?!?!?
טום | 21.11.17
181.
הממלכה (המדינה) צריכה לדאוג לנתיניה (אזרחיה)
המדינה צריכה לדאוג לאזרחיה זה ההסכם בין האזרח למדינה. האזרח נותן למדינה ככול יכולתו (שרות צבאי, מיסים, התנדבויות וכו') והמדינה מכסה את צרכי האזרח בכל מחיר. זה צריך לבוא לידי ביטוי בבריאות, בסעד ובפנסיה. לא מתקבל על הדעת שרק יחידי סגולה יהנו מפנסיה תקציבית על חשבון המדינה ומשלמי המיסים מממני הפנסיה התקציבית יצטרכו להסתפר בקצבת הזיקנה ועוד פרוטות מקרן פנסיה שנשדדה על פני שנים בידי מנהלי הקרנות כדי לסבסד את הגופים החזקים במשק (ההסתדרות על כל ועדיה). המדינה צריכה להקים קרן פנסיה ממלכתית לכל האזרחים, קרן סעד ממלכתית לנצרכים וסל בריאות שנותן פתרון הולם לכל נזקקים.
אחד מהעם | 21.11.17
164.
השתתפות ביטוח לאומי
יש תופעה נוספת ולא ברורה. במקרה שביטוח לאומי מכיר בכך שהאדם סעודי ומשתתף בעלות המטפל על פי מספר הדעות שהקציב. ברגע שמצב החולה מחמיר וכבר אינו יכול להיות בבית, גם ההשתתפות החלקית של ביטוח לאומי מתבטלת למרות שהנטל הכלכלי של תשלום למוסד סעודי רק גדלה.
אני | 20.11.17
150.
למה צריך לשלם לעובד זר 2000$ שח בחודש ???
אני העסקתי מטפל פיליפיני ב 700$ לחודש והוא היה הכי מאושר בעולם בהתחשב שהמשכורת הממוצעת במזרח היא 200$ . אז למה לשלם 2000$??? ועוד הם לא משלמים שקל מס ומקבלים פנסיה. אההה ולא לקחנו בחשבון את ההוצאות כגון- אוכל חשמל מים וכו. אין תנאים כאלו בשום מדינה בעולם. אז תפסיק להיות פראיירים
מתן | 20.11.17
147.
שהמדינה הזאת תלך לכל הרוחות
כל כך אהבתי את המדינה הזאת,באמת. בתור ימני שכל כך אהב את המולדת אך היא החזירה לו בסטירה גדולה בקיום החיים,ברכישת דירה,בביטוח לאומי,במחיר מופרז של השכלה גבוהה. מדינת ישראל, את לא שווה את זה. מתחיל את צעדיי בירידה מהארץ. טיפ קטן לכל האתאיסטים שקוראים תגובה זו, התנצרות עוזרת.
ההוא | 20.11.17
143.
למי שלא יודע: מדינת ישראל דואגת יותר לעובדים הזרים מאשר לנכים ומשפחותיהם
אין עוד מדינה בעולם עם תנאים חלומיים כאלה לעובדים הזרים. תראו לי (דוגמא אחת מרבות) עוד מדינה בעולם שבה משלמים "פנסיה" לעובדים זרים. אם המדינה היתה משלמת לעובדים הזרים ולא הנכים והקשישים, הם היו מקבלים אצבע משולשת. (אה, ובחודש הבא מעלים להם שוב את המשכורת)
יעקב | 20.11.17
133.
בן זוג סיעודי מה נדרש כדי לעמוד בזה?
התחברתי לכתבה ולתוכנה...בעלי עבר אירוע מוחי נאלצתי להתמודד מול קופת החולים וסל השירותים...בעלי סובל מאפזיה סנסורית...בקהילה אין קלינאית תקשורת ...הייתי צריכה לממן שיעורים פרטיים בהשתתפות הקופה...תרופות מחוץ לסל...לממן נסיעות לטיפוליםבמשך חודשים ארוכים...מסכת התכתבויות מול הגורמים...בעלי חטף התקפי אפילפסיה כתוצאה מהאירוע...חיזקי ואימצי...בעלי היום במוסד...סיעודי ואני צרכה לסעוד אותו...קשה
גוזי עפרה | 20.11.17
130.
יש פיתרון: שירות לאומי/שירות צבאי בסיעוד, לא יותר מ 6 שעות ביום
יש המון חיילים וחיילות שעושים שירות בבתי חולים אני לדוגמה עשיתי את שירותי הצבאי כסייעת לרופא שיניים, במרפאת פה ולסת בתל השומר, תוך קבלת הכשרה מהצבא. על אותו משקל אפשר להכשיר גם מטפלים סיעודיים בזמן קצר כך שיעבדו ולו במשמרות אצל סיעודיים כן, זו עבודה קשה וקשה להיות 14 שעות עם בן אדם סיעודי ולכן העבודה תהיה במשמרות חייל או חיילת שיסכימו לשרת בזה, יקבלו הטבה שהם יעבדו רק שש שעות ביום כלומר לכל סיעודי יהיו 2-3 מטפלים שיעבדו במשמרות וכך העבודה לא תהיה קשה מדי או מתישה מדי וגם קרובה לבית ובסביבת מגוריהם חייל כזה יוכל לסיים את עבודתו בשעה שתיים בצהריים או להתחיל בשתיים בצהריים ולסיים ב 8 בערב וכו', משמרת של 6 ביום ולא יותר יש כוח אדם רב שמבוזבז בצבא, קוראים לזה אבטלה סמויה ברגע שיהיו תנאים טובים כאלה מהמדינה , הרבה צעירים יסכימו לעשות שירות צבאי או שירות לאומי בתנאים מקלים כאלה ובכלל מקצוע הסיעוד הוא המקצוע הכי מבוקש היום, אז כדאי למדינה להקים מערך כזה אפילו לניסיון עם חיילים ולראות איך זה עובד
לעשות | 20.11.17
128.
ללינוי המדהימה
היפה והחכמה, ממש לא מובן מאליו שבן זוג כך מתמסר לשני בגיל צעיר. אבל קשה לי לא לחשוב הפוך על גברים, כמה מהם היו נשארים לטפל באישה במצב כזה? שמעתי על מקרה אחד שסופר בטלוויזיה, אישה צמח בבית שהגבר מטפל בה ובילדים, מעבר לזה 99.9% מהגברים היו מתאדים. נחשפתי לכתבה על נשים שחלו בסרטן והגבר נטש כי קשה לו... ואם הגבר "מסכים" להישאר כי לא נעים, ברור שתהיה לו תמיכה של מאהבת מהצד וחיים כפולים. אין ספק שלנשים יש חסד הרבה יותר גדול. לינוי תחזיקי מעמד, הלוואי ויקרה לכם נס.
אישה | 20.11.17
127.
טרגדיה קיומית כלכלית
מי שלא סעד מעודו נכה לא יבין מה זה לסעוד נכה, לנקות את הצרכים אחריו או אחריה, לקלח אותם, לדאוג שכיסא הגלגלים יעבור ללא מכשולים גם בבית וגם בחוץ...צר לי שבממשלה יושבים אטומים חסרי צלם אנוש ולו המינימום הדרוש בכדי להבין את מצבם של הנכים בכלל, כל נכות קשה באשר היא, נכון יש את הסיעודיים - הקבוצה הסובלת ביותר אבל מהפן הכלכלי גם לנכים הפחות קשים זו טרגדיה קיומית יום יום מחדש.
ורד | 20.11.17
125.
ל 47 - למה אתה <:"@$% את האנשים??
גם קופ"ח היא חב' ביטוח אז צריך עו"ד כדי לקבל את התמורה לפרמיה ששילמנו? למה צריך לממש זכויות. כן, זכויות כתובות וחתומות באמצעות עוד"ים?? למה ששופטינו הרחמנים לא "יכניסו" כמה פעמים לכל מיני חברות שמשתדלות בכל כוחן שלא לספק את התמורה שהתחייבו לה כנגד תשלומים ששולמו?? סתם כדוגמה - אדם שהוגדר כסיעודי למה צריך להתרוצץ כ"כ הרבה כדי לקבל את המגיע? למה לא מספיק להציג לחברה המשלמת את התחייבותה ובצירוף הוכחות מקצועיות כדי לקבל את המגיע?? מי שאשם אלו השופטים. אדם זכה בתביעה כזו?, יקנוס השופט את החברה ב מליון ש"ח בפעם ראשונה. כן! בלי רחמנות אוילית ומתחסדת. להמשיך????
הללויה | 20.11.17
123.
עיוותי מס
בעל נכות של 90% ומעלה וכן עיוור,זכאים לפטור ממס על הכנסה מיגיעה אישית (קרי מעבודה שהם מבצעים), עד גובה של כ 700 אלפי שח. הפטור ממס על הכנסה פסיבית לבעל נכות עומדת על כ 70 אלף שח בשנה. אפשר לצד השוואת קיצבאות לשכר מינימום (שזה המינימום המתבקש), להעלות את הפטור ממס על הכנסה פסיבית, כך יוכל נכה בעל נכס לפחות להינות מפטור ממס על הכנסה מהנכס שברשותו.
ש | 20.11.17
121.
המדינה! תור המדינה לדאוג לאזרחיה!
אני נכה ולא צריך עזרה של אף אחד. יש לי ביטוח פרטי שסידר לי את החיים ולמרות ניסיונות חברת הביטוח להתחמק - הצליח לי. אבל אלה שחושבים שזה לא תפקיד המדינה לדעתי אתם לא רואים את העולם של נכה צעיר מידרדר ומה לעשות - רוצה לנשום ולחיות. גישת "תתאבד" או "כל אחד לעצמו" לא מקובלת עליי ולכן אני תורם בהוראת קבע לאנשים יותר מסכנים ממני, שנחת עליהם סרטן. אנחנו עם, מדינה, חברה ואני אתן הרבה בשביל הזולת.
רפי | 20.11.17
113.
7 שנים מאנשים עם הרבה כסף חא נישאר הרבה
7 שנים אם אבא שעבר 7 אירועי מח ומהרגע הראשון היה משותק רק השנה הראשונה בבית חולים סיעודי פרטי חיסל כמעט את כל הכסף של הורי והיה להם הרבה מאד המעבר לבית עלה אפילו יותר השיפוץ שמתאים לנכה מטפל כיסא הכי טוב שיש והוצאות לא חסרות יודעת שאין לאנשים את האופציה לביטוח פרטי אבל שווה לוותר על הרבה בחיים כדי לא לחסל את שאר המשפחה מבחינה כלכלית שזה קורה מהפחד הזה עודה כפול בכל מקום כדי להבטיח סוף מכובד ולא נטל על אנשים עצוב
מירה | 20.11.17
84.
סיעודיים
יש לנו שר אוצר שהוא רשע מרושע ומתנהג בנבזות כי זקנים בעלי 2.5 דירות ישנות שחלקם בבתי אבות סיעודיים עליהם חכם הפחלון הזה לפגוע בהם ולרדוף אותם עד חורמה למה כי ככה הוא החליט שהם עשירים אנשים בלי פנסיה שהוא משקר שהם מרויחים 46.000 שח זה שקר וכזב לאנשים האלה אין מהיכן לקנות תרופות אפילו שיש להם דירות והוא רוצה לגזול מהם מתנהג כמו נבל
חיים  | 20.11.17
73.
רואה את הצרות של עצמה ועיוורת לצרות של אחרים
החיים הניחו לפתחך 'תיק' שדורש התמודדות מאוד קשה וסיזיפית. טבעי שבמצב כזה אדם מתרכז בעצמו ובגורלו. ובכל זאת אבקש ממך לא להיות עיוורת לסבלם של אחרים - למשל סבלם של הורים שבעקבות חיסונים ילדיהם נסוגו לאוטיזם ולמחלות אוטואימוניות כרוניות. לא רק שהמערכות שאמורות לתמוך לא תומכות בהם - גם הממסד הרפואי מתכחש להם, והם נשארים בסבלם לגמרי לבד. מאחר שאת מכירה את הקשיים מבית - אנא נסי לגלות אומץ לב ולנצל את כישורייך העיתונאיים ואת קשרייך - כדי לעזור גם לאחרים במצוקתם. ואם לא אומץ לב - אז לפחות אמפתיה. בלי כפפות אגרוף. לפחות זה.
אאא | 20.11.17
62.
רק ביטוח סיעוד פרטי
כואב לקרוא על סבל של אנשים , שלצערי לא חושבים על יום שחור . תמורת סכום של 100 עד 500 ש"ח לחודש , תלוי בגיל הכניסה , שזה פחות מעלות סיגריות בחודש או מסעדה בחודש . כל אדם יכול להגן על עצמו , או יותר נכון על משפחתו , האשה , הילדים . שלא יאלצו להוציא סכומים אדירים אלה . ברור לי שיהיו קופצים שיגידו שחברות הביטוח אינן אוהבות לשלם ( אבל לפחות יש את מי לתבוע ) . וזה נכון , אבל רוב התביעות שנדחות הם בביטוח קולקטיבים או בביטוחים הישירים . ואם הביטוח נעשה מראש באופן תקין ומקצועי , אין מצב שחברת הביטוח דוחה , וגם אם דוחה , סוכן ביטוח מקצועי יודע לטפל בבעיה , ובמקרה הגרוע ביותר מעבירים לעורך דין שמתמחה בתחום כמו ד"ר אודי פרישמן . ב 30 שנות עבודתי בתחום , מעולם לא קרה שמבוטח לא קיבל את המגיע לו . לכן , כמו שלא הולכים לבית משפט ללא עורך דין לא הולכים לפקיד שומה ללא רואה חשבון לא עושים ביטוח ללא סוכן ביטוח מקצועי , בטח לא קולקטיבי , או בטלפון . לינוי ליבי איתך
סוכן ביטוח | 20.11.17
58.
חולים סיעודייים צעירים -אין מסגרות ייעודיות !!!
מכירה את הנושא מקרוב - אחי בחור צעיר שנותר במצב של צמח לאחר שטבע בים ...אכן מטפלים סיעודיים מעדיפים לעבוד עם קשישים בודדים בלי פיקוח והשגחה .... לצערי יש הרבה צעירים במצב סיעודי ובעיני צריכה להיות בעבורם מסגרת מתאימה ... כל המסגרות המוצעות היוםנ הינם במחלקות קשישים / מחלקות גריאטריות ... עצוב....וקשה !
יעל לב | 20.11.17
56.
זועקת את האמת המרה
נתחיל בכך שאני מאחל התמודדות קלה וחזרה למסלול החיים כמה שיותר מהר. במקרה שלהם, היא מנצלת את הבמה התקשורתית וזועקת את זעקת מאות המשפחות שמתמודדות עם מקרים כאלו יום יום. גם אבי ז״ל עבר אירוע מוחי ראשון בגיל צעיר והתנהלות המשפחה התהפכה ב 180 מעלות. הדאגה לאבא, התמיכה והעזרה לאמא, ההתמודדות האין סופית עם בתי חולים, מוסדות שיקום, מטפלים שמתחלפים כל חודשיים שלושה, אטימות המשרדים ותקציבי נכות מינימאליים, היכולת לנהל חיים נורמאליים וזה על קצה המזלג. הכל נחתך ביום אחד שהגיע השבץ השני .
חיים | 20.11.17
47.
ל 41: התשובה -כן !
האנשים האלה הקימו את המדינה, שילמו את כל המסים, שרתו בצבא, היו במלחמות, אז למה לא? לך תתלונן על הצעירים המפונקים שלא כמו הדור הקודם שאחרי הצבא ישר הלך לעבוד בכל עבודה שהיתה ולשלם מיסים, הצעירים - הולכים לחפש את עצמם בהודו וגוואטמלה לאיזה 5 שנים, ואז ללימודים למיקצוע פלצני שלא יעבדו בו, ואח'כ - אם לא יורדים לברלין - אולי מתחילים לעבוד בגיל 30 ומשהו ולשלם מיסים.
אני | 20.11.17
28.
אמא
אמא שלי אחרי אירוע מוחי קשה כבר 14 שנים וכל חודש זה מלחמת קיום על ההשרדות שלה מבחינה כלכלית! הביטוח לאומי בקושי מכסה את העובדת הזרה שמטפלת בה יש מלא הוצאות מסביב שמסתכמים במאות שקלים ואף אחד לא עושה כלום בנידון! אני מאחל לבעלך הרבה בריאות ואני מקווה שאחרי שזה התפרסם דרכך המדינה תעש אולי משהו!������������������������������������
ישראל הרץ | 20.11.17
17.
אלו העלויות - וגם בזבוז ימי עבודה על בירוקרטיה
ראשית לא פשוט לקבל את מה שמגיע - ביטוח לאומי מערים קשיים , נוקט בסחבת וגם שולח בכוונה מאבחנים לא מתאימים לדוגמה אחות שאין לה יכולת וסמכות לאבחן תשישות נפש ואלצהיימר !! שנית - ביטוח סיעודי של מכבי נמכר לחברת כלל ביטוח- הם שולחים רופא שלהם שתפקידו היחיד - לדחות על הסף את הבקשה - אחרת יפוטר !!! שלישית - יש לבצע ביטוחים רבים ולשלם למטפל שעות נוספות ועבודה בימי שבת חג - עוד כמה אלפי שקלים בחודש ! רביעית - למטפל מגיעה חופשה שנתית - לרוב נוסע לחודש למולדת - אין מי שיחליף אותו - רק עובד זר ללא רישיון הדורש 250-300 שקל ליום כ-7500-9300 לחודש ! בנוסף כל צרכי המחיה של העובד הזר - מזון / ערוצי לווין / אינטרנט / הבראה ותנאים סוציאליים. לשים לב: דמי הכיס 100 שקל לשבוע / 450 לחודש הינם ח-ל-ק מן השכר (מקדמה) ולא תוספת כפי שמנסים להטעות אותנו !!!! חשוב !! יש למעביד זכות חוקית להחשיב את שווי המחיה והדיור של העובד כרבע מהכנסתו - ולקזז סכום זה מן התשלום החודשי !! כאמור גם ביטוח סיעודי - אם מצליחים לקבלו מוגבל ל-5 שנים.
עם הורה סיעודי- אלצהיימר | 20.11.17
9.
בטוח סיעודי ממלכתי
מדינה מתוקנת חייבת לדאוג לאזרחיה ולהעניק להם בטוח רפואי /סיעודי / שיניים ראוי במסגרת הבטוח הרפואי הממלכתי ואין בעיה לממן זאת - העקרון הוא להעלות את דמי הבטוח הרפואי החודשי הנגבה מאזרחיה ולהסיר מהם את הדאגה המיותרת הזאת - האופן שזה מתנהל היום מעבר לחוסר השוויון שזו בעיה בפני עצמה זה יוצר תעשיה מושחתת , רמאויות ובסופה פגיעה בחסרי ישע ובמשפחות
יעל | 20.11.17
4.
לא הבנתי על מה מוציאים 25-30 אלף ש"ח בחודש
הבנתי שמטפל צמוד עולה סה"כ 9,000 לחודש, והביטוח הסיעודי מכסה רק שכר מינימום (נגיד 5,000 לחודש). חוץ מזה המדינה נותנת עוד 5,000 לחודש על קצבת נכות וקצבת ניידות. ויש גם ביטוח אובדן כושר עבודה שאמור לתת משהו (אם היה לו ביטוח). סה"כ נשמע לי סביר לחלוטין לקבל 10,000 + לחודש.
אא | 20.11.17
3.
קיצבת נכות
בחודש ינואר ימלאו לי 84 שנים לפני כשנה הפכתי לסיעודי אני ביטחתי את עצמי בשתי חברות ביטוח - ביטוח הדדי חברת כלל נענתה מיד ואישרה לי את הקצבה כ-4500 ש"ח לחודש חברת הראל סחבה אותי אך לבסוף גם כן אישרה לי כ-3500 ש"ח לחודש ביטוח לאומי לא נותן לי כלום כי דאגתי לעצמי ויש לי עוד הכנסות מפנסיה ומשכר-דירה. מסקנה - אם אין אני לי מי לי - אם לא תדאג לעצמך אף אחד לא ידאג לך. שנהיה בריאים ושבוע טוב לכולם
hzi | 20.11.17
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת