אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"מי שמגיע לחדר מיון - מושפל, אני לא מבין איך אנחנו משלימים עם זה"

71 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

71.
קל לדבר
בוודאי טוב לפר' הנכבד לדבר כאשר אין באסותא מרכזים(לא להתבלבל עם אסותא אשדוד ציבורי-אירגון אחר במימון אחר) מיון.קל לדבר כאשר אתה מנהל רשת רווחית שלא צריך להתמודד עם הפסדיות של מערכת ציבורית. אסותא מרוויחה מהיותה מערכת בריאות ציבורית חולה ולא יעילה.אסותא עדיין מבצעת CREAM SKIMMING ובוחרת חולים(אולי לא אסותא אלא הבכירים המנתחים בה). בואו נראה אותך מנהל מרכז רפואי כמו וולפסון!?
יעקב | 23.11.17
67.
פשוט צודק ואין מה לתקוף אותו
בבתי חולים ציבוריים (איכילוב ותל השומר) התייחסו אל הורי נורא והתנאים היו מבישים. המערכת צריכה ניעור ורה-אירגון. קל לבקר ולהתקיף ששמר צבוע ושולח את המקרים הקשים לבי"ח ציבורי. זה שטויות. פשוט היחס של הצוות באיכילוב ותל השומר היה מתחת לכל ביקורת ואין לכך הצדקה - זה לא משנה מקרים קשים או קלים ואין הצדקה ליחס המביש. אתה מחפש אחות, מתחנן לשמיכות, הכל מטונף וצריך להתחנף בכדי שהם ירימו אליך את הראש מהמחשב/טלפון. אף אחד לא מבטיח שבאסותא אשדוד יהיה אחרת אבל באסותא משתדלים. אני נותחתי באסותא בתל אביב וגם טופלתי שם פעמיים על חשבון קופ"ח והיה ת ע נ ו ג (יחסית לבית חולים). הצוות היה מאומן מחונך מדבר בנימוס, באדיבות והכל תיקתק (חוץ מפקידות קבלה בכניסה כי כנראה קשה למצוא כ"א איכותי לתפקידים לא מקצועיים)
תקציבים ורהאירגון | 21.11.17
65.
אל יתהלל חוגר כמפתח
אסותא מעולם לא הייתה מעורבת במערכת הציבורית. פתחתם בית חולים ציבורי לפני שבועיים וכבר נאלצתם לסגור את המיון בגלל עומס ואתם מעיזים לדבר? אין לי איך לתאר זאת למעט חוצפה ושחצנות של אריסטוקרטים שעכשיו יבחנו כשיאלצו להתמודד עם המציאות ולא רק עם מטופלים בריאים שמגיעים עם טופס 17. את הסיבוכים של אסותא אשדוד גם תשלחו לבתי החולים הציבוריים כמו שהיה נהוג עד לאחרונה בשאר בתי החולים של הרשת?
חיים | 21.11.17
62.
קבלת הנורמות
מי שמשלים עם השפלה במקום אחד, יקבל אותה גם במקום אחר....מי שנוקש על דלת, בכדי לקבל רשות להיכנס,ידפוק חצי שעה, או יסתלק כשאין מענה...? כשלא עונים לי דקה בטלפון, אני מנתק, וכך נותק הקשר ביני ובין הרשויות.....כשהגעתי למבנה החדש של מחלקת רווחה, נתקלתי ביחס לא מזמין-בלשון המעטה,הסתלקתי,אבקר שם כשתהיה אווירה מזמינה כמו בכניסה למלון.....לא אמשיך להלאות הקוראים בדוגמאות, ממילא איננו מסוגלים לפתור הבעיה, גדול עלינו.
שאול | 21.11.17
61.
חדרי המיון מנוהלים גרוע
הבעיה היא בין היתר בניהול של חדרי המיון שמי שמנהל אותם הם אנשים שאין להם הבנה בניהול או הכשרה מתאימה (רופאים) וגם אם הם רופאים מסורים ומושקעים זה עדיין לא אומר שהם יודעים לנהל. הנושא של הניהול צריך לצאת מהידיים של הרופאים (שאוטומטית מנהלים) ולעבור לידיים מקצועיות שיבחרו על פי רמת המקצועיות שלהם (ואז זה יכול להיות גם רופא).
גלעד | 21.11.17
56.
גם ביטוח לאומי עושה אקזיט
תשלום מס בריאות, בתוספת ביטוח לאומי שווה לערך ביטוח בריאות פרטי במדינות כמו, אוסטרליה ,ארה״ב ועוד , לכל המשפחה לא יעלה לכם יותר מ5000 שקל, לבטח משפחה בת 5נפשות, ביטוח בריאות פרטי, כולל כל הפינוקים :) (לא עומדים בתור) תעשו חשבון כמה אתם משלמים שני המפרנסים מס בריאות ע״פ השכר שלכם, ביטוח לאומי ,(ביטוחי בריאות פרטים) מאוד אופיני לישראל 2017 , המודל הוא כזה : מחיר היקר ביותר שאפשרי לגבות בנקודת זמן. התמורה המשפילה ביותר. ואז עושים אקזיט :( אם לא היה עצוב הייתי צוחק
ב | 21.11.17
55.
צפיפות וסיוט בחדרי המיון
אני לא שוקי שמר אבל מספר חודשים יחלפו וגם אסותא אשדוד תצטרף לסיוט. ולמה כי בערך בין 30 ל40 אחוז מהפונים למיון לא היו צריכים להגיע למיון אלא להיות מטופלים בקהילה. וזו כמות הפונים שבגינה יש סיוט צפיפות ועיכובים בטיפול.. שימי (אני נמצא במערכת ורואה מקרוב)
שימי | 21.11.17
51.
המושפלים לרב הם הקשישים והזקנים..
הממשלה יכולה להרשות לעצמה לנהל כך את מערכת הבריאות הציבורית בידעה שקשישים וזקנים הם אנשים חולים וחלשים ואין חשש שיצאו לרחובות להפגין חבל שילדיהם לא עושים עבורם את העבודה עם הספר ממש מקיים את הפסוק אל תעזבני לעת זקנה. אני בטוח שנבחרי הציבור הם ומדפחותיהם מטופלים בבתי החולים הציבוריים בשירות vip
מיקי  | 21.11.17
48.
כי הערבים נוהרים לקלפיות
שמגיע יום הבחירות , המצביע הישראלי שוכח את הבריאות המקרטעת , את החינוך ששוקע , את האלימות , עולם הפשע , את יוקר המחיה , את עלויות הדיור , את השחיתות הציבורית הוא זוכר רק שערבים נוהרים לקלפיות וזה מפחיד אותו שהערבי זה שמטפל בו בחדר מיון אתמול חס וחלילה יממש את זכות ההצבעה שלו . אז הוא רץ ובוחר במי שמאמין שיש להפריט כל דבר כולל רפואה , הוט בוחר במפלגנה שמאז שעלתה לשלטון ב1977 לא הקימה אפילו לא בת חולים ציבורי נוסף בארץ , אבל סייעה להקמתם של בתי חולים פרטיים .
א.א  | 21.11.17
47.
בתי החולים והחולים
אין פלא שבאי בתי החולים, מלווים או חולים, יוצאים מדעתם ותוקפים את מי שבא בדרכם, הרופאים מעולים האחיות נהדרות ובכל זאת אדם שמגיע בפתח בית חולים זה או אחר מרגיש עצמו כאפס מאופס עם ההמתנה הנוראית עם היחס המזלזל ,אפילו מאלה האמונים? על השינוע.והגרוע מכל כשסוף סוף רואה את הפציינט רופא הוא עם עיניים טרוטות וכמעט נרדם מעל השוכב במיטה כבר שעות וממתין לפסק הרופא שלא תמיד מאבחן נכון את המחלה.
מרים | 21.11.17
45.
בבתי החולים של אסותא אין חדרי מיון
אני מבין את "הצורך" להלל ולשבח את רשת אסותא אך אין מקום להשואה. בית החולים של אסותא ברמת החיל הוא "מפעל לניתוחים" החולה "שייך למנתח" שהולך הביתה לאחר הניתוחים והתורנים הם רופאים מתחילים ללא ניסיון היתה כתבה בטלויזיה על "הבעיתיות" של "מפעלי הניתוח הללו" שלא החמיאה ל"מפעלים" ואולי זאת הסיבה לכתבה. אני עברתי צינתור ב"מפעל כזה" - הציתור היה לקראת חצות והמצנתר סיים את עבודתו בשעה 15:00 והלך לעשות "לביתו" הרופא התורן היה רופא צעיר עם "חותמת" בלבד - ככשלתי לפני הצינטור מה קורה באם מתגלת בעיה כלשהיא? אה [היתה התשובה] מעבירים את החולה לבית חולים ציבורי ל.."המשך השיפוץ"
אילן | 21.11.17
39.
שמר, אתה מדבר על שירות? יודע מה קורה בכלל באסותא? מאכזב ביותר
נסו להגיע לאסותא בטלפון - מחכים שעות, ממש שעות, על הקו עד שעונים. רציתם להגיע למחלקה כמו למשל גסטרו ברעננה צפון לצורך בדיקה - תחכו שעות עד שמישהו בכלל יואיל לענות לכם והבעיה שזה גם לא קורה כלל וצריך להתחכם ולהתקשר למחלקה אחרת כדי שיעבירו אותם לגסטרו אך הרי שם לא עונים... רציתם להתלונן ולהתקשר להנהלה, אז רציתם. מתקשרים וגם שם כמובן אף אחד לא עונה. אולי אם תגיעו לשם ידברו איתכם. אולי, כי לא ניסיתי עדיין להגיע לשם... אגב, הוראות הבדיקות באתר אסותא שונות לגמרי מההוראות לבדיקות הגסטרו כפי שנשלחו במייל - ויש למישהו הצעה למי לפנות בעניין חוץ ממשרד הבריאות? הרי באסותא אין עונים.... מאכזב, כבר אמרנו? ומנכ"ל אסותא מדבר על שירות... יתכן שזו בעיה נקודתית מה שהתגלה בסניף ברעננה צפון ומקווה שלא מייצג את כלל הסניפים שלהם...
אריאל | 21.11.17
38.
צודק . חיכיתי כל הלילה שישחררו אותי. בלי מיטה.
אני כבר עשר שנים משתמש רק ברפואה פרטית. התור במכבי לאורטופד שלי 3 חודשים ולאף אוזן גרון 5 חודשים. לקולונוסקופיה 7 חודשים. אלו רק 3 דוגמאות מהשנתיים האחרונות בהם הלכתי באופן פרטי. אם היה מיון פרטי הייתי הולך גם אליו. הרופא הבכיר אליו הלכתי באופן פרטי אמר לי שפעם הבאה לא אלך למיון ואתקשר אליו, כי עדיף לא להגיע למיון כי אני גם יכול לחטוף שם משהו. יש לנו רופאים.רופאות ואחים.אחיות נהדרים. פשוט צריך להכפיל את כח האדם ואת מספר בתי החולים.
יוסי | 21.11.17
35.
המרואיין הוא אחד האשמים המרכזיים
נוצר מצב בו בית החולים הפרטי מבצע את הפרוצדורות הניתוחיות הפשוטות והמתוכננות (ניתוחים פלסטיים, קיצורי קיבה, הוצאת אבנים מכיס מרה וכו') ואילו בית החולים הציבורי מתמודד עם הליכים רפואיים סבוכים ולא מתוכננים שעלותם גבוהה בהרבה. הניתוחים המתוכננים והפשוטים קריטיים לייצוב הפיננסי של בית החולים הציבורי והאבסורד הוא שאם הניתוח מסתבך באסותא, הם לא יכולים לטפל בעצמם אלא שולחים לבית החולים הציבורי הקרוב שיוכל להתמודד עם זה.
רותם | 21.11.17
33.
סטג'רים בחדר המיון שלא יודעים לאבחן
הגענו לפני מספר ימים לבית חולים קפלן לפנות בקר.התקבלנו תוך דקות,גם את הצילום סיימנו תוך דקות.חיכינו לרופא אורטופד 3 שעות.הוא פשוט ישן כי עבד לפני כן ברציפות ולדברי האחות אם אין משהו דחוף לא מעירים אותו.בא הרופא איבחן נקע בקרסול ושיחרר אותנו.לאחר מספר ימים עם כאבים חזקים התברר שיש שם שבר ולא נקע.מה יש לפרופסור הנכבד להגיד על זה?
יעקב | 21.11.17
28.
אסותא? תקאאו לפני שתנותחו שם
אסותא לב המפרץ ספטמבר 2011, אין לך במה להתגאות, לא ביחס, לא במגבות שאין , ולא אמרו להביא מהבית, ולא במזון שסופק למי שעברו הסרת כיס מרה וצריל היה להסתגל באיטיות למזון שומני וקיבלה ארוחת בוקר עם טונה בשמן, חמאה, ביצה, גבינה צהובה,.... מזל שאת הרופא יכולתי לבחור, אני מקווה שלא אזדקק לניתוח נוסף, ואם כן יהיו לי הרבה שאלות לפני שאבחר
רות | 21.11.17
24.
הסיבה היא שהכסף, שלא חסר ממנו, מופנה למקומות הלא נכונים.
כאשר מחלקים את תקציב החינוך למספר התלמידים, ישראל נמצאת במקום טוב יחסית לארה"ב ואירופה. הבעיה היא שהכסף נשאב בדרך למקומות הלא נכונים, כמו מנגנון שמן. אותו דבר עם בריאות. יש למדינה כסף, אבל הוא לא הולך להקמת בתי חולים נוספים, שכירת עוד רופאים ואחיות, וכך הלאה.
יובל, תל אביב | 21.11.17
20.
הפרופסור הצבוע
לא מציין כי באסותא אין חדרי מיון וחדרי טיפול נמרץ. חולה באסותא שהניתוח שלו מסתבך נזרק לחדר המיון של בית חולים ממשלתי. הטיפול באסותא הוא הוליסטי-עאלק. המנתח נעלם אחרי הניתוח ואם יש בעיה צריך לחפש אותו ולהחזירו לבית החולים. איש לא יהין לטפל בו באסותא מלבד הרופא המנתח. היתה על כך כתבה גדולה בערוץ 10. למה לשקר ?
ערדק | 21.11.17
14.
ליבו ופיו לא שווים !!!
ראשית שיבקר את המערכת הציבורית כאשר יתחיל לטפל בפאשלות של אסותא באסותא. כל זמן שאתה שולח את הפאשלות שלך לתיקון בשיבא, של נעליך !!!! באסותא אתה רוצה לטפל בחולים הקלים ואת המסובכים לבצע בציבורי. חכמה קטנה ביותר.... פתח לתחרות את התקציבים של הביטוחים המשלימים ואז יוכלו הציבוריים להתחרות בהגינות בפרטיים. אסותא מיועד לאלה שאינם מבינים שכל זמן שהניתוח שלהם עבר חלק אז איזה כיף שרותי האחות באה בערב והאוכל טעים ויש טלויזיה טובה וחדר מפואר...מה כל זה יעזור לך אם יסתבך הניתוח שלך ואתה במקום שלא יודע לתת מענה? שתתפגר בחדר מפואר? MRI שתפקידו לייצר כסף ובדיקות מקוצרות על הפנים ואתה מדבר על שרות ואיכות? פחחח בקיצור האיש מדבר בהתאם לאינטרסים שלו ושל הארגון שהוא עומד בראשו ותו לא.
ag | 21.11.17
10.
בושה וכלימה
כאחד שמשלם 5% משכרו מס בריאות כל החיים אני מצפה ליחס אחר בבית חולים ציבורי בארץ ולא לשמוע כל יום שהתפוסה בחדר המיון היא 150% איפה כל הכסף מישהו בודק או שכולם מתחלקים בשלל והמאושפז הוא לא בראש סדר העדיפויות גועל נפש של טיפול אנשים מחכים שעות עד שניגש אליהם מישהו ואז קובעים כי צריך רופא מומחה והוא בחדר ניתוח ויבוא עוד ארבע שעות בקיצור עושים מאיתנו צחוק ואנחנו שותקים
יקי | 21.11.17
6.
כי את המשרד האמון מנהל אדם שמדבר יותר יידיש מעברית
ויתפטר מחר בבוקר אם יעסיקו עשרה אנשים ברכבת בשבת. עד כדי כך נושא הבריאות בוער בעצמותיו. וכדי שנחשוב שהוא עושה משהו הוא מדביק מדבקות על קורנפלקס. אפס עשיה, אפס שבירת קירות בחדרי מיון. אפס שיפור תנאי העוסקים במלאכה הקדושה הזו, אפס רכישת ציוד הדמיה רפואית (אלא אם כן חמישים איש בכל שעה נתונה על מכונת CT אחת זה הגיוני) ומקסימום מדבקות על הקורנפלקס. זה למה.
ארז | 21.11.17
4.
בתי החולים הפכו את חדר המיון לבית חולים בתוך בית החולים
בגלל זה אנחנו מקבלים טיפול בחדר המיון (שאמור במקור למיין למחלקות, לא?) ולא מופנים לטיפול במחלקה שמשמעותו אישפוז ואת ההחזר בית החולים מקבל מהמדינה אחרי הרבה חודשים. במיון לעומת זאת הם מקבלים את ההחזר מקופת החולים בשוטף פלוס. זה הכל כסף.
משיקולי התחשבנות כספית עם הקופות והמדינה | 21.11.17
2.
יחס משפיל וטיפול מיכני
שני סוגי רופאים אחים ואחיות, כאלה שבמיון שיחסם אליך כאל טורדן וטיפולם בחולה מיכני ולפעמים תת אנושי ואחרים במחלקות המטפלים בחולה במסירות ובדרך ארץ. אינני בעד אלימות, בוודאי לא כנגד הצוות הרפואי , אולם אני יכול להבין (אך לא להסכים) התפרצות אלימה מצד חולה או משפחתו במיון , שהם תוצאה ישירה של יחס משפיל וטיפול לקוי.
עיסא סעיד | 21.11.17
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת