אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מתקני חשמל סולארי בדרך לגגות כל המבנים בישראל

26 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

20.
לא כל כך פשוט גם בבית פרטי
הבעיות הטכניות :1. החום (להבדיל מהקרינה) מורידים מההספק של הפנלים בטווח המיידי והארוך. 2. צריך לשטוף את הפנלים כשנוצר אבק וזו פעולה ידנית ומסוכנת (נפילה מהגג...) כדי לשמור על אספקה סבירה- כלומר לפחות כל חודש בהנחה שאין גשם חזק מספיק שמנכה את הפנלים. שתי הבעיות האלו לא קיימות במדינות עם מזווג אויר ממוזג כמו בגרמניה ששם עשרות אחוזים מתצרוכת החשמל באות מהשמש. לכן אם החישוב מביא את הכלכליות להחזר תוך 5 שנים בפועל יש לצפות ל10 שנים לפחות שגם זה לא רע. ויש את נושא הביטוח מבנה וצד ג' שאיני יודע כמה עולה. בעתיד עם המעבר לרכב חשמלי נוכל להתחבר לרכב לחסוך עלויות חשמל שיעלו מאוד בגלל הקטנת השימוש בדלק (ואיתם 200% מיסוי המושתים כיום עליכם). אם הרכב יעמוד בחניה יוכל גם להזין חזרה את החשמל לבית וכך נתנתק מחברת החשמל.
מעוניין אך נרתע | 26.11.17
19.
מריח כמו תרמית לגיוס מימון לפרוייקט ע"ח הציבור.
לפני שמישהו יראה שקל מההשקעה המדינה תשנה את כללי המשחק, חברת החשמל מוזמנת בברכה להתקין בעצמה ובמימונה פאנלים סולארים על גג ביתי בתמורה להנחה בתעריפי החשמל מיום התקנת הפאנל, אפשר לדון על מרכיבי ההנחה, קבועים ודיפרנצירלים.
דניאל | 26.11.17
16.
11-הרגת אותי "פאנל לא יודע לאגור חשמל" טורבינה יודעת לאגור חשמל
באיזה בית ספר למדה בטורבינה לאגור חשמל? למה לא שלחו גם את פאנל ללמוד שם כדי שיידע לאגור? או שאולי סוללה היא זו שאוגרת חשמל? וברצינות, לטורבינות יש בעיות קשות: א. צריך רוח. שמש יש בכל הארץ. ב. הן צריכות להיות מחוץ ליישובים בגלל גודלן. ג. הן הורגות ציפורים בסיטונאות. ד. הן מרעישות. ה. הן תופסות שטח עצום. אז כן, עדיף לשים על בתי האזרחים פאנלים. אורח חיים ידוע מראש זוהי שטות. לכל מכשיר יש פחת ידוע מראש ורגע בו התחזוקה יקרה מההחלפה.
יובל | 26.11.17
13.
יש להטמיע בעסקאות תמ"א בבניינים מהיקף קונטור מ"ר שייקבע המחוקק!
נכון שלא לכל בניין פאנל סולראי יכול להתאים, אך יש קרקעות ובניינים שהקונטור היקף הבניין וגג הבניין יוכלו להתאים. לכן צריך לדרוש ממהנדס העיר להרחיב את התקנות הרוחביות כדי לממש מדיניות יעילה. זה יתרום לבעלי הדירות הקיימים בעסקאות תמ"א לצמצם עלויות, היזם יוכל לקזז את זה מהיטלי השבחה באישור העירייה. וזאת רק אם העירייה תבין את המשמעות החברתית וגם הקלה על תשתיות החשמל!
אחלה תקנה רוחבית | 26.11.17
10.
העתיד הוא טורבינות רוח שאוגרות חשמל
,פאנל סולרי יש לו אורח חיים ידוע מראש,והוא לא יודע לאגור חשמל,ובנוסף החזר ההשקעה לא מספק. הפתרון הוא טורבינת רוח שיודעת לאגור חשמל. בעשור הבא,עם ריבוי המכוניות החשמליות,חברת החשמל לא תוכל לספק את הביקוש,אז או שהם יקנו חשמל בחוץ או שיעלו מחירים,אין להם פתרון אחר.
יוני | 26.11.17
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת