4. אסון טבע, אובדן הצפון - הפתרון המתבקש עסקתי כ-25 שנה בתחומי הפעילות של טבע, בעיקר בארה"ב. הנהלת טבע, עובדיה, ההסתדרות והמדינה אבדו את הצפון. מסלול בו הולכת החברה ממשיך בהרס הערך שנצבר בחברה, תוך פגיעה בעובדים, בבעלי המניות של החברה ובעתיד החברה הישראלית. מעולם לא נגרם נזק גדול כל כך לעתידנו על ידי אנשים מעטים כל כך. יבוא ההנהלה החדשה מביא את מה שהם יודעים לעשות. לקחת חברה קטנה ולהקטין אותה עוד יותר, בתמורה כספית עצומה. הפיתרון היחיד והמתבקש (הסבר מלא קיים, אך מקומו לא כאן) - לרכוש חבילת מניות של טבע במחירה הנמוך הנוכחי, שאינו משקף בשום פנים את ערכה, ולפעול להבראתה. אין קושי להחזיר את החברה למסלול בתנאים אלו. ומאיפה תבוא ההשקעה? זה מקרה בו מוצדק להשקיע מקצת מההון התקוע בבנק ישראל... ובא לציון גואל :) אביאל שץ | 14.12.17 (ל"ת)
3. פני טבע כפני המדינה עצוב מאד. ניהול גרוע, יהירות, כוחניות ועצימת עין מביאים לקריסת מערכות. האם אין טבע, ה ״מניה של המדינה״ בבואה לקורה במדינה? הוצאת כל האנרגיות והמשאבים על רכישת / כיבוש חברה אחרת ללא היכולת הכלכלית / ניהולית / אסטרטגית לתמוך במהלך? נועה | 29.11.17 (ל"ת)
2. כדאי אולי לציין שגם משקיעי מיילן לא רוו נחת מקורי וביצועיו וזאת למרות שהביצועים של מניית טבע היו גרועים בהרבה. כשכתב את המכתב, קורי לא ידע שטבע תרכוש את אקטביס בסכום דימיוני של כ 40 מיליארד דולר - וזו העסקה שהרסה את טבע. לכן, מכתבו היה לא יותר מהשתלחות חסרת רסן, שבמקרה, עקב הטעויות של ויגודמן, התממשה. יריב | 26.11.17 (ל"ת)
1. יהירות וחזירות האסון שגרם ויגודמן לטבע נבע מיהירות וחזירות. הכתובת הייתה על הקיר. אך המגלומן לא השכיל לעצור את ההתרסקות. חברי הדירקטוריון התגלו כעלובים ואת המחיר משלמים העובדים שלא השכילו לברוח ולא הספיקו לפרוש עם תנאים מופלגים כפי שעשו חבריהם עד עכשיו. חיים | 26.11.17 (ל"ת)
כך הגשימה את עצמה הנבואה של רוברט קורי על עתיד טבע
4 תגובות לכתיבת תגובה