אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מהרקיע השביעי להתאבדות: האגדה של מטוס הזירו היפני

35 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

34.
טכנולוגויות על.
זה לא בדיוק טכנולוגית על, דבר בא על חשבון דבר. היפנים המציאו את מטוס הזירו בעל כושר תמרון נפלא אבל מאד פגיע. הגרמנים המציאו את הטייגר, טנק אימה , כמעט לא פגיע , שהטיל חלחלה בשדה הקרב, אבל כבד , גדול ויקר וחסר כושר תמרון בשדה הקרב. 2 הטכנולוגיות הנ"ל לא היו באות לעולם בזמן רגיעה כשהדעת מיושבת בגלל שאינם מאוזנים.
מוטי | 08.06.19
32.
הקרב בים הפיליפינים
ל 31 - הקרב בים הפיליפינים שהתרחש ביוני 1944 הוא תבוסה יפאנית עוד יותר מוחצת ממה שאתה מתאר. למעשה מתוך כ 120 מטוסים אמריקאנים שאבדו, כ 80 נפלו בגלל תאונת ניווט בלילה (המטוסים לא הצליחו לחזור בלילה לנושאות המטוסים). רק כמה עשרות הופלו על ידי המטוסים היפאנים. בקרב זה הופל מספר עצום של 600 מטוסים יפאנים. הפלתם של המטוסים היפאנים הייתה כה קלה עד שהאמריקאנים כינו קרב זה "צייד תרנגולי הודו"
דורון  | 12.12.17
31.
האם ליפנים יש כישורי על?
הכתבה יוצרת רושם שליפנים כישורי על. אבל האם זה נכון? אומנם בתחילת המלחמה ליפנים היתה עדיפות, כי הם רצו מלחמה והתכוננו לקראתה. אבל בהמשך המלחמה האמריקנים השתפרו וגם המטוס האמריקני וגם הטייס האמריקני הפכו טובים ממקביליהם היפנים. דוגמה מוחצת לכך היא הקרב בים הפיליפינים שבו האמריקנים הפילו *מאות רבות* של מטוסי זירו עד אשר נושאות המטוסים היפניות הפליגו ריקות ממטוסים. הם גם טיבעו בקרב זה מספר נושאות מטוסים יפניות. כל זאת במחיר של כ 100 מטוסים אמריקנים.
נועם | 12.12.17
30.
גם אם היפנים היו מנצחים בקרב על מידווי היו מפסידים במלחמה
כשיפן הכריזה מלחמה על ארצות הברית ארצות הברית יצרה פי 3 פלדה מיפן הכלכלה שלה הייתה פי 10 גדולה יותר ויכולת היצור שלה הייתה עשרות מונים גדולה יותר הנצחון בקרב הזה רק צמצם את הזמן להפסד הידוע מראש של היפנים אכן הזירו היה מטוס על והבעיה של היפנים הייתה בחוסר בטייסים מיומנים , כשהאמרקנים נערכו לפלישה לאיים הם קיבצו כל כך הרבה ספינות שאחד מהלוחמים היפנים שנשאר בחיים אמר שלא ראו את הים באופק מרוב ספינות
עמנואל | 11.12.17
26.
מלה"ע השניה באוק. השקט
יש רגלים לטענה שתקיפת פירל הרבור לא ממש הייתה הפתעה אלא ההזדמנות של רוזוולט להצטרף למלחמה בניגוד לרחשי הציבור האמריקאי. מאוחר יותר בהמשך שלו האמריקאים את ספר הקודים היפני מצוללת טבועה ופענוח הספר הביא לתבוסת היפנים בקרב מידווי. צודק בהחלט מגיב 22.
BG | 10.12.17
24.
הצבא היפני אדיר ומצוייד היום במיטב המערכות. יפן
יפן בברית צבאית אם ארה״ב ומשקיע בצבאה כמו ששום מדינה לא משקיעה ומקבלת תמיכה לכך מארה״ב. צ קוראה ממש לא העניין אלה סתם הזדמנות, המטרה ברית אמריקנית יפנית ד קוריאנית אוסטרלית ניוזילנדית שמהווה משקל נגד ל סין ורוסיה. שיהיה לכם ברור, הסינים מאוד פוחדים מההתעצמות הצבאית היפנית ויודעים שכבר היום הם לא יוכלו להתגבר עלו באמצעים קונבנציונליים בלבד. זה מאוד מטריד את הסינים. ולהגיד שהיפנים לא חזקים בפיתוח זו אמירה לא רק לא נכונה אלה מגוחכת לא חכמה ובטח שרחוקה מלהיות נכונה
חתול פרא | 10.12.17
23.
ניצן תשכיל יחידה 731 זה לא פשע מלחמה, זה פשע נגד האנושות יש הבדל משמעותי
גם השואה הוגדרה כפשע נגד האנושות ולא פשע מלחמה, כי יהדות העולם לא נלחמה אלא הושמדה על לא עוול בכפה וכנ"ל ניסויי ד"ר מנגלה היפני ב-731 זאת ועוד גם היחס לפושעים היה שונה ראה שיחרורו של קנצלאר גרמניה הנאצית דוניץ מהכלא שהחליף את היטלר ימ"ש לאחר התאבדותו של החלאה. מאחר והיה מעורב בפשעי מלחמה בלבד ולא בפשע נגד האנושות. ניסן GTR דוגמה לחשיבה יפנית מקורית ומוצלחת לכל המקטרגים כאן
בין השניים | 10.12.17
22.
Ohio
למרות החלום היפני למטוס מתקדם, על לנו לשכוח שמלבד כלכלה צריך גם מהנדסים מנוסים וליפו לא יהיו כאלה בקרוב מפני ההם בגיל פרישה. (כתבה ב Aviation Week לפני שבועים). יידע נוסף - ל Zero היה עומס כנף נמוך יותר ממטוסי קרב מתחרים. זה עזר בתמרון ונשיאת דלק פנימית יותר גדולה (לכן הטווח הטוב) אבל המפחית אתה המהירות בגובה רב - כמו המאמר no free lunch, design is the art of compromise. נהנתי מהכתבה.
יציק | 10.12.17
14.
ההשוואה לצפון קוריאה לחלוטין לא במקום
יפן לא הייתה סגורה כמו דרום קוריאה ואזרחיה לא גבעו ברעב. היא הייתה אימפריאליסטית בדיוק כמו כמה מדינות אירופאיות אחרות באותה תקופה. לגבי הצבא שלה כיום, הוא מוגבל למשהו כמו אחוז אחד מהתקציב אבל אחוז אחד מהתקציב היפני הוא הרבה יותר ממה שישראל משקיעה בצבא שלה. ליפן יש גם יכולת גרעינית שהיא לא מממשת כרגע אבל יכולה לממש תוך זמן קצר. בקיצור, היו ונשארו מעצמה.
יפן הייתה אימפריאליסטית | 09.12.17
11.
ומה הלקח ?
אסור ללכת עם הראש בקיר נגד כל העולם . שני המשטרים הרצחניים והמיליטריסטיים ביותר במאה הקודמת , ניסו זאת , ואכלו אותה עד העצם . היום גרמניה ויפן הן מהמדינות הדמוקרטיות והסובלניות שיש בעולם , אולי חוץ מקוסטה ריקה, שהיא אולי לא כל כך דמוקרטית , אבל אין לה אפילו מטוס קרב אחד לרפואה , מפני שאין לה צבא בכלל .
אברשה | 09.12.17
7.
כתבה גרועה - דוגמה לעיתונאות שטחית וסנסציונית
למען הסנסציוניות הכותב הגזים בשבחי מטוס הזירו היפאני. למעשה מטוסים אמריקאים שנכנסו לשירות בהמשך המלחמה היו טובים בהרבה מהזירו, והשיגו יחס הפלות של 1:10. כלומר על כל מטוס אמריקני שהפיל הזירו הפילו האמריקנים לא פחות מ 10 מטוסי זירו "מופלאים". נכון שהתבוסה היפאנית נבעה גם מאבדן טייסים מנוסים. אך היא בפירוש נבעה גם מנחיתות טכנית של מטוס הזירו. למשל המנוע של הזירו היפאני היה נחות וחלש בהרבה ממנועי המטוסים האמריקנים, ודבר חשוב זה מטושטש בכתבה.
נועם | 09.12.17
3.
הסוף לא כל כך נכון.
יפן וגרמניה חתומות בהסכם בין לאומי בעקבות תבוסתם במלחמת העולם השנייה על אי פיתוח והחזקת צבא משמעותי. ספק אם מיצובישי תפתח לבדה. (יותר נכון המטוס יפותח בשיתוף מלא עם אמריקאים ובריטים) בניגוד לפרויקט הלביא שפותח במעטה "חשאיות" וזכויות כמעט מלאות לישראל.
יותם | 08.12.17
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת