אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

האינטרנט, ההבטחה הטכנולוגית הגדולה, נהפך לכלי נשק

38 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

37.
מאוד מאכזב. נתקלתי כבר בישראלים בחו"ל שעושים קריירה באקדמיה מפוליטיקה
רציתי לפרגן, לקרוא משהו מאתגר על עבודה אקדמית ועל מישהו שחוקר וחושב על הנושאים האלה וגיליתי, שוב, שקל יותר לחשוב בצורה קבוצתית, מהזוית השמאלנית, להתעסק בפוליטיקה וסיקור פוליטי (אבל לא במסגרת החוג לתקשורת או מדע המדינה). כן, קל יותר במקום לחקור או לחשוב על רעיונות מקוריים לדבר על פוליטיקה, על דברים שבשיחות סלון אפשר לדבר עליהם ובמקום מחקר אמיתי לעשות פסודו - מדע. חבל מאוד, כי האינטרנט, ההתפתחויות הטכנולוגיות של העידן שלנו יכלו להיות נושאים מעניינים למחקר ולניתוח מעניין. שיהיה בהצלחה ונראה שהוא מבחינת רזומה- הצליח מאוד ותמיד נחמד לראות שישראלים מצליחים. רק חבל שהוא מדבר מתוך קבוצתיות ומשרתת אותה ולא ממש חוקר דברים וחושב על רעיונות שצריך להתאמץ בשבילם.
חבל | 10.12.17
34.
יש עוד סכנה אחת גדולה שגיליתי רק עכשיו - היכולת של הרשויות לשאוב ממך
מידע על כל חייך, בהעתקה אחת של המידע על המחשב האישי והסמארטפון. בכמה דקות בשדה התעופה אפשר לשאוב את כל הקבצים והמידע על המחשב, גם אלה שמחקת, ולך תדע מה יעשו עם זה. עם הבדיקות הבטחוניות המגוחכות שעורכים בנתב"ג, הכוללות תחקירים כלכליים ואישיים מפורטים על גבול החוקיות, יחס גס של צוות המאבטחים האשכנזי ברובו וחקירות שתי וערב על מקורות הכנסה ותעסוקה שאולי עוברות לרשות המסים, תחת האיום ש"אם לא תשתף פעולה לא תעלה על הטיסה היום" - עדיף כבר לטוס משדה התעופה הירדני. טסתי הרבה ומעולם לא עברתי חיפוש משפיל ומפורט כמו שעברתי בנתב"ג, עד לרמה של מישוש תחת כפות הרגליים, וסריקת כל חפץ בכבודה עם חיישנים לגילוי חומרי נפץ וסמים ומי יודע מה. כמובן שגם הוציאו מהמחשב האישי שלי את כל הקבצים כולל המחוקים, וגם זה לא ממש חוקי - חיפוש בלי צו - והכל באמתלה של האבטחה הקדושה. אם היה לי מה להסתיר לא הייתי כותב כאן כמובן, אבל מצד שני, למי אין מה להסתיר מהמשטר הגזען והמושחת שלנו, ומטיפוסים כמו ביטן שקשורים לארגוני פשע??
תמיר רוזנשטיין | 09.12.17
33.
מצחיק כל פעם מחדש להווכח איך קיבוצניק מטומטם נשאר סמולני קטן גם
כשהוא הופך לפרופסור בהרווארד. כל כך בטוח באידיאולוגיה הסמולנית הקטנה שלו , מקיף עצמו במודע ושלא במודע במסכי מילים ולא מסוגל לראות מטר ממה שהולך מולו. אז זה ככה: אין דבר כזה מסחר בינלאומי. יש סין וייצור זול במזרח שחיים על ייצוא לארה"ב. בלי ייצוא לארה"ב סין וגם יפן מתמוטטות. מזה נפגעו המוני אמריקאים, לבנים או לא. ויש גם את הדבר הקטן הזה עם מוניקה לוינסקי. הציבור האמריקאי לא כזה מטומטם ופשוט לא יכול לסבול רמות צביעות כאלה.
אבי צנעני | 09.12.17
32.
יוחאי בנקלר אינו עוסק במחקר אלא בזנות אקדמית
פרוייקט אשר ממומן ע"י האנטישמי סורוס איננו מחקר מדעי אלא ייצור תעמולה ע"פ הזמנת המממן. אמינות התוצאות של בנקלר היא בדיוק כמו אמינות "מחקר" על נזקי עישון אשר ממומן ע"י יצרן סיגריות. יוחאי בנקלר אינו עוסק במחקר אלא בזנות אקדמית.
מדען | 09.12.17
31.
מוכיח דבר שאובחן בארץ - שהימין הוא מבוסס-אשליה. כך שמה שמעניין אותו הוא רק תחזוקת האשליה
דרך כל נאראטיב דמיוני וקונספיראטיבי אפשרי. הקשר שלו למציאות מעולם לא היה קלוש יותר. המרואיין לא הזכר את תנועת 'מסיבת התה', שהיא המצאה של האחים קוך, עוד מיליארדרים ימניים... שהחלה כבר לפורר לפני עשור את המפלגה הרפובליקנית. מזמן הוכח שעניים מעדיפים מנהיגים עם נטיה פשיסטית, וטראמפ הוא דוגמא טובה. זה גם תמריץ חזק לאותם מנהיגים לשמר את העוני, כי הוא שיבטיח להם להיבחר מחדש.
גד | 09.12.17
30.
אני מתפתה להגיד שאלו הבלים של שמאלן
וזה בהקשר של טראמפ , אבל הבעיה של השליטה ברשת מצד פייסבוק , גוגל , אמזון וכו' - היא בעיה אמיתית. אפשר להגיד שזה לא גרוע יותר מכך שבממשלה יושבים כמה אנשים ומנהלים לנו את החיים , אך זה יותר גרוע - כי החברות הללו לא חייבות לאיש דין וחשבון. למרבה הפלא , המדינה היחידה שאיכשהו התמודדה איתן זוהי סין. חייבים ליצור גוף שמסוגל להגביל אותן , גם ליצור תחרות אם צריך.
יוסי כהן  | 09.12.17
29.
אנשים כבנקלר עשויים להוות סכנה לאנושות.
פרופסור לתקשורת ?, אולי הפסיכואנליטיקן של צוקרברג הקובע ,"כי הוא על חושב על עצמו כעל אדם טוב", ואולי פילוסוף חברתי המשליך את המונח גזענות כמו התחקה אל שורשיו. האיש מוגדר כגורו עידן המידע, לא כאדם "היודע הכל", ובכל זאת הוא מתעקש להשחית את זמננו ולעסוק בקטנות האנושות במקום להביא תובנות עליה ובכללותה מול האינטרנט, למשל. נניח וירצו ויצליחו הגזענים הלבנים בארה"ב ויבצעו שואה איומה בשחורים, האם זו סכנה גדולה לאנושות מן העובדות המוקדשות להן שורות זעומות בטקסט כי איש אינו יודע בעצם מה קורה בפייסבוק ובגוגל ומה השפעתן על כלל האנושות?. חבל, מסוכן ומסיח את הדעת שאדם כזה - קרייריסט אמריקאי בינוני המפלס לו דרך - יושב בצומת דרכים טכנולוגית אנושית כה קריטית ומברבר.
קורא | 09.12.17
28.
ל22 - לא יכולתי לכתוב זאת טוב יותר
בבסיס אני נולדתי שמאלני, אבל הבנתי די מהר הייתי אומר שאני לא מוכן להיות בשום אופן חלק מה"שמאל" הקיים היום. אותו שמאל שגם תופס טרמפ על השמאל האמיתי של שנות ה60 והשבעים. למרות שחשוב לציין שגם הימין תופס טרמפ על הימין האמיתי של בגין.
עידן | 09.12.17
24.
הייתי צריך לנחש מהסופרלטיבים
שמדובר על מאמר גניבת דעת.. מתחיל עם הסיפורים הידועים אל בכל זאת מרתקים על צבירת כח של רשתות חברתיות.. מייצר הסכמה.. ואז דוחף לנו את טראמפ כתוצר שגוי ובזוי של המערכת. אבל מה לעשות, זה מה שאנשים רצו, וזה שפרסמו להם לא אומר שנכנסו להם למוח והכריחו אותם.. זו גזענות של ציפיות נמוכות להגיד שהם הוסטו על ידי פרסומות בפייסבוק, כאילו אפשר לקנות את דעתם בפרסומת בגודל של כמה סנוימטרים
עוד | 09.12.17
23.
האינטרנט ועליית כוחות ריכוזיים חדשים
הניתוח מקיף ומעניין ביותר. יחד עם זאת יש לי שאלה לגבי הניתוח של הבחירות בארה"ב. הרי אם מסתכלים על הסנטימנט הציבורי בבחירות - קלינטון בכל זאת קיבלה 3 מליון קולות יותר מטראמפ. כנראה שהפילוח של הקולות לפי האלקטורים - אזורי הבחירה הוא שהביא לבחירה של טראמפ. מזה אני מסיקה שכנראה היתה עבודת ניתוח שוק והפצת מסרים ממוקדת טוב יותר במטה של טראמפ. עבודה מסוג זה לא מצביעה על שינוי באוירה הציבורית בכלל, אלא על מיומנויות פוליטיות שיודעות לטפל בשיווק של הנרטיבים המתאימים באופן ממוקד יותר, כפי שכבר קרה בבחירות קודמות, למשל בבחירות שבהן זכה ג'ורג' בוש הבן מול אל גור.
רות ערמוני | 09.12.17
21.
הטענה היא שדעות מהמרכז שמאלה התפלגו בצורה נורמלית והדעות הימניות הוסטו לימין
אלא שקביעת ההתפלגות כמוטה תלויה בהגדרת הסקאלה - הוסטו לימין פרושו שמה שהחוקר רואה כימין קיצוני אחרים רואים כימין מרכזי. זה דומה להסתכלות על ציר או סרגל - הקורדינטות שקרובות אילך נראות צפופות, אבל הקורדינטות שרחוקות ממך נראות רחוקות אחת מהשניה. במילים פשוטות, תוצאות ה"מחקר" הזה מושפעות מהדעות הפוליטיות של החוקר.
מוטה ללא ביקורת עצמית | 08.12.17
20.
ל-12 ו-19, אנחנו מבינים טוב מאד ועדיין תומכים בימין
הגישה שלכם שהימנים מטומטמים היא מה שגרמה לכם להפסיד בכל מערכת בחירות פוליטית בשנתיים האחרונות. אנחנו מכירים את כל הכוחות הפועלים בימין האמריקאי מבן שפירו ועד ריצ׳רד ספנסר מפול ועד סטורם פרונט. אנחנו גם מכירים את השמאל הפשיסטי והאנטישמי ובניתוח מושכל הגענו למסקנה שהאינטרסים שלנו כישראלים וכיהודים חופפים יותר לימין האמריקאי ושהשמאל יביא עלינו כליון. דווקא אתם מנותקים ולא מבינים את הניואנסים והקבוצות השונות בימין או בשמאל האמריקאי, אתם חיים עדיין בתפיסה של שנות השמונים, תתקדמו, העולם השתנה והקונבנציות הישנות כבר לא רלוונטיות. השמאל היום הוא אנטישמי, פשיסטי, מטריד מינית, סותם פיות ואלים. הימין הוא לאומן אבל באותה מידה תומך בלאומיות הישראלית ובחופש הדיבור, אנחנו מעדיפים את זה על שונאי ישראל מהשמאל.
תפסיקו להתנשא | 08.12.17
17.
אני מניח שזה יפתיע אתכם
אבל הרעיון מאחורי האינטרנט נהגה ע"י הסופר והפילוסוף הבריטי המפורסם ה"ג וולס, בספרו WORLD BRAIN אמנם לא מדובר בטכנולוגיית המחשבים של היום, אבל הרעיון לבנות ספרייה שתרכז את כל הידע האנושי הקיים , והשאלות האתיות העולות מזמינותו והשימוש בו, נדונו בספר הזה. יש אפילו סרט ביוטיוב שמסביר את הקשר בינו לבין האינטרנט קצת יותר לעומק.
חילוני אתאיסט | 08.12.17
16.
האיש מטיף נגד גזענות בעודו מטנף בהכללה גזענית גסה נגד "הגזע הלבן"
מאמר שכולו רצוף סילופים, צביעות, גזענות והתחסדות. האובססיה למקד את מלוא הביקורת על טראמפ וההתעלמות המוחלטת מההקצנה המסוכנת שמאלה, הגזענות נגד האדם הלבן ומאידך, התמיכה גזענית בכל גזע המהווה מיעוט. גם ת'יל זוכה לבוז מהפלורליסט בשקל הזה, רק משום שהעז לתמוך כספית בקמפיין של טראמפ. כדרכם של פלורליסטים להטיף לחופש הביטוי עד שמישהו מעז לתמוך במועמד שלא לרוחם.
רובר | 08.12.17
14.
נורא חמוד איזו קואליציה לא קדושה נוצרה בימין
בתור מי שחיה באמריקה ומכירה מקרוב את תנועת אלט-רייט, מדהים אותי לראות עד כמה התנועה האנטישמית והאנטי ישראלית הזו זוכה לתמיכה בישראל. משום מה ישראלים חיים בחלום שהם שווים ללבנים האמריקאים הנוצרים ולא מביאים שמתייחסים אליהם כאל מי שיביא את סוף העולם וביאת המשיח. העובדה שההכרה של טראמפ בירושלים מוליכה למהומות טובה בעיני האוונגליסטים שמחכים לארמגדון. הם לא פחות אנטי ישראלים מהשמאל ולמעשה לוקים באנטישמיות כי השמאל כן מקבל לשורותיו יהודים והימין הקיצוני לא ומדבר על יהדות כעל גזע.
חיים בסרט | 08.12.17
8.
פייק נוז, תעמולה ודיסאינפורמציה הם לחם חוקה של התקשורת הממוסדת
וזה כולל את 'הניו יורק טיימס', 'וושינגטון פוסט', CNN , וגם את ידיעות, הארץ, מעריב, רשת ב', גלי צה"ל, וערוצים 1, 2, ו 10 - אשר נמנעים מלפרסם ידיעה כי היא לא מתאימה לאג'נדה (כמו המקרה שבו מפגין נגד ההתנתקות הותקף בברוטליות ע"י שוטר, האירוע צולם ואף כלי תקשורת לא רצה לפרסם, ובסוף רק הרשת הביאה להעמדת השוטר האלים לדין).
בעל נסיון | 08.12.17
7.
מאוד לא אהבתי את ההתמקדות בימין הקיצוני
אף שהימין הקיצוני מתאפיין בקנאות וגזענות, השמאל הקיצוני גרוע שבעתיים בעצמת הטירלול שלו, וגם בכל מה שקשור במניפולציות אינטרנטיות. מר בנקלר צבע עצמו בצבעים של חוסר אובייקטיביות אקדמית ולמעשה שרף אצלי את ההערכה המקצועית אליו. חבל.
פיזיקאי, ת"א | 08.12.17
5.
השמאל האמריקאי הקצין יותר מהימין
ארבע דוגמאות: רדיפת פרופסורים ואנשי סגל (שמאלנים מוצהרים בעצמם!) שמעיזים להחזיק או רק להציג בכיתה דעות שיוצאות נגד השמאל "הפרוגרסיבי". ראו bret weinstein, lindsay shepherd מאמרים כמו "האם עלי לאפשר לילדיי לשחק עם לבנים" באתר (המתון?) ניו יורק טיימז ביקורת שלילית אובססיבית של טראמפ (שמטביע כל ביקורת לגיטימית) חסימה של מי שמחזיק בדעות ימניות מתונות או ליברליות קלאסיות ע"י ענקיות אינטרנט, ראו השעייה מטוויטר של Sargon of akkad
שלא יבלבל אותנו | 08.12.17
4.
כן טראמפ הוא באמת הבעיה היחידה של האינטרנט...
נראה שאם הפרופסור הנכבד היה מתיחס גם לעוצמה שצברה דעש ותנועות אחרות של האיסלאם הקיצוני שלמעשה הפכו את האינטרנט לכלי שמאפשר גיוס, הסטה ותכנון פיגועי טרור רצחניים, היה קצת יותר קל להאמין לו כשהוא מדבר על תקשורת אובייקטיבית. הדיון על טראמפ נראה אובססיבי משהו ומחזק את התחושה של חד צדדיות של התקשורת עם נטיה כבדה לכיוון שמאל. מה שמטריד באמת שאין כבר תקשרת מאוזנת שמרשה לעצמה להצביע באומץ על כל התמונה ולהבין שהימין הקיצוני שמגיע יד לנאציזם והשמאל הקיצוני שמתעל מהאיום של האיסלאם הקיצוני שניהם מוסכנים
קוראת  | 08.12.17
3.
הרוב נכון, יש רק בעיה אחת - הגורם לבידול של הימין
הוא חוסר הייצוג שלו במדיה המסורתית, שהלכה לצד השמאלי הקיצוני, שהוציאה את הפוליטיקלי קורקט מכל פרופורציה, שלא מאפשרת לציין עובדות, כדי שלא להתפס כ"גזעניות". כך שהוא מתרחק מהמדיה ופונה לקבוצות הסגורות שלו, וכך - מאבד את ה"איזונים והבלמים" - שכן - הוא נמצא רק בקבוצה המציגה דיעה אחת ויחידה. בעצם - זה גם מה שרוקה במדיה המסורתית - מוצגת דיעה אחת ויחידה, ראו דוגמה - כל המתאבלים על נאומו של נשיא ארה"ב, וכל מנבאי השחורות, וכל המסבירים בתקשורת, איך כמה מתי למה ואיפה צריך לבצע פרעות ביהודים, (אה בעצם, לא פרעות, "יום זעם")
המגיב | 08.12.17
1.
בנקלר הוא סמאל קיצוני. ששונא את האמת .
בנקלר הוא סמאל קיצוני. לפלא שאתם נותנים לו בכלל במה . הוא מאוכזב שקלינטון לא נבחרה היא היתה מסוכנת לישראל. כמי שהיתה מי שהביאה את טראמפ עם האדמור מאשלג . ונתניהו מנע שנה הכרזת ריבונות. אין מאושרים מאיתנו. מתיסכולו של בנקלר Www.gitai-pizem.co.il
Rachel Gitai | 07.12.17
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת