אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

אני בניתי בית, ופרח, ואג"ח וביטקוין: ההיסטוריה של הבועה

31 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

29.
ל 23
כשבועה מתפוצצת המחירים יורדים ירידות חדות שמבוססות בסופו של דבר על פחד, לא על היצע וביקוש, אחר כך יש תיקון כמובן אבל ההנחה שלא ייתכן שהם יגיעו למחירים של 700K לא נכונה, ההנחה שקפאון ממושך ייתכן היא בכלל לא הגיונית. כשהתשואה משכירות כל כך נמוכה ויש נוכחות משקיעים גדולה, למה שמשקיעים ישאירו את הכסף שלהם כדי לקבל 2.5 אחוז משכירות בתל אביב כשיש להם 0% תשואה על הון כי המחירים קפואים?
לי | 16.12.17
24.
למספר 16- שוק הדיור בישראל היה במיתון במשך רוב העשור הקודם.
מדד מחירי הדירות של הלמ"ס מבוסס על שנת 1993, שבה המחירים היו 100. ב-1999 המחירים עלו לשיא של 206, כלומר עלייה נומינאלית של 106%. באפריל 2007 המחירים הגיעו לשפל של 177 נקודות, כלומר ירידה נומינלית של 15% ביחס לשיא וירידה ריאלית של כ-30% (!). החל מ-2007 ועד היום המדד במגמת עלייה, כשבספטמבר הוא הגיע ל-416 נקודות, כלומר עלייה נומינלית של 135% מהשפל ועלייה ריאלית של כ-115%. המחירים שאתה מדבר עליהם (600-700 אלף לדירה) הם מחירי השפל מ-2007. וכמו בכל שפל- הם כנראה לא מייצגים את השווי ההוגן של הנכסים. חוץ מזה, סטנדרט הבנייה (בעיקר במרכז הארץ) עלה מאוד בשנים האחרונות- עם הגדלת שטחי הדירות, חניונים תת-קרקעיים וכו', שמעלים את עלויות הבנייה. בקיצור- גם אם המחירים ירדו, דירה בנתניה כבר לא תעלה 600 אלף. כן יש פוטנציאל לירידות של 20-30% ולקיפאון במחירים. חשוב גם לציין שהירידות האחרונות בשוק הנדל"ן בישראל לוו בעלייה חדה של הריבית- כך שעבור רוכשי דירות חסרי הון עצמי גדול, חלק גדול מירידת המחירים עלול להתקזז עם העלייה בריבית על המשכנתא.
מישהו | 16.12.17
23.
ושום מילה על בועת גליה
שניפחה את מניות הבנקים בישראל ע"י כך שהבנקים עצמם קנו את המניות של עצמם, עד כדי כך שהבנקים נשארו ללא כסף. ועונשה של המפקחת על הבנקים בתקופת הפיאסקו הזה - היה מינוי למנכלית הבנק שאחרכך נקנס במעל מיליארד שקל, ושכר מצטבר של עשרות (אם לא מאות) מיליוני שקלים. לא כלא, ואפילו לא קנס.
המגיב | 16.12.17
17.
הבננק מוריד ריבית להגברת הצמיחה - הכסף זורם לבורסה ונדל"ן - לשמהו זה נשמע מוכר
קראתי את הכתבה, אם מסתכלים על המאה ה- 20 החל בבועות של הנדלן בפלורידה או 1929 והמשבר הגדול יש מכנה משותף: הבנק המרכזי מגדיל אשראי, הצבור קונה באשראי, המחירים עולים, גברת כהן מחדרה מצטרפת וקונה בלי הבנה. החכמים מבינים שהם משעבדים את הצבור ההדיוט לחובות עתק ובמקום לקנות נכס קונים חוב. נחזור לישראל 2017 - הבנק המרכזי הוריד ריבית כמעט לאפס, הבנקים המסחריים מעלים משך 8 שנים את כמות הכסף המופנה למשכנתאות ב- 10% בעוד האוכלוסיה גדלה ב- 2%. לאחר כמעט עשור מחירי הדירות עלו ב- 130% כשהשכר עלה בכ- 20%. מה שאומר שמחירי הדיור בישראל מנופחים במעל 50% משווים. עם ישראל משועבד לחובות עתק. הבנקים, היזמים, והמאיון העליון עשו 8 שנים הון עתק את המחיר ישלמו עם ישראל שישלם 30 שנה חובות שלא היה צריך לטול כי מחיר ההוגן של דירה בנתניה או רשל"צ הוא 600K ולא 1.7M. יהיה מעניין.....
ישראל בועת נדלן 2017 | 15.12.17
15.
לחן מ5
אמנם יש חילוקי דעות לגבי מיהמנות המידע מלפני מאות שניםף אך החוקרים הפיננסיים.חברתיים ושותפיהם מסכימים כולם על ההתפוצצות והאפקט רחוק הטווח על הכלכלה ההולנדית עשרות שנים אחרי זה. אז אולי זה היה רק חודש קריטי אחד, ואולי ההיקף של המסחר לא היה כזה גדול, אבל טובי החוקרים וההיסטוריונים לא מסוגלים לאסןף מספיק מידע להגיע למסקנה חד משמעית. מסתבר שאת/ה מחזיק במידע קריטי שסופית יכריע לכיוון האגדה האורבנית. ממליץ לפרסם את המידע הזה במגזינים הכי נחשבים ולקבל תהילת עולם אקדמית, חבל לשמור את המידע הזה רק לעצמך, לא?
צבעוני | 15.12.17
14.
כתבה לא רצינית- הכתב משווה בין תפוזים לנעצים
להשוואה אין מקום, בכדי לעשות ניתוח רציני, יש צורך לפרק לגורמים את צרכי הביטקוין ואת הפונקציות שהוא ממלא עבור המשתמשים ולהסביר מדוע הן לא יעבדו בטווח הארוך. הכתבה משולה לאדם שטוען יירד גשם, ויבסס את הטענה בכך שייתן דוגמאות מהעבר של ימים שירד בהם גשם.
תואר 2 בכלכלה | 15.12.17
12.
שכחתם את בועת הבלוף של בגין
היו חיים נפלאים בין 1977 ל1983 בגין הדגול הכריז אל להייטיב אם העם והממשלה הזרימה מליארדים לשוק הכחל היה נהדר רמת החיים עלה אולם אתם על הגרעון ומטבע החוץ אזל והאינפלציה הרקיעה שחקים עד שהכל התפוצץ אם קריסת מניות הבנקים וכל חיי השפע המזויף התגלה כבלוף ורק סיוע אמרקאי לא הגענו לפשיטת רגל טוטאלי אין פלא שבגין ברח באותו זמן ןמצד שני נחשב לראש ממשלה אהוד למרות שאם מסתכלים אחורה הוא בעצמו היה בועה
שלמה | 15.12.17
10.
הבועה האמריקאית
החוב האמריקאי של כ 20 טריליון למעשה מסתיר את הבועות האחרות. אם היו סימנים שהחוב משנה כיוון אפשר היה להניח שיתכן וזו לא בועה. איך הם יוכלו לשלם חוב כזה? הממשל לקח על עצמו כשלים ובועות ומנע התפוצצות בועות פרטיות. הדרך לצאת מהחוב הזה היא פשיטת רגל או אינפלציה. להערכתי תתחיל אינפלציה קטנה שתשחק את החוב ויסתירו אותה באמצעות העלאת ריבית, לאט לאט יעלו את הריבית ובשלב מסויים האינפלציה תתפרץ ותשחק את החוב במהירות. זה התרחיש האופטימי.
סימנים שונים | 15.12.17
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת