אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

העוזרים המשפטיים מאיימים: לא נפתח את 2018 ללא הסכם קיבוצי

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
עסק מסובך
שופט מתחיל מקבל 25 אלף שקל ושלל הטבות. עוזר משפטי בערך 10,000. 20-30 עוזרים משפטיים בבית המשפט העליון, הם בד"כ מתמחים לשעבר שמקווים לצבור ניסיון וקשרים שיעזרו להם להתמנות לכס השיפוט, עבור כל ה600 האחרים מדובר במקצוע לחיים. לכאורה אין הצדקה לדרוש שההעסקת העוזרים השמפטיים תהיה קצובה מראש ותוגבל ל4-8 שנים. אני אישית חושב שזה מסובך מכיוון שגם "חוזה אישי" בשירות המדינה, הוא למעשה קביעות דה פקטו, על כל הרעות החולות. מאידך, לרוב מדובר באוכלוסיה מוכשרת שעובדת קשה לצד השופטים בניסוח חוות דעת משפטיות ופסקי דין של ממש (ולא הקשקוש שכתוב בכתבה), ויש לשלם להם שכר ראוי. אני הייתי מציע העלה משמעותית בשכר לצד בחינות תפקוד וביצועים שעל סמך תוצאותיהן יהיה מהנל בתי המפט רשאי לפטר עוזרים חלשים, ללא התנגדות ההסתדרות
גל | 19.12.17
3.
יש 50,000 עורכי דין בלשכה, למה הם לא מתאגדים בהסכם קיבוצי ?
עורכי דין אמורים להיות הסקטור המועסק הכי חזק בארץ, יש להם גוף באמצעותו הם יכולים להתאגד כעובדים. אלא מה, בפועל כשכירים הם מרוויחים שכר של מזכירה ומקופחים בתנאי עבודה.. פעם עורכי דין היו נחשבים כעובדים חזקים, משרד קטנים של עו"ד אחד עשו הון היום התחרות הרגה את השוק וזה כבר לא כדאי להיות עו|ד גם לשבור את הראש ולריב כל היום עם אנשים וגם לקבל שכר נמוך מה הטעם בחיים כאלה ?
מירון | 19.12.17
1.
לקחו מכרז של 4 שנים עם הארכה לתקופה אחת ועכשיו ורוצים להפוך אותו לעבודה קבועה
כל המכרז של עוזר משפטי זה חוזה ל 4 שנים עם אופציה להארכה פעם אחת לא עובד קבוע של מדינה זה שהעוזרים החליטו להיות בכוח עובדי מדינה, על ידי הפיכת המכרז לפרנסה קבועה במקום להתמודד על משרות במגזר הפרטי זה בעיה שלהם. .
שאול | 18.12.17
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת