אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

החיים הקשים של עורכי הדין: 66% נכשלו במבחני הלשכה

26 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

26.
הדרך הקלה לבחינות הלשכה
איך אמר פעם אלברט איינשטיין "אי שפיות: זה לעשות אותו דבר שוב ושוב ולצפות לתוצאות שונות". בכל מועד אותן תוצאות בבחינה, אותן מלחמות לאחריה ובסוף שוב אותן תוצאות, אמפטיה מסוימת מבית המשפט העליון ופסילה של כ-5 שאלות. הא ותו לא. מי שחושב שהפתרון הוא לחזור שוב ושוב על אותה פעולה. מאחל לו מכל הלב בהצלחה רבה. אבל לפחות כתוכנית גיבוי אני ממליץ מאד לשמוע שיש גם דרך אחרת להתמודד עם הבחינה עצמה ולעבור במועד הבא. https://sites.google.com/view/haderech-hakala/home
יצחק | 04.07.18
24.
גישה קצת אחרת לנתונים
כבוגר אוניברסיטה (הנדסה, לא משפטים) אני לא שותף להתלהמות הכללית כלפי המכללות וכלפי בוגרי תארי המשפטים. זכותו של כל אחד ללמוד- משפטים או כל מקצוע אחר. לא כל אחד מספיק טוב כדי לעסוק במקצוע ולשם כך יש את מבחני הלשכה. חשוב לאפשר לאנשים לרכוש השכלה ולכן אני חושב שריבוי המכללות והיצע אפשרויות הלימוד הוא ברכה, במיוחד בפריפריה. זה גם מאתגר את האוניברסיטאות. זה שהמכללות אינן מפעילות תהליך סינון בקבלת סטודנטים לא בהכרח מעיד על רמת התכנים והמרצים. גם אם לא כל הסטודנטים הבינו, לפחות הם השכילו במעט
טל | 28.12.17
21.
הבעיה היא אצל המל"ג
מדוע המל"ג מאשר לכל מכללת חארטה ללמד עריכת דין ? עריכת דין איננה מקצוע ככל המקצועות, משום שעורך דין מסוגל לקבוע גורלות וצריך להיות מדובר ברמה מסויימת של לימוד ושל בוגרים. לדעתי המל"ג צריך להתנות את מתן האישור למכללות שעוברות סף מסויים של אחוזי מעבר במבחני לשכת עורכי הדין. אם לאחר שניים, שלושה מחזורים של בחינות המכללה לא עברה אחוז מעבר מסוים, יש לשלול ממנה את הזכאות להמשיך ללמד לתואר. מי שכבר התחיל ללמוד יסיים, אבל לא תהיה לה אפשרות לקבל תלמידים חדשים. לפי התוצאות של השנה, רק לשתי מכללות מותר להמשיך - המרכז הבינתחומי והמכללה למנהל. המבישה ביותר היא הקריה האקדמית אונו - מתוך כ-700 נבחנים עברו 22% !!!! זה ביזיון ! אם המל"ג אינה רק חותמת גומי, עליה לכנס ישיבה דחופה בנושא ולשלול את ההיתר לאלתר. גם שאר המכללות מביישות, את עצמן ואת המל"ג.
בבר | 27.12.17
14.
מעבר אחרי 15 בחינות (כמו מועצת רו"ח) - פטור לאוניברסיטאות מ - 12
אם לא ניתן לסמוך על המכללות, יש לפעול לעשות 15 בחינות במהלך התואר (3 שנים כפול 4 בחינות לשנה ועוד 2 בחינות בסוף). אוניברסיטאות ומוסדות שלפחות 80% מתלמידיהם עברו את בחינות הלשכה במשך 3 שנים בציון 60, יהיו פטורים מ - 12 בחינות ויבחנו רק 3 בחינות (שבהן הם ימדדו). באופן זה תשווה רמת הבחינה והלימוד של המכללות לאוניברסיטאות. מי שלא יכול לעמוד בעומס, שלא יכנס בשערי המקצוע.
עו"ד רו"ח | 26.12.17
13.
קץ לעורכי דין שאינם בוגרי אוניברסיטה
הגיע הזמן להסיר את המסכה: יש אוניברסיטאות שבהן לומדים משפטים ובוגריהן רשאים להתמחות ולגשת למבחני הלישכה ויש מכללות שבוגריהם יכולים להתגאות בכך שלמדו משפטים ויכולים לעסוק בכל מיני מקצועות אך אינם כשירים להתמחות ולגשת למבחני לישכה. נכון שיש מעט בוגרי מכללות מוכשרים שהצליחו והפכו לעורכי דין טובים. הם המיעוט. ככלל, בוגר מכללה שרוצה להיות עורך דין, צריך להיות מחוייב, לבד מהתמחות ובחינה, גם בלימודים נוספים שיגשרו על הפער בין אוניברסיטה למכללה. נכון שהבין תחומי היא מכללה ברמה גבוהה - אך היא היחידה, ועדיין אינה משתווה לאוניברסיטה. וצריך לשים סוף למשחק של כאלו לימודים אקדמאים למקצוע עריכת דין.
ליאורה | 26.12.17
4.
מי יודע, אולי אחזור למקצוע
אחרי שנים של הוזלת המקצוע סוף סוף ישנבחינות ממיינות. כמובן שהיה הוגן יותר לסגור את המכללות הגרועות כמו שערי משפט ורמת גן שמוכרות תקוות שווא לאוכלוסיות חלשות, אבל עם כמויות הכסף שההנהלה והמרצים מרוויחים שם זה כנראה יהיה קשה מאוד.
עו"ד לשעבר | 26.12.17
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת