אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הפערים עצומים: מתכנתות מרוויחות 67% משכר עמיתיהן הגברים

49 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

49.
דיי עם הבכינות של אפליית נשים, אין שום אפלייה !!
השוק הפרטי מאוד קפיטליסטי , מי שטוב , מוכשר ושאפתן יותר מקבל יותר. בגדול יש יתרון משמעותי בשכר לתכונות כמו שאפתנות, ביטחון עצמי, לקיחת סיכונים, חשיבה רציונלית ( ולא רגשית), - תכונות אלה נפוצות יותר אצל גברים מאשר לנשים.
רענן | 04.01.18
48.
לי אמרו להישאר בלילה כי הנשים הלכו ב 15
עבדתי בבית העבדים טכם (נס) בפרויקט FIXED PRICE ועבדנו (הגברים כמובן) 12 שעות כל יום ללא שכר שעות נוספות. הנשים הלכו ב 15:00 הביתה. כל פעם הטילו עלי משימות דחופות מהחלקים של הנשים. הייתי רווןק ואיש לא חשב שאולי צריך לצאת להכיר. העיקר המנהלים קבלו מלא בונוסים לעצמם.
אז שתקבלנה פחות | 31.12.17
43.
ל 42
עוד קשקושים. אני יוצא פעמיים בשבוע לאסוף את הילדים, לוקח חצי מימי מחלה כשהם חולים (כמו כל אב נורמלי) וזה לא פגע לי ביכולת ההשתכרות. הסיבה שנשים נפגעות יותר מהדברים האלו זה בעיקר בגלל הזוגיות שלהן והבעלים. אשה שיוצאת כל יום ב15:30 כי בעלה בחיים לא אוסף את הילדים או אשה שנעדרת 20 ימי מחלה בשנה במקום עשרה כי בעלה נעדר 0 שלא תתלונן על כך שהשכר שלה נפגע...
אבא | 30.12.17
42.
מה מסטטראחרי ההגיון
ברוב המקרים , האשה גם עובדת פחות .עם זה חופשת לידה ואם זה שהילד חולה וכו,בדר"כ הגברים ממשיכים לעבודה והנשים נשארות להתמודד עם החולי או הבדיקות של הילדים . כך שיוצא מבחינה סטיסיטית שהנשים עובדות כ 30-40% פחות .בענפים הללו המשכורות נסגרת הגלובלית ולא שעתית ומפה נובע ההפרש .לו השכר היה שעתי אזי המחיר לשעה הייה זהה .
יוני | 30.12.17
38.
זה בגלל שיש לנו רחם
לא פעם שאלו אותי בראיונות עבודה (של תוכנה) האם אני מתכננת ילדים בצורה הכי בוטה שיש. לפעמים זה בא בצורה עקיפה של איפה אני רואה את עצמי בעוד 5 שנים, ואם עניתי רק על הכיוון המקצועי, שאלו גם על החיים האישיים. אגב, אני יודעת בוודאת שבחברה הקודמת שעבדתי בה המתכנתים הגברים שהיו איתי בצוות ובינינו הייתי הרבה יותר טובה מהם קיבלו שכר יותר נאה. מה גם שפשוט ביקשתי פחות כי נמאס לי מכל הראיונות שחזרו על עצמם ורק קיוויתי להתקבל. שנה לאחר מכן כשהוכחתי את עצמי קיבלתי גם 20 אחוז העלאה.
מתכנתת למחייתי | 28.12.17
36.
הגברים שרוצים להגיש שווים יותר מצחיקים
מחקרים מראים בצורה מפורשת שתוכניתניות לא פחות טובות מגברים, ובמקרים רבים אפילו יותר טובות מהן. הדוגמה הכי טובה נעשתה ב-github שבדקו ניקודים שמתכנתים קבילו על הקוד שלהם, לקבוצה א' הראו את המין של המתכנתים והגברים קיבלו ניקוד יותר גבוה, לקבוצה ב' לא הראו והנשים קיבלול ניקוד יותר גבוה. אז תקחו את הדעות השוביניסטיות שלכם ותחשבו טוב למה הבחורה שיושבת לידכם עושה את אותה עבודה ונותנת את אותה התפוקה (בדרך כלל בפחות שעות) מקבלת שכר יותר נמוך מכם.
ggg | 27.12.17
33.
קדימה נשים. הרמנה את הכפפה
אם השוק מעסיק נשים בשכר נמוך- לכו לאחד הבנקים (לאומי שבניהול רקפת רוסק עמינח, דיסקונט בניהול לילך אשר-טופילסקי, הבינלאומי שבניהול סמדר ברבר-צדיק, או הפועלים שבבעלות שרי אריסון), קחו הלואה, הקימו עסק, והעסיקו את כל אותן נשים מופלות שכיום מועסקות בשכר נמוך מכפי יכולתן בחברות שמנציחות את ההגמוניה הגברית! אם צריך, שיכרו איזה סמנכ"ל שיווק גבר שיימכור את התוצרת המעולה ללקוחות השוביניסטיים! הכסף מונח על הריצפה! הכו את הפטריארכיה בארנק! אה, לא?.. נשים שכירות אוהבות להתלונן על שכר נמוך; ואז הן צריכות מנקה, מטפלת, מזכירה, עוזרת מחקר, בודקת תוכנה, מורה פרטית וכו'- ופתאום מפריע להם שהיא רוצה ימי מחלה וימי מחלת ילד וסידורים וכו'. ונשים צעירות ושאפתניות- אם אתם באמת רוצות להתקדם ברפואה, אקדמיה, עריכת דין וכו', במקביל להקמת משפחה, ואינכן מבוססות- ביחרו בן זוג שיהיה מוכן להישאר בבית ו/או שיהיה מבוסס. אין חוכמות. ביחרו בן זוג שאפתן ולא מבוסס- ותמצאו את עצמכן תוך שנים ספורות בבית או ב-"מישרת אם". אין חוכמות.
נתנייתי | 27.12.17
32.
אסור להכליל זה מטעה ומסית
אומרים שיש יותר נשים אקדמאיות(55%)אבל הן פחות מועסקות,עצם המילה אקדמאיות זה הכללה לקחו את כל אלה שעשו תואר ״בזיבולי שכל״ ומצפים שיעבדו בהי טק לא מציינים שיש הבדל מהותי בין נשים וגברים שרוב הנשים עושות תארים הומניים שאין בהם עבודה ואז אומרים שהן מסכנות שיקחו את הנשים שעשו תארים פרקטיים ויראו 100% תעסוקה חוץ מהנשים שלא עובדות מרצון, מכיר אישית מישהי עם תואר דוקטור ומעל 10 שנות ניסיון בתכנות בהי טק הגיעה לגיל 40 הפסיקה לעבוד מרצון מציעים לה לעבוד ולא רוצה גבר היה עובד גם אחרי הפנסיה
דוד | 27.12.17
28.
השוותם תפוחים לתפוזים ויצא לכם כותרת פמניסטית
במקום להשוות משכורות של ראש צוות זכר ונקבה, השוואתם את הממצוע של כל המשכורות של הנשים לממוצע של כל המשכורות של הגברים (ללא קשר לתפקידם) כמה מהנשים האלו היו מזכירות בחברת היי-טק, הרוויחו מינימום והורידו את הממוצע? כמה מהן היו עובדות זוטרות ב-HR?
אחד | 27.12.17
22.
מספיק לייצר כותרות שקריות. מחקרים אקדמיים בלתי תלויים מראים אחרת
מחקרים אקדמיים, מהשנים האחרונות, ממקורות מוסמכים (אוני' ת"א, מכון דן דויד, הכלכלן הראשי לישראל, החוקרת הדס פוקס) שנעשו בישראל מראים שההפרש נובע משעות העבודה. גברים פשוט עובדים יותר, בגלל אפקט של "ריבית דריבית" שעות העבודה המאומצות של הגברים תורמות עם השנים לקידום בתפקיד ובדכר. בנוסף נשים לוקחות חופשת לידה ארוכות בשנים הקריטיות של הקריירה. גורם נוסף הוא שנשים פורשות בגיל 62 בעוד שגברים בגיל 67 ואילו הן שנים בהן המשכורת גבוהה (סוף הקריירה). בתור פמיניסט (אמיתי) אני מציע לרדת מהעניין הזה של "פערי שכר". ראיית עומק (כמו של הכלכלן הראשי) מראה שאין אפליה אלא תשלום הוגן כמקובל בשוק תחרותי. מי שעובד יותר מקבל יותר. הרי אם נשים היו "עולות" פחות מגברים עבור אותה תפוקה, כל החברות היו מעסיקות נשים, בשוק תחרותי כמו של היום... את האנרגיה של שיוויון לנשים יש לתעל למלחמה נגד תופעת נשים בזנות, אלימות (מינית) בתוך המשפחה ועוד. עניין השכר הוא התעסקות בשקרי ובתפל.
פמיניסט | 27.12.17
18.
גם בבנקים פערי השכר בלתי נתפסים לטובת הנשים!!! אני כגבר עובד
בבנק לאומי ומרוויח 18000 ש"ח פחות או יותר. לעומת זאת מנכלית הבנק,אישה מרוויחה מאות אלפי ש"ח לאותו חודש עבודה!!!! אני אוכל שווארמה בצהרים והיא אוכלת אצל חיים כהן, אני טס במחלקת תיירים והיא בראשונה, אני מקבל מלון 4 כוכבים ולפעמים נאלץ לחלוק עם עוד עובד והיא מקבלת סוויטות נשיאותיות..... אז מי שמדבר על פערי השכר בין נשים וגברים.....
ינוקא | 27.12.17
16.
אין קשר בין הכותרות לעובדות!!! אין שום פערים כי
אתם משווים לימונים לתפוזים. איך אפשר להשוות שכר של עובדת זוטרה לשכר של בכיר ולכתוב שיש פערים ואפליה נגד נשים? תבדקו באותו תפקיד ובאותם תנאי עבודה את השכר בין גברים לנשים. אין בישראל אפליה ופערי שכר בין נשים לגברים. תבדקו במערכת הבנקאית תבדקו בפועלי ייצור אבל על תשוו בין פועלת ייצור לסמכל בבנק.
מעסיק | 27.12.17
14.
גם שעות עבודה זה לא מדד
לכל המתבכיינים שטוענים שנשים עובדות פחות שעות.. מה שאני מספיקה בשעה העובדים שלי מספיקים ביום. יעילות ופרודקטיביות אינן נמדדות בשעות עבודה, אלא אם מדובר בחברת ייעוץ (מכל סוג) אשר מוכרת שעות (כמו עורכי דין למשל). המדד הוא כמות ואיכות הטאסקים שהן משלימות בזמן שנמצאות, ולא משנה אם הספיקו אותן בפחות שעות. ולדעתי הבעיה בחינוך ומיצוב חברתי, נשים פשוט לא דורשות יותר, הרבה פעמים כי הן מצפות מעצמן להיות חמודות ולהמנע מבעיות ודרישות.
כן אבל | 27.12.17
7.
אף מילה על שעות העבודה
בנימין דיזראלי נהג לומר, יש שקר, יש שקר רע ויש סטטיסטיקה. דו"ח שאינו בודק את שעות העבודה ומציג משכורת חודשית לא אומר כלום, סטטיסטית נשים עובדות פחות שעות מגברים (למרבה ההפתעה מבחירה - נבדק ע"י הפדרל ריזרב, בנק ישראל ומקומות מחקר נוספים) השאלה שצריכה להישאל כדי להבין האם קיימים הפרשי שכר הנה האם יש הבדל שכר בתשלום פר שעה בין גברים לנשים באותו תפקיד - ושם רבותי אין.
גיא | 27.12.17
4.
רוב ההבדל הוא במשרות ולא בשכר
כמו שכתבתם בכתבה - רוב ההבדל נובע מכך שבד"כ הנשים עובדות במשרות עם משכורות יותר נמוכות ורק חלק קטן ממנו נובע ממשכורות יותר נמוכות באותה משרה. זה הבדל מאוד חשוב כי הדרכים לפיתרון מאוד שונות. צריך לשלב נשים במשרות עם המשכורות הגבוהות והדבר דורש מאמץ גם של המעסיקים וגם של הנשים עצמן. ממליץ לשמוע מה יש לעדי סופר תאני, מנכל"ית פייסבוק, להגיד בנושא.
גד | 27.12.17
3.
נו באמת, איזו דמגוגיה
רק כשקוראים את הפרטים, מבינים שמדובר על השוואת שכר בין תפקידים שונים - למשל פרופסור זוטר לעומת פרופסור בכיר - אז תכתבו שיש פחות נשים בתפקידים בכירים, זה הכל - ולזה יש הרבה סיבות שלא קשורות לשיויון הזדמנויות כמו סדרע עדיפויות שונים.
רואה בעיניים | 27.12.17
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת