אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

השפית רייצ'ל ריי הכינה ארוחה "ישראלית" - ופתחה חזית עם העולם הערבי

43 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

43.
ברור שאנחנו מושפעים מהתרבות הערבית
אבל לקחנו את מה שאהבנו מהערבים לטעם הישראלי, יש השפעה גם ממדינות שהם לא שייכות לעולם הערבי, אנחנו בהחלט מושפעים מהמאכלים מהמזרח הרחוק ואירופה, אבל אם אנחנו מושפעים זה לא אומר שאנחנו בהכרח העתקנו לחלוטין את המאכלים. יש כאן בהחלט יצירתיות ישראלית במאכלים שאימצנו. 😀
דן  | 13.12.19
29.
חומוס ופלאפל הם מאכלים ישראליים לחלוטין
הערבים עשו ליהודי עירק ומצרים ושאר מדינות המזרח התיכון טיהור אתני וגרשו אותם לישראל שאליה הם באו ובה עזרו ליצוק תרבות מקומית ים תיכונית שאוכלת מאכלים ים תיכוניים כמו פלאפל ועלי גפן ממולאים.  אם בישראל היו חיים רק אשכנזים אז המאכלים הלאומיים היה טושלנט וגפילטע פיש. ובייגל לוקס.
ש | 30.12.17
28.
צביעות שבאותה תלונה הטמבל מזכיר אוכל פלסטינאי...
הרי ה"פלסטינאים" היו מאגרי עבודה שהגיעו לישראל (פלסטינה כפי שקראו לישראל הרומאים), בתחילת המאה ה19. רובם הגיעו ממצריים (משפחת מסרי הינה המשפחה הגדולה בעזה), מירדן ומעירק. כך שהאוכל ה"פלסטינאי" הושאל ממצרים,ירדן ועירק בעיקר, בדיוק כמו הישראלים. אז מצד אחד הוא צודק, אבל מצד שני מזכיר אוכל "פלסטינאי", כלומר של עם מומצא שמעולם לא היה קיים עד לפני 150 שנה.
רמי | 29.12.17
27.
הפעם, בלב כבד, אני נאלץ להסכים עם הביקורת
יש פה שולחן מזרח תיכוני, שאפשר להציב אותו בביירות, בקהיר או בעמאן, באותה מידה שאפשר להציב אותו במסעדה מזרחית כאן. קשה מאד להגדיר אוכל ישראלי אותנטי, כי אנחנו "ישראלים" בקושי 70 שנה. קשה גם לייחד אוכל "יהודי", כי בסופו של דבר כל הגלויות ינקו מהמטבחים שבקרבם ישבו. למעשה, האוכל היחיד שלא היה, איננו, ולא יהיה שייך אף פעם למי שאינם ישראלים ו/או יהודים, הוא....... מצה!
ימני מחמד | 28.12.17
19.
תעשו הכל כדי לעשות לישראל דה לגיטימציה
על הערבים אני לא מתפלא הם שונאים אותנו ישנאו אתנו כל הזמן ובחיים לא ישלימו עם קיומנו ורואים את זה בתשובות השטן שלהם ( שהמגיבים פה כנראה מזדהים איתם ועם האידאולוגיה שמאחוריהם ), הם לא מטרידים אותי כי אני שם קצוץ על כולם אני פה והם יכולים מצידי לקפוץ מהגג . אבל על אלו שמתחזים לבני עמי והגיבו פה זה מראה כמה גלותי וחסר חוליות אפשר להיות ממש עם שחלק ממנו עלוב נפש ובתכלס לא מגיע לו להיות יהודי שיעברו לעזה . הפיצה למשל לא ממש איטלקית אבל זה לא מפריע לאותם נמושות שהגיבו פה לקרוא לה אוכל איטלקי . בשבילי חומוס פלאפל וכל הדברים שהיא הכינה הם הכי ישראליים שיש ואני מחזק את השפית יופי של אוכל הייתי מת לטעום אותו ותמשיכי ככה בלי להתייחס לכל השונאים האלה שחוץ משנאה ואנטישמיות לא יודעים לתרום כלום לאנושות !!
דני | 29.12.17
16.
1 תתפלא, אבל את הפיש אנד צ'יפס הביאו יהודי ספרד לאנגליה
הנה ציטוט מאתר ה-BBC שלא ידוע בחיבתו ליהודים: Oddly enough, the chip may have been invented as a substitute for fish, rather than an accompaniment. When the rivers froze over and nothing could be caught, resourceful housewives began cutting potatoes into fishy shapes and frying them as an alternative. Around the same time, fried fish was introduced into Britain by Jewish refugees from Portugal and Spain.
בדוק וידוע | 29.12.17
8.
מה לעשות
מה לעשות ש60% מהעם הם יוצאי המזה"ת. ועוד 20% הם אשכנזים שחיים פה מאז קום המדינה לפחות 3 דורות. וד"א היהודים במזה"ת חיו בערים הגדולות על שווקיהן התוססים (דמשק בגדאד קהיר) ולכן היו חשופים לאוכל יותר עשיר ומגוון מאשר הכפריים שחיו על אוכל הרבה יותר בסיסי פשוט זול ועני.
עלי עבדו | 29.12.17
2.
אבל הערבים למדו להכין אוכל מהיהודים לפני אלפי שנים
וגם האיטלקים למדו מאיתנו כשמצאו מתכונים של פסטה במצדה וגם היוונים למדו להכין סלט יווני כשכבשו אותנו בחנוכה וגם נפוליאון למד להכין בגטים כשביקר במאפיה מסתורית בעכו וכמובן הפיש & צ’יפס שהאנגלים לקחו מחברי האצ״ל דרך עינויים בקיצור כפיים לריצ׳ל ריי
היינו פה קודם | 28.12.17
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת