43. ברור שאנחנו מושפעים מהתרבות הערבית אבל לקחנו את מה שאהבנו מהערבים לטעם הישראלי, יש השפעה גם ממדינות שהם לא שייכות לעולם הערבי, אנחנו בהחלט מושפעים מהמאכלים מהמזרח הרחוק ואירופה, אבל אם אנחנו מושפעים זה לא אומר שאנחנו בהכרח העתקנו לחלוטין את המאכלים. יש כאן בהחלט יצירתיות ישראלית במאכלים שאימצנו. ð דן | 13.12.19 (ל"ת)
42. עם ישראל חי וקיים , השבח לאל !!!! עם הזוי לא עקור שחי על החרב במקום לנסות ולחיות בשלום, אולי עמי העולם איבדו את שפיותם בכך שאימצו אותכם אליכם בישראל זה לא יקרה עם ישראל חי וקיים אנחנו פה בכדי להישאר ת מ ו ת ו שמחה | 11.01.18 (ל"ת)
41. איך שאתם אוהבים אש העם הערבי אוהב תמיד לחפש שהם נחותים אתם עם שלא מפרגן תתנו קצת אהבה לעם ישראלי ואתם תיהיו בגן עדן ארץ ישראל בנויה ממלא עולמות ויש לנו אוכל מגוון וטעים תודה לך ריצל גלית | 09.01.18 (ל"ת)
38. היהודים חזרו לארץ ישראל מאינספור ארצות והביאו לכאן ושילבו באופן מעניין וייחודי את המאכלים השונים. ברור שזה כואב לכל הקנאים והאנטישמים. נועם | 02.01.18 (ל"ת)
35. ערבי ישראל חיים מצויין בארץ סתם בוכים הערבים בישראל חיים כל כך טוב שיסתכלו מה קורה בעולם תמיד הם יבכו תמיד יתלהמו כי זאת התרבות ריב סכסוך ורצח אפילו במשפחות שלהם הם כאלו והשפית אמרה נו מה קרה? סוף העולם תרבות דפוקה של כבוד מיכל | 31.12.17 (ל"ת)
34. ישראל מאמצת את שורשיה והתרבות המקומית,לא מכחידה אותה כנהוג במדינות ערב ערבים מבולבלים | 31.12.17 (ל"ת)
33. הערבים בישראל הם ישראלים כך שגם אם המאכלים הינם ערביים עדיין ההגדרה מאכלים ישראליים נכונה :-) יוסי ל. | 31.12.17 (ל"ת)
32. אוכל זה אוכל אוכל זה אוכל, זה לא רצח תרבותי. בכל אגן הים התיכון סוגים שונים מאכלים התערבבו להם ליצירה מענגת של טעמים צבעים וריחות. אז שפית בישלה אוכל ואמרה שזה אוכל ישראלי נו אז מה. אפשר לחשוב. מה קרה בסך הכל אוכל . הילל רם | 31.12.17 (ל"ת)
31. הכלבים נובחים והשיירה עוברת המוסלמים ימשיכו לטעון שגנבנו מהם, ואנחנו נמשיך לשגשג... אורן | 31.12.17 (ל"ת)
30. החומוס מוזכר בתנ"ך. ישעיהו ל. כ"ד. אך כנראה גם התנ"ך שלנו הוא מוסלמי... כמו אברהם. משה וישו.... אופיר | 31.12.17 (ל"ת)
29. חומוס ופלאפל הם מאכלים ישראליים לחלוטין הערבים עשו ליהודי עירק ומצרים ושאר מדינות המזרח התיכון טיהור אתני וגרשו אותם לישראל שאליה הם באו ובה עזרו ליצוק תרבות מקומית ים תיכונית שאוכלת מאכלים ים תיכוניים כמו פלאפל ועלי גפן ממולאים. אם בישראל היו חיים רק אשכנזים אז המאכלים הלאומיים היה טושלנט וגפילטע פיש. ובייגל לוקס. ש | 30.12.17 (ל"ת)
28. צביעות שבאותה תלונה הטמבל מזכיר אוכל פלסטינאי... הרי ה"פלסטינאים" היו מאגרי עבודה שהגיעו לישראל (פלסטינה כפי שקראו לישראל הרומאים), בתחילת המאה ה19. רובם הגיעו ממצריים (משפחת מסרי הינה המשפחה הגדולה בעזה), מירדן ומעירק. כך שהאוכל ה"פלסטינאי" הושאל ממצרים,ירדן ועירק בעיקר, בדיוק כמו הישראלים. אז מצד אחד הוא צודק, אבל מצד שני מזכיר אוכל "פלסטינאי", כלומר של עם מומצא שמעולם לא היה קיים עד לפני 150 שנה. רמי | 29.12.17 (ל"ת)
27. הפעם, בלב כבד, אני נאלץ להסכים עם הביקורת יש פה שולחן מזרח תיכוני, שאפשר להציב אותו בביירות, בקהיר או בעמאן, באותה מידה שאפשר להציב אותו במסעדה מזרחית כאן. קשה מאד להגדיר אוכל ישראלי אותנטי, כי אנחנו "ישראלים" בקושי 70 שנה. קשה גם לייחד אוכל "יהודי", כי בסופו של דבר כל הגלויות ינקו מהמטבחים שבקרבם ישבו. למעשה, האוכל היחיד שלא היה, איננו, ולא יהיה שייך אף פעם למי שאינם ישראלים ו/או יהודים, הוא....... מצה! ימני מחמד | 28.12.17 (ל"ת)
26. אבותינו אכלו חומוס (חמצה) בתקופת התנך וַיֹּאמֶר לָה בֹעַז לְעֵת הָאֹכֶל, גֹּשִׁי הֲלֹם וְאָכַלְתְּ מִן הַלֶּחֶם, וְטָבַלְתְּ פִּתֵּךְ בַּחֹמֶץ.... נו שוין, ערבי | 29.12.17 (ל"ת)
25. זה כן אוכל ישראלי חומוס ופלאפל כמו שפלאפל יש למיליון מדינות וכל אחת מכינה באופן מאט שונה - בורקסים ישראלים למשל הם לא בורקסים טורקיים - ויש מלא מדינות עם גירסאות שלהם לבורקס אין כמעט אוכל שאפשר לשייך למדינה אחת ספציפית וזהו df | 28.12.17 (ל"ת)
23. אוכל ישראלי הוא גם האוכל של ערביי ישראל וגם הערבוב האוכל מגלויות היהודים העיקר לצרוח | 28.12.17 (ל"ת)
22. תכחישו ככל רצונכם, אבל לפלשתינאים, מטבח מעולה. וזה לא מטבח גלילי ואף לא ערבי, תפנימו. פריקלי פיט | 28.12.17 (ל"ת)
21. arab are always jealous Arab always have to say something, never know to sit quite and face facts. for Rachel these are israeli, so what? are you jealous? frustrated? drink a glass of cold water and relax and frustrated | 28.12.17 (ל"ת)
19. תעשו הכל כדי לעשות לישראל דה לגיטימציה על הערבים אני לא מתפלא הם שונאים אותנו ישנאו אתנו כל הזמן ובחיים לא ישלימו עם קיומנו ורואים את זה בתשובות השטן שלהם ( שהמגיבים פה כנראה מזדהים איתם ועם האידאולוגיה שמאחוריהם ), הם לא מטרידים אותי כי אני שם קצוץ על כולם אני פה והם יכולים מצידי לקפוץ מהגג . אבל על אלו שמתחזים לבני עמי והגיבו פה זה מראה כמה גלותי וחסר חוליות אפשר להיות ממש עם שחלק ממנו עלוב נפש ובתכלס לא מגיע לו להיות יהודי שיעברו לעזה . הפיצה למשל לא ממש איטלקית אבל זה לא מפריע לאותם נמושות שהגיבו פה לקרוא לה אוכל איטלקי . בשבילי חומוס פלאפל וכל הדברים שהיא הכינה הם הכי ישראליים שיש ואני מחזק את השפית יופי של אוכל הייתי מת לטעום אותו ותמשיכי ככה בלי להתייחס לכל השונאים האלה שחוץ משנאה ואנטישמיות לא יודעים לתרום כלום לאנושות !! דני | 29.12.17 (ל"ת)
18. היהודים לקחו את החומוס והפלאפל והקפיצו אותם דרגה מי בעולם הכיר מה זה חומוס לפני כן? | 28.12.17 (ל"ת)
17. עכשיו ציוץ בטוויטר הוא "רצח עם תרבותי"? אני תוהה עד כמה זקן סנילי ופתטי צריך להיות כדי להאשים מישהו ב"רצח עם תרבותי" בגלל ציוץ (אווילי, יש להודות) בטוויטר? מאחד עד שני מליארד וחצי שמאלני דווקא | 28.12.17 (ל"ת)
16. 1 תתפלא, אבל את הפיש אנד צ'יפס הביאו יהודי ספרד לאנגליה הנה ציטוט מאתר ה-BBC שלא ידוע בחיבתו ליהודים: Oddly enough, the chip may have been invented as a substitute for fish, rather than an accompaniment. When the rivers froze over and nothing could be caught, resourceful housewives began cutting potatoes into fishy shapes and frying them as an alternative. Around the same time, fried fish was introduced into Britain by Jewish refugees from Portugal and Spain. בדוק וידוע | 29.12.17 (ל"ת)
15. טוב, הם ממש צודקים. חומוס זה הכי ערבי שיש. אוכל ישראלי זה פתיתים והפלאפל המקומי. וכשאומרים אוכל יהודי מתכוונים לגפילטע, טשולנט וכו'. צבר ארץ זו | 28.12.17 (ל"ת)
14. יש אוכל ישראלי יש יצירה קולינרית ישראלית יחודית(מעורב ירושלמי,פתיתים לדוגמה).יש לבדל את הקולינריה הישראלית מהאוכל הערבי הלא בריא.אולי בהתבסס על הכשרות היהודית שהערבים ידחפו.. | 29.12.17 (ל"ת)
12. אין עם פלסטין מה לא מובן אין עם פלסטין אתם רק רוצים לרצוח לא מגיע לכם מדינה בכלל מי אתה בכלל שתתקוף אותה אתם עם טרור אם תפסיקו אם זה אולי יתן לכם מדינה לא בטוח ציון | 29.12.17 (ל"ת)
10. אל תשכחו שישנם יהודים שנולדו בארצות ערב והם הכינו מאכלים ערביים של האזור. לכן אנו גם מכינים. עלי גפןזה גם מאכל יווני ורומני הרבה עדות מכינים מאכל זה. נוקה | 28.12.17 (ל"ת)
8. מה לעשות מה לעשות ש60% מהעם הם יוצאי המזה"ת. ועוד 20% הם אשכנזים שחיים פה מאז קום המדינה לפחות 3 דורות. וד"א היהודים במזה"ת חיו בערים הגדולות על שווקיהן התוססים (דמשק בגדאד קהיר) ולכן היו חשופים לאוכל יותר עשיר ומגוון מאשר הכפריים שחיו על אוכל הרבה יותר בסיסי פשוט זול ועני. עלי עבדו | 29.12.17 (ל"ת)
6. Isn't zohgy over 100 years old ? Is he still alive ? I guess hate keeps him going The people that were here were British Moshe | 28.12.17 (ל"ת)
4. היא לא העיפרון הכי חד בקלמר, הא? מילא חומוס אבל טאבולה ועלי גפן? מה השלב הבא? מקלובה מהטבח היהודי של אירופה? אפי | 28.12.17 (ל"ת)
2. אבל הערבים למדו להכין אוכל מהיהודים לפני אלפי שנים וגם האיטלקים למדו מאיתנו כשמצאו מתכונים של פסטה במצדה וגם היוונים למדו להכין סלט יווני כשכבשו אותנו בחנוכה וגם נפוליאון למד להכין בגטים כשביקר במאפיה מסתורית בעכו וכמובן הפיש & צ’יפס שהאנגלים לקחו מחברי האצ״ל דרך עינויים בקיצור כפיים לריצ׳ל ריי היינו פה קודם | 28.12.17 (ל"ת)
השפית רייצ'ל ריי הכינה ארוחה "ישראלית" - ופתחה חזית עם העולם הערבי
43 תגובות לכתיבת תגובה