אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מחמש יוצאת אחת: השיטה של בתי ההשקעות לעשות קופה

56 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

50.
בתי שיווק ולא בתי השקעות
מצד אחד בתי ההשקעות מאמינים במנהלים שונים וזו הסיבה הראויה לריבוי קרנות ומצד שני פסגות בתשקיף קורא למנהלי ההשקעות מנהל א׳, מנהל ב׳ וכו כלומר פסגות לא סופר את מנהלי ההשקעות שלו והוא מכניס עליהם לפעמים מעל 20 קרנות כל מה שרשמתי רשום בתשקיף מנהל הקרן שנמצא זמין באינטרנט
יוסי | 14.01.18
49.
שכחו לרשום בהתחלה ״שירות כלכליסט עבור אלטשולר״
ראינו מה קרה בגמל שלמרות שיש מעט מסלולים, כולם הלכו לכוכב התורן - ילין לפידות, וכל מי שהשקיע השנה בילין לפידות- השיג את התשואות הנמוכות ביותר בדמי הניהול הגבוהים ביותר. אז כנראה האידיאל של שוק הגמל, לא ככ אידיאלי.
פודים ומשמיצים | 14.01.18
42.
הבנקים מטומטמים? לא רואים את זה?
את אותו תרגיל עשו בגמל והשתלמות. הקימו קרן ב - שעשתה תשואה מדהימה על כמה מאות אלפי קח. גייסה עשרות מיליונים ואז ירדה. זוכר קרן כזו של דש - עשתה תשואה מעל 10% והפסידה מיליוני שח! איך? עושים 20% תשואה על מיליון שח - אחר כך מגייסים 100 - ומפסידים 2%. סה"כ תשואה של 18% והפסד של 1.8% על הנכסים. מה שאני לא מבין - הבנקים לא עלו על זה? לא מנטרלים את התרגילים האלו? הכי פשוט -למדוד תשואות רק אחרי שקרן הגיע לסכום מינימום של כמה מיליונים. ולמדוד לעתיד ולא לעבר בו נהלה כסף קטן. בנוסף הרגולטור חייב להתערב. לאסור על פרסום התקשורת של תשואות של קרנות פייק ושקל וחצי.
atuk19 | 14.01.18
39.
לכן לא כדאי לסמוך על הבנקים !
גם כאן ברור שהבנקים עושים חצי עבודה ואינם בודקים לעומק את הקרנות. כמובן שבבחירת קרן נאמנות יש לעשות עבודת בית ולא סתם להסתמך על מערכת דירוג פרמטיבית. ייאמר לזכותם של אלטשולר שחם שהם מנהלים כסף רב ומצליחים להביא תשואות נאות. לפני השקעה כזו, תיכנסו לאתר של מאיה ותבדקו כמה קרנות נאמנות יש לאותו בית השקעות וכמה כסף הוא מנהל. יש לחשב את הממוצע של בית ההשקעות ולא להסתמך על הקרן הטובה ביותר שלו... ונשאלת השאלה היכן הרשות לניירות ערך שלא מגבילה את מספר הקרנות לכל קטגוריה ??
גיל | 14.01.18
37.
מערבבת פנטזיות עם עובדות
שוב ערבוב של מציאות עם דמיון עשיר. האזכור לכך שמי שמשקיע בקרנות הנאמנות הוא עובדים, הזוי ומעלה חשד. אבל הסיבות המוזכרות הן פרי דמיון הכתבת הסיבה אולי היא שהם מאמינים במנהל ההשקעות ומכירים אותו אישית, לקוח שמגיע דרך יועץ השקעות לא יוכל להגיע לקרן חדשה בגלל שלא נכנסה למערכות הדירוג, זה אחד הכשלונות של המערכות והרגולציה. נותנים למנהלים שונים בגלל שהחכמה לא נמצאת אצל כוכב מסוים אף בית השקעות לא "יפסיק לנהל" או ינטוש קרן גדולה, היא זו שמייצרת הכנסות ורווחים ולכן משקיעים בהן זמן רב בניהול, העובדה היחידה הנכונה היא, ריבוי קרנות באותה קטגוריה, זאת ממש שיטת "מצליח".
בעל רישיון ניהול השקעות (לא מועסק באף אחת מהחברות)  | 14.01.18
33.
תשקיעו בנדל"ן.
גם אם מחר תתפוצץ הבועה, בראי הזמן מחירי הנדל"ן תמיד עולים. אבא שלכם יכל לקנות טירה בשקל וחצי, אבל אתם לא יכולים לקנות דירה במיליון וחצי. גם אם מחר יצנחו מחירי הנדל"ן ב30%, ודוגרי זה ישמיד את כלכלת ישראל שגם ככה היא פח, עדיין, בעוד 15 שנה הדירה המעאפנה הזאת תהיה שווה שני מיליון.
דכ | 14.01.18
31.
ההסבר לא מדוייק, קרוב אבל לא מדוייק. הסיפור הוא הטעייה סטטיסטית
קחו אותי למשל, אני אפתח 2 קרנות, אחת תהמר על מדד הבורסה במינוף גבוהה, ואחת תהמר נגד מדד הבורסה במינוף גבוה. ברור שאחרי שנתיים אחת מהם תציג תשואה פנומנלית. אותה אחת תקבל זרם של משקיעים חדשים, שיטעו לחשוב שיש משיהוא שיודע לקבל תשואות טובות. ברור כמובן שאותה קרן לא יכולה לשחזר את ביצועי העבר, או בכלל להשיג תשואה מעבר לשוק. קצת דומה להונאה שנקראת, הונאת כרטיסי הלוטו. (או משהוא כזה) הסיפור הזה צריך להפסק איכשהוא.
אייל, | 14.01.18
28.
לעולם לא להקיע דרך הקרנות או הבנקים ...
אין היום שום בעיה אם קצת מחקר באינטרנט להשקיע לבד ... לא צריך את מוצצי הדם הללו ... ואין הבם שום תועלת או תשואה ... ובכלל ... גם השקעות בארץ ... אסון ... אסור להתקרב ... יש את NASDAQ ... קחו מניות כמו Microsoft, Google, Facebook, Apple ... ובסיגנון ... תשואה מדהימה לאורך השנים פלוס דיוידנדים מעולים כל רבעון ... פשוט וקל ... לא צריך להיות אינשטיין בשביל זה :)!
סם | 14.01.18
26.
קרן קטנה שבנויה מכספי העובדים---פוטנציאל פלילי
קרן קטנה שבנויה מכספי העובדים---פוטנציאל פלילי קרן קטנה עם כספי עובדים תקנה בשער 100 ותמכור לקרן אחרת שבניהולה בשער 130 יש המון מניות עם סחירות נמוכה שקרן יכולה למכור ולקנות מעצמה.... ואז יועבר כסף לקרן של העובדים...... פלילייייייייי
רו ח | 14.01.18
24.
הגינות בדמי הניהול
דמי הניהול נגבים ללא קשר לתשואות ולסיכונים. זה הכשל הבסיסי בשוק הזה. גם אם אתה משקיע באפיק פסיבי לגמרי (כזה שרק עוקב אחרי מדד מסויים) שאינו מצריך השקעות בניהול, עדיין תשלם דמי ניהול מנופחים. גם אם תשקיע באפיק סולידי מאוד (אג"ח מדינה ואג"ח מדורג גבוה מאוד) שאין יכולת לייצר שם תשואות משמעותיות ושוב, אין שם חכמה רבה בניהול, עדיין תשלם דמי ניהול גבוהים. לכן יוצא שלפעמים הקרן מרוויחה ואתה לא, או שחלקה ברווחים הינו בלתי הגיוני עד בלתי הגון. אין גם שקיפות במדיניות ההשקעה ולא הצלחתי לקבל 'מדינוות מחייבת' מהחברות. הם טוענים שזה סוד של ניהול פנימי, אבל אני איני מוכן לשים כספי במקום שאינו מתחייב לי מה יהיה גובה הסיכון בחלוקות השונות
מימון | 14.01.18
22.
הכל פרסומים שיווקיים, וביסוס הכנסות על עמלות ניהול יחסית גבוהות בצד עלות תפעול אפסית.
מניסיוני האישי על פני מספר שנים, ואיני מקצוען , והשקעה מועטה ביותר של מעקב וזמן בתיקים הפרטיים שלי , התשואה הראלית עולה בכ-45% שנתי על מה שמנוהל עבורי ע"י בית השקעות, והצעות של בתי השקעות אחרים. מטרתי לשמור על ערך חסכונותיי לשימושי הפנסיוני לאורך השנים בהם אני זקוק להם וברמת חיים אליה הגעתי , מרגע יציאתי לפנסיה. רמת הסיכון שלקחתי (מניות למיניהן כסיכון גבוהה) בין 30-35%. עיקר השינויים בניירות נעשה במניות, ובתדירות של לא יותר מ-3עד 4 בשנה בכל התיק. בינתיים במבט אחורה זה טוב בהרבה ממה שיכולתי להשיג בקרנות הפנסיה בהן החסכונות היו מושקעים. נ.ב. איני מגדיל השקעותיי בתיקים הנ"ל
מייק | 14.01.18
15.
יופי של מאמר רק חבל שאין המלצות בסוף לאדם הפשוט. אז הנה כמה:
א) יועץ השקעות בבנק הוא לא הכתובת למתלבט. ב)לכו על קרנות מחקות שעוקבות אחרי מדדים ולא משתנות בכלל. ג) עדיף לפזר על כמה קרנות מחקות וכאלה שעוקבות אחרי מדד החו"ל. הארץ שלנו קטנה. ד) תסתכלו מה דמי הניהול. יותר נמוך- יותר רווח. עדיפות לפחות מחצי אחוז. ה) תלמדו לבד. יש בלוגים ופורומים מצויינים באינטרנט. זה הכסף שלכם!
לא כלכלנית | 14.01.18
6.
תעודות סל פסגות וקסם
תסתכלו על הספריידים בתעודות סל, בחלק מהמקרים הספרייד מגיע ל 1% שזה אומר שמי שקונה ומוכר לציטוט של תעודות הסל משלם עוד אחוז(גובה הספרייד) בנוסף לדמי ניהול ועמלת קנחיה מכירה. שלא לדבר על דמי הניהול הגבוהים לפעמים במאות אחוזים מקרנות סל דומות בחו"ל.
משה | 14.01.18
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת