אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הדולר הגיע לשפל של שש שנים, וזה לא הסוף

75 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

72.
אז שהממשלה תקנה דולרים ותוציא מכרזים
עוד רכבות, עוד אוטובוסים, עוד מליוני פאנלים סולרים, עוד מכרז אגירה שאובה, עוד מתקני התפלה, עוד משרפות אשפה עוד נמל תעופה במפרץ חיפה, עוד כבל תקשורת לאירופה. במקום שבנק ישראל יקנה דולרים, שיתן לדולר ליפול ל3, ולאפשר לבנקים הישראלים לאגור אותם לקראת מתן הלוואות דולריות להזמנת תשומות מחול. לנו תדתיות מצויינות, ליצואנים דולר חזק והרבה עבודה במשק.
אסף | 19.01.18
64.
לא במקרה אני קורא לגב' פלוג בתואר "הפקידה של סטנלי"...
בנק ישראל ממשיך במדיניות שקבע במנו סטנלי פישר... המדיניות הזו הרסנית. לא פעם ולא פעמים הצעתי לקבע את שערו התחתון של הדולר ל- 3.8 כשהיה אפשר... וגם ל- 3.5 כשהיה אפשר... אבל ההסבר נגדי הוא ש"זה שוק חופשי"... ואני משיב ואומר שכל עוד בנק ישראל מתערב במסחר, זה ממש לא שוק חופשי. בנק ישראל מזהה בעיה אבל הפתרון שלו רע, רע מאוד. יש לקבע את שערו התחתון של הדולר ל- 3.5 וכל מי שמרווח מזה , יש לגבות ממנו מס בשעור של 100% על הפרש השער.
דוד מלכי | 15.01.18
62.
עד כאן-הפכנו לעבדים
כולנו המשרתים משלמים את המחיר למימון מוסד בזוי ומיותר זה,למימון 120 ח"כ מיותרים שמסדרים לעצמם תנאי הפקר-המחייבים חקירה פלילית.אסור לשתוק-כי הפכנו עבדים למימון אורווה זו ולעריקים מבני ברק.אולי הגיע הזמן שנכריז על סכסוך-והפסקת השרות-עד להשוואת התנאים כמו בבנק ישראל שם פקיד עלוב העובד 5 ימים בשבוע משכר פי 4 מאיש קבע-העובד 7 ימים בשבוע היחיד במשק.גם הלוואת העושק "היוון"-הינה תרמית נוספת המרוששת חברים רבים הנאלצים להחזיר הלוואת תרמית זו במאות אחוזים-ללא אח ורע בשוק.אנו הכי דפוקים במשק-ועלינו לעשות לזה סוף.
אליפז וגמלאי צהל | 15.01.18
53.
מגיב 48 צודק. זו התחלת הסוף של ההיטק שלנו, ושל תעשיית היצוא בכלל.
אם מנוע צמיחה מרכזי זה נפגע מהשקל הגבוה, השקל ירד בלוא הכי שהרי חוזקנו הכלכלי ייפגע קשות, והמפוטרים הרבים ימצאו תעסוקה בחו"ל וירוויחו דולרים, ולא יתעניינו במיוחד במצב העגום של השקל בפרובינציה. לגבי התעשיה לתצרוכת פנים, גם היא לא תחזיק מעמד כאשר יבוא זול וזריז של כמעט כל דבר יפיל אותה. אז יהיו עוד מפוטרים מתוסכלים. אז לפחות ירדו מחירי הדיור והרכב, כי לא יהיה כסף לקנות אותם. אפשר למנוע הידרדרות זו בפיחות מתון, פיקוח על ספקולציות במט"ח בסופי שבוע, ועוד.
אור | 14.01.18
48.
השפעה של ירידת הדולר
כדי להבין את ההשפעה הפוטנציאלית אני רוצה להציג קצת מספרים. עלות עובד הייטק היא כ -10,000 דולר לחודש . חברה שיש בה 500 עובדים והכנסות בדולרים עלות העובד בישראל עלתה בכ 1300 דולר לחודש. כפול 500 עובדים כפול 12 סה״כ 7 מיליון דולר מהרווח הנקי נלקח ( לעיתים זה כל הרווח) . עלות עובד במזרח אירופה כ 3000 יורו. מי שעיניו בראשו מבין לאן הדברים הולכים
מנכל חברת הייטק | 14.01.18
47.
כלכלני בנק לאומי
לא הבנתי את הטענה של העודף במאזן התשלומים. יותר דולרים נכנסים מאשר יוצאים למדינת ישראל. השאלה מה קורה עם הדולרים האלו, האם הם ממורים לשקלים? ועם כן לאיזו מטרה? דירות, מניות, אג״ח? מה בדיוק קונים עם על עשרות רבות של מיליארדי שקלים לכאורה? רוב הדולרים שנכנסים נשארים בדולר ומקבלים ריבית של 2 אחוזים. זה לא מסביר את הירידה בשער הדולר
יעקב | 14.01.18
46.
יש להפסיק להתערב בשוק, ולהוריד את שכר המינימום בעיקבות התחזקות השקל
כל השאר זה אלו גבבי שטויות שבינם לבין הכלכלה אין דבר וחצי דבר, לא ניתן לעצור את התחזקות השקל את מול הדולר, נקודה. המשק הישראלי מראה חוזקה בייצוא ובביצועים ולכן יש דרישה גוברת לש״ח מכאן עלית השקל. בבנק ישראל יודעים שאין יש מאין, ולכן כל ניסיונותיו עד כה להחליש את השקל ע״י רכישץ דולרים מאסיבית לא הועילו ואף עלה לאזרחי ישראל מילארדי שקלים.
משה בארי | 14.01.18
45.
בועת הנדל"ן היא שמחריבה דורות של צעירים. ליצואנים עשירים זה לא אכפת
יצואנים כושלים - שיעשו הסבה לבניה. יצואנים עשירים-שיפסיקו להתבכיין. יצואני הייטק מרויחים המון ומשלמים לעובדים את השכר הגבוה בעולם! שיילמו קצת פחות. זה יעזור גם למחירי הדיור המטורפים. היום, עובדי הייטק מוכנים לשלם כל מחיר, כי יש להם.
עם ישראל לא צריך לסבסד יצואנים עשירים | 14.01.18
41.
נזק שקשה יהיה לתקנו
אני מייצא לארה"ב כ 100 מכולות בשנה. המתחרים העיקריים בארה"ב שלי הם התורכים. בזמן ששער הלירה התורכית לא השתנה כמעט בשנה האחרונה, השקל התחזק ב מעל 11%!! המשמעות שהתמורות שאני מקבל נמוכות ב 11% מאלו של השנה הקודמת. למעשה המצב הזה מביא אותנו לנקודה שבלית ברירה נודיע ללקוח שלא נוכל להמשיך ולספק לו סחורה במחירים הנוכחיים. ומה המחיר אצלנו? אחד מקווי הייצור יושבת וכ 10 עובדים לצערנו יפוטרו. כל מי שמוחה כפיים לדולר הנמוך, שיחשוב איך הוא היה מקבל את הודעת הפיטורים? האם באמת השקל הוא המטביע החזק בעולם? אנחנו שוק קטנטן לעומת העולם ומשכך, המצב זה יכול להתהפך בין לילה ואז נראה את כל חסידי השקל החזק.
אסטבן | 14.01.18
39.
תנו לכוחות השוק לעשות את שלהם
המחיר שאנו קונים דולרים גבוה מאוד ואנחנו לא יכולים להחזיק את השער באופן מלאכותי.עדיף להשקיע את הכסף באפיקים אחרים ולקחת את הסיכון לפגיעה בייצור וכתוצאה מכך לאבטלה. לדעתי כתוצאה מכך נגלה מהו היתרון היחסי שלנו בשוק ולשם תלך הכלכלה.
כלכלן | 14.01.18
34.
ירידת הדולר הינה היזדמנות להחזיר את התעשיות חזרה לישראל
מחיר חומריי הגלם יורד ומאפשר לישראל לבנות חזרה את התעשייה ולשקם את מעמדה של ישראל למדינה יצרנית. על היצואנים לעבור למדיניות מכירת מוצרים בשקל ולא בדולר. חומריי הגלם שהיצואנים קונים הינו זול יותר כי ניקנה בדולר ולכן שחיקת הכסף נמוכה יותר. לגבי הריבית. על הנגידה להעלות את הריבית בישראל ולהפסיק לרכוש דולרים ולגרום לאזרחי ישראל להפסיד כסף.
נפתלי | 14.01.18
31.
הפתרון היחיד הוא יצירת גרעון שיושקע בפיתוח מואץ וטיוב שירותים לציבור
מי שגורם למצב האבסורדי הנוכחי הוא משרד האוצר, שנושא המקרו-כלכלה זר לו. אם היו משקיעים יותר בפיתוח תשתיות, עידוד צמיחה ובמתן שירותים סבירים לציבור בתחום הבריאות, החינוך והרווחה, אפילו תוך יצירת גרעון מבוקר - המגמה הייתה משתנה באופן מידי והיחסים בין השקל לבין המטבעות המרכזיים האחרים (דולר, אירו) היו נשמרים בצורה סבירה. כשיד האוצר קפוצה ואין הזרמה מספקת של כסף לפיתוח תשתיות וטיוב שירותים (להבדיל מצריכה) השקל מתייקר וכל הציבור משלם בסופו של דבר את המחיר - לרופאים פרטיים, למורים פרטיים ולהוצאות על רכב - בהעדר תחבורה ציבורית ראויה.
ראש עיריה לשעבר | 14.01.18
21.
מדיניות בנק ישראל כשלון-הפסדי מיליארדים ללא חשבון שיגדרו התעשיינים את ה$
למה בנק ישראל צריך להחזיק יתרות בסכון אדיר כל כך שעליו רק השבוע הפסיד כ 4 מיליארד דולר? למה לא לסבסד ליצואנים גידור ירידת דולר שיפצה להם על הירידה?או הקלות בתשלומי ביטוח לאומי עבור העובדים או כל דרך אחרת שתתן להם פיצוי ישיר.שהיה הרבה יותר זול למשק מההפסדים המזעזעים שנגרמים מרכישות ה $
מאיר | 14.01.18
18.
$=2.2,2.3 לא יותר.יקר כאן בטירוף מול העולם.
להפסיק ולתחזק מס' משפחות עשירות שמחזיקות אותנו בביצים,המחייה יקרה ,הרכבים יקרים,המסים גבוהים מדיי,המזון יקר,כל מה שנוגעים בו יקר מול כל העולם בעשרות אחוזים הגיע הזמן לסדר זאת אחת ולתמיד.כפר גלובאלי אמרנו?כל העולם מייבא ומייצא זה לא אומר שצריך לנצל ולהחליש ת'אוכלוסיה המקומית,בד''כ אומרים זאת על מדינות עולם שלישי....כנראה שגם אנחנו כאלה אם לא יותר גרוע.
עמךחחח | 14.01.18
16.
מה שצריך לעשות:
הנגידה צריכה להודיע על יום שבו היא מוכרת את כל הדולרים של ישראל (וזה מעל 100 מיליארד), באותו יום בטח הדולר יקרוס לשני שקלים. ואז צריך להתחיל לעשות חגיגת קניות של שבוע: טיסות, אמזון וכו', זה גם טוב לכלכלה. אחרי שבוע שתקנה מחדש את כל הדולרים שלה.
גאון הדור | 14.01.18
14.
מגיב 12 צודק! שער שקל גבוה מוביל למיתון, אבטלה וירידה מן הארץ.
כבר כעת יש בגלל זה פיטורים, אפילו בהייטק, מנוע הצמיחה העיקרי שלנו. בעולם יסתדרו טוב גם בלי היצוא שלנו, אך אנו נלך לאיבוד. אם אין ברירה, דרוש פיחות בשער השקל, או לפחות קנייה מסיבית של $ ע"י בנק ישראל בשלב ראשון.
אור | 14.01.18
12.
הם הורגים את הכלכלה בישראל והם יודעים זאת ...
אבל כולם חיים את היום ואחריהם המבול. כמה זמן יוכלו התעשיינים והיצואנים להחזיק מעמד עם דולר מוחלש ב-20%? החברות שמניעות את המשק כאן מרוויחות בדולרים ומשלמות בשקלים. כשאתה חוטף 20% ירידה בהכנסות רק בגלל שער מטבע, אתה צריך לעשות חישוב מסלול מחדש, ובדרך כלל, ההשלכות של זה הן אנשים שמאבדים את מקור הפרנסה שלהם, ירידה בצמיחה וכניסה למיתון. מישהו חייב לעצור את הטרוף הזה לפני שיהיה מאוחר מידי!
דולרי | 14.01.18
6.
עצוב\מפחיד\המתיון של שנות 2000 חוזר
5 צודק - יש כרגע מלחמת מטבעות חריפה בעולם , אבל איןו תקווה למדינה הזו כי כסף זורקים על ללמוד מדע בדינוי כסף לחרדים במקום לעביר כסף לחינוך חינם או עידוד חברות הייטק ליצור יותר תעסקוה נותנים דגים לחרדים במקום חכה
עצוב\מפחיד\המתיון של שנות 2000 חוזר | 14.01.18
5.
וזה לא הסוף
שער הדולר, האבטלה והאינפלציה הולכים יד ביד. כשהדולר חזק הייצוא יורד, האבטלה גדלה והאינפלציה יורדת. הביטו סביב ותראו שאכן האבטלה עולה (פיטורים מסיביים בהרבה מפעלים וחברות). האינפלציה קרובה לאפס וביחד עם המיתון המתקרב אנחנו מתקרבים לדפלציה. על שער הדולר בנק ישראל לא יכול להשפיע כי הדולר בעולם נחלש בשל מדיניות טראמפ לעידוד התעשיה האמריקאית. מצד שני הבחירות בפתח ונתניהו וכחלון צריכים לשמור על המשק. הפתרון של פיחות לא בא בחשבון (וטוב שכך) ולכן נותר רק פתרון אחד, עידוד התעשיה בתמריצים: תמריצי ייצוא, תמריצי ייצור, תמריצי מו"פ. יש למדינה מספיק משאבים לשם כך ולשם צריך לנוע ובמהירות.
דרדק | 14.01.18
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת