אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

התוכנית של המדינה לים המלח: להמשיך להפיק משאבים למרות הפגיעה הסביבתית

66 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

63.
בסוף הציבור משלם גם על הנזקים שנגרמו בים המלח
ממש בדיחה לאחר שמפעלי ים המלח ברשות עופר הרסו והשמידו כל חלקה טובה בים המלח ללא. תחשבות ..ותוך עשית רווח אדיר ממשאבי המדינה..באה. מדינה שזה אנחנו בשנת 2030 ורוכשת למעשה את הנזקים ולוקחת אחריות ומשלמת מכספי המיסים את הנזקים ..אם בכלל ניתן לתקן.מציע שיחיבו את האחים עופר בנזקים שחוללו כמו בולענים שנוצרו תיקון כביש 90 שניזוק וכד.לזה צריך לדאוג שמשפחת עופר תקח אחריות על הנזקים של ים המלח.
יוגי | 22.01.18
58.
משפחת עופר לא פראיירים ! המשך הפעילות במפעלים תלוייה בהשקעות לטווח ארוך
אם תוך שנתיים עד שלום הם לא מקבלים את המשך הזיכיון הם יפסיקו את ההשקעות ומעבר לתחזוקה שוטפת והכרחית הם לא ישקיעו בכלום , (יותר הגיוני שתוך שנתיים המדינה מעניקה למשפחת עופר את המשך הזיכיון כי אף אחד לא ירצה לשלם לכיל על ההשקעות ואף אחד לא יסכים לרגולציה אחרי שישינסקי )
יוסי | 21.01.18
30.
שיקום ים המלח
יש להפסיק לאלתר את קציר המלח בים המלח. הנזק הבלתי הפיך לסביבה ולארצנו מחייב פעולה כזו, מלווה בשיקום ים המלח וחופיו, הפיכת המקום לאתר נופש בינלאומי, ופיצוי /שיקום נדיב לעובדי מפעלי ים המלח המאבדים תעסוקתם ופרנסתם. מפעל השיקום חייב להיות לאומי ואסור שיהיה פרטי. אין לתת ולו פרטה אחת של פיצוי לשולטים בכימיקלים לישראל - הם חלבו מספיק, והתעשרו יתר על המידה מאוצרות ים המלח. משפחת עופר אינה ממשיכתו של נובומייסקי אשר הקים את חברת האשלג כפרויקט לאומי תוך ש"הקיבוץ המאוחד" מסייע לו בעובדים ובניהול. כדאי ללמוד מנורבגיה והולנד איך מטפלות ממשלות בפרויקטים לאומיים תוך איזון נכון בין צרכים כלכליים, לצרכי שימור הסביבה.
עמירם קופר | 21.01.18
14.
צריך לסגור את מפעלי ים המלח - הפגיעה בסביבת ים המלח בלתי נסבלת
עם כל הצעבר שבדבר, צריך לסגור את מפעלי ים המלח ולזרוק את המפתח לים (התיכון). מדובר בפעילות בלתי נסבלת מבחינת הפגיעה בסביבה (כלומר באדם). אין סכום בעולם וגם לא מקום עבודה שהוא גדול או חשוב מספיק בכדי להסביר את הפגיעה המתמשכת באחד מהאזורים היפים והמיוחדים בישראל. השתגענו? זו ארץ ישראל שהפכה לארץ הבולענים. אסור לעצום עיניים בגלל כמה דולרים. זה לא שווה את זה!
דן | 21.01.18
9.
בסך הכל מודים שעשו שגיאה עם פוטאש שלא תתקרב לישראל
אחרי שמכרה את כל אחזקותיה. שילאימו את כיל את התוצאה רואים בנמלים ובחברת החשמל כיל תחזור 50 שנה אחורה לימים שבהם היתה חברה כושלת שספיר התחנן בפני אייזנברג שיעשה עסקים בישראל ויקנה את כיל. אף חברה נורמלית לא תתעסק עם ישראל ועכשיו אחרי שהבריחו את פוטאש יתחננו בפני הסינים או ההודים שיקנו. ואם לא יקנו אז ממשלת ישראל הלוזרית תתן עוד ג'ובים למקורבים . ולכן על כל משקיעי כיל להתכונן ליום הזה ולמכור את כל אחזקותיהם בכיל. שתחזור להיות חברה כושלת כמו שהיתה ואת התודה לתת ללפיד יחימוביץ ורוזנטל ההזויים. הם יודעים יפה לדאוג לאינטרסים שלהם רוזנטל בעל הדירות מונה להיות יו"ר ועדה נגד כיל. בושה שדפקו את משקיעי כיל לא נסלח ולא נשכח .
הלאמת כיל | 21.01.18
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת